Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Ne maj 13, 2007 7:51 pm

Jaz se popolnoma strinjam z tabo, če daš tki dnar za avto tudi pričakuješ profesionalen odnos/delo, ne pa neko pocanje po avtu :x

Podpiram tvojo odločitev, treba it do KONCA!

btw. niceeeeeeee car 8)

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Po maj 14, 2007 6:23 am

Hvala na podpori. V petek je zadeva uradno romala v London v centralo Sumitomo Corporation pa gremo naprej do Tokia.
Nekaj se mora spremeniti v odnosu do nas strank.Pika.

Tukaj je še en dokument v prilogi tožbi kateri izrecno prepoveduje dodajanje neoriginalnih delov v vozila. O tem so me morali pisno obvestiti na servisu...pa seveda niso... 1 + in seveda v tovarni so vse to odstranili in mi dali v škatli za odvetnika.

http://v70r.com/home/defgh1/MiscVolvo/S ... 0_scrn.pdf

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Če maj 17, 2007 8:47 am

Slike "strokovno" narejene inštalacije. No comment.

Slika
Slika
Slika
kar odrezan originalni konektor in zaliman z izolir trakom
Slika
tukaj je "po domače" narejen konektor
Slika
Optični kabel modificiran in odrezan.Sploh ni bil primeren za moje modelno leto in optični sistem vozila. "baje" so ko sem čakal naročili drugega a so mi na Švedskem povedali, da niso nič menjali od originalne prve nabave kablov...šef servisa laže.
Slika
Vse to so spulili ven in avta in uredili inštalacijo kot je bila v tovarni prvi dan.
Slika
nosilec telefonske slušalke so naredili kar "po domače" iz koščkov pleha in plastike !!
zabili so ga med tipke MENU in ostale...tako da tipke niso več bile soft touch temveč hard push.
Slika
Slika
Slika
na optičnem kablu je bil originalni konektor katerega so odrezali in zalimali z izolir trakom.

Slika
Tukaj se vidi kako je negativni pol povezan kar na en šrauf, čeprav je na kablu (kateri im je bil očitno prekratek konektor prav za to narejen) a oni so povezali na prvi šrauf kateri je imel maso. ta šrauf drži stiroporsko izolacijo!!
Nedopustno in nevarno.
Slika
to je modul ki kontrolira nagib vozila in ima svojo originalno pozicijo na nosilcu. modul ima giroskopski del in mora biti točno na svom mestu. Ker jih je motil da so postavili optični kabel do subwooferja so ga kar skinuli z orig. pozicije in ga kot vidite zavezali z eno vezico kar na kable. Seveda se avto ni dal zakleniti, javljal je alarm vsakič ko sem parkiral na malo nagnjenem cestišču in ko je mimo prišel kamion.
To je orig. pozicija modula, pritrjen z nosilcem na pleh.
Slika
Ekran navigacije je montiran nakrivo. Potem so mi rekli, da sem preveč pedanten, da kaj pa je narobe če je mal nagnjen...vprašal sem ih in jih odpeljal do testnega vozila kjer je ekran raven !!

Slika
Po končani inštalaciji sem dobil takšne tepihe in pokrovčki ventilacije so seveda izpadali ven saj niso bili pritrjeni.
Senčnike za zadnja stekla in vrata sem naročil in v kompletu si dobil še 24 kljukic.
Oni so senčnike montirali brez njih tako, da so ga enostavno dali vmes med šipo in gumo. Vsakič ko si vrata odprl so izpadali ker niso imeli kljukice ter vidno bili deformirani na zunaj.
Tukaj so slike po popravilu na Švedskem kako zgleda originalni senčnik Volvo pravilno montiran.
V sprednjem delu armaturke je rezana originalna električna inštalacija da so lahko povezali seveda relej ki je izklapljal vso mogočo audio, video, DVD in navigacijsko, nadzorno, radijsko tehniko v avtu vključno z restiranjem vseh MENU funkcij na unlo vsakič ko bi telefon zazvonil. Ko je telefon zazvonil se je ekran navigacije začel zlagati v armaturko !!! In po konlanem klicu je šel kar sam od sebe ven. čeprav nisem imel navigacijo vklopljeno ali v uporabi.
da je še hujše ko si imel navigacijo in plan. Je ob telefonskem klicu zbrisal vse podatke in začel od začetka-vnesite pot. !!!

Slika
Slika
Vse to je nedopustno na takšnem ali kakršnem koli novem avtu. Je tako? E zato a je to pedantnost ali moja perfekcija bogami za ta denar hočem in zahtevam perfekcijo.
Kaj bi Vi na mom mestu naredili? Bili tiho?
Ojačevalec mankajo 3 šraufa tako da ni pritrjen. ??
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če maj 17, 2007 10:49 am

o moj bog lahko samo rečem temu kar vidim, fak. Idi do konca. Žalostno, da sploh upajo izjavit v stilu, da nisi opravičen. ŽALOSTNO, RES ŽALOSTNO.

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Če maj 17, 2007 11:03 am

Lahko še men poveš na kirmu servisu so ti to zrihtal? Lahko na PM.
Pravilno si naredil, jaz kaj takega sigurno ne bi toleriral.

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Če maj 17, 2007 11:44 am

ti na prejšnji strani vse lepo piše...malo branja ne škodi..
Slika

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Če maj 17, 2007 11:50 am

Potem so mi rekli, da sem preveč pedanten, da kaj pa je narobe če je mal nagnjen

Tule sm se res dobro nasmejal, ob sliki pa še bolj. Saj niso normalni no.

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Če maj 17, 2007 12:21 pm

pi je napisal/-a:ti na prejšnji strani vse lepo piše...malo branja ne škodi..

U, pa res. Se opravičujem.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če maj 17, 2007 2:22 pm

lepo si jih zrihtal Branko. :twisted: ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če maj 17, 2007 2:30 pm

Pa se lahko to pri Volvotu zgodi. Kolko berem se to samo na fiatih pa citroenih pa peugeotih pa renojih... O uiber strojih se pa tako al tako ne govori... :roll:

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Če maj 17, 2007 4:08 pm

Da Vam povem še to. Ko sem se odločil za nakup Volva sem se mal pozanimal ker se od majhnega ukvarjam z elektroniko itn...ter sem začel pregledovati nekaj podobnega kot Auto data sam od Volva. Imenuje se VADIS. Od najmanjšega šraufa naprej.

In preden je avto prišel in dodatna oprema naknadno vgrajena sem mal vedel kako in kaj.
Neverjetno je to, da sem jaz laik o inštalaciji Volvo XC90 vedel ogromno lahko rečem veliko več od monterja. V redu tudi to bi se dalo razumeti a ko Vam pokažem navodila katera so dostopna vsakmu laiku in jih kličem "navodila za talibane" kar poglejte vse narisano v slikah, opisano, oštevilčeno in seznam kod in materiala je sramota za Summit Avto servis Volvo, da vajenca niso naučili pred posegom.
http://vccs.volvocars.se/accessories/ii ... code=en-GB

To je recimo za subwoofer potek inštalacije. Volvo kot vsi ostali avti imajo že prefabricirane kable in konektorje in se vse samo tik, tik, vtakne in pika.

Avto telefon da je ne vem kakšne znamke ni digitalen temveč analogni. Če Volvo ima optični digitalni sistem ne moreš z Iskra relejem izklapljati napajanje 12 V radiu da dobiš MUTE funkcijo, DVD se je izklopil, DVD navigacije se je izklopil in še napajanje ekrana čist črn je ratal ko je telefon zazvonil, slišal si pa ISKRA relej kot da imam žmigavce vklopljene na Stoenki, se spomnite tistega zvoka: TIK; TIK; TIK; TIK...

gremo naprej.
Tukaj so navodila za montiranje telefona.Ponavljam Volvo enako kot BMW, merecedes in ostali ima modul na katerega se poveže kakršen koli analogni aparat ali dodatna oprema katera rabi signal recimo +5V, +12 V itn...
Na ta modul se poveže telefon in funkcija MUTE lepo opravlja svoje delo.
http://vccs.volvocars.se/accessories/ii ... code=en-GB

Evo tukaj je MENU za vso dodatno opremo vseh Volvo vozil.
http://vccs.volvocars.se/accessories/ii/

In meni japonski direktor Summita napiše saj ko sem pregledal vse detajle mi mislimo da vaš zahtevek za odškodnino in stroške ne bomo plačali.
V redu sem napisal in z polno odg. odgovoril. Do 21.maja.počakam da me povabite na zadnji poskus poravnave potem pa Sayonara z vso dok. in škatlo ter slikami v Tokyo.
Zadnjič spremenil Cornelius, dne Če maj 17, 2007 4:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Če maj 17, 2007 4:19 pm

UDO1 je napisal/-a:
Potem so mi rekli, da sem preveč pedanten, da kaj pa je narobe če je mal nagnjen

Tule sm se res dobro nasmejal, ob sliki pa še bolj. Saj niso normalni no.

Veš kaj zdaj se mi ne gre več za denar ko mi japonc tako nonšalantno napiše kaj bi rada???, zdaj so se končno najdli neodvisni mediji kateri so v petek zadevo sprejeli in je bojo objavili v medije. Počakali bojo še par dni da vidijo reakcijo ko jih obiščejo na Flajšmanovi 3.
Moram vam povedati, da sem lansko leto pred odhodom na Švedsko na POP CORN TV za oddajo Preverjeno vse posnel in prispevek "niso objavili" "kao ni se im zdel zanimiv je bil uradni odgovor novinarjev "preverjeno. Zdaj ko bojo drugi objavili sam če omenijo moj primer bojo delali na Teslin transformator potem. :twisted:
Pred kratkim sem zvedel, da so iz Summit Avto d.o.o. in Slovenijales d.d.tedaj urgirali, da se zadeva ne sme objaviti v javnost. Zakaj? Zato ker je eden od solastnikov ali bivših delavceev na POP CORN TV zdaj v Slovenijalesu in oni so pripeljali japončke pred leti itn...
Toliko da veste o skorumpirani POP CORN TV. Zdaj pokajo kokice.

E zdaj nič več skrivanja imen in vpletenih zdaj pa direktno vsi podatki kot vidite.
Seveda se zaradi objavljanja in zakona o varstvu osebnih podatkov podpišem pod post.
Branko Aleksandar

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Če maj 17, 2007 4:57 pm

xandrej je napisal/-a:Pa se lahko to pri Volvotu zgodi. Kolko berem se to samo na fiatih pa citroenih pa peugeotih pa renojih... O uiber strojih se pa tako al tako ne govori... :roll:

Ne govori se ker vsak normalen direktor takšnega podjetja mora po pravilniku in etiki do stranke stranko takoj naslednji dan zadovoljiti in je utišati.
Ko sem imel problem z avt.menjalnikom na 3 meseca starem Tucsonu V6 2.7 2005 tudi unikat v Slo. so me z Avto Kadivcem in Hyundai na Brnčičevi nategovali par mesecev dokler nisem znorel in odšel direkt do gen. dir. tedajšnjega super gospoda Svoljšek če se ne motim pravega imena.
Tedajšnji dir. prodaje zdajšnji eden od dir. na Summitu je bil priden ko miška ko je dir. Svoljšek sam rekel: "jutri izplačajte gospoda Branka do zadnjega tolarja in zaključite zadevo ter da ne slišim več nula o tem in dajte mu nadomestno vozilo za ves čas koliko ga bo rabil...ta mu pove...žal nimamo niti enega samo mojo službeno Sonato...potem mu je dajte in to je nedopustno, da je stranka morala znoreti do te mere, da je šla v medije...." In tako je bilo. Direktor mi je odobril novo Sonato da se vozim ves čas (3 mesec in pol dokler ni XC prišel) dokler se ne odločim a bom spet kupil tedaj novega Santa Fea ali karkoli...in takoj ko sem dobil denar nazaj naslednji dan sem vplačal Volvo v ljubi veri, da bo mir. Seveda je avto super in sem prezadovoljen a verjemite, da vsakič ko grem proti njemu imam grenek priokus takšnega arogantnega obnašanja osebja Summit Avta Ljubljana.Uničili so mi tisto veselje do novega avta, nove igračke saj vsi radi imamo novo igračko, tisto pravo ljubezen do nečesa kar krvavo vsi plačamo tujim korporacijam katere nam dajejo vozila.
Zato sem celotno zgodbo do detalja v 1 uri in 40 minutnem pravnem sestanku v tovarni povedal ter podpisal za Volvo.
Zamenjali so direktorja Summit Avta, zamenjali so direktorja prodaje Volvo vozil a glavnega krivca šefa servisa kateri je odobril takšen "strokovni"poseg v mojem avtu pa še čaka presenečenje. Je glavni ki laže mene kot stranko, svoje nadrejene in glumi poštenega šefa poprodaje na Summit Avto d.o.o.
Pa še g. Bajić Goran iz Zagreba glavni za reševanje reklamacij Volvo Slovenija ki je tedaj prepovedal da mi avto popravijo v Mb.
se nadaljuje... pijemo SAKE še mal...potem pa naj odločijo v Tokiu če je moj zahtevek in "Gusarsko" napadanje kako so ga imenovali na Summitu upravičeno.
Lep pozdrav vsem

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Če maj 17, 2007 5:02 pm

Prav da se postaviš za svoj prav. Problem je, da je malo ljudi, ki so pripravljeni iti do konca, zato pa si potem vsi ti direktorčki mislijo, da so nedotakljivi s strani malih ljudi, ljudi ki mu nosijo denar.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če maj 17, 2007 5:04 pm

Zgodba kot kaže se bo očitno vendarle razpletla v tvoje dobro, ampak očitno sreče z avti pa res nimaš - preveliko eksotiko kupuješ ;). Mimogrede sicer je Volvo res prestižen avto in se razume da pričakuješ da bo vse delalo tako kot je treba in servis strokovno narejen, VENDAR bi opomnil nekatere tukaj na forumu: naj bo renault, dacia, fiat, seat, volkswagen, BMW pri VSEH morajo biti servisi in reklamacije, zaradi katerih so krivi oni razrešene v prid kupca. In malolarno opravljen servis, se nebi smel zgoditi tudi na 5 let starem avtu, 15 let stari petki ali novem Ferrariju. Kje pa piše, da mora bit servis kot je treba, samo za prestižne znamke? Edino kar se strinjam je to, da dobro delo za ugled kot ga ima Volvo, posti Corneliusa gotovo niso...

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Če maj 17, 2007 5:10 pm

Saj tukaj se ne gre za ugled Volva kot znamke. Tukaj se gre za ugled Summit-a. Volvo se je pokazal v dobri luči. Summit avto pač ne.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Če maj 17, 2007 8:00 pm

Točno tako za vsak avto ne glede na znamko ali starost mora biti stranka zadovoljna in če res upravičeno zavrača storitev jo je po zakonu servis dolžan na svoje stroške urediti.

Glede Volva se je dir. na Švedskem pazi to je gospod ki je projektiral točno XC90 in je njegov komentar prvič ko je videl šlamparijo bil samo to:
Žalostno je to, da jaz ki sem projektiral tako poseben avto za tako posebne stranke, da ste Vi g. Branko morali dati vse to čez in je nedopustno od Summit Avta, da Vam je dovolil iti skozi vse to. Stranka ki kupi XC90 naj nebi nikoli dala nikoli več takega skozi in Vam garantiram, da bom osebno nadzoroval potek do konca ter urgiral na določene osebe. In je res ko me je klicala njegova tajnica naredil štalo in pol.
Za Zagreb je komentar drugega dir. ki je zdaj na oddelku za izvoz za USA in Canado bil samo to, nasmeh in da se spomne teh "gasterbajterjev" kateri so delali desestak let v Volvu in mislijo da so zdaj big bossi in da lahko delajo kar čejo po Jugi. Volvo ima zelo stroga pravila do znamke in stranke. Zdaj vem le to, da ih nadzorujejo trikrat hujše in da bo v naslednjih nekaj mesecih poslano nekaj strank po celi Evropi kar volvo izvaja odkrito da vidijo uslugo, odnos in servisni poseg do strank.

Novi direktor ki je Aprila prišel na Summit Avto me je prepričal, da se bo in so se stvari močno spremenile na Summitu in je prav zaradi ostalih, žal mene ne vidijo več tam. Prišel sem na razgovor še dvakrat kljub vsemu ker Vem da je novi dir. proti staremu super. Stari je bil aroganten, pretirano osladno vljuden kar čutiš takoj.

Te "gasterbajter" osebe so na Dunaju in v Zagrebu katere zastopajo Slovenijo. A tem se prav oprostite nočem biti vulgaren hebe za stranko. G. Bajić meni tedaj piše, da so na Summit Avtu zelo strokovno usposobljeni in zakaj nočem priti nazaj, da to oni uredijo...ma kdo ti bo spet dal avto v roke sem mu napisal. Tudi da imam čas moj avto Vi več ne boste dotaknili. Vsi delamo napake a to žal niso napake.

Drug teden bom javno objavil vse maile od začetka da vidite koja je to avtomobilska agonija. Naj se ti direktorji skupaj z japončkom mislijo, da im nič nobeden ne more. Na krivega so naleteli in tu ni več debate grem do konca. Zdaj se ne gre več za princip ali denar ali avto. Kupil si bom še boljši avto če bom lahko samo za svoj denar hočem perfekcijo.
Težko je dobiti novo stranko še težje obdržati staro.

p.s. garantiram Vam, da bojo v Tokiu zadevo uredili. 8 mesecev sem v letu 1997 delal na Japonskem in na Kitajskem za Japoncsko podjetje Mitsubishi heavy industry. Nimajo nič z avtomobili samo z avtomatizacijo v beverage industriji in Vam povem, da Japonci prvo na svetu imajo "spoštovanje", "korekten odnos" in "resnico". Za sramoto umrejo ali se sami odtujijo če kaj niso dobro naredili.

Zgodba 1997 iz Guangzhoua na Kitajskem...petek je zvečer, vsi smo končali delo v novi tovarni in pridem po sodelavca Takahasija ki je imel sobo zraven moje v hotelu da gremo ven, on pove pridi notri...pridem on pred ogledalom joka...vprašam kaj je?
Je rekel nič-sam čistim dušo in tisto kar nisem še naredil v tovarni na mašinah in kaj moram nadoknaditi...jaz sem mu rekel...gremo ven v life med Ninje in slatke kitajke pa boš očistil dušo...pa se je samo smejal od srca. On je delal od 7 zjutraj do 19 zvečer, pisal si je 8 ur vsak dan. Mi smo delali od 8-14 in si pisali 10-12 ur. Sem rekel a si nor? Je rekel samo to: če bi jaz napisal vsak dan 12 ur in ko bi prišel obračun ur na japonsko ter bi specialne službe ugotovile da sem toliko ur delal in da delo še ni gotovo bi me takoj zamenjali in dobil bi odpoved, na moje mesto pa čaka tisoče drugih. Nikoli ne pozabim to mentaliteto.

Tudi direktor Sumitomo Corp. kateri me je klical pred parimi dnevi je obljubo držal in v toku dneva čeprav je pri njemu bila pozna ura me je poklical in sporočil, da dir. Summita še ni dobil, a da ga pozna in da bo v teh dneh vse uredil, da ne dajam še v medije to me je prosil. In počakam še par dni resnično zaradi spoštljivega managerja iz Tokia. Potem Sayonara odo ja kot sem na Švedsko v Tokio. Pa sem prepričan, da bo preden pridem nazaj vse urejeno in plačano ter se bojo vsi po vrsti opravičili za nategovanja in laži na sestankih na Summitu :P

Sayonara ljubitelji avtov in dobri ljudje kateri me razumete ter trpite moje poste. Upam na boljše za vse nas. LP.

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Pe maj 18, 2007 2:42 pm

wow! sele po teh slikah je jasno zakaj se gre, noro ne mors verjet

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe maj 18, 2007 3:42 pm

Da ne bo nekorektno do vajenca kateri je z vso voljo in res iznajdljivostjo poskušal narediti samo dobro to lahko razumem samo, da je šel sam delati nosilec telefona ko je na trgu in od Volva vsaj 20 če ne več različnih modelov nosilcev slušalke če že ni bila zraven kompleta telefona. Vse firme v Ljubljani katere montirajo avto radie in telefonske komplete imajo na zalogi vsaj 4-5 nosilcev, da ne omenjam Nokio ki je edina in najboljša za avto telefonijo.
Pomeni nedopustno je to, da se tako šraufa in montira kar nekaj po domače. To potrjuje tudi zakon po tistem pravilniku glede neoriginalne Volvo opreme.
Tudi nosilec so mi zaračunali na računu seveda. Ne razumem pod kaj ga je in katero nabavno kodo vpisal?
Evo slike da nebi bilo kva kva...sem preveč pedanten? Takšen fuš v mojem avtu? Ne hvala.
Slika
Slika
Slika

Šraufe so zadaj kar odrezali z kleščami ker so bili predolgi. Ma ta nosilec bi že bil tiho če bi vse ostalo delalo in namontirano po zelo strogih pravilih varnosti in instalacij od Volva. Risanka od navodil, da ne moreš verjeti. Ali kako se pravilno reče pobarvanka saj so črno bele risbe.
Slika
Slika
In da vidite, da avto vozim ter rabim v 10 mesecih zdaj že čez 42.000 km
Ko sem prvič predal avto na "strokovno"inštalacijo sem imel cca 4400 km, ko sem prišel enih deset dni potem sem že imel čez 8800 km in to pokazal šefu servisa, da nisem kupil avto, da bo pri njih 15 dni za eno hebeno inštaliranje navigacije, subwooferja in telefona.
se nadaljuje...danas bil pri uredniku enega medija kateri ni skorumpiran in čez vikend prirejajo objavo in bojo vse objavili drug teden če prej ne bo manager iz Tokya uredil z Japoncem v Lj.
Lep vikend vsem želim.

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Pe maj 18, 2007 4:11 pm

Uuuu, to bo še zanimivo. Čestitke za vztrajnost. Marsikdo bi obupal.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost