Kje sem ostal... Torej sedaj na novo nastavljena GTTjka je postala res zanimiva igrača in tako sem načrte z novejšim športnim avtomobilom pravzaprav opustil. Dodaten razlog je bil, kot že omenjeno, tudi v nakupu tega belega Kangooja. Ta Kangoo ima namreč povečano nosilnost in kar je bilo meni najlepše, dovoljena vlečna sila 1350kg

. Sicer nič posebnega, ampak za takšne dostavnike ni ravno samoumevno, da imajo takšno vlečno silo kot kakšne limuzine/karavani.
Kot sem že pisal, se enostavno nisem želel več s 5ko voziti po cesti. Tako ali tako se nisem vozil, edino, ko sem šel v Krško na Raceland, sem nekako moral priti do tja, samo zato pa mi je neumno imeti registriran avto. Torej prikolica za prevoz avtomobilov bo prava rešitev za moje "težave". Takšne prikolice uporablja tudi večina kolegov za prevoz svojih "dirklalnikov", ne nisem narobe napisal, ker pri takšnih avtomobilih res nikoli ne veš, kdaj ga boš na dirkališču "zaklal" in takrat je prikolica odličen transport.
In tako sem začel iskati primerno prikolico...
Hkrati pa sem se začel ukvarjati s prodajo Cliota dCi. Ker sem ugotovil, da nimam nobenih pametnih fotk, sem se bil primoran malo resneje spoznati z mojim ne tako dolgo nazaj kupljenim fotoaparatom (po večini fotkam kar s telefonom). In sem začel škljocati:

no ja...
sedaj pa menda bo

Slikan okoli in okoli iz vseh strani, da se ja vidi, da nima nikjer nobene napake (za oglasnike so bile fotke obrezane, da ni bilo toliko motečega "ozadja" in da se je videl samo avto)

.
Fotke res niso bog-ve-kaj, ampak za navaden fotoaparat (ki NI DSLR) pa niso tako slabe

. In s temi fotkami je šel Clio v oglasnike (zato tudi pobrisane oznake na tablicah).
Za tole fotko se ne morem odločit kaj ji bolj paše, original:

ali malo pretiranega konrasta, da pridejo oblaki do izraza:

No čeprav so bile fotke dokaj solidne, avto pa še bolj, začuda ni bilo nobenega interesa za nakup.
Tole sem takrat nekam na en forum napisal:
Schkorc je napisal/-a:Res sem ga prodajal. Res je tudi da ni bilo nekega pretiranega povpraševanja (glede na spremljanje prodaj kolegov, znancev in prek forumov je očitno v teh "recesijskih" časih to dokaj splošen pojav).
Dejstvo je, da osnovno opremljen ali bolje in celo polno opremljen RABLJEN avto, pri razliki v ceni za precej kupcev ne igra vloge (še dobro, da tudi pri novem ni razlike v ceni

). Kaj šele dodatna oprema, ki za kupce pogosto predstavlja kar samoumevno serijsko opremo, ki jo kupi in plača samo prejšnji lastnik, novi lastnik pa jo seveda dobi podarjeno

. Zato sem avto prodajal takšnega kot je predstavljen tukaj in/ali serijskega takšnega kot sem ga kupil

.
Očitno pa ljudem tudi lepo ohranjen in vzdrževan avto ne pomeni kaj dosti in raje kupujejo poceni zanemarjene nevzdrževane razbitine, po možnosti uvožene dostavnike pri nas predelane v potniške in potem jamrajo kak "šrot" so avtomobili, ko se jim kvarijo/rjavijo/ropotajo/...

. Moj Clio se pa še vedno vozi in vozi in vozi...

.
V glavnem, sedaj bom začel tudi jaz kupovati poceni "razvaline", ker jih bom kasneje lažje in prej prodal

, pa še vzdrževati ni potrebno takšnih že tako slabih avtomobilov, ker itak ne igra vloge če bo še malo slabši, tako da bom še tu prihranil

.
Saj zdaj se sploh ne čudim več zakaj tako že precej časa dela večina avtohiš/prodajalcev avtomobilov/"kšeftarjev"

. Pač oni so si že zdavnaj prišli gor kaj kupci hočejo in kupujejo

(zato ponavadi oglase trgovcev enostavno preskočim).
LP, Primož