Opravljen redni servis.. olje, filtri in svečke ki bi morale biti menjane za 60k pa niso bile in sem jih menjal zdaj. Ugotovljeno je bilo da je cev od klime spet počila. Je bil očitno material preveč porozen da bi zdržal pritisk. Tako da iščem rabljeno drugo cev oz. če je ne najdem sem našel eno firmo ki bi lahko odreže odsek porozne cevi in ga zamenja z novo cevjo.
Na menjavo platišč z gumami pa bo treba še malo počakat
Corsa pa lepo prede in pridno nabiramo kilometre še naprej.. že skoraj 18 000km od avgusta 2012
Včeraj obrnil okoglih 75 000km kar pomeni da sem od avgusta naredil 21 000km s porabo 9,5l. Naredil jih bom še kakih 10000km do avgusta. Kar precej Vozim se malo več kot sem pričakoval, zato bom morda konec poletja začel razmišljati spet o kakšnem smrdljivcu (dizel)
Pa še ena zanimivost Poraba Super 100 pri družbi Petrol: 9,27 l/100km (št. zapisov: 17) Poraba Super 100 pri družbi OMV: 9,82 l/100km (št. zapisov: 17)
Ja, torej je nekaj na tem da se s petrolovim gorivom naredi več km. Čeprav kar pa se tiče delovanja motorja razlike ne opazim. Kaj drugega kot 100 pa nisem še tankal, bi pa enkrat probal ker me res zanima. Pri 200konjskem turbincu bi vrjetno med bencinom 95 in 100 mogla bit razlika ? Ali pač ?