Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 18, 2007 6:03 pm

Kaj ni reku, da je hrana poceni???

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Po jun 18, 2007 6:09 pm

DoubleG je napisal/-a:Hja, bencin je že pocen. Sam kaj ko je pivo 5 $ in sendvič 10 $ (NYC)

Pa se drazje je... si to narocal v kaki srednje dragi restavraciji? V trgovini sigurno nisi to kupoval...

In ne primerjat NYC z Ameriko na splosno, NYC je poglavje zase in precejsen ekstrem.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jun 18, 2007 6:14 pm

Cash je napisal/-a:Kaj ni reku, da je hrana poceni???

Je v trgovinah. Poglej za primer cene hrane na http://dominicks.com/ ki je tukaj zelo razsirjena veriga samopostreznih trgovin.

Ne gledat Amerike s slovenskimi ocmi, ces kako je pa tukaj ogromno stvari dragih... je, ce zasluzis tam $500/mesec al pa se manj potem je res.

Tu imas ekstreme v eni in drugi smeri, hrana-restavracija recimo malo boljsa downtown Chicago (steak, wine pa take fore) bo hitro $80-$120 po osebi.

Lahko pa (in to ne pretirano slabo) prezivis izpod $10 na dan.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Po jun 18, 2007 6:17 pm

chgotom je napisal/-a:
DoubleG je napisal/-a:Hja, bencin je že pocen. Sam kaj ko je pivo 5 $ in sendvič 10 $ (NYC)

Pa se drazje je... si to narocal v kaki srednje dragi restavraciji? V trgovini sigurno nisi to kupoval...

In ne primerjat NYC z Ameriko na splosno, NYC je poglavje zase in precejsen ekstrem.

LP iz Chicaga!

Na Manhattnu sem šel v eno pivnico tam pri Rockerfeller centru.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jun 18, 2007 6:20 pm

DoubleG je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

Na Manhattnu sem šel v eno pivnico tam pri Rockerfeller centru.

Ja, no si kaj drugega pricakoval?

Kaj pa nisi hot dog al pa gyros na cesti za 2-3$ kupil? Al pa zavil okrog vogla do burger place?

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Po jun 18, 2007 6:44 pm

Bil enkrat v Chicagu. Super mesto. Ob jezeru je lahko noro lep sprehod. Pa šel sem na tekmo Cubsov na Wrigley Fieldu. Nor teden!

Glede plače pa pozabljamo, da je to v bistvu bruto plača, ker potem je zdravstveno zavarovanje (drago!), pa pokojninsko varčevanje, pa davek na dohodek itd. Ni vse tako rožnato kot se sliši.

Da pa ostanemo malo na temi. Imaš še kaj dodatnih slik s tega showa? Meni so avtomobili nori, le tiste poslikave so ene čisto preveč kičaste. Sam se pa sicer navdušujem nad hot rodi.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jun 18, 2007 9:33 pm

erixon je napisal/-a:Bil enkrat v Chicagu. Super mesto. Ob jezeru je lahko noro lep sprehod. Pa šel sem na tekmo Cubsov na Wrigley Fieldu. Nor teden!

Glede plače pa pozabljamo, da je to v bistvu bruto plača, ker potem je zdravstveno zavarovanje (drago!), pa pokojninsko varčevanje, pa davek na dohodek itd. Ni vse tako rožnato kot se sliši.

Da pa ostanemo malo na temi. Imaš še kaj dodatnih slik s tega showa? Meni so avtomobili nori, le tiste poslikave so ene čisto preveč kičaste. Sam se pa sicer navdušujem nad hot rodi.

No roznato seveda ni! Vsaka drzava ima svoje slabe in dobre strani. Zdravstveno zavarovanje (kar dober package!) je 200-300$, davek seveda ...normalno. Pa se vedno ti ostane veliko, veliko vec kot pa podobna sluzba v Sloveniji.

Generalno gledano je pa zivljenje tukaj neprimerljivo z onim v Sloveniji, po standardu, visini plac itd.

LP iz Chicaga!
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov