Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne avg 08, 2004 12:56 am

Rippy je napisal/-a:lepe "šuhe" izdaš skrivnost kakšne so dimenzije, pa kolk si dau za gume in feltne :D

225/45/17 cena komplet blizu 400 flik.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne avg 08, 2004 12:58 am

S|icKeR je napisal/-a:ful lep avtek. na tvojem mestu bi ga sam še spustu za par cm, pa zatemnjene šipe, pa čist nč druzga ne rabš (moje mnenje) :P

ko nabeem dnar spet (beri naslednja plača) bo spiščen za 30 mm. To je itak obvezno, pol niti to da so felne 17 col nebo prišlo TAK do izraza :)
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne avg 08, 2004 12:59 am

Jesus je napisal/-a:zelo lepa vectra, se par malenkosti pa bo, jaz bi sam zadej dal stran opel znakec pa spredaj masko zamenjal, kaj pa spustil ga bos kaj?
pa okvircke se zmeri nisi dol dal :roll: :P
drgac pa nimam pripomb :wink:

Znak opel zadaj bo odstranjen, sprej pa bo maska ista. Mi nekak ne sede maska brez opel znaka.

Okvire pa bom pobral v kratkem ;)
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne avg 08, 2004 1:00 am

accim je napisal/-a:po pravic povem - vidim prvič te feltne na kkšnem avtu :oops:
sam so mi zelo zelo ušeč. zelo lepo sedejo na ta aftočk. kr tako naprej :wink:
Lp

Tudi jaz jih še nisem nikjer zasledil, zato pa so tak dobre, ker so (for now) unikat :P Vsaj v Mariboru :)
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne avg 08, 2004 1:01 am

gajo_g je napisal/-a:za moj okus l bi lahko ble eno colo vecje samo ima sigurno problem da niso homoligirane !! lep avtek lp !

Sem tudi sam hoto dat 18 col ampak ni tak vlke razlike da bi dal 120.000 SIT polek da bi meu za skor centimeter večje felne... Pa še mašina ni tak močna da bi si privoščo kaj takega. Mogoče v prihodnosti.

Homologirat pa morem v vsakem primeru.
Slika

Uporabniški avatar
Gti-Driver
Novinec

Napisal/-a Gti-Driver Ne avg 08, 2004 1:22 am

Courage™ je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:ful lep avtek. na tvojem mestu bi ga sam še spustu za par cm, pa zatemnjene šipe, pa čist nč druzga ne rabš (moje mnenje) :P

ko nabeem dnar spet (beri naslednja plača) bo spiščen za 30 mm. To je itak obvezno, pol niti to da so felne 17 col nebo prišlo TAK do izraza :)

A ga nebi dal za kak cm bol spustit. Se mi ta razmak med gomo in blatnikom zdi nekoliko prevelik.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Ne avg 08, 2004 8:53 am

Hudo zgleda ej
:shock: :shock: :shock:
Neverjetno, kako mi je všeč. Še noben Opel mi ni bil tako všeč kot ta.
Kat tako naprej !

PS: Tista živalca od Levisa (vsaj mislim) owna :D

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a simko1 Ne avg 08, 2004 10:18 am

Kapo dol,to Vectro si par zelo dobro obul.Tote felgne so pa res najboljsa izbira za ta velik avto.Se tako naprej :wink:

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne avg 08, 2004 11:01 am

Ti boš pa toto Vectro lepo sporihtal. Kar tak naprej. 8)
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne avg 08, 2004 11:29 am

Gti-Driver je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:

A ga nebi dal za kak cm bol spustit. Se mi ta razmak med gomo in blatnikom zdi nekoliko prevelik.

Optična varka. V živo zgleda ful hudo, slike pa nekak pomajnšajo felno se mi zdi... 30 mm bo kr dovolj, če ne nebom mogo ovinkat ;)
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne avg 08, 2004 11:29 am

McLaren je napisal/-a:Hudo zgleda ej
:shock: :shock: :shock:
Neverjetno, kako mi je všeč. Še noben Opel mi ni bil tako všeč kot ta.
Kat tako naprej !

PS: Tista živalca od Levisa (vsaj mislim) owna :D

A misliš tega v mojem avatarju ? ;) Erik. Flat Erik :)
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne avg 08, 2004 11:32 am

Evo še ene (malo meglene) slike, da vidike da avto hudo zgleda odspredaj, ker so gume 225...

Slika

V sredo pridejo še nove lučke zadnje od vectre 2004, pol pa bomo vidli...
Slika

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Sr avg 11, 2004 8:57 am

Vsi, ki so svetovali pri lepljenju tablic, so pozabili na eno pomembno malenkost.
Vse lepo in prav, ampak tablico je potrebno prej ali slej tudi odstraniti. In ce ti je v interesu, da jo uporabis tudi v prihodnje, je pametno spodaj nalepiti tanek sloj pene. Idejo sem dobil na OPEL servisu, kjer so nekje leta 1994 na vsa oplova vozila priceli lepiti omenjeno zadevscino, ravno zaradi neprijetnega zvoka pri zapiranju prtljnaznega pokrova. Kupis ali nafehtas. I know I did. :D

Slika

Pri odstranitvi uporabis malce flaksa in voila .. zadevscina je v 3 sekundah sneta.

P.S.: kako to, da se nisi odlocil za Irmscher? Dandanes ponujajo prav lep izbor, twinspoke 17 col, 18 col, vse do 20. Impresivno, res. (Na sliki 18" model Evo star, dobavljiv tudi v 20")

Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr avg 11, 2004 9:12 am

Kje bi se pa dalo kupit to peno ? Vem da sem na mazdi mel to, samo kolega ko mi je to nabavo tegaveč nima...

Glede irmscher pa tak... Vse te URADNE felnarje je nesmiselno plačevat, ker bi preveč plačal za to. 18` nisem dal gor ker je prešvoh mašina (1.6) je pa tudi mala razlika, premala glede na to kolko dražja je ta dimenzija.
Slika

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Sr avg 11, 2004 9:26 am

Peno imas na OPEL servisih. Vsaj jaz sem jo tam dobil.
Glede felgn pa .. morda bos en dan spoznal, zakaj je vredno placati vec za kakovostno platisce. Verjemi, vredna je vsakega denarja. Verjamem pa, da clovek s tezkim srcem porabi milijon samo za obutev. Na sreco je v tujini taksnih entuziastov kar precej in na se vecjo sreco, se svojih (vrhunskih) izdelkov dokaj hitro navelicajo. Takrat nastopimo mi, Balkanci, kjer vecina vulkanizerjev ne pozna druge oznake kot premer med vijaki in (bognedaj prevelika) velikost. :P
Tujina, prijaltej, tujina. :wink:

P.S.: komplet irmscherjevih 17" platisc pride okrog 1150 eurov, kar niti ni tak denar, ce primerjas, da bos enak denar odstel za kaksna druga platisca, sicer prav tako priznane znamke, a vendar precej manj ustrezna.

Ahja, in se to. 225 sirina pri 17" ali 18" je povsem enako obremenjujoca za motor. :!:

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr avg 11, 2004 9:53 am

...vendar je komplet enakih felten v 18 colah priblizno 10 kg tezji od enakega kompleta 17 col, kar prinese avtu dodatnih 80 kilogramov teže avtu. To pa se pri 1,6 in 101 konju pozna.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr avg 11, 2004 9:56 am

Rjuhar je napisal/-a:...vendar je komplet enakih felten v 18 colah priblizno 10 kg tezji od enakega kompleta 17 col, kar prinese avtu dodatnih 80 kilogramov teže avtu. To pa se pri 1,6 in 101 konju pozna.

Točno tak. Prešvoh avto je za 18 felne. V bistvu pa niti ni neke razlike med felnama, razen v ceni.

Zaenkrat je to to, ko pa bo čas pa bo tudi Vectra dobila novo preobutev ;) Takrat pa bo unikat :)
Slika

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Sr avg 11, 2004 10:05 am

Ne bo drzalo. V osnovi so jeklena platisca kar precej tezja. No, izjema so lahka jeklena, ki so zares lahka. Se pravi, da morda s 16 ali 17" zadevo izenacis. 18" nikakor ni tezja za 10 kg, tudi ce bi bila, je to se vedno 40kg, pri gumi pa je zaradi nizjega preseka teza prej v prid. Vectra ima serijsko obutev 215 (vsaj pri 16") in 225 na 18 colah je zanemarljivo, ce ne upostevamo cenovnega vidika.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr avg 11, 2004 10:58 am

se moram popravit - 1 kg dodatne teže na kolesu se avtu pozna toliko, kot 20 kilogramov dodatne teže v avtomobilu. In ni res, da je originalno jekleno platišče lažje od originalnih litih platišč.

Poleg tega ti na primeru povem, da so od Corse GSI original lita platišča 6x16 z Dunlop Sport gumami v dimenziji 195/45/16 težka 16,20 kg po kolesu, Steinmetz platišče 7,5x17 z gumo enakega profila v dimenziji 205/40/17 pa tehta 18,85 kg. Razlika je torej dobrih 10 kilogramov pri kompletu koles.

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr avg 11, 2004 11:06 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost