Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Schkorc oz. moj vozni park skozi cas

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 06, 2011 7:57 pm

aljaz123 je napisal/-a:zdravo
Clio RS se pelje več po 3 kolesih kot po 4 :D

http://www.youtube.com/watch?v=tvyVnutjJYA :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Pe sep 16, 2011 9:24 am

Kje sem ostal... Torej kolega Dejan je kupil tistega srebrnega Clia RS. Meni pa je bilo vsak dan bolj žal, da ga nisem kupil jaz :(. Res sem bil prav jezen sam nase, zato sem začel prav trmasto iskati kakšnega drugega RSa...

Načrte z nakupom RSa pa mi je prekrižalo tole :roll::
Slika

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Pe sep 16, 2011 9:47 am

A gostilna :lol: ?
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe sep 16, 2011 10:26 am

A u Parizljah tut postavljajo kante? :shock: :huh: :| :x
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Pe sep 16, 2011 10:32 am

Predvidevam da si kr dost dobu da ti je onemogočlo nakup RS-a :huh:

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po sep 19, 2011 11:20 am

Ja tale Kangoo me je kar udaril po žepu... ampak ne, ni bil radar :D...

Slika

Slika

Načrte z nakupom Clia RS, mi je prekrižal popolnoma nenačrtovan nakup Kangooja in tako je moj prejšnji kenguru dobil družbo.

Je pa res tista fotka tega belega Kangooja nastala zaradi povezave z radarjem :). Namreč bili smo na nekem praznovanju in na parkirišču ni bilo več prostih mest. Zato sem tako kot nekateri ostali parkiral ob cesti (kaj dosti takrat ob tem še nisem razmišljal :)). Po kakšne pol ure pride z nasmeškom do mene eden izmed druščine, da naj prestavim avto, ker je bilo na radiu obvestilo, da v Parižljah pri znanem gostišču stoji radar-bel Kangoo :lol:.

LP, Primož

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Po sep 19, 2011 11:39 am

Res posrečeno parkiranje :lol:
Koliko avtov sploh imaš registriranih? Te pride že samo registracija in osnovno zavarovanje ohoho evrov :?
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po sep 19, 2011 4:48 pm

Js sm biu pa 200% da je radar :D
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po sep 19, 2011 4:51 pm

Da po dolgem času spet malo pokomentiram tole temo, kot redni bralec. Vidim da te renoji iz tedna v teden manj zanimajo :vc
pa tega belega kenguruja si kupil kot zamenjavo za sivega, zamenjavo za cliota al boš/si (nimam občutka v katerem letu je trenutno tema :) ) odprl radarcontrol s.p.?
LP Rok

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To sep 20, 2011 3:29 pm

Kako lahko iz nakupa športnega Clia RS nastane nakup Kangooja :shock: :roll: :)?!? Še sam ne vem točno, vem pa da je bilo čisto po naključju :D. En dan sem namreč moral prej iz službe, ker sem peljal schkorc-juniorja na njegov "tehnični pregled" in sem na poti srečal kolega. Glede na to, da se mi je mudilo je bil pogovor bolj kratek, nekaj v tem stilu: kako si kaj, bla, bla, bla, ej vem za enega Kangooja, bla, bla, koliko je to kaj vredno, bla, bla, bla, veš mogoče za koga da bi ga kupil in zvečer je bil avto pri meni.

Saj potem sem malo pretehtal te moje daily avtomobile in sem ugotovil, da je ta Kangoo bil kot naročen. Zakaj? Cliota sem uporabljal za vsak dan in sem z njim bil izredno zadovoljen. Majhen avto, udobna vožnja (no ja, vsaj na avtocesti je bil s 17" udoben :)) in predvsem izredno majhna poraba in nizki stroški vzdrževanja. Kangoo-ja sem uporabljal kot drugi avto predvsem takrat, ko sem potreboval več prostora in za moja skakanja med kolegi, drugače pa ga je uporabljala moja za v službo. In nad Kangoojem sem bil res navdušen (zato tudi tiste fotke natovorjenega prejšnjega Kangooja na prejšnjih straneh), ker je avto v notranjosti res ogromen, ko je treba kaj naložiti vanj, vseeno pa je po zunanjosti "majhen" oziroma zelo pregleden in enostaven za vozit/parkirat.
No kakorkoli, potem ko smo postali trije, se pa nekako nisem mogel odločiti s katerim avtom se naj vozimo :). Kangoo se je sicer zaradi prostornosti izkazal za odličen družinski avto, ampak vseeno je bil Clio tisti novejši, "zanesljivejši", in udobnejši avto. Ampak v Cliu je bil problem prostor. V Kangooju pa me je motilo, da nima klime in tako nisem želel mučiti otroka v vročini. Druga slabost Kangooja pa se je začela kazati, ko smo začeli voziti malega (torej jajčka/sedež) zadaj na sredini. Starejši Kangooji (OK nasploh dostavniki) imajo zadaj vrata samo na eni strani in tako je v takem primeru do sedeža za voznikom dokaj nerodno priti. Sicer je na tisti strani kjer ni vrat, sedež preklopen (torej tako kot pri avtomobilih, ki imajo dvoje vrat), ampak to zame pri takšnem velikem avtu ne pride v poštev, da se bom vstajal, da bo kdo sedel za mano, ali pa da bom moral sedež preklapljati, ko bom kaj dajal na zadnji sedež, ker potem je že praktično vseeno, če gremo na pot s Cliom :).

Razlika:
Slika

No in ta drugi Kangoo ima vse kar mi je na prejšnjem manjkalo. Torej klimo in dvojna drsna vrata. Pa še šest let je mlajši od prejšnjega :). Za piko na i, pa je ta prenovljeni precej lepši, pa čeprav je avto v osnovi enak. Motor tokrat ni bencinski kot je bil pri prejšnjem, ampak je enak kot v srebrnem Cliu, torej 1.5dCi. Predvsem motor je bil tisti s katerim sem bil navdušen pri Cliu in sem ga želel imeti tudi v Kangooju. In kar je najlepše in meni precej pomembno, avto je res nadpovprečno ohranjen, cel v prvi barvi in brez praske (OK ima pa eno mini udrtinico od parkinga, ampak se težko vidi :)).

No pa še par lepših fotk:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Pa še en majhen (res mičken) bonus ima ta Kangoo (vsaj zame renojevca :)). Večina Kangoojev ima svetle luči, ta pa ima temne (ne vem nekako so mi temne luči precej lepše :)).

BTW Tako zgledajo svetle :):
Slika

BTW2: Če kdo slučajno kupuje Kangooja ->PM ;).

@ijuvan: Trenutno imam registrirane 4 avtomobile (ne spraševati zakaj, ker ne vem), od tega sta dva polni kasko (še dobro, da je Renault tudi pri nabavni ceni novega avtomobila ugoden :)) z vsemi možnimi dodatki, tudi asistenco (ker pri renoju nikoli ne veš :lol:). K sreči imam razumljivega zavarovalnega agenta, ki ve da obstajajo popusti, ampak se pa sploh ne bi branil, če bi lahko registriral tako kot v tujini, ko je drugi avto samo drobiž, če že imaš kakšnega registriranega :(.

@BoneS: Sicer se precej vozim in ne vozim po polžje, ampak vseeno sem do sedaj samo enkrat priletel na radar (to je bilo na koncu naselja, kjer ni več hiš). No to je bilo kakšnih deset let nazaj, tako da :)... Moram potrkati, da ne bom pa ravno zdaj kje spregledal kakšno omejitev :D.

@Drocky: Ja res me renoji vedno manj zanimajo (OK lažem, ne zanimajo me manj, ampak me ostali vedno bolj :))... ampak potem na koncu vedno znova pristanem na renoju :roll: :)... Ne vem zakaj :).
Kar se tiče tega namesto katerega avta je mišljen ta beli Kangoo, boš moral pa še malo počakati, da pridem do tja :). Drugače je pa tema nekje eno leto v zaostanku, torej gremo proti koncu leta 2010.

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po okt 03, 2011 8:52 am

Še vedno s Cliom :( :) je sledil 14. avtoslalom Ivarčko...

Tokrat sem prvič doživel tako vrhunsko dokumentiran slalom (no tudi za kakšno drugo dirko je vrhunsko). KTV Ravne vse pohvale ;).
VIDEO Schkorc

VIDEO Škapin G.

VIDEO Škapin L.

In pa še link do celotnega (dvo urnega!) posnetka iz 14. Avtoslaloma Ivarčko 3.10.2010:
posnetek slaloma KTV Ravne

Par fotk:
Slika

Slika

Slika

Pa še en zelo všečen avtomobil:
Slika
Avtor fotk: Boris Keber

LP, Primož

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Po okt 03, 2011 7:37 pm

z katerim avtom si pa letos vozil ker tega clia nisem zamerku ;)
VW golf IV

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To okt 04, 2011 11:22 am

@cky2k: Kot sem že napisal, ta tema ni "na tekočem", in preden omenjam aktualne avtomobile, moram prvo priti na tekoče, ker drugače bo tema še bolj zmešana kot je že :). Če pogledaš rezultate, boš ugotovil s katerim avtom sem vozil (bil je Renault :D).

LP, Primož

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 To okt 04, 2011 6:43 pm

Mah hof ma ded že tako zafilan, da bo moral kmalu sosedu parcelo odkupit :lol: :lol:

V soboto sem te videl okoli 13ih s sivim kangoojem zavijat k domu :)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če okt 06, 2011 8:30 am

@GT_Turbo17: Ne govori o prostoru, ker že res ne vem, kam še naj pospravljam avtomobile, želja je pa vedno več oops... Ni problem v parcelah, teh je dovolj. Problem je v objektih, teh je začelo primanjkovati :). Sicer obstaja dokaj "enostavna" rešitev, da kupim kakšno halo, ampak potem tako ene 30 let ne bom imel ničesar, da bi noter parkiral :D.

Kar se pa sobote tiče, bi se pa lahko ustavil (in prišel pomagati trgati grozdje :)).

LP, Primož

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če okt 06, 2011 9:52 am

Hehe... :)

Saj bi se ustavil ampak se mi je mudilo iz službe domov. Sicer pa tudi na sploh nerad pridem nenapovedan in nenadoma. Bi pa rad prišel kdaj pogledat stroje, al pa trgati grozdje - tudi to ni problem - če je le čas. :)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To okt 11, 2011 3:23 pm

Dajmo spet malo pohiteti...

Sezona 2010 je šla proti koncu in sledil je še zadnji (kao :)) TimeAttack#7 v sezoni 2010 (The Final Chapter) - 15.10.2010.

Na prejšnjem TimeAttacku#6 sem sicer bil zadovoljen s časom, ki sem ga odpeljal (54.824s res ni bil slab čas), ampak vožnja s tako nastavljeno GTTjko mi začuda sploh ni odgovarjala. Ne vem, ni mi bilo všeč kako se pelje, sploh ker je bila precej "občutljiva" in neubogljiva. Navajen sem namreč takšnih avtomobilov, s katerimi se je mogoče "igrati" in dopuščajo kakšno napako oziroma potem tudi odpravljanje te napake (torej če te odnese, da lahko uloviš avto). S tako nastavljeno 5ko kot je bila (na tisti neki srednji višini), pa to sploh ni bilo mogoče in je bilo ravno obratno. Avto je začel dokaj hitro pometati, uloviti ga je bilo pa prava umetnost (kar se vidi tudi na tistem posnetku :)). Torej dokler je bila čista linija brez napake je bilo OK, pri napakah pa ni bilo možnosti popravnega izpita, ker si bil obsojen na vrtenje :). Na tej srednji višini je torej avto bil hiter, ampak zelo zahteven za vozit.

Recimo ravno nasprotje je bil avto v začetku (recimo TA#3), ko je bil nastavljen še iz sezone 2009, takrat je bila pa 5ka zelo nezanimiva za vozit, ker je bilo vse preveč "trotl-ziher". Takrat se mi praktično ni zgodilo, da bi me sploh odneslo, kaj šele zavrtelo. Ampak kaj, ko je bil občutek čuden, povrhu vsega pa je bil tako nastavljen avto tudi zelo zelo počasen (čas 58.200s oops, sicer na R888). No in zato sem se začel igrati in iz "igranja" je postala potem "najboljša igrača", to je bilo takrat, ko je bil na "terenski" višini (TA#5), takrat sem res užival z avtom in sem se lahko res igral. Ampak žal ni bilo trakcije. Čas pa se je malo izboljšal (56.803s-spredaj slick, zadaj R888 in nizke temperature)
Torej bo potrebno poskusiti še kaj drugega...

Dodatna motivacija mi je bil Saxo oziroma Saxoja od kolegov. Eden je že vozil in je bil hiter, drugega pa je ravno kupil še Dule in sem predvideval, da bo tudi on presneto hiter. Torej res ne smem zaspati :).

Glede na to, da bom v naslednjem postu naredil samo copy/paste mojega posta o vtisih na TA#7, bom prilepil sedaj tudi tale citat, da ne bo čudno izpadlo:
Schkorc je napisal/-a:
Silvio je napisal/-a:
Schkorc je napisal/-a:
Silvio je napisal/-a:Spet bo letel :lol:

Konkurenca je vedno večja Slika Slika :). Kak čas se obeta za sAXo-ja?... Da vidim koliko moram šraufati :lol:?

LP, Primož

če boš hitrejši, ti bom dal protest :twisted:

Velja obratno :lol:.... Ej kaj pa, če bo drugi Saxo hitrejši od naju obeh Slika? Boma skupaj protestirala :D?

Drugače bom pa tako kot vedno tudi za tokratni TA iz firbca spremenil podvozje. Mogoče bom pa spet 2 sekundi hitrejši :lol: (ali pa 2 sekundi počasnejši- bolj verjetno :)), seveda če se mi bo sploh uspelo pripeljati do RLja s takim avtom Slika.

mloncar je napisal/-a:...
Škorc ima tako ali tako zgoljufan avto :lol: :lol:

Slika
Nisem jst ti, ki kao ne pozna pravilnika in hoče goljufati s predelanim avtom v serijski klasi :roll:, pol se pa še pregovarja, ko ga zašijejo :rofl .
:lol:

BTW Prideš v 5ek na RL, ali si na kakšnem rokometu, odbojki,... :)? Aja, na TA bi lahko s tvojim Cliom vozil v prvem razredu (brez goljufanja) :wink: :lol:.

LP, Primož

No in kot rečeno sem se lotil spreminjati podvozje. Tokrat malenkost (in res samo malenkost) bolj kot samo nastavljati višino. Zamenjal sem namreč vzmeti in avto spet spustil :D. Tokrat je pristal verjetno na podobni višini kot je bil na začetku sezone :).

Zmontiral pa sem vzmeti Eibach Slika :D. In za vse, ki mi niso verjeli (ali pa mi še vedno ne verjamejo) kaj sem dejansko dal na avto, še ena fotka:
Slika
To bi bilo odlično za kak tovornjak in podobno, ne pa za R5ko :lol:...

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če okt 13, 2011 11:34 am

In kako je bilo na eventu?

Začelo se je dobro. Pravzaprav se je začelo tako dobro, da mi še gum ni bilo potrebno menjati, ker se je tega lotil Dejan (Koti) :):
Slika
Avtor fotke: _B3yBo_
No to ni razlog zakaj sem prilepil fotko... nauk fotke je, da moraš vedno upoštevati navodila organizatorjev (v tem primeru uporaba deske pod dvigalko :D), ker nikoli ne veš kdaj te kdo slika oops :D...
No v bistvu pa se na fotki vidi koliko raztega imajo amortizerji :) (BTW avto je dvignjen).

In gremo v vrsto
Slika
BTW Te zelene zverine (Focus RS) so se mi pa v tistem času precej "nastavljale" in mi delale lušte :evil:

Staro in novo...
Slika
Avtor zgornjih dveh fotk: en3rgie

in akciiijaaaaa
Slika

Slika
Avtor zgornjih dveh fotk: Miha Fabijan - skopusnik

Na novo nastavljen avto mi je bil všeč... zelo všeč :).

Še en video: Schkorc - Renault 5 GT Turbo - TimeAttack #7 (video by TurboMan)
Avtor videa: TurboMan
Recimo obnašanje avta pri 0:40 je to kar sem hotel opisati...

No kljub temu, da mi je bil avto všeč in je bil zelo hiter, je vseeno bila konkurenca hitrejša
Slika

In pa še copy/pase o vtisih:
Schkorc je napisal/-a:...bi se pa kr Medo-tu pridružil :arrow:
MRC je napisal/-a:Super je blo! Js predlagam da se za drugo leto naredi plan kr na vsake 14 dni TA. Js vzamem kr abonma ;)

:D

Časi tekmovalcev so bili zanimivi. Nekaj jih je bilo pravo presenečenje. Saxo-ja sta me potolkla po celi črti, Dule in Silvio vsa čast (pazita se drugo leto :twisted: :D). Čeprav je več kot pol dneva kazalo, da me ne bosta dohitela, sta v drugi polovici nadoknadila vse in še malo več :), ampak potem je bilo za moje gume prepozno oz. prehladno. Za piko na i me je potem za mišji k. prehitela še tista micka :).
Tako da tokrat se ne morem hvalit :lol:. Sicer sem se že mislil pohvalit s tem, da sem odvozil največ krogov, ampak je enako število krogov odvozil tudi moj zasledovalec Devil :).

@Silvio: Kaj zdaj boma protestirala, ko naju je oba tisti drugi Saxo napral :D? Zgleda, da mu ga je njegova čist predobro "einfahrala" v teh zadnjih dneh :).

Čestitke pa tudi Drmotu, ki mislim da se nam je sedaj že pridružil v tem boju teh "francoskih rogljičkov", čeprav po rezultatih mogoče ne izgleda. Glede na to, da sva imela enake težave s temperaturo gum, mislim da bomo naslednjič, ko bo topleje in bomo imeli enake pogoje zelo blizu.
Pa meni se zdi, da bi ta avto spadal v SM in ne v U.

Aja pa našega Koti-ja - D. Blatnik (tokrat je imel nick dejc- Wuky kje si to najdu :lol:?) tudi tokrat ne smem pozabit. Drugo mesto v S razredu s praktično serijskim 1.4 Cliom (samo slick gume in neke kitajske vzmeti :)), no saj je že prejšnjič s svojim RSom pokazal da je hiter...

Joj sem skoraj pozabil. Pohvalit moram še Domna (MacAudio oz. nekaj podobnega na forumu), da smo ga uspeli prepričati, da je sprehodil novo Fabio RS (a zdaj je utečena :)?).

ancl je napisal/-a:no js sm bil pa zj prvič na racelandu in ugotovil da rabim nujno špero na mojem lupotu,pa drugič probat odpeljat na slick gumah,potem pa verjetno izboljšam rezultat :lol: a ma še kdo kake slikce,al pa video?? ;)
lp

Dobrodošel med tistimi, ki bomo decembra pisali: "Dragi Božiček. Ker sem letos bil zelo zelo priden mi prosim prinesi špero za moj avto. Obljubim, da bom drugo leto še bolj priden in da se bom še bolj trudil izboljšati svoj čas..." :lol:...

LP, Primož

No to zadnje sem jaz (in tudi božiček) vzel zelo resno :D... update kmalu ;)

Pa še par fotk
Koti
Slika

Luka
Slika

Luka malo bolj v svojem elementu :)
Slika

In pa še (prehitri) Dule s svojim novim Saxojem
Slika
Avtor zgornjih fotk: Miha Fabijan - skopusnik

LP, Primož

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če okt 13, 2011 11:58 am

Jaz pa na tem eventu nisem mel take sreče. Prvi hitri krog in:

Slika

Pa še video:

http://www.youtube.com/watch?v=Vw58G6x2Fq0

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Pe okt 14, 2011 8:11 pm

@Schkorc - cel teden sem počasi grizel tole tvojo temo. :noro

Vsa čast za zanimiv način pisanja, vložen čas in seveda tudi foto material. :) Bolj ko sem bral tvojo temo, bolj se mi je zdel, da berem svoje misli. :noro Pri meni je zaenkrat še vedno vse v mislih, predvsem ker preveč kompliciram s financami. :huh:

Lepo je brat nekaj tako entuziastičnega - človek kar motivacijo dobi. Kar pridno nadaljuj, da pridemo do present day situacije. ;)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov