Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Re: Clio200 - CUP / BREMBO reBorn @ pg16

Napisal/-a ManIAK Ne maj 22, 2011 11:04 am

Nova stran, nove odrezane slike. Že kr en čas, pa še en čas zgleda da bo. :roll:

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Re: Clio200 - CUP / BREMBO reBorn @ pg16 / pg18

Napisal/-a ManIAK Ne maj 22, 2011 12:02 pm

Ker je bilo včeraj res super vreme, jaz pa sem ravno imel čas, sem se odločil da porihtam še zadnje čeljusti. Seznama stvari ki jih potrebujemo nebom pisal, ker je identičen seznamu na strani 16. Dodatna stvar je le lepilo za vijake.

1. Stanje pred "posegom". :evil:
Slika

2. Pošpricano z wolf's deironizer. :DDD
Slika

3. Potrebujemo 15 ključ in 13 gedoro, da zgornji del čeljusti snamemo.
Slika

4. Sneto in umazano. :huh:
Slika

5. Očiščene ploščice in vijaki.
Slika

6. Priporočam da pobrusite ta del ploščic, ki drsijo po vodilih čeljusti, saj se zavorni prah prav zapeče gor.
Slika

7. Očiščene čeljusti. :shock:
Slika

8. Namazan hrbet in "vodila" ploščic. ( Zeloo pazljivo nanešeno s čopičem, namreč ne priporočam da pride na zavorno maso ploščic. )
Slika

9. Očiščena in namazana vodila ploščic.
Slika

10. Ko sestavljamo čeljusti nazaj, na konico šravfa nanesemo kapljico lepila in jih zategnemo na 35Nm.
Slika

11. In še sestavljeno nazaj in očiščeni koloteki. :twisted:
Slika

To je to! Nič več cviljenja pri malih hitrostih in takooo mehka ročna zavora. :)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne maj 22, 2011 10:47 pm

a ta brake duster kaj mešaš z vodo al kako? ker jaz sem 3x feltne našprical in ga imam še manj kot polovico. poleg tega da ni izpolnil mojih pričakovanj se tut precej hitro porablja, razen če bi ga blo treba kaj razredčit.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne maj 22, 2011 11:40 pm

Slicker je napisal/-a:a ta brake duster kaj mešaš z vodo al kako? ker jaz sem 3x feltne našprical in ga imam še manj kot polovico. poleg tega da ni izpolnil mojih pričakovanj se tut precej hitro porablja, razen če bi ga blo treba kaj razredčit.

Se ne redči ampak tudi če ga boš razredčil ne bo nič narobe. Stestirano ;) Če ga boš rečil 50/50, bo še vedno zelo efektiven, pobral bo vosek dol, ne bo pa rdeč postal.

Maniak: Super si porihtal. Imaš očitno tone in tone volje. :vc
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po maj 23, 2011 7:29 am

Slicker je napisal/-a:a ta brake duster kaj mešaš z vodo al kako? ker jaz sem 3x feltne našprical in ga imam še manj kot polovico. poleg tega da ni izpolnil mojih pričakovanj se tut precej hitro porablja, razen če bi ga blo treba kaj razredčit.

Jaz ga nisem nič mešal z vodo, pa sem ga vseeno mel za kakih 10 pranj vključno s temle rihtanjem čeljusti. Mogoče ga pa na predebelo našpricaš?
Zakaj ni izpolnil pričakovanj? Ne pobere dol "rje", al kak? Potem možno da jo nimaš tolko na platiščih....

LaMike je napisal/-a:Maniak: Super si porihtal. Imaš očitno tone in tone volje. :vc

Hja, to še gre nekak, da bi se pa komplet avto spravu polirat pa.... :noro Tak da vbistvu pohvale tebi. :vc

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po maj 23, 2011 7:40 am

ManIAK je napisal/-a:

Jaz ga nisem nič mešal z vodo, pa sem ga vseeno mel za kakih 10 pranj vključno s temle rihtanjem čeljusti. Mogoče ga pa na predebelo našpricaš?
Zakaj ni izpolnil pričakovanj? Ne pobere dol "rje", al kak? Potem možno da jo nimaš tolko na platiščih....

LaMike je napisal/-a:Maniak: Super si porihtal. Imaš očitno tone in tone volje. :vc

Hja, to še gre nekak, da bi se pa komplet avto spravu polirat pa.... :noro Tak da vbistvu pohvale tebi. :vc

ne pobere umazanije dol, morm še vedno drgnit oz jo dol spucat z brisačo, čeprav piše da naj bi šlo vse z wapom dol. pa ne gre.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po maj 23, 2011 7:42 am

Kak dolgo pustiš gor? Kakih 15min bi moglo bit ok.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po maj 23, 2011 2:21 pm

No, končno sem najdu "nosilce" za tablico, ki sem jih že nekaj časa nazaj gledal na ebay-u. Prodajalec mi seveda zagotovi, da zadeva 100% ustreza tudi za naše tablice, jaz seveda naročim in voila, nosilec je preozek za približno 0.5cm. :/:o:/

Zaj se pa še nisem odloču al bom tablico mal "predelal" ( :twisted: ) al pa bom vseskup vrnal. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Clio200 - CUP /

Napisal/-a B|ind Po maj 23, 2011 2:27 pm

Zakaj pa ne zalepiš tablice ?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po maj 23, 2011 2:31 pm

Nikoli nisem bil pristaš tega. Nevem zakaj, vrjetno se mi zdi, da bi pri odstranitvi potegnil pol odbijača zraven dol, to pa mi ravno ni najbolj.. :huh:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po maj 23, 2011 2:34 pm

Ni tak hudo.. če seveda ne porabiš en paket Sike pri leplenju :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po maj 23, 2011 5:45 pm

Hm. Nekaj si omenil cviljenje pri nizkih hitrostih...je to podobno temu, ko se ustavljaš, in tisti zadnji meter, dva, ko greš res počasi itd. (=zelo nizka hitrost), cvili oz. potiho tuli (nevem kako bi opisal zvok)? Pa pri raznih manevrih, ko so hitrosti res nizke, učasih kej zatuli...zadnje čase se je to pojavlo na našem avtu...in me moti, ker nevem kaj to je. :?

Drugače pa zelo lepo opravljeno delo. :bow Vidim, da imava nekaj skupnega: perfekcionizem. :) In eno ogromno razliko: volja. :?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po maj 23, 2011 6:15 pm

Ja. Ker se ploščice ne "vračajo" gladko zaradi vibracij pri zaviranju nastaja tak cvileč zvok. Ko vodila namažeš vse "steče" gladko zato cviljenje preneha. Je pa opcija da same ploščice cvilijo. Netakeri jih zato po zavorni masi po sredini malček narežejo z ročno žagico, ampak to bi jaz odsvetoval. Na koncu so to le bremze.

Hja, perfekcionizem se mi zdi da pri meni prerašča že v obliko obsedenosti. :) Voljo pa pri meni spodbuja ravno perfekcionizem, tak da... :lol:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po maj 23, 2011 9:56 pm

ManIAK je napisal/-a:Nikoli nisem bil pristaš tega. Nevem zakaj, vrjetno se mi zdi, da bi pri odstranitvi potegnil pol odbijača zraven dol, to pa mi ravno ni najbolj.. :huh:

Od 1.7. boš uradno lahko tudi zašaravfal ali zanetal tablice. Čeprav nekateri prakticiarjo to tudi sedaj oz. že kar nekaj let.
Jaz jih že 2 leti imam zašaravfane in še lepe čepke sem nabavil tako, da se ne vidi skoraj nič. Razen če prideš na 1m blizu :)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po maj 23, 2011 10:31 pm

nevermind je napisal/-a:
ManIAK je napisal/-a:Nikoli nisem bil pristaš tega. Nevem zakaj, vrjetno se mi zdi, da bi pri odstranitvi potegnil pol odbijača zraven dol, to pa mi ravno ni najbolj.. :huh:

Od 1.7. boš uradno lahko tudi zašaravfal ali zanetal tablice. Čeprav nekateri prakticiarjo to tudi sedaj oz. že kar nekaj let.
Jaz jih že 2 leti imam zašaravfane in še lepe čepke sem nabavil tako, da se ne vidi skoraj nič. Razen če prideš na 1m blizu :)

Ko bo maniak zabil šrauf skoz odbijač na svojem cliotu bo pa res konec sveta. In nič prej :)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To maj 24, 2011 6:16 am

:vc Nekaj takega.

Mi je pa ideja o vijačenju tabljic precej bolj zanimiva kot lepljenje. Itak so že luknjice od okvirjev pa kr tiste "ponucam"... 8)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To maj 24, 2011 1:57 pm

ManIAK je napisal/-a:Ja. Ker se ploščice ne "vračajo" gladko zaradi vibracij pri zaviranju nastaja tak cvileč zvok. Ko vodila namažeš vse "steče" gladko zato cviljenje preneha. Je pa opcija da same ploščice cvilijo. Netakeri jih zato po zavorni masi po sredini malček narežejo z ročno žagico, ampak to bi jaz odsvetoval. Na koncu so to le bremze.

Hja, perfekcionizem se mi zdi da pri meni prerašča že v obliko obsedenosti. :) Voljo pa pri meni spodbuja ravno perfekcionizem, tak da... :lol:

Aha. Super, potem bom pri menjavi amortizerjev še to porihtal. :)

Hja...pri meni je tako: če se nečesa lotim, grem v večini primerov veliko preveč v detajle. Da se zadeve lotim, pa rabim kr eno brco v rit. :evil:

nevermind je napisal/-a:

Aleluja, končno se bomo znebili tega nesmiselnega zakona!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To maj 24, 2011 7:25 pm

Okvirje sem pred cca enim letom tudi sam narocil in seveda niso pasali, skoda da nisi vprasal :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 24, 2011 7:51 pm

Tele okvirčke tud sam že lep cajt iščem, pa žal neuspešno. In seveda je problem višina tablice (slovenske tablce so mal drugačnih dimenzij kot druge).

nevermind, lahko link oz. citat glede tega, da so lahko tablice (po novem) tudi privijačene.
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To maj 24, 2011 7:57 pm

http://www.uradni-list.si/1/content?id= ... hlight=zmv

36. člen

(vsebina registrske tablice)

(1) Registrska tablica vsebuje razpoznavni znak Republike Slovenije (evropski znak), registracijsko območje oziroma oznako starodobnega vozila ter prostor, predviden za grb in registrsko oznako, ki jo sestavljajo kombinacija črk in številk ali kombinacija črk. Registrska tablica, izdana za označitev vozila, ki ga uporablja Predsednik Republike Slovenije, vsebuje zastavo Republike Slovenije namesto razpoznavnega znaka Republike Slovenije.

(2) Registracijska območja so zaokrožena območja več upravnih enot.

(3) Na registrski tablici sta oznaka registracijskega območja, v katerem je bilo vozilo registrirano, oziroma oznaka starodobnega vozila in grb občine, v kateri je sedež upravne enote, na območju katere so bile izdane registrske tablice. Na podlagi predhodnega naročila lastnika vozila se registrska tablica lahko izda z oznako registracijskega območja in grbom ustrezne občine po izbiri lastnika vozila.

(4) Registrskih tablic na vozilu ni dovoljeno spreminjati. Vozilo ne sme biti v prometu z drugačno registrsko tablico, kot je predpisano, ali s spremenjeno registrsko tablico.

(5) Registrske tablice morajo biti pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite. Registrske tablice so lahko prikovičene, privijačene ali kako drugače čvrsto pritrjene.

(6) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik vozila, ki ravna v nasprotju s četrtim ali petim odstavkom tega člena.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov