Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr maj 11, 2005 11:41 am

mate30 je napisal/-a:Infiniti, a ni tut tebi treslo volan? Pogosto se reče, če je to na ladi, da so to ruska j***a, da pač trese, ker je to kanta, s katero se niti ne da peljat!
In... sedaj si ti , ki si prepričan, da imaš najboljši avto, okusil masažo pri 120km/h?
Zakaj?
Si imel rusko kanto? NE! Imel si nesposobne serviserje, vulkanizerje, mehanika, karkoli. od tega je odvisno kako se avto pelje. raje se peljem s scentrirano lado, kot s tresočo kanto za 5 mio. sit.Ergo: Pri nas se avtomobile uvršča samo po ceni kot nekakšen statusni simbol, pri tem pa se lahko zavemo, da je vlaganje v avto najslabše naložen denar. In preseneča me, da tooliko Slovencev vzame težke kredite, da se lahko postavijo z novim avtom.
Zakaj je Lada pri nas tako nezanimiva?
Takoj dobite odgovor, ki ga je podal eden od REMONTOVIH erviserjev pred nekaj leti.
Lada je prepoceni avto (rezervni deli...), da bi se nam splačal delat.Pravi takole: material je tako poceni, da se sploh ne da nič zaslužit pri tem.
Moja 111 16v je v zadnjem letu prevozila 40000km, povprečna poraba skupaj z vleko prikolice je 6,5 l/100 km, serviserja ne pozna, razen mene, ki ji menjam olje, svečke, filtre in zamenjam zobati jermen s šponarji. Ima 90000km in poleg manjših šlamparij avto deluje zanesljivo in predvsem šparovno.
Ker nimam namena svoje samozavesti dvigati s plehom, mi lada zadošča.
Vožnja je prijetna, do 180 km/h potegne brez problema.Prtljažnik ogromen, povečljiv, vlečna kljuka pa vleče tudi čez tono ežko prikolico brez zavore(gradnja pač)

glej fora je v CENI
daš čez 2 miljona in dobiš 20 let star dizajn (ponavad se modele menja na 6 let)
dej poglej kakšno armaturo ma, pa jo primerji s katerimkoli avtom, ki se trenutno prodaja v sloveniji, vsi imajo boljše
enako z zunanjo obliko
avto rjavi
izdelava niti približno ni dobra
varnost na podnu, ker tole je ubistvu tank in mu tud airbag ne pomaga
in tud servisiranje ni tko enostavno (poznam kko je to na nivi)
avto je pač povozu čas

in neglede na to kolk smo kurcal logana, je logan boljši in cenejši nakup
za ceno lade (osnovnega modela desetke) dobiš cliota, puntota, corso in to s klimo, elektriko, servom pa še čem
ti avtomobili so sicer manjši kot desetka, vendar boljši

res je avto prevozno sredstvo, sam vsake piksne na 4 kolesih pa tud ni treba kupt
podpis

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr maj 11, 2005 11:42 am

mate30 je napisal/-a:Infiniti, a ni tut tebi treslo volan? Pogosto se reče, če je to na ladi, da so to ruska j***a, da pač trese, ker je to kanta, s katero se niti ne da peljat!
In... sedaj si ti , ki si prepričan, da imaš najboljši avto, okusil masažo pri 120km/h?
Zakaj?
Si imel rusko kanto? NE! Imel si nesposobne serviserje, vulkanizerje, mehanika, karkoli. od tega je odvisno kako se avto pelje. raje se peljem s scentrirano lado, kot s tresočo kanto za 5 mio. sit.Ergo: Pri nas se avtomobile uvršča samo po ceni kot nekakšen statusni simbol, pri tem pa se lahko zavemo, da je vlaganje v avto najslabše naložen denar. In preseneča me, da tooliko Slovencev vzame težke kredite, da se lahko postavijo z novim avtom.
Zakaj je Lada pri nas tako nezanimiva?
Takoj dobite odgovor, ki ga je podal eden od REMONTOVIH erviserjev pred nekaj leti.
Lada je prepoceni avto (rezervni deli...), da bi se nam splačal delat.Pravi takole: material je tako poceni, da se sploh ne da nič zaslužit pri tem.
Moja 111 16v je v zadnjem letu prevozila 40000km, povprečna poraba skupaj z vleko prikolice je 6,5 l/100 km, serviserja ne pozna, razen mene, ki ji menjam olje, svečke, filtre in zamenjam zobati jermen s šponarji. Ima 90000km in poleg manjših šlamparij avto deluje zanesljivo in predvsem šparovno.
Ker nimam namena svoje samozavesti dvigati s plehom, mi lada zadošča.
Vožnja je prijetna, do 180 km/h potegne brez problema.Prtljažnik ogromen, povečljiv, vlečna kljuka pa vleče tudi čez tono ežko prikolico brez zavore(gradnja pač)

Ajt ne pizdi - meni se je to zgodilo pri skoraj 100.000 km in so poštimal zadevo čim so avto gor dvignli in dal mast v manšete, če misliš da je pa lada kvalitetnejši in boljši avto zaradi tega si hudo upičen v glavo kolega in nisi nikogar nič prepričal. BTW - si ti kdaj vozil kupeja? -seveda :lol: :lol: :lol: :lol: -Svašta!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
DDDD
Novinec

Napisal/-a DDDD Sr maj 11, 2005 11:56 am

Vi se kr tolazte lada je polom od avta. :P :twisted:
Šljivovica ljutaaa
Slika

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Sr maj 11, 2005 12:00 pm

Nisem rekel, da je lada najboljši vato, sploh ne!
Niti nimam namena se s tem ven metat. Lado desetko sem kupil 3 leta staro za 500ksit, avto je karavan, 92 km, poraba skromna, ker gradim hišo je to daleč najboljši nakup.Z lado sem že tretjič super zadovoljen. večjih popravil pa tko ni bilo, ker je to preizkušena in zanesljiva mehanika.

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Sr maj 11, 2005 12:02 pm

Infiniti, če si tak mojster avtostroke, zakaj si se potem atko hudo razpisal o svojem problemu? zakaj pa pol svojga kupeja prodajaš, če je tolk dober? Smo že mel Hyundaya, podvozje in udobje : POLOMIJA. Raje lada samara kot Accent. Prisežem!
Jaz samo ne razumem ljudi, ki se lahko skeširajo samo za ta pleh, živijo pa cel življenje pri ta starih pod streho.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr maj 11, 2005 12:11 pm

mate30 je napisal/-a:Infiniti, če si tak mojster avtostroke, zakaj si se potem atko hudo razpisal o svojem problemu? zakaj pa pol svojga kupeja prodajaš, če je tolk dober? Smo že mel Hyundaya, podvozje in udobje : POLOMIJA. Raje lada samara kot Accent. Prisežem!
Jaz samo ne razumem ljudi, ki se lahko skeširajo samo za ta pleh, živijo pa cel življenje pri ta starih pod streho.

Sprva sem hotel odgovoriti na tvoj post, ampak kaj bi prepričeval zakrknjenega luzerja v nasprotno :lol: :lol:
Avto pa se prodaja ker je nekaj boljšega v planu(večina ljudi na temu forumu v življenju napreduje in ne nazaduje) lahko pa verjameš da to definitivno ni kurčeva ruska Lada :lol: :lol: :lol:-Have a nice day lada-fahrer! :cry
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Sr maj 11, 2005 12:16 pm

Še vedno dvomim o tvoji razlagi, da je zaradi mazanja homokinetičnih zglobov nehalo tresti. Verjetno so na servisu dal kolesa dol, pa mal lepoš privil vse skupaj, pa dela.
akaj bi mast v homokinetičnem zglobu vplivala na to? Hočeš rečt, da je manšeta počla, pa je mast šla ven? Pri ladi je še cela, pa je nimam sam za šminko po asfaltu.

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Sr maj 11, 2005 12:18 pm

Se tebi res zdi edini napredek to, da kupiš boljši avto? Eh, pol se pa nimava kaj pogovarjat.
Lep dan ti želim.
BTW: večji napredek je v tem, da razvijaš svoje znanje, kot da kupuješ znanje drugih.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr maj 11, 2005 12:21 pm

mate30 je napisal/-a:Nisem rekel, da je lada najboljši vato, sploh ne!
Niti nimam namena se s tem ven metat. Lado desetko sem kupil 3 leta staro za 500ksit, avto je karavan, 92 km, poraba skromna, ker gradim hišo je to daleč najboljši nakup.Z lado sem že tretjič super zadovoljen. večjih popravil pa tko ni bilo, ker je to preizkušena in zanesljiva mehanika.

To je že res da ni najboljši avto!
Kupil si 3 leta star avto 500k, da voziš material za bajto. OK. Če boš hotu prodat ta avto po 2 letih boš zanjo dobil 0. Avto je katrastofalen znotraj, cene rezervnih delov za lado so na ravni ostalih pocei avtomobilov, vožnja je v 10 let starem Puntu 200% boljša, z vsemi ladami ki sem jih imel čast vozit al pa se peljat pa je bila poraba od 9 naprej. Hvala za tak avto.

Je pa samo to moje mnenje...

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr maj 11, 2005 12:24 pm

mate30 je napisal/-a:BTW: večji napredek je v tem, da razvijaš svoje znanje, kot da kupuješ znanje drugih.

Marsikater del iz samare inc. mašina je bila dodelana z Porsche-jo. Pa to ne pomeni da je kaj dobrega v njen. Tako so edino lahko odpravili napake, ki jih sami niso mogli , beri znali, odpraviti.

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Sr maj 11, 2005 12:28 pm

A misliš, da bi s kakšnim drugim avtom izgubil manj denarja v par letih, ko bom prevozil 200 000km?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr maj 11, 2005 12:35 pm

lenivec je napisal/-a:haha fora je ko pravite slabo izdelan avto :D

ja čudno da ruske razmere zdrži če je tak slabo izdelan

lih tle je point
ruski avti morjo met velko toleranco, da v tistem mrazu avto sploh dela
tud mašina more bit čimbol simpl, ker v tistem mrazu bi elektronka crknla
ampak, glede na to da je pr ns mau bl toplo si lahk prvoščmo za isti keš bolši avto
podpis

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Sr maj 11, 2005 12:35 pm

Imel sem nissana sunny, tut približno tolk ga nisem matral, vsi pravijo, da je to ful hvaležen avto. Ni kaj, avto je lepo narejen, vožnja prijetna, samo ne vem kako lahko pravite, da je lada slabo narejena, če mi še nobena pri 150kkm ni pila olja (nissan je), pri sunnyu sem dvakrat menjal zglobe na rokah, termostat, hladilna je malo puščala ves čas, poraba liter več kot lada, (res je bila plastika bolje narejena), menjal diske, ker so tresli , avto je bil redno servisiran, uradni servis. Kaj pravite?
Je lada res toolk slaba?

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Sr maj 11, 2005 12:36 pm

mito155 je napisal/-a:
mate30 je napisal/-a:Nisem rekel, da je lada najboljši vato, sploh ne!

To je že res da ni najboljši avto!
Kupil si 3 leta star avto 500k, da voziš material za bajto. OK. Če boš hotu prodat ta avto po 2 letih boš zanjo dobil 0. Avto je katrastofalen znotraj, cene rezervnih delov za lado so na ravni ostalih pocei avtomobilov, vožnja je v 10 let starem Puntu 200% boljša, z vsemi ladami ki sem jih imel čast vozit al pa se peljat pa je bila poraba od 9 naprej. Hvala za tak avto.

Je pa samo to moje mnenje...

OK, sej to je logično.
Pač bo izgubil na avtu NAJVEČ 500k sit, pa če na koncu naredi iz avta drek. Infiniti pa sklepam da je kupil novega coupe-ja ( če ni res vzemimo hipotetično ) in je v manj kot v letu izgubil na avtu tako vrednost, s tem da če bo avto slabo ohranjen bo izgubil še več.
Ne vem no, če je res žre tolk kot pravi mate je potem za moje pojme ta avto dober nakup za njegove razmere. Seveda se kakemu super poslovnežu tak avto ne prileže.

LP Joseph

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Sr maj 11, 2005 12:38 pm

Joseph, strinjam se, ko gradim se res ne počutim kot poslovnež, čeprav sem lahko tudi to:)
Pozdrav!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr maj 11, 2005 12:40 pm

Hja ne vem fantje - najbolje potem da si vsi kupimo konjsko vprego in 2 konja - pa bo vrednost narasla in ne padla. Parkrat na leto ju daš na parjenje in še keš pokasiraš, vzdrževanje praktično nula....zakaj bi sploh avto kupil :lol: :lol: :lol: :lol: Eni res živite v twighlight zone!
-Zakaj si sploh gradiš hišo? - Pojdi raje v šotor živet! -Bo krepko ceneje, preživel boš pa tudi enako. Jej kruh in pij vodo vsak dan, da boš prišparal. Ure ne rabiš - glej sonce raje kako vzhaja in pada.
-WC školjka je luksuz stari moj - cenej bo da to opraviš kar na vrtu pred bajto ali v hosti.
Tuširat se nimam smisla, saj tako in tako dež občasno pada...to je tvoja filozofija mate le da si jo ti obrnil na avtomobile ker si užaljen kot lastnik avta kateremu se vsi smejemo.

Vsak kekec razume kaj bi rad povedal le ti ne... :lol: :lol: :lol:
Zadnjič spremenil INFINITI, dne Sr maj 11, 2005 12:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Sr maj 11, 2005 12:46 pm

Ej infiniti, življenje lahko gledaš tudi z lepšimi očali. Nam, ki imamo lade je življenje lepo, avto pa za povrh še štos. Lada klubovci imamo radi življenje in si ne grenimo življenja s Hyundai. Ko sem imel Hyundaia sem se peljal na Dolenjsko po avtocesti kot bi vozil po makadamu. Ženske na zadnjih sedežih so poskakovale v ritmu 20HZ ne glede na hitrost. Nad 150 km/h se je zadeva umirila. Pa niso bile gume, ampak podvozje, vzmeti amortizerji zelo neugodna kombinacija.
Toliko o napredku.

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Sr maj 11, 2005 12:47 pm

Infiniti, ne bit užaljen, men se zdi parv zabavno tole, upam, da se tut ti smeješ. Če se ne, potem res morš kupit boljši avto, da boš srečen:)

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Sr maj 11, 2005 12:51 pm

Ko si prej govoril o designu, mi lahko poveš kaj je dober design? A misliš, da je hyundai coupe dober design? Težko , težko. Jaz vsaj ne segam po tako lepih izdelkih kot ti, ker kaj kmalu izgubijo svojo lepoto, potem pa je žalost pri hiši:)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov