Sej pa vas kar nekaj spremlja te moje bedarije

. Lepo prebrat še kakšne druge ideje, in si mislit, da mogoče pa navsezadnje le nisem tako zelo neumno razmišljal (glede na nekatere predloge)

....
...Načeloma je športno vožen avto (malo je teh hot hatchev, ki niso bili voženi agresivno), ki je dobro vzdrževan, prav tako dober avto (to so predvsem tisti, katerih cen večina ne razume

). Ampak leta in kilometri vseeno delajo svoje. Deli avtomobila se s časom obrabljajo in stvari, ki bi jih bilo potrebno popraviti/obnoviti je iz dneva v dan več. Lastnikov, ki pa bi to dejansko sproti počeli, pa vedno manj, ker je enostavneje (in nekako normalno), da ko je avto izrabljen ga zamenjaš z drugim. To gre razumeti, saj so stroški popravil/obnov precej visoki, zato si tudi sam raje prihranim obnovo še kakšnih dodatnih stvari. Pa tudi vedno se lahko kaj zalomi, pride do nesreče in poškodovanega/uničenega avtomobila.
Po daljšem premišljevanju (ki mi vedno škodi) in preračunavanju sem se odločil, da mi je obeh zgornjih avtomobilov preveč škoda, da bi se z njima izživljal. Zgornja R5 GTT je kot omenjeno iz čisto zadnje serije teh "turbo 5k", katerih sem zasledil res malo (pa kar precej spremljam te avtomobile), tako da me ne mika te "uničevat" po nepotrebnem. Prav tako je ta Ph.2 16V Clio dokaj redek pojav in s tem ista zgodba. Za nobenega od njiju pa na tem mestu prodaja ne pride v poštev.
Torej ne bo nič z mojimi ostalimi željami...
... Sej ne

. Sledil je moj prvi avto slalom

ops:

. Saj me ni blo treba kaj dosti prepričevati za udeležbo, sam vseen jst pa kegli (stožci), pa sami izkušeni vozniki, pa nabriti bolidi... Na poti do tja, torej od Šempetra (CE) do Murske Sobote, sem ob vsakem postanku moral odtočit

. Za rezultat mi je blo čisto vseeno, samo da ne bi vseh kegljev povozil, kje iz proge iztrelil, pa po možnosti koga povozil

. Pa še z avtom nisem bil čisto nič domač, ker nisem naredil niti kilometra z njim pred tem slalomom.
Aja omislil sem si še en avto :P, tokrat enega, ki mi ga je (oz.bi naj bilo) malo manj škoda:
Verjetno ni potrebno posebej povdarjati kater je

.
Zdajšnji modri Clio in 5ka sta dobila družbo. Torej podobna reč kot tista predstavljena nekaj časa nazaj.
Renault Clio 16V, tokrat v pogostejši Ph.1 (l.1992) izvedbi, katerih je skoraj kot solate

(šala).
Ima 1763ccm motor z 99kW (cca. 135KM)@6500 RPM, 162Nm@4250 RPM, cca. 950kg, dobrih 8 sek do 100km/h, končna hitorst okoli 200 km/h.
Kaj naj rečem, avto je bil soliden. Že pred nakupom modrega 16Vja sem pregledal kar nekaj teh avtomobilov, ki so bili večinoma obupni. No pri nakupu tega se mi je kar posrečilo. Denarja na pretek seveda nisem imel, zato sem gledal za najcenejšimi/slabšimi. Sam izgled mi sicer ni bil pomemben, ampak osnova je morala biti dobra. In tako sem dobil dobro osnovo potrebno obnove (rja na zadnjih robovih, in na spodnjem delu vrat, kar je značilno za Cliote).
Na tistem slalomu v Murski Soboti sem na svoje olajšanje ugotovil, da avto pelje samo tako hitro, kolikor si želi voznik

. Z avtom sem bil na treningu zadovoljen, pa tudi rezultat mislim, da ni bil slab (aja pa vsi okoli proge so preživeli

).
Pravzaprav je vse potekalo čisto drugače, kot pa sem pred tem sam sebe strašil. No ja edino moj sovoznik Grega je bil malo preveč agresiven z Cliom

.
Hitra diagnoza je potrdila ugibanja. Stalna težava 16Vjev oziroma JB menjalnikov in segerjevih obročov. Avto bi bil lahko do prve vožnje popravljen, ampak ker v okolici Murske Sobote skoraj ne poznajo drugih avtomobilov kot Opel

, nismo nikjer dobili manjkajoče malenkosti. Tako sva s kolegom zaradi stvari, ki je stala na pooblaščenem servisu takrat cca. 1500SIT (cca 6€), nadaljevala s juhotom. Vsekakor mi ni žal, ker tako zanimive rakete še nisem vozil, sploh sedeži, pasovi, nič notranjosti

... Lepo bi bilo ta avto spet videti v akciji.
Fotka kako so takrat izgledali naši začetki

:
LP, Primož