Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Ne apr 11, 2010 1:49 pm

Ekola, danes pa še vratne tapete:
Slika
Slika

Spucana notranjost:
Slika
Slika
Slika

Še popravljen blatnik:
Slika

Čaka pa me spet ličarsko delo:
Slika
Slika

Zunaj ga nisem pral, ker je kislo vreme :) Bo pa kar lep avtomobilček, ko še vse poštimam.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne apr 11, 2010 1:51 pm

všečen avtomobil :tomidelej:

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne apr 11, 2010 2:00 pm

zelo lep. zelo lepo ga vzdrzujes! 8)
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po apr 12, 2010 12:46 pm

se trudim po svojih (finančnih) močeh :)

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr apr 28, 2010 3:39 pm

doma mi leži komplet feln, ki izgledajo kot jeklenke. če bi bile v dobrem stanju, jih nihče ne mara niti, če mu jih podarim, drugih pa ne grem kupovat, zato sem se odloči, da, ker imam doma peskalnik, bi te felne mal porihtal.

me zanima, če vam je ta varijanta všeč:
Slika

(ta slika je photoshop avta, ko je bil še znižan in ko je imel razbit blatnik, nisem se trudil, narejeno v 2 minutah, tako da to spreglejte)

sicer bi izgledalo nekako takole:
Slika

felne so v vsakem primeru skrajno neokusne, pa vendar, če bodo že na avtu...

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Sr apr 28, 2010 3:45 pm

na prvi sliki sploh ne izpade slabo.. 8)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr apr 28, 2010 4:02 pm

SamoK je napisal/-a:na prvi sliki sploh ne izpade slabo.. 8)

x2
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr apr 28, 2010 6:21 pm

niti ni tako slabo ne, edino optično bi zgledale manjše...

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Sr apr 28, 2010 7:45 pm

felgne so čist okus posameznika,men črne sploh ne potegnejo,pa pohvale za avto vedno lepši je! ;)
VW golf IV

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr apr 28, 2010 8:08 pm

nebi šel rad v smer špar tuninga, nekih ulala feln si pa trenutno ne morem privoščit pa tudi ne mislim si jih. teh pa prodat ne morem, ker jih je ko blata, da bi potem ene solidne kupu, zato bom te malo poštimal večje praske pa robove, ob tej priložnosti sem se pa spomnu, da bi jih še pobarval lahko.

če bi imel namen avto zrihtat, tako kot sem imel namen astrico in kolikor sem jo, bi se avto znižal s kompletnim vzmetenjem in bi iskal nekaj v to smer:
Slika
Slika

original od m3 sedan 17". od coupeja mi nekako niso všeč

ali pa kaj v smeri BBS, Borbet ipd...seveda z robom

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tomas666 Sr apr 28, 2010 8:20 pm

lepo si spucal notranjost,je kod nov :shock:
drgač pa res lep avtek,svojih let res ne kaže... le tako naprej :D

LP
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po maj 10, 2010 2:15 pm

ena propelerska:
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po maj 10, 2010 9:11 pm

hehe, vidim da si bil v Otoku

Lepa slikca
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R To maj 11, 2010 9:29 am

mja, s punco sva nardila en deževni izlet. nm-dvor-kočevje-gotenica-kočevska reka-livold-stari trg ob kolpi-kanižarica-črnomelj-metlika-nm pa se mi je zdela dobra ideja za ustavit se tukaj pa nardit eno fotko :lol:

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m To maj 11, 2010 10:41 am

Lep voz pa lepo to rihtaš. Stric je imel podobnega pred leti, stem da 4 vratno različico. Je pa imel gor tiste felne na 2. sliki in so tudi lepo izpadle, čeprav tista 1. tudi ni napačna :)

Pa radijo mama enak :lol:

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Pe maj 14, 2010 8:14 pm

Takole, danes oz. že včeraj nekaj, sem se lotil obnove feln style 46, 16 col...no, to bo vsaj delna obnova, zakaj, v nadaljevanju.

No, ker za prodajo niso nič vredne, niti jih noben ne mara zastonj in ker so bile, vsaj 2, v precej bogem stanju sem se odločil, da jih nekako poštimam. Najprej sem jih mislil speskat, ker imam doma peskalnik in popolirat, pa sem prišel do tega, da bi bilo potem treba kitat, zato sem po nasvetu kolega, nabavil Lavacol, t.j. odstranjevalec barve in se poln entuziazma spravil nadnje...

No, zdajle tole počasi tipkam z bolečimi blazinicami prstov, saj Lavacol ni opravil naloge ravno, kot sem si zamišljal. Po več zelooooooo moooooookrih urah mazanja z Lavacolom in drgnenjem s kerharjem je še vedno ostalo precej precej sledi barve.

Sem si reku bo že in vzel brus papir v roke pa gas...kaj kmalu sem se naveličal, saj rezultatov ni bilo, se spomnil na vrtalni stroj, nabavil nastavke za polirat in gasa, no potem se je že začelo precej premikat in se je že kazal napredek. Ampak...seveda, spet ampak, kot vedno, ostal je del pod robom, kjer nastavki ne dosežejo, saj nikjer ni bilo za dobit konusnega nastavka. Se spravil spet drgnit s kombinacijo Lavacola (kolikor ga je od 1l še ostalo) in brusnega papirja, pa vendar bi verjetno po enem tednu z desnim bicepsom dvignil kakih 100 kil...pa ne da sem močen, bi pa sigurno nabildal od brušenja. Potem se od nikoder vzame moja stara mama in mi prinese staro dobro jekleno mrežico za drgnit posodo, kar mi je vlilo novo upanje in se je v kombinaciji z Lavacolom izkazalo kot odlično.

No zdaj me še za v grobem čakata 2 felni in 2 še na fino. Zakaj pa gre za delno obnovo? No, 2 sta bile bolj slabe, predvsem rob in bi bilo treba vse skupaj dat v šprickit, s čimer pa se ne bom ukvarjal, ampak jih bom samo spoliral, kolikor mi bo pač ratalo in polakiral.

Tako v nadalje, kdor se tako brez znanja in izkušenj, kot sem jaz, spravi nekaj takega delat, priporočam, da če ni prehudo, felne samo spolira. No...moje so bile vendarle preslabe za poliranje, ampak bi verjetno vseeno dosegel zadovoljiv rezultat. Se bom pa naučil nekaj novega in naredil nekaj za svoje veselje.

Zaenkrat pa le tole:
Slika
Slika
Slika

Tista, ki se najbolj sveti, je še neobdelana, v sredi nekaj napol oprano z Lavacolom in tista, ki ima nekaj zelenega gor, je nekako končano z Lavacolom.

V naslednjih dneh...jutri imam še čas, sledijo še slike dosedanjega in nadaljnega dela.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R So maj 15, 2010 7:51 pm

Takole, danes sem zaključil. Porabil dobrih 20 ur, ni v piko, ker bi bilo treba dat v šprickit, ampak, ker takoalitako niso felne vredne praktično nič, je več kot odlično.

Tukaj na grobo zburšen rob. Za brušenje sem uporabu bormašino z različnimi palčnimi nastavki.
Slika

Tole med delom 1. faze poliranja, oz. brušenja ostankov barve, ker Lavacol ni zadovoljivo opravil dela.
Slika
Slika

Potem je sledilo ročno brušenje, tukaj sem malo bolj užival, čeprav me precej bolijo prsti, ampak se je vsaj hitro poznalo, da nekaj delaš. Uporabil sem brusni papir granulacije 220 ali 360, potem 600, potem 1000 potem 2000, na koncu pa še z brusno volno na fino svetleče.

Med brušenjem:
Slika

Približno končano z volno:
Slika
Slika

Za poliranje roba sem uporabil neko kovinarsko polirno pasto, že precej starega porekla, sicer je za na brusni boben, da se segreje in razmaže, ker je trda skoraj kot voščenka. Stric mi je pokazal, kako se lepo dela v kombinaciji s strojnim oljem.

Rezlutat:
Slika
Slika
Slika

edit:
še polakirat jih bo treba z zaščitnim lakom

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Napisal/-a error 90 So maj 15, 2010 8:13 pm

Za "sam svoj mojster" je kar v redu ;) Važn da nisi obupal :lol:

A s pulir pasto ne boš nič delal? Ker pride res nor šajn vn.
Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS So maj 15, 2010 8:21 pm

C4V4L13R je napisal/-a:Se bom pa naučil nekaj novega in naredil nekaj za svoje veselje.

Konec koncev je pa to najbolj pomembno ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So maj 15, 2010 8:45 pm

C4V4L13R je napisal/-a: No...moje so bile vendarle preslabe za poliranje, ampak bi verjetno vseeno dosegel zadovoljiv rezultat. Se bom pa naučil nekaj novega in naredil nekaj za svoje veselje.

imam jaz ravno pravšnje alu-jke za tebe, da se še malo učiš :-P ti bom kar svoje prinesel :D

joke... zelo dobro opravljeno, vaja dela mojstra pravijo.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 41 gostov