Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr nov 07, 2007 10:37 am

KK bi to spravl do Juzne Karoline?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Če nov 08, 2007 4:42 am

MacTron je napisal/-a:@chgotom: off
kaj ko bi se naucil quotat/citirat... ker sedaj zgleda kot da si ti napisal f.taunus in
Banditovo mnenje... :idea:

Ohhhhh sorry.... se mi je nekam quote izgubil... Pa saj je vecini verjetno jasno, kdo je kaj napisal ?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Pe nov 09, 2007 5:10 pm

mene pa zanim ače maš kak eslike ozirom aizkušnje z ACURO RSX ( honda) teh je tud baje malo morje v amerii, vsaj kar s ena ACURA forumih govori.

Pa še nekaj, ker bolje kot iz prve roke ne moreš vedet.

ALi je res to, da v ameriki ne potrebuješ homologacije za aftermaket dele ki jih daš na avtomobil ,recimo če imaš matiza in hočeš dat 21 col felge gor jih lahko daš??? in nobne n ebo težil, razen tisit ki bo vozil z atako ker boš imel končno 30kmh:) ??

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So nov 10, 2007 11:48 am

pinjas je napisal/-a:mene pa zanim ače maš kak eslike ozirom aizkušnje z ACURO RSX ( honda) teh je tud baje malo morje v amerii, vsaj kar s ena ACURA forumih govori.

Pa še nekaj, ker bolje kot iz prve roke ne moreš vedet.

ALi je res to, da v ameriki ne potrebuješ homologacije za aftermaket dele ki jih daš na avtomobil ,recimo če imaš matiza in hočeš dat 21 col felge gor jih lahko daš??? in nobne n ebo težil, razen tisit ki bo vozil z atako ker boš imel končno 30kmh:) ??

Z Acuro RSX nimam pretiranih izkusenj, zal... Jih je pa, kot pravis, kar precej in se poceni so.

Aftermarket deli tukaj: nobene homologacije, das gor in vozis. Tezil ti ne bo nobeden, das lahko gor kar hoces, samo, da ni kakih rasnih ali pa hate napisov, kljukastih krizev in podobne sare gor. Teh. pregledov, podaljsanja registracij in podobnih financnih strahot tukaj ni, vsaj kot v Sloveniji ne. Placas tam $60 na leto za podaljsanje tablic (po posti ali v najblizji Currency Exchange) in to je to. No, zavarovanje pa tako urejas z zavarovalnico direktno: po posti, faxu ali online.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So nov 10, 2007 12:38 pm

dobro da ni tega pri nas. me strese ob misli na to kaj vse in kako bi se vozilo po naših cestah
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me So nov 10, 2007 1:34 pm

pol se lahko dobesedno z dirkalnikom vozš?
Slika

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ So nov 10, 2007 2:31 pm

chgotom je napisal/-a:Spet ni cisto tako: takole namrec izgleda zadnja aksa pri SALEEN Mustang-u, ki je precej natunana verzija. Napis Saleen razlocno vidis na sredini slike. Kako izgleda standardni Mustang oz. GT ti lahko poslikam iz prve roke takoj, ko ga bom imel na kanalu...
LP iz Chicaga!

To kar si napisal, je res. Ampak kolikor je meni znano, se tole podvozje od Saleena razlikuje od navadnega mustanga le po drugem diff coverju (ki je ALU in ni samo cover ampak tudi nosilec stabilizatorja in ojačitev zadnjega difa) ter dodatnem stabilizatorju, ki je vpet na diff cover (pustimo zdej to, da so fedri in amortizerji trši, da ima verjetno tudi LSD, ..)
Osnovno vpetje zadnjega podvozja pa je enako kot pri navadnem takem mustangu, se pravi: toga prema, control arms in pa vijačne vzmeti.
Poanta mojega posta je bila v tem, da sem hotel povedat, da nekateri kekci tukaj mislijo, ko jim omeniš listnato vzmet pri vette, da to pomeni, da imajo vette (in potem to enačijo z vsemi amerikanci) ne VIJAČNE FEDRE ampak LISTNATE FEDRE, tako kot so to imeli recimo avtomobili 30 let nazaj. Ni jim jasno, da ima vette tisto slavno listnato vzmet nameščeno PREČNO med obema obesama in ima povsem drugo vlogo kot fedri in je pri zadnjih korvetah se mi zdi celo že iz neke plastike.
Recimo že moj camaro, ki je letnik 86 (3.gen, letniki od 82 do 92) ima skoraj isto vpetje kot tale saleen, le da ima panhard bar, stabilizator ter torque arm.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So nov 10, 2007 4:46 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:dobro da ni tega pri nas. me strese ob misli na to kaj vse in kako bi se vozilo po naših cestah

Je povsem drugače zastavljena zakonodaja in to niti ne napačno. Ideja je ... vozi kar hočeš, ampak vedi, če boš pizdarijo naredi, jo boš samo enkrat in ti bo vse življenje žal.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So nov 10, 2007 6:59 pm

f.taunus je napisal/-a:
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:dobro da ni tega pri nas. me strese ob misli na to kaj vse in kako bi se vozilo po naših cestah

Je povsem drugače zastavljena zakonodaja in to niti ne napačno. Ideja je ... vozi kar hočeš, ampak vedi, če boš pizdarijo naredi, jo boš samo enkrat in ti bo vse življenje žal.

Tocno to, posebej, ce te dobijo pijanega pri nesreci in bognedaj, da si star pod 21 (legal age). Zadeva ti gre na driving (kot DUI) in criminal record (ce je nesreca). Te recorde potem skoraj vsak pogleda, ki ti nekaj daje: banke (posojila), dobre sluzbe, univerze( ce se mislis na kaksno boljso vpisat), pa apartmet complexi pa zavarovanje ti gre vrtoglavo navzgor, pa posojila za avto itd. itd. Taka zadeva, posebej, ce jih imas vec, se ti lahko vlece potem celo zivljenje in imet moras dobre advokate (beri: denar!) da si to vse uredis.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So nov 10, 2007 7:03 pm

smile4me je napisal/-a:pol se lahko dobesedno z dirkalnikom vozš?

Ja no, tako nekako, ce je registriran - street legal, kar je precej easy za dobit. Ce pa na serijski avto razno saro navesis ti nobeden ne bo tezil zaradi tega.

LP iz Chicaga!
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov