Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: VW Golf 7 2015, 1.6 TDI Bluemotion

Napisal/-a pskoda So apr 04, 2015 5:51 pm

Temu se reče varčevanje oz nižanje stroškov izdelave. Za umirjenega voznika je to ok, za kaj več je pa tukaj lepo povedano tudi glede tega - https://www.youtube.com/watch?v=XeGAmcLYGQ8

Drugače pa moje osebno mnenje je, da preveč komplicirate glede tega, ki ni tako pomembno v vsakdanji vožnji sploh če človek gleda na porabo. Če bi imel GTI most zadaj je pa druga zgodba ;)
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So apr 04, 2015 5:55 pm

Pri 200KM je to pomembno ja, pri 100KM pa.... :roll:
Isto kot razni DCC, potem je pa na progi hitrejši v "comfort" mode :lol:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So apr 04, 2015 5:57 pm

Pri 110km dizlu z imenom Bluemotion oz poudarek na nižjo porabo, nižjim kotalnim uporom,... po moje ni važno ;)
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So apr 04, 2015 6:00 pm

No sej to.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So apr 04, 2015 8:23 pm

To je mene najbolj zmotl ko je kolega hotu kupit zverino, mercedes A 4matic z 155kW pa ima poltogo zadnjo premo. Nočem bit žaljiv ampak pri znesku 38.000€ se mi zdi da se pri takih stvareh ne bi smel šparat. Al pa so ugotovil mogoče da je celo poltoga zadnja prema boljše. Kaj pa vem, nisem strokovnjak na tem področju...

Lepe praznike vsem.
Zadnjič spremenil blaz2013, dne So apr 04, 2015 8:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So apr 04, 2015 8:25 pm

4 pogon (4matic) pa poltoga prema?? Tole močno dvomim. Razen če so izumili kak nov pogon :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So apr 04, 2015 8:32 pm

blaz2013 je napisal/-a:Saj prav da poveste svoja mnenja, temu je tema namenjena. ;)

@abbe
:)
Od opreme je res, da razen boljšega radia nima nič in še to mi je preveč.

haha
kako je lepo ko človek laže samumu sebi da bi se bolje počutil.
ni ga človeka na planetu ki bi to rekel in resno mislil.
kaj ti ma za bit preveč?
vsak bi rad mel čim več opreme v vozilu, ker s tem dviguješ varnost vožnje in udobje na visok nivo.res visok.
in tis k reče da ne rabi xenona,pdcja,senzorja za dež, samozatemnitvena ogledala....tist laže sam sebi da bi se bolje počutil, al pa nikol ni mel nič opreme v avtu pa ne ve kok fajn je to met,sam to nikako ne pomen da ti je preveč.
Ni vse res kar napišem

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So apr 04, 2015 8:40 pm

Pero tako je prodajalec rekel, odgovor autocomerca:

"Spoštovani g.,

Pri izvedbi Urban je možno da so sedeži in plastika pod armaturo v črni barvi.
Ne glede na motorizacijo je izvedba preme ista, lahko se razlikuje le vrsta vzmetenja.

Lep pozdrav,"

Kolikor sem ga razumel ko sem bil z njim v salonu imajo A, B, CLA, GLA vsi iste poltoge preme le v vzmetenju se razlikujejo. Šele C klasa ima multilink.

Abbe, tut če bi bil trendline bi ga vzel, ker mi za opremo ni nič pomembno. Važn da je preverjen nakup, da motor vzdrži tako kot mora, da ima tempomat in klimo(tut če bi bla ročna). Za ostalo mi je mar kot lanski sneg, pa če bi imel na ročno za odpirat stekla ko mi je vseen. Sem itak hotu trendlina naročit sam se zamudil tisto decembrsko akcijo zarad prodajalca, ki ni bil resen oziroma me ni znal prepričat pol sm pa iz zaloge vzel kar je pač ostal.
Zadnjič spremenil blaz2013, dne So apr 04, 2015 8:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So apr 04, 2015 8:44 pm

Izjava prodajalca ne pomeni nič, saj v večini nimajo pojma.

Rad bi videl izvedbo 4x4 s poltogo premo. Da se naučim kaj novega :D
Zadnjič spremenil peroRS, dne So apr 04, 2015 8:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So apr 04, 2015 8:48 pm

Ne verjamem da si lahko prodajalci pri takih zneskih privoščijo da ne vedo o čem govorijo.Če govorijo neresnice bi jih blo vse za odpustit. Še tiste ki urejajo spletno stran in tehnične podatke, ker tudi tam piše da imajo vsi isto premo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So apr 04, 2015 8:50 pm

abbe je napisal/-a:
blaz2013 je napisal/-a:Saj prav da poveste svoja mnenja, temu je tema namenjena. ;)

@abbe

haha
kaj ti ma za bit preveč?
vsak bi rad mel čim več opreme v vozilu, ker s tem dviguješ varnost vožnje in udobje na visok nivo.res visok.
in tis k reče da ne rabi xenona,pdcja,senzorja za dež, samozatemnitvena ogledala....tist laže sam sebi da bi se bolje počutil, al pa nikol ni mel nič opreme v avtu pa ne ve kok fajn je to met,sam to nikako ne pomen da ti je preveč.

Pol te opreme , ki si jo naštel ne rabim...senzor za dež npr, samozatemnitveno ogledalo SPLOH ne ( ne kupim avta s tem, razen če se da izklopit ), pdc ni nuja ( če je kolikor toliko pregleden avto ), xenon je cool ja, razni senzorji za to in ono so pa sploh minus...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So apr 04, 2015 8:51 pm

off:

Evo ga A45 amg (4matic):
Slika

Zame tisto zadaj ni ravno poltoga prema. Ampak prodajalci že vedo :mrgreen:

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So apr 04, 2015 8:59 pm

:DDD Nenormalni so na avtocomercu... Zarad takih bedarij izgubljajo stranke in pa denar. Jaz bi med prodajalce uvedel 1krat letno test osnovnih tehničnih podatkov. Če ne bi znal bi dobil knjižico za nagrado.

Isto je bilo ko smo kupoval Golfa 7 1.2 tsi dsg kupoval. Je rekel vodja prodaje da je menjava olja pri tem dsg-ju, jaz sem pa trdil da je ni in je seveda ni. Prav tako je rekel da navaden 1.6TDI ima multilink zadaj pa ga nima. Dost je blo o teh prodajalcih. Samo številke vidijo ne vedo pa kaj prodajajo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne apr 05, 2015 7:24 am

Če ima pogon na vse 4 kolesa ne more imeti zadaj most!!!! To v današnjih časih NE obstaja je pa tudi blesavo razmišljat, da je most bolji, ker enostavno izpadeš čuden za vsakega, ki vsaj malenkost pozna te stvari ;)
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne apr 05, 2015 9:26 am

blaz2013 je napisal/-a:Je rekel vodja prodaje da je menjava olja pri tem dsg-ju, jaz sem pa trdil da je ni in je seveda ni.
.

Ne bo čist držalo, da ni menjave. Če proizvajalec nekaj navaja kot "lifetime" še ne pomeni, da se ne menja ali ni vsaj pametno menjati. Za ročne menjalnike povečini bluzijo o kontroli na toliko in toliko let oziroma kilometrov (brez menjave) pa bo vsak vesten lastnik poskrbel, da se menja na kakšnih 100.000 ali nekaj več km.
Prodajalec je verjetno pomešal dq200 za dsg6, ki ima "mokro" sklopko in predvideno menjavo olja + filtra.

V nemenjavo olja sam ne bi slepo verjel, sploh pa ne proizvajalcu, ki v dq200 najprej nalije tistih 1.7 litra sintetičnega olja, naknadno pa izvede vpoklic in izvede manjavo za mineralno olje (G 052 512 S0) in to brez ponovne menjave po določenih kilometrih, da spravijo ven še ostanek sintetike. Menjava res ni previdena (obvezna) prej kot v primeru morebitnega puščanja olja oziroma pri menjavi sklopke, ampak sam ne bi čakal tako dolgo.
Drži pa, da ga vw oglašuje kot menjalnik zatesnjen "for life", s tremi bari internega pritiska in brez oljnega filtra. Sem le bolj na strani zdrave pameti in raje kakšno stvar prej menjam... je le boljši občutek in na koncu zna bit tudi denarnici bolj prizanešeno, ker cene določenih delov so tako bolane da je joj in med te zagotovo spada menjalnik.

Kar s avtomobila tiče ti želim srečno vožnjo in mirno nabiranje kilometrov. Čuvaj ga ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne apr 05, 2015 11:09 am

maniaxxx je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

@abbe

haha
kaj ti ma za bit preveč?

Pol te opreme , ki si jo naštel ne rabim...senzor za dež npr, samozatemnitveno ogledalo SPLOH ne ( ne kupim avta s tem, razen če se da izklopit ), pdc ni nuja ( če je kolikor toliko pregleden avto ), xenon je cool ja, razni senzorji za to in ono so pa sploh minus...

Jaz bi se kar strinjal z abbe-jem. Če bi imel denar, bi imel VSE MOŽNO kar obstaja ....zakaj pa ne.
Meni se pri blaz2013 zdi smešno da mu oprema ne pomeni nič (jaz to berem "denar mi pomeni več") a odloči se za golfa? Zakaj potem ne za kakšno cenejšo znamko?

Jaz sem še zmeraj prepričan da je zanesljivost in kvaliteta precej pogojena s tem ali je avto najcenejši, ali najdražji. Mislim da precej sestavnih delov (ne opreme) ni enakih in najbrž tako dosežejo nižjo ceno. Tega se prav spomnim pred leti ko so mi menjali ročico smernikov. Tista pokvarjena je bila MADE IN****** kar nekaj, tisto ki so ugradili pa MADE IN Germany.
Sem imel in trojko in štirko vstopne modele in bil vsak mesec na servisu. Večina ljudi ki so tudi imeli golfe (najbrž ne najcenejše) se je čudila da se to dogaja.
Potem sem se odločil za Astro z najvišjim nivojem opreme, in je bila super izkušnja. Zdaj sem se tudi odločil za 308 z najvišjim nivojem opreme in upam na najboljše.

Meni se tudi zdi da to "NOČEM imeti" nekaj več opreme laganje samemu sebi. ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne apr 05, 2015 12:11 pm

For je napisal/-a:Meni se tudi zdi da to "NOČEM imeti" nekaj več opreme laganje samemu sebi. ;)

Delno velja, delno pa ne. Poznam kar nekaj ljudi, ki jim oprema ne pomeni čisto nič, čeprav imajo denar. Znamka avta nima pri tem nobene veze.
Tako, da te izjave "nočeš zapravljati, a kupiš golfa" so mal mimo :roll:

Imajo veliko opreme v avtu, a na koncu ugotoviš:
-tempomat na off
-samozatemnitvena ogledala na off
-avtomatska klima nastavljena na minimum, pa odprte šipe :lol:
-zvočni sistem vse na minimum
-nekateri celo potovalni računalnik NIKOLI NE UPORABLJAJO :DDD
-samodejno parkiranje sploh ne vedo kako deluje
-razni lane, side assist ipd. vse na off

Da ne naštevam dalje. In zakaj bi tak človek to opremo doplačal (TUDI ČE IMA DENAR), če je NIKOLI NE UPORABI. ;)

Meni osebno je zanimivo vse zadeve probat in stestirat. Tudi avte, če bi bilo možno bi probal vse, od dacie do veyrona, nisem obremenjen z znamkami. Vseeno pa določenih stvari ne bi nikoli imel v avtu.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne apr 05, 2015 12:29 pm

@peroRS: Podpis ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne apr 05, 2015 2:10 pm

Ja ....pero je lepo napisal, se strinjam.

Eno takšno imam pri sebi že 20 let :mrgreen:

Navigacija?
Par let je skoz pizdila da to njo ne zanima in da se ona bolj znajde brez tega. Zdaj se pa krega z mano če ji ne dam navigacijo ko gre nekam prvič, tako da zdaj kupujem še eno, ker velikokrat oba rabiva isti dan. :mrgreen:
Tempomat?
Niti pod razno je ni zanimalo, ker jo je bilo strah. Potem parkrat jamra da jo že malo desna noga boli. Prepričam jo da klikne tisti kurčev gumb, in da se nima česa bati ....zdaj pridno uporablja.
Prostoročno telefoniranje?
Privatnik je, kar naprej ji zvoni telefon. Peugeot 308 in bloetooth. Ma pol leta sem rabil da sem ji dopovedal kako je to super in enostavno. Eanako z predvajanjem muske ...ko je dojela kako je fajn, vedno uporablja.
Senzor za dež?
"ma jaz to ne rabim, kaj mi bo to ...itak ne vem kako se to uporablja" Pride iz Avstrije in ne more prehvalit kako je to super, da brisalci sami delajo, in da ji ni treba skoz preklapljat.
FUL LED, ali xenon?
Enako ...ko je v slabši vidljivosti videla razliko je rekla NOOOOOOROOOOO! Kako se dobro vidi?!

itd...

Dober mesec nazaj sva se odločila še 208 vzeti. Allure mora biti, je rekla. Ni šans da bom brez te opreme!

Še en hujši primer je njen oče, moj tast. SIcer kupil ix20 osnovni model, ampak ni se nehal hvalit kako ima USB in če mu lahko to uštimam.
Mi je prinesel 50-60 CDjev ki sem mu dal na ključ. Sem rekel še trikrat toliko ti lahko dam na ta ključek ....se mu je zdelo tko fajn da ni mogu verjeti.
Z enim gumbom menjaš mape (CDje da je lažje razumel), z drugim pa pesmi .....enostavno kot pasulj.

Hočem reči da večina ljudi sploh ne ve kaj zamuja, in da ima nekakšen odpor(strah) do neznanega .....seveda, dokler ne dojame kako je to fajn, enostavno, uporabno, koristno... ;)

Se pa strinjam da je smo ljudje različni ...ene zanima kvalitetna žoga za brcat, ene pa kvalitetna tehnologija. Prvem je vseeno če se vozi Ladi Nivi, drugem pa vseeno kakšna je tista žoga ki jo brca :)

100 ljudi 100 ćudi ;)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne apr 05, 2015 2:52 pm

Opremo je lepo imeti, ampak je ponavadi ne uporabljamo, zato mi se ne zdi nič narobe, če nekdo kupi avto z manj opreme. Jaz sicer takega avta ne povoham zato, ker je v notranjosti nižja stopnja opreme bolj cenena kot višja stopnja, večini pa oprema ne pomeni prav dosti (razen el. pomik stekel in avt. klime ter ABS).

Imam kar dobro opremljen avto, ima navigacijo, PDC, el. 4 stekla, 2x avt. klimo, samozatemnitveno ogledalo, električno zložljiva ogledala in podobno. In kaj dejansko od tega mi pride prav? Samo PDC (ker je avto nepregleden), avt. klimo in električna stekla. Za ostalo mi je prav malo vseeno, je pa res, kot sem že prej povedal, da je zelo lepo imeti še navigacijo, ne bi se branil niti usnja in električno nastavljivih sedežev, samo iz razloga, ker je v primeru te dodatne opreme izgled avtomobila v notranjosti velik plus. Osnovne izvedenke so ponavadi tako revne, da jih je prav grdo videt.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost