Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Re: Schkorc oz. moj vozni park skozi cas

Napisal/-a Schkorc Po okt 17, 2011 1:19 pm

rockson je napisal/-a:@Schkorc - cel teden sem počasi grizel tole tvojo temo. :noro

Za takšne podvige (da se spraviš brati moj post, kaj šele celo mojo temo) so mi renojevci privoščili tega smeškota: Slika :lol:.

Je pa lepo kdaj prebrati kakšno takšno pohvalo, dobi človek več volje, da bi prišel na tekoče in stvari dokaj sproti objavljal (in da bi bilo predvsem več objav). Po drugi strani je mogoče bolje, da objavljam z zamikom, ker je preveč idej, ki jih imam v glavi in ki še vedno čakajo na realizacijo, ali pa so se vmes spremenile, ali so jih nadomestile druge ideje,... No in če bi sproti objavljal kaj se mi plete po glavi, bi na koncu izpadel še bolj neresen :D. Kar se pa financ in mojega kompliciranja okoli njih tiče, pa no comment :roll: oops :).

@aimike: Se spomnim takrat tistih tvojih težav. Škoda... No ampak važno je, da nisi obupal ;).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če okt 20, 2011 2:12 pm

Kje sem ostal... Torej sedaj na novo nastavljena GTTjka je postala res zanimiva igrača in tako sem načrte z novejšim športnim avtomobilom pravzaprav opustil. Dodaten razlog je bil, kot že omenjeno, tudi v nakupu tega belega Kangooja. Ta Kangoo ima namreč povečano nosilnost in kar je bilo meni najlepše, dovoljena vlečna sila 1350kg Slika. Sicer nič posebnega, ampak za takšne dostavnike ni ravno samoumevno, da imajo takšno vlečno silo kot kakšne limuzine/karavani.
Kot sem že pisal, se enostavno nisem želel več s 5ko voziti po cesti. Tako ali tako se nisem vozil, edino, ko sem šel v Krško na Raceland, sem nekako moral priti do tja, samo zato pa mi je neumno imeti registriran avto. Torej prikolica za prevoz avtomobilov bo prava rešitev za moje "težave". Takšne prikolice uporablja tudi večina kolegov za prevoz svojih "dirklalnikov", ne nisem narobe napisal, ker pri takšnih avtomobilih res nikoli ne veš, kdaj ga boš na dirkališču "zaklal" in takrat je prikolica odličen transport.
In tako sem začel iskati primerno prikolico...

Hkrati pa sem se začel ukvarjati s prodajo Cliota dCi. Ker sem ugotovil, da nimam nobenih pametnih fotk, sem se bil primoran malo resneje spoznati z mojim ne tako dolgo nazaj kupljenim fotoaparatom (po večini fotkam kar s telefonom). In sem začel škljocati:
Slika
no ja...

sedaj pa menda bo :)
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slikan okoli in okoli iz vseh strani, da se ja vidi, da nima nikjer nobene napake (za oglasnike so bile fotke obrezane, da ni bilo toliko motečega "ozadja" in da se je videl samo avto) :).
Fotke res niso bog-ve-kaj, ampak za navaden fotoaparat (ki NI DSLR) pa niso tako slabe :). In s temi fotkami je šel Clio v oglasnike (zato tudi pobrisane oznake na tablicah).

Za tole fotko se ne morem odločit kaj ji bolj paše, original:
Slika

ali malo pretiranega konrasta, da pridejo oblaki do izraza:
Slika

No čeprav so bile fotke dokaj solidne, avto pa še bolj, začuda ni bilo nobenega interesa za nakup.

Tole sem takrat nekam na en forum napisal:
Schkorc je napisal/-a:Res sem ga prodajal. Res je tudi da ni bilo nekega pretiranega povpraševanja (glede na spremljanje prodaj kolegov, znancev in prek forumov je očitno v teh "recesijskih" časih to dokaj splošen pojav).
Dejstvo je, da osnovno opremljen ali bolje in celo polno opremljen RABLJEN avto, pri razliki v ceni za precej kupcev ne igra vloge (še dobro, da tudi pri novem ni razlike v ceni :roll:). Kaj šele dodatna oprema, ki za kupce pogosto predstavlja kar samoumevno serijsko opremo, ki jo kupi in plača samo prejšnji lastnik, novi lastnik pa jo seveda dobi podarjeno :lol:. Zato sem avto prodajal takšnega kot je predstavljen tukaj in/ali serijskega takšnega kot sem ga kupil :).

Očitno pa ljudem tudi lepo ohranjen in vzdrževan avto ne pomeni kaj dosti in raje kupujejo poceni zanemarjene nevzdrževane razbitine, po možnosti uvožene dostavnike pri nas predelane v potniške in potem jamrajo kak "šrot" so avtomobili, ko se jim kvarijo/rjavijo/ropotajo/... :D. Moj Clio se pa še vedno vozi in vozi in vozi... Slika.

V glavnem, sedaj bom začel tudi jaz kupovati poceni "razvaline", ker jih bom kasneje lažje in prej prodal Slika, pa še vzdrževati ni potrebno takšnih že tako slabih avtomobilov, ker itak ne igra vloge če bo še malo slabši, tako da bom še tu prihranil Slika Slika.
Saj zdaj se sploh ne čudim več zakaj tako že precej časa dela večina avtohiš/prodajalcev avtomobilov/"kšeftarjev" :D. Pač oni so si že zdavnaj prišli gor kaj kupci hočejo in kupujejo :lol: (zato ponavadi oglase trgovcev enostavno preskočim).

LP, Primož

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če okt 20, 2011 2:32 pm

Schkorc je napisal/-a:
@aimike: Se spomnim takrat tistih tvojih težav. Škoda... No ampak važno je, da nisi obupal ;).

LP, Primož

Sej včasih me spusti mal sam me kr hitro nazaj prime :twisted: Se vidimo jutri :DDD

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Če okt 20, 2011 8:13 pm

Ja, tale "recesija" še kar traja. Trenutno to tudi sam dobro občutim pri prodaji mojega. :roll:

Že čakam nadaljevanje ;)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe okt 21, 2011 9:32 am

Madona kok mas ti teh slik :shock:
No dj dj, predstav hitr cebelo :DDD ;)
Slika

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če okt 27, 2011 9:42 am

@BoneS: Ej pa res imam kar nekaj fotk :), se vidi, da sem zelo pozno kupil prvega digitalca :D... bom pohitel...

Pa da predstavim naslednjega renojčka... tokrat je prišel k hiši Twingo :D. In to čisto NOV Slika.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Evo ga Slika :lol::
Slika

Slika

Tega Twinga je dobil naš mali za darilo od mojega mehanika Dejana (še enkrat hvala). Zraven pa je bilo še tole:
Slika

Ni kaj, mali je pečen (renojevc) :).

LP, Primož

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če okt 27, 2011 9:48 am

Sej kaj drugega mu tak ne preostane :lol:

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če nov 03, 2011 3:10 pm

Za konec sezone 2010 je (kot že celo sezono :)) sledilo še malo izživljanja :). Seveda sedaj že na standardni (in hkrati edini temu primerni) SLO lokaciji, na Racelandu. Tokrat za spremembo to ni bil TimeAttack, ampak klubsko srečanje avto-moto kluba RGRacing, ki me (oz. nas) je povabil. Tokrat nisem šel s svojo 5ko, ker sem že prejšnjič rekel, da se ne peljem več z njo po cesti, ampak sem se "prislinil" sovaščanoma.
Vozili pa smo s tem (v tej temi že poznanim) strojem:
Slika

To je to. Mislim, da sem že nekam napisal, da je to res avto za uživanje. Kač&Cijan še enkrat hvala za rento 5ke, res sem se imel fajn ;).

Doma pa sem se malo spravil nad 5ko. Nič posebnega, ampak ker sem se že ravno spoznaval s fotoaparatom, sem še 5ko parkrat pritisnil :). Ne vem, če sem že pokazal stvar nad katero sem najbolj navdušen :D:
Slika
Stojni vijaki JUPI, sedaj mi je življenje pri menjavah koles (enkrat z distančniki, enkrat brez) dosti lažje :D.

Slika

Slika

Slika

Avto niti ne zgleda preveč spuščen. Vzmeti pa so sedaj tudi zelo trde, pa vseeno sem imel na RLju ob prisotnem sopotniku občutek da zabija...
"Čeking"...
Slika
Aha, vse jasno :lol: (sprednji amortizerji imajo mogoče 2cm hoda, s tem da so skrajšani :roll:). In potem bi naj športne vzmeti (ki so ponavadi mehkejše kot serijske) pri spuščenih avtomobilih "delale" :D?

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To nov 08, 2011 2:51 pm

Tik pred montažo zimske opreme je sledil še dodatni (nenapovedani) TimeAttack#8 - Bonus Chapter - 13.11.2010 (tokrat res zadnji za to sezono :)). In ker s tem nismo računali, nas je novica presenetila ob nepripravljenih avtomobilih, katere smo po zadnjem TAju razstavili in jih začeli pripravljati na naslednjo sezono :). Eden je bil brez motorja, drugi brez menjalnika, spet tretji brez podvozja itd. :), edino moja 5ka je bila vozna :D...

Nekako nam je uspelo pripraviti avtomobile, tako smo se tega TimeAttacka udeležili jst, oba Škapina in oba Blatnika. Tukaj nas večina čaka na vožnjo:
Slika
(Avtor fotke: en3rgie)
Luka je spet peljal svojo GTTjko malo na sprehod, Blatnika sta bila s krenim 1.4 Cliom, Grega pa s svojim 16Vjem.

Po celem dnevu voženj je bila situacija sledeča:
Slika

Copy/paste:
Schkorc je napisal/-a:...
Zelo hiter je pa tokrat bil tudi Grega (Škapin G.). Očitno smo dobro šraufali :D... ga bo pa sedaj zato težko ujeti :roll:.

smasher je napisal/-a:...
sem pa tudi sam bil presenečen nad časom, sem se že sprijaznil s tretjim mestom, sem pa proti koncu poskušal še par ovinkov drugače, pa še bolj na nož, plus bela turbo petka pred menoj za motivacijo in primerjavo kje največ zgubim in pridobim (hvala Schkorc)... Pa se je očitno odlično obneslo :)

Akumumulatorja pa še nisem uspel fiksirati, bom ob priliki :) Hvala bogu, da ni več ugašu :)
...

Vedno rad pomagam :)... sem Lukatu z njegovo GTT tudi bil dobra motivacija, je bil skoraj hitrejši kot jst :D.

A pol sem imel prav, da je bil kriv akumulator za ugašanje avta :D?... Pa da imaš prazne gume :)?

eXtreme69 je napisal/-a:Hmm, kaki clioti 1.4 16V so pa tole bli?

To je v bistvu pokalni Clio 1.4 CUP, sam da nima kletke :lol:... Sej ne, tako kot so napisali navaden 1.4 16V z nedokončanim doma narejenim podvozjem (zmanjkalo časa), in slick gume (oz. spredaj slick zadaj štampe, če smo natančni) :). Pa ker je težko na racelandu slišati svoj avto, če je pretih, je bil brez filtra.

LP, Primož

Schkorc je napisal/-a:
Spasky je napisal/-a:...
Kaj je pa model z 323 mazdo na progi počel? :roll: :lol: Da ne omenjam bližnjega srečanja z belo R5tko v boksih.
Predvidevam, da je bil prvič.

Aja saj res, sem čisto pozabil na to, da je moja GTTjka utrpela bojne rane :D.
Cero-89 je napisal/-a:...Ja gume so bile totalno zanič... ko sem šel v ovinek sem zategnil volan ker ni nikamor zavijal sem še bolj zategnil, gume so preprosto drsele, ko pa so dobile oprijem je pa avto šel po svoje... sicer sem pa tudi prvič bil, tako da moram še malo linije naštudirat :)

A ti si ta pilot :D... A v boksih so tudi gume drsele in niso hotele it tja kot ti :D? Mal se hecam :).... Zdaj pa resno, zakaj nisi šel po eno cunjo pa zbrisal tiste barve dol, kot sem ti naročil? Če sem ti rekel, da mora bit avto lep za fotografe :lol:? Za kazen boš na naslednjem TAju moral dat za pijačo, pa Edigs prinesi s sabo, da boš retuširal odbijač :EE!
Sam za letvico mi je pa vseeno hudo :(.

DevilJDM je napisal/-a:...
ampak sem bil zelo razocaran nad casi.... Malo me je pa tudi potolazilo dejstvo da ste bili tudi ostali pocasnejsi ( ti, dule@saxo, david@impreza ). Drugo leto pa magari nove slajke, spredi za vsaj 10mm sirse kot zadi, pol bi pa mogl bit kr zanimivo.
No ce bo slo vse po planu, pa na zalost drugo leto ne bom vec v TAM....

Pa ti veš koliko stanejo nove slajke :D?...
Nad časom (doseženim v takšnih temperaturnih razmerah) pa res ne bit razočaran, ker je res dober. Kaj bi pa še rad :D? Samo za primerjavo, Grega je odpeljal tist svoj najhitrejši čas že ob 10:30 (čeprav je bil tudi potem kasneje hiter), jst ob 13ih (pa kasneje ni šlo niti približno podobno hitro). Dule je bil najhitrejši nekaj do 15ih (s tem, da je na RL prišel šele nekaj po 14h), ti pa še pol ure kasneje. Recimo da sta vidva imela zelo podobne možnosti kar se tiče gum. Za boljši čas si predolgo čakal z gumami.
Zdaj pa primerjaj čase recimo Duleta in mene, ki nisva menjala gum in nastavitev avtov iz TA#7 s temi iz TA#8 in si za primerjavo zase približno izračunaj svoj top čas v enakih razmerah. Meni se zdi rezultat odličen :).

LP, Primož

Slika

Slika
(Avtor zgornjih dveh fotk: Miha Fabijan - Skopusnik)

Tudi novi Kangoo se je odlično obnesel kot spremljevalno vozilo :):
Slika

LP, Primož

Uporabniški avatar
Monster Energy
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Monster Energy To nov 08, 2011 5:10 pm

Super tema! Me prav zanima, kje zvohaš vse 5ke, če ni skrivnost??
Z računom imam probleme!:

-ne morem citrati
-ne morem objavljati slik
-teme razmetane
-do skaraj vseh tem ne morem priti
-...

Uporabniški avatar
Monster Energy

Napisal/-a Monster Energy Sr nov 09, 2011 1:14 pm

-ne morem citrati
-teme razmetane
-...

Uporabniški avatar
aljaz123
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a aljaz123 Sr nov 09, 2011 8:23 pm

V temi predstavlja avtomobile za nazaj. Sploh še ni prišu do zanimivih reči ki so bile to leto.
[color=#4000BF]Renault Clio 1.8 16v[/color]

Uporabniški avatar
Monster Energy

Napisal/-a Monster Energy Če nov 10, 2011 12:58 pm

Potem pa oprosti da sem to dal in ne bo več zanimivo oops oops

-ne morem citrati
-teme razmetane
-...

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po nov 14, 2011 1:30 pm

@aljaz123: Hvala, da si obrazložil kako in kaj :).

@Black Beast: Ni panike, sem že navajen, da se omenja aktualne stvari, do katerih še nisem uspel priti :). Drugače vsaj del aktualnega dogajanja lahko slediš v sosednjem podforumu Tekmovanja ;).

Kar se pa 5k tiče, sem jih nekaj našel v oglasnikih, nekaj pa pri znancih :). Aja, prvo 5ko sem kupil pred kakšnimi sedmimi leti, tako da se ne boš čudil :D.

LP, Primož

Uporabniški avatar
R4gtl
Nov uporabnik

Napisal/-a R4gtl Po nov 14, 2011 6:08 pm

A Kač pa Cijan sta obupala? Men se zdi da tisto črno petko prodajata?!

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe nov 18, 2011 1:21 pm

Prodaja Clia dCi takrat ni in ni obrodila sadov... In tako sem se odločil, da ga spravim v originalno stanje.

Še zadnje fotke "predelanega" v družbi s praktično enakim domačim Cliom:
Slika

Slika

Slika

Zanimivo kakšno razliko naredijo samo pobarvane letvice...

Drugo jutro pa je avto bil že skoraj v takšnem stanju kot ob mojem nakupu (takrat sem začel kleti zakaj sem ga sploh spustil, ker se serijski pelje odlično, pa še udoben je :evil:):
Slika

Slika

Ugotavljam, da nisem dal nobene fotke notranjosti, pa naj bo:
Slika

Slika

Niti ni tako švoh, a ne :)?
Pa ker sem enkrat govoril o razliki med osnovno opremljenim Cliom (in tistih pikicah po oblazinjenju :)):
Slika

Po približno treh letih redne uporabe je bil avto še vedno v takšnem stanju kot ob nakupu, brez dodatnih sledi uporabe...
Slika

Slika
Poleg rednega vzdrževanja (kamor štejem tudi dva kolesna ležaja, dva volanska končnika (krivec neumno podvozje) in 1 nosilec motorja- ter par žarnic :D) sem imel eno okvaro. Težave sem imel z UCH enoto (računalnikom potniške kabine). To je sicer pogosta napaka, vzrok pa je verjetno samo v slabem kontaktu na el.vezju, ker če si ga z nogo rahlo brcnil (nahaja se nad stopalkami) so težave izginile :). V mojem primeru je bil ta računalnik zamenjan (strošek cca 150€). So pa težave povezane s tem računalnikom lahko moteče in nevarne, namreč ob okvari tega računalnika ne delujejo smerniki, el.pomik stekel, centralno zaklepanje, brisalci in LUČI!!!

Po tem, ko sem naredil te fotke, sem šel še na zadnji izlet z njim Slika.

R4gtl: Ne vem če sta obupala, vem pa da se je 5ka prodajala.

LP, Primož

Uporabniški avatar
Monster Energy

Napisal/-a Monster Energy Pe nov 18, 2011 1:26 pm

Končno! Pohvalni za zadnji izlet... Spelji stran to kanto, čakam Twingota RS :DDD Pa petka tko bag zgleda tam gor na travi... :cry:

-ne morem citrati
-teme razmetane
-...

Uporabniški avatar
Monster Energy

Napisal/-a Monster Energy Pe nov 18, 2011 1:28 pm

Aja, še eno vprašanje: KOliko 5 in pa cliotov 16v 1 še imaš zdaj?

-ne morem citrati
-teme razmetane
-...

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe nov 18, 2011 1:29 pm

Black Beast je napisal/-a:... Spelji stran to kanto, čakam Twingota RS :DDD

Boš pa še čakal :lol:.

LP, Primož

Uporabniški avatar
Monster Energy

Napisal/-a Monster Energy Pe nov 18, 2011 1:31 pm

Kdor čaka, dokaka! :lol: Upam, da boš čez vikend naredil kakšen dolg post!

-ne morem citrati
-teme razmetane
-...
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov