Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Ford F-350 Super Duty Harley Davidson Crew

Napisal/-a mihaing So maj 16, 2009 4:43 pm

Skyline R32 je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:Posast ima bencinski V10 6800ccm motor, ki razvije max 362 konjev. Tehnicno specifikacijo motorja navajam kar v originalu:

7l V10 in samo 362km?? z vso to tezo se ta stvar lahko sploh premakne?

merilo za potisno silo je navor!! (ne vem če sem se izrazil strokovno)

Nekateri se ne zavedajo da konji ne igrajo takšno vlogo pri vleki kot pa navor. Traktorji inajo tudi samo po sto konjev in misliš da za seboj potegne samo kilo korenja al kaj. :bonk

Povprečni kamion ima 400KM pa lahko vleče 40t. Zakaj že?

Uporabniški avatar
Skyline R32
Nov uporabnik

Kraj: Adelaide, SA, Australia

Napisal/-a Skyline R32 So maj 16, 2009 5:20 pm

mihaing je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:Posast ima bencinski V10 6800ccm motor, ki razvije max 362 konjev. Tehnicno specifikacijo motorja navajam kar v originalu:

Nekateri se ne zavedajo da konji ne igrajo takšno vlogo pri vleki kot pa navor. Traktorji inajo tudi samo po sto konjev in misliš da za seboj potegne samo kilo korenja al kaj. :bonk

ok, pa tudi ce tak gledas, moj avto ma 2.0l I6 motor in ima 300KM in 300NM in tehta samo malo vec kot tono... v primerjavi ta ameriska krava ima 362KM in 457NM in tehta menda za 5 mojih avtov

problem je da jim je iz 7l V10 motorja uspelo iztisniti samo bednih 362KM@457NM... to je pateticno za vse standarde pri tak velikem motorju, avto al tovornjak... toliko bencina za nic... tipicno za ameriske avte - velik ampak slabo izkoriscen motor

aja in pozabil si da tovornjaki imajo turbo, ta ford pa ga nima

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So maj 16, 2009 5:23 pm

mihaing je napisal/-a:

In povprečen kamion ima dizelski motor.

Bencinc s 7 litri prostornine in 350 konji res da več navora (in je bolj vzdržljiv) kot pa npr. 4 litrski z isto konjažo, sam porabi pa ogromno. Sej OK, so stari muscle avti, z rohnečimi motorji, legende...sam svet gre naprej, in tehnologija mora it tudi, torej v moji knjigi takšni motorji odpadejo, ker so SKRAJNO neekonomični in se jih da nadomestit z enkrat varčnejšimi dizli z več navora in isto konjažo.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing So maj 16, 2009 5:24 pm

Ja glede izkoriščenosti motorja pa se povsem strinjam. Res so podhranjeni ali pač ne. Čeprav sem vozil tudi 4.0 v6 210KM (ford mustnag) in je neverjetno živahen, ali pa se mi je samo zdelo.

Morda pa imajo razlog, kaj pa vemo!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So maj 16, 2009 7:14 pm

Daedalus je napisal/-a:Pa ta primerjava, kaj bi osebno rajši vzel...jao. Rajši bi imel katerikoli nov normalen avto (pa naj bo to Golf, Astra, C4, Cee'd, Clio ali pa malček Fox, Yaris, Twingo itd.) kot pa ta show-off pickup...1) nimam potrebe po tej karoserijski obliki; 2) nimam potrebe po vkopavanju u blato; 3) nimam potrebe po tem, da bi svoje sošolke osvajal s to "mrcino"; 4) imam boljše stvari za počet kot pa tavat po raznih avto-showih in zviška gledat na 99% drugih avtov ker lahko čez njih zapeljem. Katero potrebo imate tisti, ki bi imeli tega super-duper pickupa raje?

In zame tudi drag race ni neka cvetka športa...sam bluzit da je resno sam za muscle avte in ne za Honde, Fiate ipd., je traparija, ker se ne kliče muscle race.

Je mudding to?
http://www.youtube.com/watch?v=1iWOZiPOxt0
Če ja...se lahk sam smejim. Na svetu obstaja ogromno podobno nesmiselnih, ampak 10000x bolj zabavnih športov. Npr. hill climbing, v Rusiji dirke s tanki itd.

Glede slikce PRAVEGA Big Foota...so mi bili zanimivi ja...ko sm bil star 10 let, sm sam buljil in se čudil...zdej mi pa gre na smeh, da folk spravlja skupej "avto" na tko ogromnih gumah sam zato, da pol pred publiko PO RAMPAH zapelje čez 2 avta, ki so blokirana z zagozdami...mislim halo, kje je fair play?! :lol:

Seveda ti bi imel raje golfa ali pa astro! Prav! Vsako tele ima svoje vesele! je tako? In prav je tako! Vsak si naj kupi kar si želi in pusti drugim naj si kupijo kakršnokoli bedarijo že ne pa da jim pametuješ kaj pa kako. Meni dol visi kaj si ljudje kupujejo za okol prevažat ali pa za šminkirat. Njihova stvar! Tudi jaz nebi imel dvignjenega tovornjačka, te dvignjeni pick up ali pa terenci mi nikoli nis potegnili.

Drag race NI za honde in fiate!! To je burleska!

Mudding tudi meni ni popolnoma nič zanimiv! če bi imel priložnost bi verjetno probal in se tudi zabaval, da bi se šel pa zares to, me pa ne zanima. Mi je pa marsikateri šport prav tako trapast ali pa še bolj, pa se zaradi tega ne razburjam in posmehujem po forumih! Formula1, naprimer.

Big foot, ki ga je prilepil mihaing ni pravi!! To so navadna j***a ki komaj čez robnik zapelje. Mislim, da ima podvozje od unimogsa...ha,ha.

Daedalus je napisal/-a:Bencinc s 7 litri prostornine in 350 konji res da več navora (in je bolj vzdržljiv) kot pa npr. 4 litrski z isto konjažo, sam porabi pa ogromno. Sej OK, so stari muscle avti, z rohnečimi motorji, legende...sam svet gre naprej, in tehnologija mora it tudi, torej v moji knjigi takšni motorji odpadejo, ker so SKRAJNO neekonomični in se jih da nadomestit z enkrat varčnejšimi dizli z več navora in isto konjažo.

Dokler ne voziš kaj takega je bolje, da si tiho. To zadevo pač ne moreš primerjati z neko hondo ali čem drugim, ki ima 200km!! Pa obrate na FULL!!:roll: Dej razumte to, no!!! SAMO 362km! Halo! Ta motor dela na nizkih obratih! To je vlečni stroj v pravem pomenu besede. In brezskrbi, da se ta gmota za šalo premakne tudi s tovorom. Ima pa ford na voljo tudi dizel (ki ga imate tako radi) Powerstroke 6.0l 325hp, 773Nm!! Sam ne mislt, da je kakšna omembe vredna razlika v porabi. Drgač pa jaz pravim, da so dizli navadna svinjarija.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So maj 16, 2009 9:01 pm

na drugi strani pa audi pravtako s 6l dieslom in 500km in 1000nm :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So maj 16, 2009 9:45 pm

Daedalus je napisal/-a:2 besedici: Show. Off.

Slika

*khm*

Seveda, ker je mudding pač še en beden redneck šport, ki je zanimiv sam za rednecke in njihove fatass babure, je treba sfotošopat eno lušno in postavno deklico, zato da privabijo nove ljudi. Nič hudega sluteče. :lol:

Mudding je ravno tok bedast šport kot fuzbal. Pač vsak ima svoje veselje. Meni se tudi ne da gledat 22 butlov na igrišču kako se podijo za eno žogo, recimo.

Če bi pa kdaj mal pogledal deklice na muddingu in offroadu, pa tam vidiš zelo malo debelih, vse so bolj suhljate. Če pa bi kdaj šel na slovaško na offroad, bi pa dol padu, ker pri nas v desetih letih na izboru za miss nimaš tok dobrih bab koker se jih tam po blatu podi.

Kar se pa tiče podhranjene mašine, ni podhranjena, nenavita je, ta avto dela na 2500 obratih, ne rabi več, pa tudi ta mašina bo delala še dolgo brez problemov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Ne maj 17, 2009 12:46 am

Slika

:EE

Uporabniški avatar
Skyline R32
Nov uporabnik

Kraj: Adelaide, SA, Australia

Napisal/-a Skyline R32 Ne maj 17, 2009 1:41 am

Dokler ne voziš kaj takega je bolje, da si tiho. To zadevo pač ne moreš primerjati z neko hondo ali čem drugim, ki ima 200km!! Pa obrate na FULL!!:roll: Dej razumte to, no!!! SAMO 362km! Halo! Ta motor dela na nizkih obratih! To je vlečni stroj v pravem pomenu besede. In brezskrbi, da se ta gmota za šalo premakne tudi s tovorom. Ima pa ford na voljo tudi dizel (ki ga imate tako radi) Powerstroke 6.0l 325hp, 773Nm!! Sam ne mislt, da je kakšna omembe vredna razlika v porabi. Drgač pa jaz pravim, da so dizli navadna svinjarija.

zazo je napisal/-a:Slika

ja, to je res "vlecni stroj"... stavim da vecina tega ameriskega folka ne prevaza v tem avtu nic poleg sebe...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne maj 17, 2009 5:19 am

zazo je napisal/-a:Slika

ja, to je res "vlecni stroj"... stavim da vecina tega ameriskega folka ne prevaza v tem avtu nic poleg sebe...

Kot sem rekel, : vsako tele ima svoje vesele!! Če nekomu paše v tem prevažat samo sebe je to njegov problem, ne tvoj!!
Prepričan sem, da večina ljudi kupi tako godzilo, ker mu pride prav za kakšno stvar privlečt. Se pa vsekakor najdejo ljudje, ki jim je pomembna samo šminka. takih imaš pa tudi pri nas dovolj! Sicer so vozila tu druge znamke in malo manjša vendar še vedno večja od SLO povprečja,. PA KAJ POL???!!! A si dal kaj zraven pri nakupu ali pa pri gorivu???? :roll:

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne maj 17, 2009 8:47 am

Slika

ne primerjat konje z hondami.
tovornjak ima tudi "samo" 400Hp pa vleče 40T ! ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Ne maj 17, 2009 10:11 am

Me prav zanima, koliko od vas si je vsaj pogledalo malo Amerike in njihov način živjenaja, pa ne mislim preko televizije da se razumemo.

Je milijon dejavnikov zakaj imajo in bodo imeli takšna vozila, ravno tako velja milijon dejavnikov zakaj imamo mi takšna vozila in oni ne. Za vse se najdejo razlogi in če imate znanje o Ameriki samo preko 24ur in malo Discovery- a potem ni čudno da je 3/4 neumesnih komentarjev. :/:o:/

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 17, 2009 11:42 am

@nebivedu - sej sm reku, malo za hec, malo zares...preberi vse. ;)

@cruiser - resnično nevem zakaj non-stop te tvoje Honde in Fiate na dan prinašaš. :D
Jih ne vozim, in tudi nisem nek fan od teh znamk. Sam to še ne pomeni, da Honda (ne 1.4 Civic s športnim filtrom), navita na 500+ konjev ne spada na drag race...kaj sploh je drag race? Primerjava zmogljivosti, konkretno pospeškov. In to, da ima Ford 6.0l 325hp, 773Nm mi pove sam to, da ima ameriški Ford bolj malo pojma, kako iztistnit iz motorja to, kar se da. ;)

No ma pustmo zdej to, brezveze se kregat naprej, ker smo itak vsak na svojem bregu. 8)

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Ne maj 17, 2009 1:34 pm

lenivc, pa kej te boli kaj oni furajo tam, sej je ocean med nami, se ti ni treba nič bat...

že većkat v tej temi povedano imajo pač svoj slog življenja kot ga imamo tudi mi.

ravno tako kot bi američani rekl, kakšni kreteni smo k šlepar sam eno prikolco za sabo vleče, njihovi šleparji pa 3... :)

Verjamem tudi da bi blo v evropi veliko več zverin tega stila, če bi bile ceste temu prilagojene in seveda, če nebi imeli tako grozno dragih derivatov. Ni fora v mentaliteti ljudi kot je fora v tem, da je v EU manjšina takih ki bi take zadeve lahko vzdrževale.

Verjamem pa da vse te ameriške mašine vzdržijo veliko več, kot razne 1.2 3657 V mašine v evropi...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Ne maj 17, 2009 1:42 pm

Off: se umikam iz debate, sicer pa je zazo povedal le del na vprašanje ZAKAJ? Očitno je zazo le splošno razgledan in ne zaprt vase kvazi poznavalec avtomobilov kot nekateri.

Sicer pa bo več o sem tem sigurno povedal Chogtom iz prve roke.

Me pa prav zanima če bi mi evropejci imeli taka vozila kot jim imamo sedaj, če bi imeli enake okoliščine kot čez lužo. :rofl Golfe in megane bi uporabljal za travo kosit.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne maj 17, 2009 9:33 pm

Daedalus je napisal/-a:@nebivedu - sej sm reku, malo za hec, malo zares...preberi vse. ;)

@cruiser - resnično nevem zakaj non-stop te tvoje Honde in Fiate na dan prinašaš. :D
Jih ne vozim, in tudi nisem nek fan od teh znamk. Sam to še ne pomeni, da Honda (ne 1.4 Civic s športnim filtrom), navita na 500+ konjev ne spada na drag race...kaj sploh je drag race? Primerjava zmogljivosti, konkretno pospeškov. In to, da ima Ford 6.0l 325hp, 773Nm mi pove sam to, da ima ameriški Ford bolj malo pojma, kako iztistnit iz motorja to, kar se da. ;)

No ma pustmo zdej to, brezveze se kregat naprej, ker smo itak vsak na svojem bregu. 8)

Komentiral sem pač trapaste športe. Dragrace je bil za večino slovencev debilen šport za debilne američane in njihove zanič avtomobile. Danes je to pri nas kar popularen šport, čeprav je pod vsakim nivojem. Tekmovat pridejo z avtomobilčki, ki niti slučajno ne dosegajo ameriških muscle avtomobilov (to ve vsak otrok). Pol se pa silijo s puntoti pa civici pa kaj vem kaki avtomobili še obstajajo z motorjem pri katerem ob izklopu klime misliš, da si NOS odprl! Moje mnenje in prepičanje je, da taki avtomobili nimajo na dragracih kaj početi in tako bo ostalo! Tudi predelan rižo vs predelan american muscle, rižo nima šans!! Pa lahko o neiskoriščenih motorjih nabijate do nezavesti.
Ford 6.0l powerstroke je namenjen pick upom in ne draganju! Pa tudi pri dragu sem prepričan, da bi kar pometel s primerljivo konkurenco japonarjev ali pa evropejcev, če sploh obstaja kakšen primerljiv evropski pick up! Itak, da ne!
Se pa strinjam, da so ta pregovarjanje brez veze, ker bo vsak svoje trdil. Ampak tako je prav! Vsakemu svoje pa bomo vsi najbolj zadovoljni.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 17, 2009 10:43 pm

mihaing je napisal/-a:Off: se umikam iz debate, sicer pa je zazo povedal le del na vprašanje ZAKAJ? Očitno je zazo le splošno razgledan in ne zaprt vase kvazi poznavalec avtomobilov kot nekateri.

Sicer pa bo več o sem tem sigurno povedal Chogtom iz prve roke.

Me pa prav zanima če bi mi evropejci imeli taka vozila kot jim imamo sedaj, če bi imeli enake okoliščine kot čez lužo. :rofl Golfe in megane bi uporabljal za travo kosit.

Sicer sm reku, da se umikam iz debate, ampak OK, človeka premami :lol:

Zakaj je velikost tko pomembna (v vse dimenzije->karoserija, motor...)?
Zakaj je vozit pickupa>vozit Megana?

Dejte vsaj razloge napisat no...js sm dal svoje zakaj ne bi vozil konkretno tega F350.

@cruiser1 - sej nism reku da je tisti dizel namenjen draganju....in reči kar hočeš, 6l dizel z 325hp, 773Nm NI bolj napreden kot 6l dizel z 500hp in 1000nm. Številke ne lažejo. ;)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po maj 18, 2009 3:14 pm

Daedalus je napisal/-a:Dejte vsaj razloge napisat no...js sm dal svoje zakaj ne bi vozil konkretno tega F350.

@cruiser1 - sej nism reku da je tisti dizel namenjen draganju....in reči kar hočeš, 6l dizel z 325hp, 773Nm NI bolj napreden kot 6l dizel z 500hp in 1000nm. Številke ne lažejo. ;)

Saj smo ti napisali razloge zakaj si nekateri kupijo F350. Tebi so razlogi pač neumni in kaj bi rad zdaj?

Koliko je powerstroke napreden se ne bom prerekal. Motor ima res še veliko rezerve in to je prav, ker v ZDA je veliko navdušencev, ki radi sami navijejo motorje in konkretno iz tega 6.0l motorja so nekateri izstisnili čez 500km in 1100Nm! Zakaj bi takim vzel veselje? :D
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov