Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Re: slike propadajočih (oldy) avtomobilov

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe dec 16, 2011 7:53 pm

pa on dejansko kaj obnovi ali ima samo pokopališče?
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe dec 16, 2011 8:30 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:pa on dejansko kaj obnovi ali ima samo pokopališče?

Najbrž bolj pokopališče, kot kaj drugega. Glede na to, da nekateri stojijo pod milim nebom že dlje časa. Prodat pa noče nobenega, ker bo to on nekoč kao obnovil in bo ful vredno. Za moje pojme tipičen brezsrčnež, kateremu bodo avti segnili do te mere, da obnova ne bo več smiselna.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe dec 16, 2011 8:33 pm

en od tistih, ki misli da je samo on sposoben obnovit, ali pa ne privošči drugemu veselja do obnove kakega lepotca. zaveda se da ima pravo bogastvo...
ampak žal bo naredil več škode kot koristi
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Pe dec 16, 2011 10:59 pm

f.taunus je napisal/-a:

Najbrž bolj pokopališče, kot kaj drugega. Glede na to, da nekateri stojijo pod milim nebom že dlje časa. Prodat pa noče nobenega, ker bo to on nekoč kao obnovil in bo ful vredno. Za moje pojme tipičen brezsrčnež, kateremu bodo avti segnili do te mere, da obnova ne bo več smiselna.

Fantje, močno sekate mimo. Lastnika poznam in je pravi ljubitelj, ki točno ve, kaj ima parkirano. A avtomobilov ima še precej več (in bolj zanimivih), kot jih je videt na slikah. Pa tudi beseda 'prodaja' ni pri njem noben tabu.

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix So dec 17, 2011 5:38 am

kolko pa je ta možakar star? Prodaja mu ni tuja.... glede na to kolko vozil še ima na dvorišču zna cene zelo nabit, ali pa nezna prodajat, ker vsaj na tem forumu so 3-je, ki bi takoj odkupili kak avto in ga obnovili brez problema...
...::: www.CST-TEAM.net :::...

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 So dec 17, 2011 1:16 pm

naliM je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:

Fantje, močno sekate mimo. Lastnika poznam in je pravi ljubitelj, ki točno ve, kaj ima parkirano. A avtomobilov ima še precej več (in bolj zanimivih), kot jih je videt na slikah. Pa tudi beseda 'prodaja' ni pri njem noben tabu.

a ima še kašnega amerikanca? dej pozanimej se mal glede tizga oldsmobilea prosim
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So dec 17, 2011 1:20 pm

Tukaj so večji problem papirji, kot pa sama obnova. Dvomim, da ima sploh kateri avto dokument. oops oops oops

Sicer pa na slikah ni nobeden nekako hudo dragocen model. Tudi tisti mercedes se dobi kompletno obnovljenega za 10k EUR.

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Napisal/-a naliM So dec 17, 2011 1:35 pm

mihaing je napisal/-a:Tukaj so večji problem papirji, kot pa sama obnova. Dvomim, da ima sploh kateri avto dokument. oops oops oops

Sicer pa na slikah ni nobeden nekako hudo dragocen model. Tudi tisti mercedes se dobi kompletno obnovljenega za 10k EUR.

Ena beseda - zdomec, SEL je v njegovih rokah približno 40let. PoGooglaj MB 300SEL 6.3, absolutno najhitrejši limo tistega časa, pa ti bodo cene jasne. ;) In nobena ni niti približno v okolici 10.000EUR.

abajc3 je napisal/-a:a ima še kašnega amerikanca? dej pozanimej se mal glede tizga oldsmobilea prosim

Oldsmobile je, kolikor sem videl, edini američan pri njemu, pa sem videl vsaj 40 njegovih avtov.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing So dec 17, 2011 1:43 pm

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

in ne in še. Lastnik točno ve kateri je zaklada vreden in tekih sigurno nebi pustil gniti zunaj

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Napisal/-a naliM So dec 17, 2011 1:52 pm

baSix je napisal/-a:kolko pa je ta možakar star? Prodaja mu ni tuja.... glede na to kolko vozil še ima na dvorišču zna cene zelo nabit, ali pa nezna prodajat, ker vsaj na tem forumu so 3-je, ki bi takoj odkupili kak avto in ga obnovili brez problema...

Kak MB SL se najde v aktivni prodaji, ostalo pa ne. Se pa da domeniti glede raznih zadev (poceni bi se našel kak Opel GT, ...), a tu so večinoma problem neresni kupci oldtimerjev.
Vem kaj govorim, saj ko ljudje vidijo avto, se slinijo, padajo na hrbet, tresejo se jim noge, a ga ni junaka, ki bi odprl denarnico in ga dejansko kupil za pameten denar (primer mojega oldija - v enem mesecu skoraj 2500ogledov, a število resnih klicev praktično enako 0)!

To je pač usoda redkih avtov v SLO (to bodo potrdili cruiser, soru, mihaing, ...), ko se tudi za zelo konkurenčno ceno ne najde kupca in gre avto v tujino (seveda takrat vsi 'resni' spet jokajo, kako ga je škoda :bonk ). Kot kaže bo moj Audi V8 tudi šel po poti raznih raritet in končal v tujini, pri severnih sosedih.

mihaing je napisal/-a:http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=141001636&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=136&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&maxFirstRegistrationDate=1975-12-31&negativeFeatures=EXPORT&lang=de&pageNumber=1

in ne in še. Lastnik točno ve kateri je zaklada vreden in tekih sigurno nebi pustil gniti zunaj

Opa, ti so res ugodni, ko sem kak mesec nazaj iskal, ga ni bilo pod 25.000EUR. Je pa pri njemu večina avtov pod streho in na betonskih tleh, čisto na prostem je le par izjem.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing So dec 17, 2011 1:58 pm

Pač cene določa trg in ne mi sami. Redkost ni nujno, da je tudi cenjeno, čeprav smo pogosto sami prepričani nasprotno. Tako pač je. Ni vse zlato kar se sveti :mrgreen: Tudi sam glede moje sedmice ne razumem najbolje a kaj češ ;)

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Napisal/-a naliM So dec 17, 2011 2:00 pm

mihaing je napisal/-a:Pač cene določa trg in ne mi sami. Redkost ni nujno, da je tudi cenjeno, čeprav smo pogosto sami prepričani nasprotno. Tako pač je. Ni vse zlato kar se sveti :mrgreen: Tudi sam glede moje sedmice ne razumem najbolje a kaj češ ;)

Tako pač je, a na srečo obstajajo(mo) ljudje, ki vidimo dlje od VW Hrošča, Golfa I GTI in Fiata 500.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So dec 17, 2011 11:40 pm

mihaing je napisal/-a:http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=141001636&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=136&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&maxFirstRegistrationDate=1975-12-31&negativeFeatures=EXPORT&lang=de&pageNumber=1

a imajo ti mercedesi po višini nastavljivo podvozje (zračno)??? nekam niska sta mi, v opisu pa nisem nikjer zasledil slednjega podatka.... ali je pa samo čudno slikano :?:

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Ne dec 18, 2011 1:37 am

naliM je napisal/-a:
To je pač usoda redkih avtov v SLO (to bodo potrdili cruiser, soru, mihaing, ...), ko se tudi za zelo konkurenčno ceno ne najde kupca in gre avto v tujino (seveda takrat vsi 'resni' spet jokajo, kako ga je škoda :bonk ). Kot kaže bo moj Audi V8 tudi šel po poti raznih raritet in končal v tujini, pri severnih sosedih.

imaš povsem prav! pri nas na v8 forumu se velikokrat kakšen hud avto prodaja za zelo pametno ceno, spodaj en kup komentarjev kako bi vsi to meli, resnega pa nobenega. potem gre avto naprej v nemčijo in je folk usa žalosten zakaj je šou iz države in tako. če mu ga pa ponudiš za kupit so hitro razni izgovori v smislu sedežev napačne barve itd
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne dec 18, 2011 4:15 am

fantom je napisal/-a:

a imajo ti mercedesi po višini nastavljivo podvozje (zračno)??? nekam niska sta mi, v opisu pa nisem nikjer zasledil slednjega podatka.... ali je pa samo čudno slikano :?:

Tako je. Ti mercedesi imajo serijsko zračno vzmetenje. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Ne dec 18, 2011 8:27 am

abajc3 je napisal/-a:
naliM je napisal/-a:

imaš povsem prav! pri nas na v8 forumu se velikokrat kakšen hud avto prodaja za zelo pametno ceno, spodaj en kup komentarjev kako bi vsi to meli, resnega pa nobenega. potem gre avto naprej v nemčijo in je folk usa žalosten zakaj je šou iz države in tako. če mu ga pa ponudiš za kupit so hitro razni izgovori v smislu sedežev napačne barve itd

ja ravno te dni smo imeli en tak primer...

Uporabniški avatar
Byrkus
Nov uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Byrkus Ne dec 18, 2011 12:10 pm

fantom je napisal/-a:a imajo ti mercedesi po višini nastavljivo podvozje (zračno)??? nekam niska sta mi, v opisu pa nisem nikjer zasledil slednjega podatka.... ali je pa samo čudno slikano :?:

Air suspension, ventilated disc brakes on all four wheels, power windows, central locking and power steering all came standard.

A seveda. :)
Žeja me je napadla - Pil sem v samoobrambi!

Uporabniški avatar
emmo
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a emmo Ne dec 25, 2011 1:09 pm

naliM je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Pač cene določa trg in ne mi sami. Redkost ni nujno, da je tudi cenjeno, čeprav smo pogosto sami prepričani nasprotno. Tako pač je. Ni vse zlato kar se sveti :mrgreen: Tudi sam glede moje sedmice ne razumem najbolje a kaj češ ;)

jaz pa si razlagam takole. smo pač še vedno tisti balkanci.pa še res je. v nemčiji ki je avtomobilistična država bolje poznajo avtomobile,jih znajo drugače ceniti,so ponosni nanje in jih tudi znajo bolje vrednotiti.če ti je avto všeč in si ga želiš boš pač moral plačati ceno,v naprotnem pa se lahko vsak dan sliniš.tudi sam bom težko prodal svojega lepotca quattro,so ga pa iz oglasa tudi primerjali po spletu z navadnim coupejem,kar pa ni isti avto.že kot nov je bil dražji kot klasična 911-ka,danes bi ga pa radi kupili za 2000 eur.cena je pa v katalogih poskočila v 4 letih iz 14000 na 31 000 eur.pri meni je pa ostala na enakem nivoju
owner: bmw e 30
vw karmann ghia 1965
karmann ghia 1961
vw bus t3 blue star-hannover edition
porsche 914
porsche 911s (serija 0)

Uporabniški avatar
emmo
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a emmo Ne dec 25, 2011 1:24 pm

grega983 je napisal/-a:emmo, ko bo vozno, si mi dolžn 1 krog. Pa četudi samo kot sovoznik ;)

bom počakal da boš naredil tečaj varne vožnje,potem ti ga bom pa zaupal da se usedeš za volan.no stvarca je že v sloveniji pri kolegu.3 mesece manj kot 4 leta zapuščen v nemškem pristanišču.poden pošteno načela rjavina,motor pa dela lepše kot švicarska urca.hvala ti še enkrat za pomoč pri nakupu gregec.dobil boš svojih 5 minut(te minute se bodo razvlekle saj ne boš hotel iz avta)
owner: bmw e 30
vw karmann ghia 1965
karmann ghia 1961
vw bus t3 blue star-hannover edition
porsche 914
porsche 911s (serija 0)

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Ne dec 25, 2011 1:29 pm

Bo kje dokumentirana in objavljena obnova? :DDD