Takole, danes oz. že včeraj nekaj, sem se lotil obnove feln style 46, 16 col...no, to bo vsaj delna obnova, zakaj, v nadaljevanju.
No, ker za prodajo niso nič vredne, niti jih noben ne mara zastonj in ker so bile, vsaj 2, v precej bogem stanju sem se odločil, da jih nekako poštimam. Najprej sem jih mislil speskat, ker imam doma peskalnik in popolirat, pa sem prišel do tega, da bi bilo potem treba kitat, zato sem po nasvetu kolega, nabavil Lavacol, t.j. odstranjevalec barve in se poln entuziazma spravil nadnje...
No, zdajle tole počasi tipkam z bolečimi blazinicami prstov, saj Lavacol ni opravil naloge ravno, kot sem si zamišljal. Po več zelooooooo moooooookrih urah mazanja z Lavacolom in drgnenjem s kerharjem je še vedno ostalo precej precej sledi barve.
Sem si reku bo že in vzel brus papir v roke pa gas...kaj kmalu sem se naveličal, saj rezultatov ni bilo, se spomnil na vrtalni stroj, nabavil nastavke za polirat in gasa, no potem se je že začelo precej premikat in se je že kazal napredek. Ampak...seveda, spet ampak, kot vedno, ostal je del pod robom, kjer nastavki ne dosežejo, saj nikjer ni bilo za dobit konusnega nastavka. Se spravil spet drgnit s kombinacijo Lavacola (kolikor ga je od 1l še ostalo) in brusnega papirja, pa vendar bi verjetno po enem tednu z desnim bicepsom dvignil kakih 100 kil...pa ne da sem močen, bi pa sigurno nabildal od brušenja. Potem se od nikoder vzame moja stara mama in mi prinese staro dobro jekleno mrežico za drgnit posodo, kar mi je vlilo novo upanje in se je v kombinaciji z Lavacolom izkazalo kot odlično.
No zdaj me še za v grobem čakata 2 felni in 2 še na fino. Zakaj pa gre za delno obnovo? No, 2 sta bile bolj slabe, predvsem rob in bi bilo treba vse skupaj dat v šprickit, s čimer pa se ne bom ukvarjal, ampak jih bom samo spoliral, kolikor mi bo pač ratalo in polakiral.
Tako v nadalje, kdor se tako brez znanja in izkušenj, kot sem jaz, spravi nekaj takega delat, priporočam, da če ni prehudo, felne samo spolira. No...moje so bile vendarle preslabe za poliranje, ampak bi verjetno vseeno dosegel zadovoljiv rezultat. Se bom pa naučil nekaj novega in naredil nekaj za svoje veselje.
Zaenkrat pa le tole:
Tista, ki se najbolj sveti, je še neobdelana, v sredi nekaj napol oprano z Lavacolom in tista, ki ima nekaj zelenega gor, je nekako končano z Lavacolom.
V naslednjih dneh...jutri imam še čas, sledijo še slike dosedanjega in nadaljnega dela.