Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 18, 2009 4:42 pm

BTW : Civic je bil EURO 0 če se ne motim - torej več emisij kot Ceedov - čeprav tudi ta 2.0 ni "čist".

Torej sta motorja prekleto različna.

RockyEffE
Nov uporabnik

Napisal/-a RockyEffE Ne jan 18, 2009 4:55 pm

Mišljeno je bilo mestna vožnja (Nova Gorica).
In pa Civic 6G ima to maso. Poraba je pa bila dejansko taka. Pa se nekaj, da ne bo kaksnih pomot..letnica 1992 je misljena zgolj temu, da sem povedal da je ze leta 1992 bil ze takrat ta motor v 5G hondah in z 'normalno' porabo.
Gre le za primerjanje porabe in ne pa Euro standardov emisij

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Ne jan 18, 2009 5:40 pm

Ta motor se že kar nekaj časa vrti v Hyundaiu Coupe ;) , tako da ni neka nova pogruntavščina. Leta se mu malenkost poznajo tudi pri porabi. Sigurno bi se ga dalo še izpopolniti, čeprav že ima elektronsko krmiljene ventile. Drugače pa poraba 11l je previsoka za ta motor, to imaš sedaj ko je avto še nov. Pravo porabo boš dosegel šele po nekaj tisoč prevoženih kilometrih :lol: . Gibati pa se bi morala pod 10l, tam nekje 9 recimo kombinirane vožnje z ne preveč težko nogo.
Emisije CO2 so odvisne predvsem od porabe goriva, zato nek avto, ki ima veliko izpusta CO2 ne more imeti nizke porabe :roll:. Tako da te vaše teorije o EUROx in porabi so malo hecne. ;)

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Ne jan 18, 2009 6:27 pm

Lep avto :) A si ti mogoče bil danes v lovrencu ? :) Sem vido enga čist istga , ko se je mim moje bajte pelo :)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne jan 18, 2009 6:33 pm

Pa bmk kolko bo pil, ce bi gledo na porabi bi dizla nabavo,... Btw, prejsna ibiza je bla bol pozresna!
MaTe0 je napisal/-a:Lep avto :) A si ti mogoče bil danes v lovrencu ? :) Sem vido enga čist istga , ko se je mim moje bajte pelo :)

Nisem bil :) Sej pravim... je ze prevec belih :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jan 26, 2009 8:58 am

Zdaj sem pa tudi jaz svojega dočakal! :D Pro_Ceed 2.0 Crdi TX Sports pack oprema. Slikc ne bom lepil, ker na zunaj je isti, kot vsi beli z 17 col alu platišči. :P Edina razlika napram drugim je znotraj, natančneje na volanu (razpored gumbov), ker sem vzel še tempomat.

Prvi vtisi so fenomenalni (prevozil že kakih 300 km), avto za ta denar je res bomba! :D :D
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 26, 2009 10:09 am

Polo78 je napisal/-a:Zdaj sem pa tudi jaz svojega dočakal! :D Pro_Ceed 2.0 Crdi TX Sports pack oprema. Slikc ne bom lepil, ker na zunaj je isti, kot vsi beli z 17 col alu platišči. :P Edina razlika napram drugim je znotraj, natančneje na volanu (razpored gumbov), ker sem vzel še tempomat.

Prvi vtisi so fenomenalni (prevozil že kakih 300 km), avto za ta denar je res bomba! :D :D

nalepi, nalepi slike(tudi notranjosti....)

....pa čestitke za nakup seveda in naj ti dobro služi.....(pravi motor :P )

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Po jan 26, 2009 12:01 pm

Polo78 je napisal/-a:Zdaj sem pa tudi jaz svojega dočakal! :D Pro_Ceed 2.0 Crdi TX Sports pack oprema. Slikc ne bom lepil, ker na zunaj je isti, kot vsi beli z 17 col alu platišči. :P Edina razlika napram drugim je znotraj, natančneje na volanu (razpored gumbov), ker sem vzel še tempomat.

Torej na desni nimas gumbov za radio, ampak za nastavljanje tempomata, mam prav?
Lahko bi ga vseeno predstavo v galeriji :P
Naj ti dolgo sluzi!
Slika

himi

Napisal/-a himi Po jan 26, 2009 1:31 pm

Zdaj sem pa tudi jaz svojega dočakal!

Vse čestitke Polo78!!!

Js ti želim varno in pa prijetno vožnjo z novim pro_cee'dom! Verjamem, da ti bo dobro služil. :!:

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Po jan 26, 2009 2:36 pm

Jaz še vedno čakam na mojga :cry:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jan 26, 2009 6:49 pm

Polo78, a bo kaj slikic. ;)

Vsekakor srečno vožnjo, pa čimcenejši redni servisi.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Po jan 26, 2009 10:20 pm

MatejW je napisal/-a:Torej na desni nimas gumbov za radio, ampak za nastavljanje tempomata, mam prav?
Lahko bi ga vseeno predstavo v galeriji :P
Naj ti dolgo sluzi!

Tako nekak ja. Na desni so gumbi za tempomat, na levi pa za radio. Napram "običnemu" volanu manjka tipka 'mute', ampak pretirano me to ne moti. Evo slike:

Slika

Zunaj pa kot rečeno enak ostalim proceed-om s sport pack opremo.

Slika

Uporabniški avatar
Beastek
Novinec

Kraj: Lenart - Mb

Napisal/-a Beastek Po jan 26, 2009 10:24 pm

Vse lepo pa prav, razen radija pa pretirano trdega menjalnika ;)
[url=http://www.kiaforum.si]Kia Forum[/url]
[url=http://www.domlenart.si]Dom Lenart[/url]

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To jan 27, 2009 7:46 am

Radio je za moje potrebe povsem zadovoljiv, mogoče mu edino malo bolj globok bass fali.

Menjalnik se mi pa sploh ne zdi trd. Je kar natančen in lepo "skoči" v prestavo, tako da se zelo težko "zašaltaš", kar mi je v preteklosti uspelo pri marsikaterem avtu (v glavnem pri francozih). In ravno če si navajen francoskih mlahavih in mehkih menjalnikov (ki za moj okus še zdaj ne znajo narest menjalnika kot se šika - Peugeot npr.) potem možno, da ti ta ne bo ustrezal... ;)

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To jan 27, 2009 7:49 am

si kaj razmišljal o črni strehi mogoče?
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Bordo
Nov uporabnik

Napisal/-a Bordo To jan 27, 2009 9:13 am

Lepa zadeva, dopade se mi kako je volan oblečen v ustnje, res da ni nič posebnega ampak to mi je prvokar vzelo pogled... mal debelejši je tko da fino....

Bela barva... itak :D

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW To jan 27, 2009 1:03 pm

Polo78 je napisal/-a:Radio je za moje potrebe povsem zadovoljiv, mogoče mu edino malo bolj globok bass fali.

Ma nastavis bass na ful pa spila vredu!
Menjalnik? Hmmm mogoce ma malo nerodno vzratno prestavo, drugac pa je super!
Slika

Uporabniški avatar
Beastek
Novinec

Napisal/-a Beastek To jan 27, 2009 3:49 pm

Polo78 je napisal/-a:Radio je za moje potrebe povsem zadovoljiv, mogoče mu edino malo bolj globok bass fali.

Menjalnik se mi pa sploh ne zdi trd. Je kar natančen in lepo "skoči" v prestavo, tako da se zelo težko "zašaltaš", kar mi je v preteklosti uspelo pri marsikaterem avtu (v glavnem pri francozih). In ravno če si navajen francoskih mlahavih in mehkih menjalnikov (ki za moj okus še zdaj ne znajo narest menjalnika kot se šika - Peugeot npr.) potem možno, da ti ta ne bo ustrezal... ;)

Nevem no, mam sam tudi to doma, pa ko je hladen je težko ga v vzvratno dobit. Radio pa tolko da je no, nekih sposobnosti težkih ne gre pričakovat od njega. Še včasih kaki error naredi ko cd bere al pa preskakuje.
http://www.slikomat.com/slika/3435759.htm

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jan 27, 2009 4:15 pm

Beastek je napisal/-a:Nevem no, mam sam tudi to doma, pa ko je hladen je težko ga v vzvratno dobit

malo"razhodi" menjalnik: ko prižgeš in predno misliš v rikverc dat, prestavi prvo dvakrat v tretjo-četrto in zadevo ponovi_z rikvercom več nebi smelo bit problema....

P.S. čeprav je že skoraj dve desetletji od kar sem imel ponyja, bi, če bi bil lastnik teh Kij(ali pa Hyundaaj) prvo (tako kot tudi sem) zamenjal olje v menjalniku, in sicer tovarniškega ven in notri Castrol TAF X 60-80......(60.000 tisoč mir, nato zopet menjava.....)

Uporabniški avatar
Beastek
Novinec

Napisal/-a Beastek To jan 27, 2009 4:19 pm

sašo5 je napisal/-a:
Beastek je napisal/-a:Nevem no, mam sam tudi to doma, pa ko je hladen je težko ga v vzvratno dobit

malo"razhodi" menjalnik: ko prižgeš in predno misliš v rikverc dat, prestavi prvo dvakrat v tretjo-četrto in zadevo ponovi_z rikvercom več nebi smelo bit problema....

P.S. čeprav je že skoraj dve desetletji od kar sem imel ponyja, bi, če bi bil lastnik teh Kij(ali pa Hyundaaj) prvo (tako kot tudi sem) zamenjal olje v menjalniku, in sicer tovarniškega ven in notri Castrol TAF X 60-80......(60.000 tisoč mir, nato zopet menjava.....)

Ma saj ga stalno malo sem pa tja pa v drugo brzino preden dam v rikverc, pa je tak isto. To z oljem pa ni tak slaba ideja pomoje ja
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov