mate30 je napisal/-a:Infiniti, a ni tut tebi treslo volan? Pogosto se reče, če je to na ladi, da so to ruska j***a, da pač trese, ker je to kanta, s katero se niti ne da peljat!
In... sedaj si ti , ki si prepričan, da imaš najboljši avto, okusil masažo pri 120km/h?
Zakaj?
Si imel rusko kanto? NE! Imel si nesposobne serviserje, vulkanizerje, mehanika, karkoli. od tega je odvisno kako se avto pelje. raje se peljem s scentrirano lado, kot s tresočo kanto za 5 mio. sit.Ergo: Pri nas se avtomobile uvršča samo po ceni kot nekakšen statusni simbol, pri tem pa se lahko zavemo, da je vlaganje v avto najslabše naložen denar. In preseneča me, da tooliko Slovencev vzame težke kredite, da se lahko postavijo z novim avtom.
Zakaj je Lada pri nas tako nezanimiva?
Takoj dobite odgovor, ki ga je podal eden od REMONTOVIH erviserjev pred nekaj leti.
Lada je prepoceni avto (rezervni deli...), da bi se nam splačal delat.Pravi takole: material je tako poceni, da se sploh ne da nič zaslužit pri tem.
Moja 111 16v je v zadnjem letu prevozila 40000km, povprečna poraba skupaj z vleko prikolice je 6,5 l/100 km, serviserja ne pozna, razen mene, ki ji menjam olje, svečke, filtre in zamenjam zobati jermen s šponarji. Ima 90000km in poleg manjših šlamparij avto deluje zanesljivo in predvsem šparovno.
Ker nimam namena svoje samozavesti dvigati s plehom, mi lada zadošča.
Vožnja je prijetna, do 180 km/h potegne brez problema.Prtljažnik ogromen, povečljiv, vlečna kljuka pa vleče tudi čez tono ežko prikolico brez zavore(gradnja pač)
glej fora je v CENI
daš čez 2 miljona in dobiš 20 let star dizajn (ponavad se modele menja na 6 let)
dej poglej kakšno armaturo ma, pa jo primerji s katerimkoli avtom, ki se trenutno prodaja v sloveniji, vsi imajo boljše
enako z zunanjo obliko
avto rjavi
izdelava niti približno ni dobra
varnost na podnu, ker tole je ubistvu tank in mu tud airbag ne pomaga
in tud servisiranje ni tko enostavno (poznam kko je to na nivi)
avto je pač povozu čas
in neglede na to kolk smo kurcal logana, je logan boljši in cenejši nakup
za ceno lade (osnovnega modela desetke) dobiš cliota, puntota, corso in to s klimo, elektriko, servom pa še čem
ti avtomobili so sicer manjši kot desetka, vendar boljši
res je avto prevozno sredstvo, sam vsake piksne na 4 kolesih pa tud ni treba kupt