Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

audislovenija
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a audislovenija Pe okt 24, 2008 2:01 pm

nevem bomo videli kaj bo čez par let.Sem bral da angleška kraljica (ta k je bila v sloveniji) ima rolls royca na plin samo zaradi ekologije.Avtov na plin bo skos več naprimer čez par let bo prišel davek na emisije in dizli majo visoke emisije s temu k maš ti bencinarja na plin maš male že zato se splača avto na plin in tudi zato bi jest ceno znižal s temu k je avto pač na plin delamo neki za našo dragoceno zamljo.
avtomobili na plin "LPG" EKOLOŠKO in EKONOMIČNO

http://video.google.co.uk/videoplay?doc ... 5287593844

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe okt 24, 2008 2:41 pm

Če bi ti delal kaj za našo drago zemljo bi imel avto na elektriko... Plin je aut. prihodnost avtomobilizma je v elektriki. Zdaj mi pa še samo reči, da avto enako gre na plin ko pa na bencin pa sva zaključila. ;)

Meni kot še komu tukaj je bedarija še enkrat kupit avto z 3.7 motorjem pol pa zaradi ''ekologije'' ga redelat na plin pa da manj plačaš za bencin... Mimo 100 na uro. Itak pa imaš v avtu skozi opozorila zaradi tega, ker lambda sonde ne računajo emisije plinov kateri bi morali it skozi izpušni sistem, ni pravilna mešanica plinov in z novoletno jelko na armaturki je pomoje svetovno!

Uporabniški avatar
Hamdija
Novinec

Napisal/-a Hamdija Pe okt 24, 2008 3:58 pm

AgitatoR je napisal/-a:
Hamdija je napisal/-a:vidim da si z Jesenic...
s kje točno pa?

tudi pri nas doma je taki voz...samo da je 4.0 TDI

lp

Ti si pa s Tomšičeve ?

Slovenski Javornik blizu Koroške Bele ;)

@audislovenija: vrjameš da nevem kdo si :? :?:

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Pe okt 24, 2008 5:22 pm

Off: Se opravičujem sm... Zanima me, kako se imenuje un komad k se začne na 1:16!?? Najlepša hvala!

audislovenija
Nov uporabnik

Napisal/-a audislovenija Pe okt 24, 2008 5:28 pm

un komad se imenuje Josh Project- Infiniti 2008

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Pe okt 24, 2008 5:30 pm

audislovenija je napisal/-a:un komad se imenuje Josh Project- Infiniti 2008

Najlepša hvala! :pivo

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Pe okt 24, 2008 6:00 pm

zakon mašina...mene sploh ne moti da je na plin pač ti je to všeč. Js bi meu tud a8 kr mi je res eden najlepših avtou

čuvej ga

lp

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe okt 24, 2008 6:00 pm

j**e se vam za ekologijo, gre se vam samo za to, da se vozite bolj poceni. Je tak težko priznat? Vsi ste isti, dizl pa plin fanatiki. Priznajte si že enkrat, da ste se odpovedali udobju za prišparanih 20€ na prevoženih 1000km, pa nehajte nabijat z ekologijo. Ni dolgo nazaj so dizlaši imeli iste izgovore, pa še vedno jih imajo, medtem pa se je za njimi valil črn oblak. Prav tako pa sta obe vrsti goriva, tako dizl kot plin, uspavanka za motor.

Drugače sam avto pa je super, raje bi imel samo še novo S-klaso, ampak so novi modeli enkrat dražji od začetnih cen novih modelov A8 (single-frame).

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe okt 24, 2008 6:10 pm

Ni kaj dober avto imaš. Veliko srečnih kilometrov.

audislovenija
Nov uporabnik

Napisal/-a audislovenija Pe okt 24, 2008 6:21 pm

ha ha ha In_Liner ga bom zate čuvov.Glede plina večina se mi je šlo zaradi reklame pač ekološko pa ekonomično.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe okt 24, 2008 7:09 pm

audislovenija je napisal/-a:ha ha ha In_Liner ga bom zate čuvov.Glede plina večina se mi je šlo zaradi reklame pač ekološko pa ekonomično.

no no, pol bi mel kak manjši mlinček ;)
oz vlak, bus, bicikl ;)

pa sej že to je nekaj..
a se občuti kaj razlike da je pogon na plin (kaj manj prožen?)
koliko km pa narediš z enim polnjenjem?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe okt 24, 2008 7:11 pm

RENO911 je napisal/-a:j**e se vam za ekologijo, gre se vam samo za to, da se vozite bolj poceni. Je tak težko priznat? Vsi ste isti, dizl pa plin fanatiki. Priznajte si že enkrat, da ste se odpovedali udobju za prišparanih 20€ na prevoženih 1000km, pa nehajte nabijat z ekologijo. Ni dolgo nazaj so dizlaši imeli iste izgovore, pa še vedno jih imajo, medtem pa se je za njimi valil črn oblak. Prav tako pa sta obe vrsti goriva, tako dizl kot plin, uspavanka za motor.

Drugače sam avto pa je super, raje bi imel samo še novo S-klaso, ampak so novi modeli enkrat dražji od začetnih cen novih modelov A8 (single-frame).

ko carlin pravi: "we're barely out of the jungle", verjetno misli na takele zapise kot si ga zapisal ti.

nebos verjel ampak polek tega, da imam rajsi avto ki ne ropoče, imam zelo rad velike, udobne, močne in varne avtomobile, kar tole recimo je.

polek tega pa imam definitivno rajsi bolj ekoloski avto kot manj. in trenutno najbolj ekoloska varianta prevoza na majhne eksplozije predstavlja prav plinski pogon. go google it ce ne verjames.

audislovenija
Nov uporabnik

Napisal/-a audislovenija Pe okt 24, 2008 7:19 pm

zaradi plina je avto še bol tišji.Poraba je ista.V pritljažniku imam 70 literski tank (o tem bom še naredil kak filem in fotke) to mi zadostuje za kake 600-500km nevem še točno ker avto na plin imam šele dober teden.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe okt 24, 2008 7:30 pm

audislovenija je napisal/-a:zaradi plina je avto še bol tišji.Poraba je ista.V pritljažniku
imam 70 literski tank (o tem bom še naredil kak filem in fotke) to mi zadostuje za kake
600-500km nevem še točno ker avto na plin imam šele dober teden.

audislovenija je napisal/-a:
adis je napisal/-a:mislim, da je to tale:
http://www.plineks.si/Reference/index.php?pa=296

ja to je moja a8 koj k sem jo kupil sem jo dal na plin

Torej potemtakem imas tudi avto sele 1 teden...
Poraba si napisal, da je ista... 90l tank (bencina) proti 70l tanku plina
napisal si 11-12l... mislim, da bos ti se veliko kilometrine moral naredit, da bos
videl pravo porabo.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe okt 24, 2008 9:12 pm

@mactron:
mislim, da se je dobro @audislovenija zaje** :lol:

audislovenija
Nov uporabnik

Napisal/-a audislovenija Pe okt 24, 2008 9:34 pm

se opravičujem nevem še čisto točno ker mam avto slabi teden,ko bom kaj več vedel bom pa sporočil.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe okt 24, 2008 10:02 pm

RENO911 je napisal/-a:j**e se vam za ekologijo, gre se vam samo za to, da se vozite bolj poceni. Je tak težko priznat? Vsi ste isti, dizl pa plin fanatiki. Priznajte si že enkrat, da ste se odpovedali udobju za prišparanih 20€ na prevoženih 1000km, pa nehajte nabijat z ekologijo. Ni dolgo nazaj so dizlaši imeli iste izgovore, pa še vedno jih imajo, medtem pa se je za njimi valil črn oblak. Prav tako pa sta obe vrsti goriva, tako dizl kot plin, uspavanka za motor.

:bow :bow :bow

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So okt 25, 2008 2:12 am

Res je, ko predelaš avto na plin, se fuuuul odpoveš udobju :lol: in eni se klanjajo temu..
Jaz bi se raje zamislil nad tem da vam je bolj všeč dražja, kot cenejša vožnja, čeprav sta popolnoma enaki..

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So okt 25, 2008 3:21 am

Voith je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ma mi ni jasno zakaj kupis tak avto pa to,po ga pa na plin predelas da mas manjse stroske...to je men zgreseno

nevem zakaj bi blo to zgreseno...

to pol pomen tut da ce si vilo za 3 miljone evrov sezidas, ne ulozis dodatnega stroska za najboljso izolacijo, ampak rajs placujes ogrevanje 2x vec kot bi placeval ce bi dal za dobro izolacijo, ker drgac je zgreseno.

men se ne zdi logicno, da bi za dober avto moral placevati vecje stroske pri gorivu.. zakaj ze?

Sej je avto super pa vse....Prava makina 8)

Moje mnenje:
Sam tale logika 3,7L + plin je tudi meni zgrešena. Če si frajer pa kupiš avto z velikim motorjem, odpališ zanj velike denarje, pol bodi še frajer pa ga futraj z bencinom, ne pa neki dobesedno sanjat o ekologiji...

Moje izkušnje:
Do sedaj sem vsakega lastnika vozila, ki ima vozilo z velikim motorjem in predelavo na plin vprašal....zakaj tako? Vedno je bil odgovor, da zato,ker je plin cenejši. Še noben ni rekel nič o ekologiji. In takih vozil (z veliko kubaturnimi osemcilindraši (4.0,4,6,5,7) kot tudi "malokubaturnimi" štiricilindraši (1.8,2.0) predelanih na plin) vidim dnevno zelo....zelo veliko...

@Voith: Primer ki si ga podal (vila za 3mio € in izolacija) nekak ni pravilna. V takih primerih bi bila: vila za 3 mio € + dodaten velik strošek za cenejšo izolacijo :D

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So okt 25, 2008 3:50 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
@Voith: Primer ki si ga podal (vila za 3mio € in izolacija) nekak ni pravilna. V takih primerih bi bila: vila za 3 mio € + dodaten velik strošek za cenejšo izolacijo :D

LP!

Ta dodaten velik strošek bi bil za malo rabljen avto recimo v vrednosti 5 %. In če z vložkom 5-ih % zmanjšaš onesnaženje za 30-40 (npr) %, to niti ni malo. Ni tako mim logika....
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov