Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: Škoda Citigo Elegance 1.0

Napisal/-a BoneS Po jan 05, 2015 2:15 pm

maniaxxx je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:Zanimiv avtek. Kar me moti na teh škodah je to, da nimajo zadaj diskov. Srečno vožnjo

Zakaj bi jih pa imele?

Ce ne druga vsaj zarad izgleda :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a martin94 Po jan 05, 2015 2:19 pm

matejxx je napisal/-a:
matejxx je napisal/-a:Na kakšen način si se pa odločil, da si kupil Citigo? Mislim, ali si kaj primerjal ostala dva malčka iz VAG grupe (up!, Mii). Si kaj primerjal vožnjo med njimi? Kako je z ceno?

Še vedno, pa nisi odgovoril na to vprašanje. Zakaj Citingo?

Ups, spregledal :)

Glede cene je Mii najdražji, Up! in Citigo sta nekako enakovredna v ceni, v nekaterih konfiguracijah je celo Up! najcenejši. Sam osebno sovražim lakirane površine na armaturki, tako da je Up! zaradi tega odpadel iz izbora, Mii pa zaradi višje cene (ker je že v osnovi bolj založen z opremo, zato je izmed teh treh najbolj "premium" izbira) ;) odločitev za Citigo je tudi olajšal pregled ponudbe in financiranja (Hudobro), zato je bila izbira sledeča ;)

Aja, zakaj bež notranjost: zaradi tega, ker se manj segreje na soncu in mi je tudi lepša, čeprav večina take notranjosti ne mara ker se "kao hitreje umaže", jaz pa si s tem ne belim glave, sem vsaj bolj prepričan da sem notranjost dejansko spucal do čistega =P

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po jan 05, 2015 2:20 pm

matejxx je napisal/-a:
matejxx je napisal/-a:Na kakšen način si se pa odločil, da si kupil Citigo? Mislim, ali si kaj primerjal ostala dva malčka iz VAG grupe (up!, Mii). Si kaj primerjal vožnjo med njimi? Kako je z ceno?

Še vedno, pa nisi odgovoril na to vprašanje. Zakaj Citingo?

Saj je tu odgovoril ;)
Kupili smo ga predvsem zaradi ugodne ponudbe (HUDOBRO financiranje), ker smo se zmenili za pošteno ceno (11.000€, s tem da so zavesice, gumi tepihe, korito prtljažnika in celoten komplet zimskih gum s platišči in pokrovi vred podarili) in ker je tudi zavarovan na Porsche (permamentno kasko) ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jan 05, 2015 4:04 pm

martin94 je napisal/-a:Glede glasnoti pri AC hitrostih še ne vem, ker še ni šel tako hitro, ga rabim najprej malo utečt, glede skakanja pa je bolj uglajen kot iX20, čeprav ima bistveno manjšo medosno razdaljo ;) Octavia je pa itak v drugi ligi =P

Tole pa skoraj ne verjamem. Doma imamo Ibizo, 1500km prevoženih. Čez neravnine se sliši ropot/škripanje plastike. Avto star 2 meseca.
Kolega ima octavio letnik 2008, skoraj podobne kilometre kot moj cee'd (190.000) pravtako ropot čez neravnine.
Lastil sem si Riota današnje generacije in lahko trdim, da je avtek bil do 20.000 prevoženih praktično brez ropotanja/škripanja. Potem se je pojavilo kako škripanje sem pa tja, pa še to v mrazu (trda plastika).
Sicer ne trdim, da moj ceed ne ropota čez neravnine pri tej kilometrini, ampak sem bil kar malo razočaran, glede na hvalospeve, kako so ponavadi VAG vozila super sestavljena.
Edini kompliment gre bolj direktnemu volanu.
No mogoče pa kakovost pada, ker imamo v družini tudi novo Toyoto Verso, 3000km prevoženih(top oprema) in je že slišat neki bend čričkov pri volanu.

Mogoče to nekatere ne moti, ampak meni to spada pod rubriko uglajenost :D

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jan 05, 2015 4:26 pm

Gosic je napisal/-a:
martin94 je napisal/-a:Glede glasnoti pri AC hitrostih še ne vem, ker še ni šel tako hitro, ga rabim najprej malo utečt, glede skakanja pa je bolj uglajen kot iX20, čeprav ima bistveno manjšo medosno razdaljo ;) Octavia je pa itak v drugi ligi =P

Tole pa skoraj ne verjamem.

Zakaj ne?? Lasti si tudi Hyundai iX20 1.4 crdi, tako da verjetno lahko iz prve roke napiše primerjavo.

Sem bil pa sam presenečen, da je pri avtocestnih hitrostih mali Hyundai i10 za odtenek tišji od VW Up!-a.

Glede na to, da imajo vsi trije iz skupine vw enak DNK, razlike so le v "kozmetiki" bi tudi sam izbral Citigo, vendar 5-vratnega.

martin94: Naj ti dobro služi ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 05, 2015 6:46 pm

yashica je napisal/-a:Sem bil pa sam presenečen, da je pri avtocestnih hitrostih mali Hyundai i10 za odtenek tišji od VW Up!-a.

Up/Citigo/Mii imajo to slabost, da imajo prtljažni prostor ter koloteke slabo izolirane, zato se precej hrupa prenaša v kabino, še posebej pozimi, ko so ceste posute s peskom. Tudi na vratih bi bil lahko kak kos trde plastike več :lol: Bi pripomoglo k zvočni izolaciji :mrgreen:

Je pa ena velika prednost pred večino konkurence v klasi teh malčkov, 5 zvezdic pri varnosti:
http://www.euroncap.com/results/skoda/c ... 1/473.aspx

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Napisal/-a martin94 Po jan 05, 2015 11:21 pm

Odgovor @Gosic:

Mislil sem delovanje vzmetenja, ne čričkov, čeprav tudi tukaj Citigo nese iX20 (seveda ne morem sedaj to 100% trdit, ker nima še niti 1000 km tako da se bo dejansko to šele čez nekaj časa pokazalo če drži ali ne), iX20 namreč izredno neprijetno zabija na neravninah, ne samo da ta jajčka bolj uglajeno blažijo ampak tudi zelo tišje, da nimaš občutka kot da ti je kaj odletelo s podvozja :lol:

Je pa res tisto kar je @PeroRS izpostavil, da je zadaj slaba zvočna izolacija, vendar mene osebno to ne moti tako zelo, verjetno zato, ker sem bil navajen toliko let vozit Renault R5 :lol:

yashica je napisal/-a:martin94: Naj ti dobro služi ;)

Hvala ;) Upajmo da bo tudi ta vsaj toliko časa kot petka služil namenu (19+ let) :D

Da še odgovorim na eno prejšnjih vprašanj:
ddas je napisal/-a:Kaj je tista prozorna plastika na armaturi ?

To je držalo za listke oz. fotografije, isti patent kot ga imajo vse škode na desnem robu vetrobrana za držat parkirni listek ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 06, 2015 12:11 am

Ne vem zakaj poudarjate ta trojko kot "drugi" avto, ker bi marsikomu v Sloveniji zadovoljili 99,999% potreb že kot prvi avti ;) Vozi jih lahko tudi kakšen "grušt", 3-4 osebe na neko zmerno relacijo komot sedijo v njih, na avtocesti se solidno obnesejo, vzdrževanje/registracija/zavarovanje je poceni... Recimo v Cliotu II se jaz počutim precej bolj utesnjeno (stopalke, zadnji sedeži, prostor za komolce, ...), pa se je pri nas masovno prodajal kot "prvi" avto. Velika večina teh malčkov ima občutno manj prostora in se slabše obnese pri višjih hitrostih (očitno pa tudi varnosti), tako da se meni zdijo zelo dobra izbira, če ti kaj šteje tudi uporabnost in ne samo majhnost oz. simpatičnost. Osebno bi sicer izbral Up!-a, ker mi je vizualno zunaj in znotraj dosti bolj prepričljiv, pa čeprav na račun detajlov.

Bobni zadaj tudi meni niso najbolj po godu, ampak glede na to, da smo jih bili marsikje vajeni tudi dva razreda višje še ne tako dolgo nazaj (če ne še vedno?), ni treba pretiravat s kritikami...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Napisal/-a martin94 Sr jan 07, 2015 5:07 pm

Indel je napisal/-a:Koliko ima pa tvoja škoda citigo porabe?

Zdaj ko je še v fazi utekanja in ga vozim kot po jajcih, mi na potovalnem računalniku kaže porabo 4.5l/100 km, zdaj koliko je realna poraba pa bom igotovil ko ga drugič polnega natankam pa poračunam ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 07, 2015 5:37 pm

Ma kak pojajcih vozi normalno, in pospešuj do 100kmh 1 teden pa potem do 110 2 in 3 teden in 130 3 in 4 teden :lol: pa pol gas do konca po cca 2 mesecih more tole leteti :evil:

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr jan 07, 2015 5:38 pm

Prosim, da se držite teme in ne smetite po nepotrebnem!
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Sr jan 07, 2015 8:00 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ma kak pojajcih vozi normalno, in pospešuj do 100kmh 1 teden pa potem do 110 2 in 3 teden in 130 3 in 4 teden :lol: pa pol gas do konca po cca 2 mesecih more tole leteti :evil:

Saj avto ima več prestav, ne vem zakaj se pri tem vedno kilometre omenja, ko pa vsi vemo da so važni samo obrati.
100 v peti je za motor povsem enako kot 50 v tretji. S tem da greš lahko 100 tudi v tretji, tako da to kar si ti napisal ne pove nič.
Ker omenjaš 130, to lahko komot tudi med utekavanjem voziš 130 v peti, tam do 3500 obratov bi se sam probal pazit.

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Napisal/-a martin94 Če jan 08, 2015 3:29 pm

jaz se držim načela, da prvih 1000 km ne gre čez 3.500 rpm in da se nikoli ne pospešuje na polno, ter potem od 1000 do 1.500 km pa se ga počasi postopno zavrti do višjih obratov in potem čisto na koncu ene parkrat do omejevalnika pride ;)

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Napisal/-a martin94 To maj 19, 2015 10:35 pm

Da malo posodobim temo: v tem času se je na avto naneslo keramično zaščito (zahvala @pavlichu ;) ):

Slika

Slika

avto je že marca bil preobut v letni komplet koles (14" APUS platišča s Continental ContiPremiumContact 2) :) :

Slika

in danes sem ga detaljno zunanje opral, dekontaminiral in nanesel CarPro Reload 8) :

Slika

Slika

ter še očistil notranjost :D :

Slika

to bo to za zdaj, avto pridno nabira kilometre (kmalu bo 5000 na števcu) :D

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per To maj 19, 2015 10:40 pm

lep, kokr je ta avto le lahko :D

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To maj 19, 2015 10:51 pm

Ma ste obsedeni s tem čiščenjem. :roll: Za zunaj voda in goba,za znotraj krpa in sesalec,kaj komplicirate,čez dan,dva bo že itak dež,prah in podobne smeti nazaj.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 20, 2015 12:04 pm

Ni ravno brezveze to "kompliciranje", dobra zaščita ti bistveno olajša pranje v prihodnje, ker se umazanija ne zažere tako, pa še lak se ne spraska. V notranjosti je podobno, s kvalitetnim premazom dobi plastika sijaj brez da bi bila mastna, pa še večina umazanije gre na suho stran, samo malo preletiš s krpo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr maj 20, 2015 12:22 pm

Se strinjam,ampak,meni se pač zdi,da je kaj takšnega dobro naredit 1x na leto,ali še bolj poredko.Ne maram umazanega avta,ampak,vsako pikico,ki se vidi šele ko se res približaš vozilu,pa ne mislim odstranjevat.Ko se jih je nabralo že preveč v treh letih (v glavnem zračna rja) sem jih dal odstranit,to me je stalo 11 evrov v avtopralnici.Če to škodi laku ali ne,se nekajkratni nanos v življenjski dobi avta,ne more tako hudo poznat
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr maj 20, 2015 1:35 pm

Narediš tolikokrat kolikor je potrebno, da je avto zaščiten, to je pa spet odvisno od tega kako temeljito narediš zaščito in predvsem s čim.
Meni osebno je dopizdilo, da se ukvarjam s pranjem avta, potem pa grem na eno furo po AC in imam avto ves druge barve zaradi miljon mušic, ki sem jih poklal - zapečenih na pleh, ko na roštilju. Pol pa še tisti smolnat dež iz iglavcev pa še kakšne ptičje diareje... pa potem zopet drgni in pucaj ko budalo.
Odkar sem začel lepo uporabljati zaščite , sem ugotovil da je vsega tega sranja 90% manj po avtu, hkrati pa za šalo odstranim kar je gor in posledično dejanko porabim veliko manj časa na redno pranje in čiščenje. Šipe so isto tretirane z repelentom vsake 2-3 mesece - sedaj, ko ščije vsi bulijo na AC, kot čuki z biralci na maks pa še vedno nič ne vidijo. moji brisalci so izklopljeni - vidim pa vse, še boljše - kolikor hitrejše vozim po AC toliko več vidim ker še bolj razpihuje vodo dol. Feltne mi isto več ne zgledajo kot zbirnik zavornega prahu po eni vožnji.
Tako da ja - pod črto je tole inteligentnejša opcija. Sem omenil da je hkrati tudi avto lepši za pogledat? :D
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Napisal/-a martin94 Sr maj 20, 2015 1:36 pm

V bistvu jaz glede zunanjosti le upoštevam nasvete proizvajalca (CarPro), da se na vsake 3-6 mesecev avto obdela s IronX, TarX in nato nanese plast Reloada ;) in predvsem zaradi premaza je itak kontaminantov minimalno in če se že kakšen zažere, se zažere v Finest premaz in ne na sam lak ;)

Za hitra vmesna čiščenja, še posebej v deževnem obdobju in pozimi, pa zadostuje le hiter nanos detergenta s šprico in vap, ker gre itak velika večina dol samo s tem ;)

Na steklih pa je CarPro FlyBy Forte s obstojnostjo (ob pravilnem vzdrževanju) 2 let in kakor pravi INFINITI, hitreje greš, bolj neuporabni so brisalci :D
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov