eclipse_R je napisal/-a:Upam, da ni to ta Fabia RS in razlog zakaj je bil odstranjen čip:
To je bilo prvotno vprašanje nekoga drugega v temi:Kolega ima problem. Pri najbolj priporočenem tunerju (in ne kakšnem garažnem) je čipal svojo Octavio I (74kw/100KM) TDI. Po cca. 2000-3000 km (treuntno ima nekaj čez 20.000km) se je začelo dogajat sledeče:
pri gasu na polno v 3. prestavi obrati hitro poskočijo iz cca. 1800 na 3000 rpm. Avto v tem času pospešuje, samo počasneje. Ko se nekje pri cca. 3000 rpm ujamejo potrebni obrati in dejanski pospešuje naprej normalno (kot pri drseči sklopki).
To se recimo zgodi 1x, nato 2 minute ne in spet. Bolj naključno.
Včeraj se je začelo to dogajat tud v 4. in 5. prestavi. Nikoli pa se to ne zgodi v 1. ali 2.
Ob povrnitvni na originalen program (nečipan) se to ni dogajalo, po ponovnem čipanju se je pa vse skupaj ponovilo.
Kakšna ideja kaj bi to bilo? Zaradi garancije ne more ravno it na servis in rečt naj pogledajo kaj se po čipanju dogaja, ne?
tu pa odgovarja lastnik Fabie RS (mogoče da te tvoje, tudi on vem, da jo je kupil pri Pan Janu)pri meni in imam Fabio RS se je isto začelo dogajati po 10k, tako da nevem. Če stisneš gas na polno obrati vrtijo gre pa nikamor, kvečjem počasneje.
če postopoma dodajaš gas pa lepo vrti. Je bil avto na servisu sklopka in vztrajnik razstavljeni in ni bilo nič narobe, tako da tudi sam nevem kaj bi to bilo. trenutno sem brez čipa in moram priznati da se avto lepše pelje.
ker mi ni nihče znal logično pojasniti in tudi svetovati sem bil pač primoran odstraniti čip.
lp
ludbe je napisal/-a:jaoo čas me priganja tud časa nimam poslikat pa tuki gor objavit, šiht pa tojutri oblubim slike
aja še to ugotovil sem da je bla ta fabia pred časom že čipana samo je bil čip pobrisan, pa sem bil dones pri RSR sm šov vprašat kolk pride obnovitev pa so rekli da je zastonj. Tko da v prihodnjih dneh se naročim pri RSR na obnovitev
zakaj pa ne če naj bi blo zastonj :P
lisko je napisal/-a:Če misliš sam lamelo je men sinter rekel da okrog 80 evrov za jeepa....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost