MSrougeZX je napisal/-a:mišek je napisal/-a:Se pravi res gretje tolk porabi, a to ima navadn grelc, nima toplotne? Pa to je tistih 5 kW povprecje za gretje v 30 kilometrih ali je to trenutna poraba bila bolj na zacetku poti, ko se avto ni bil segret? Potem ko enkrat samo vzdrzuje temperaturo verjetno ne rabi 5kW za gretje?
Vrjamem da imas viska, mene pa vseeno zanima kolk je tista prava poraba pri elektricarjih. Konc koncev bi moglo to vse zanimat, sploh tiste ki tako promovirajo ev vozila kot eko vozila, ampak ce hocjo oni to na dolgi rok vse na elektriko spravit, bo treba vso to elektriko nekje dobit. In tam je vazno kolk elektrike gre cez elektro stevec , zato da recimo prefuras 20t km na leto.
Meni je to bedasto, pa pravijo lahko vklopis gretje avta na daljavo ko je priplopljen na polnilnico pa s tem podalsas doseg...to je res, ampak vsa tista poraba tudi spada pod avto. Te izgube pri polnjenju so prevelike, s tem da te stevilke proizvajalci v svojih tehnicnih podatkih ne podajajo. Pisejo porabo ki jo kaze avto pa se ne pa tisto, ki jo kaze stevc v elektro omari. Nekje sem zasledil, da najvec gre v nic pri suko polnilcu, ker zlo pocas fila in ze vsa tista elektronika zato da je avto aktiviran v polnjenje v celonocnih polnjenjih porabi dobersni del procentov vseh izgub.
Ima toplotno...na začetku poti normalno več porabi ker mora segret na kabino, avto je zunaj pod nadstreškom...5kwh je povprečje na 100km v tistih prvih 30km. Stare slike...ampak tako prikazuje.
mišek je napisal/-a:Tole pa ziher ne bo drzalo, izgub je minimalno 15% to je par kilovat/h potem ne pa 0,25kw/h
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov