Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Če nov 26, 2009 1:09 pm

Od kje ti to da popusti pri zavarovanju pogojuejo do 5000km? Jaz sem lani s svojim naredil okoli 10k km pa ni bilo nobenih problemov pri uveljavljanju popusta

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če nov 26, 2009 1:16 pm

eclipse_R je napisal/-a:Glede na to, da bo avto imel certifikat oldtimerja, naj bi to uradno bil av to za nedeljske vožnje ;) tudi popusti pri zavarovanju pogojujejo do 5000 km letno, da ga dobiš, tudi mora biti drugi avto istega lastnika..

Kako je pa s tem v praksi pa še nimam izkušenj ;)

Meni je kar všeč drugač, bi ga mel takoj, ampak za nedeljske vožnje :)

lp

Kako bi pa lahko oni sploh vedl kok si ti kilometrov naredu?

Drugač pa avto mi je kr ušeč, je res neki posebnga, pa še opreme ma več od večine avtov pri nas za 10k.

LP

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Če nov 26, 2009 1:26 pm

he,he-dober avto! tak detektivski;). res pa je, da če (ko) si bi jaz privoščil amerikanca, bi gledal bolj za kakšnim bolj športnim; ala gt500, stingray, challenger....

edino to je-nekega dizajna notranjosti pa amerikanci nikoli niso imeli...

lp
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če nov 26, 2009 3:22 pm

Poglejte v pogoje za pridobitev popusta za oldtimerje in pa v pogoje za pridobitev certifikata. Avto namenjen za ljubiteljske vožnje in obiskovanje srečanj starodobnih vozil. Avto je mišljen kot drugi avto s katerim se ne naredi veliko kilometrov in zato se dobi tako velik popust na zavarovanje - ker avta ne bo veliko na cesti (ni primarni avto). Sicer pa najbrž tega v realnosti ne preverjajo, edini problem, ki mi pade na pamet bi znali biti, če se s tem avtom povzroči nesreča in ugotovi, da se je z avtom naredilo npr. 5× več kilometrov, kot je bilo dogovorjeno.

Sicer pa sej pravim, to je teoretična plat, nimam pojma kako se to izvaja v praksi, ker takega primera pač nisem doživel :)

lp
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če nov 26, 2009 3:58 pm

cruiser: koliko se pa kaj gibljejo realne cene v tujini (EU) za tak identičen model z V8 motorjem? Lahko tudi najšvohnejši V8.

Se ne zastopim preveč zato sprašujem, če je kakšen podoben američan temu, lahko pa tudi z 4 vrati in nujno V8 motor starosti +25 let tam do 5000€ + prevoz? Oprema pa klima, CC. Predlagaj kaj?

Hvala.

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Če nov 26, 2009 4:17 pm

eclipse_R je napisal/-a:Poglejte v pogoje za pridobitev popusta za oldtimerje in pa v pogoje za pridobitev certifikata. Avto namenjen za ljubiteljske vožnje in obiskovanje srečanj starodobnih vozil. Avto je mišljen kot drugi avto s katerim se ne naredi veliko kilometrov in zato se dobi tako velik popust na zavarovanje - ker avta ne bo veliko na cesti (ni primarni avto). Sicer pa najbrž tega v realnosti ne preverjajo, edini problem, ki mi pade na pamet bi znali biti, če se s tem avtom povzroči nesreča in ugotovi, da se je z avtom naredilo npr. 5× več kilometrov, kot je bilo dogovorjeno.

Sicer pa sej pravim, to je teoretična plat, nimam pojma kako se to izvaja v praksi, ker takega primera pač nisem doživel :)

lp

v osnovi je omejitev 5000km na leto, sam kokr se jst spomnim si ni oglednik nikamr zapisou kolk kilometru je na avtu že blo,tudi sam je reku da tisto sploh ni važno.

@nevermind: jst ti dam malibuja za 6500 in si grem po chevy pickupa v ameriko :D
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če nov 26, 2009 4:28 pm

abajc3 je napisal/-a:@nevermind: jst ti dam malibuja za 6500 in si grem po chevy pickupa v ameriko :D

6500€ my ass! Ti si pa dal 4000€.

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Če nov 26, 2009 4:39 pm

nevermind je napisal/-a:
abajc3 je napisal/-a:@nevermind: jst ti dam malibuja za 6500 in si grem po chevy pickupa v ameriko :D

6500€ my ass! Ti si pa dal 4000€.

to sm dau bol tako kot hec, ker edini pogoj da gre od mene je ta, da dobim vn zadosti dnara za nouga amerikanca:D je pa vreden več kot 4000, sm ga kar ugodno dobil.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če nov 26, 2009 9:10 pm

@crusier1: Vsekakor zanimiva stvar tale Monte Carlo, če ne drugo vsaj izstopajoča, kar je dandanes redkost, saj so si vsak dan ljudje bolj podobni.

Zmotila me je le ena stvar, torej, da te nihče ne prepriča, da so evropska mala jajčka bolj varna. No tu se ne morem strinjat, niti malo.

Varnost avtomobilov je v zadnjih letih zelo napredovala. Vsi avti imajo ojačane cone, A,B in C stebrički so precej debeljši in močnejši, enrgijo pri nesreči avti absorbirajo precej oz. neprimerno bolje!!!, imajo boljše varnostne pasove, boljša naslonjala za glavo, ki precej zamnjšajo poškodbe vratu (jih tale Chevy na sprednjih sedežih ima?), varnejši sedeži, manjša okna, varnostne blazine, in še in še.

Potem pa je tu še ena zelo pomembna stvar, dandanes imajo praktično vsi avti precej dobro lego na cesti, sploh napram 20 let nazaj, še pomembnejši faktor so bremze, ki so nreprimerljive z avti starimi 20 let.
Ameriški avti, sploh starejši pa so bili poznani po slabši legi in bremzah kot evropejski, vzork za to so predvsem njihove ceste in način vožnje, ki je precej drugačen evropskemu in tega niti niso potrbovali, ne za to ker ne bi znali tega nardit.

In za konec je tu še elektronika (ABS, ESP, itd,...) a je vseeno manj pomembna kot zgoraj našteto.

Tu imaš še video, ki potrjuje moje pisanje, mali jajček proti velikemu Volvu: http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

No, da ne boš mislil, da sem kakšen zagovornik malih avtov, sam imam najraje velike limuzine, in se mi zdi npr. nakup rabljene Alfe 166 3.0 precej bolj smislen kot nakup novega Renault Clia 1.2, saj je ta Alfa navkljub 10im letom starosti bolj varna, vsaj kar se tiče elektronskih pomagal, lege na cesti, bremz, občutka za volanom...

Drugače pa ti želim oz. tvoji punci mnogo varnih kilometrov.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če nov 26, 2009 11:49 pm

eclipse_R@
Res so neke omejitve če želiš popoust pri oldtimerju. Prvo moraš imeti še en avto, no jaz ga imam. O omejitvi kilometrov sem sicer že slišal vendar ne vem, če je to res. Ampak ne vem zakaj bi mi to kdo omejeval? Tudi, če je avto namenjen samo občasni vožnji in obiskovanju srečanj se v enem letu lahko nabere veliko km. Jaz veliko hodim na srečanja v tujino, ki so oddaljena tudi do 500 - 700 km (v eno smer). Nekaj takih srečanj in še več bljižnjih, pa je hitro preko 5000km. Mislim pa, da bo ta avto v resnici letno prevozil nekje 7000km. In večino se bo vozil poleti. Pozimi precej manj. Punca itak vzame avto, če ga res potrebuje in velikokrat se zgodi, da tudi po cel teden ne uporabi avta.

Vz_ace@
Zanimivo, da ti notranjost ni všeč. Meni naprimer mi je pa notranjost amerikancev fenomenalna. Še posebej v avtomobilih od konca 70tih in do začetka 90tih. Pri novejših mi je pa zmeraj manj všeč.

lizard@
Zagotovo so novejši avti izpopolnjeni glede varnosti. Ampak vseeno ni nobene prave garancije, da boš prej preživel v novem, kot v starem avtu. Veliko jih še vedno umira v zelo "varnih" (tudi velikih) avtomobilih z nešteto airbagi in nevem vse kakšno elektroniko in raznimi izboljšavami. Do neke meje so bolj varni, ampak ne tako zelo. Tole o varnih avtih proizvajalci precej napihujejo in je v bistvi marketing. . "varnost" se prodaja.
Aja, pa vzglavnike tale chevy ima in tudi varnostne pasove (tudi zadaj) in tudi disk zavore. ;) . Sem ga pa ravno danes bolj zares testno preizkusil. Občutek med vožnjo je dober to ni tako, kot kakšen star reno 5 ali pa kakšna stara j***a. Nobenih čudnih zvokov, ropotanja, guncanja in občutek, da nimaš kontrole nad vozilom...podvozje je odlično. Vozil sem do 80km/h sprobal bremze in kako se obnese na ovinkih. Jaz sem zadovoljen. Če ga v legi na ovinkih primerjam s pick upom je, kot noč in dan ;) . Saj to je logično, ker sta popolnoma drugačna avtomobila samo pravim, če s pick upom ni problemov na ovinkih in cestah je s tem še manj. Pa še enkrat moram omenit, da monte carlo ni velika krača, kot lincoln ali cadillac!! Zato je lega na cesti veliko boljša. Konec koncev velja Monte carlo SS 5.0l za muscle car 80tih in je bil takrat tudi zvezda NASCAR dirk. Torej športni avto. Tale najin je sicer osnovna verzija, ki ni športen ampak vseeno.
Razna elektronika ABS, ESP...in karkoli še je, pa nič ne pogrešam! Jaz imam o tem svoje poglede in mnenje. Zame je to navaden bulšit. Zanašanje na elektroniko je za moje pojme debilno. Jaz še nikoli nisem imel avtomobila z ABSom kaj šele s kakšno drugo elektronko pa še nikoli nisem s ceste letel ali razbil avtomobila . Če voziš po pameti ne rabiš nobenih pomagal. To je samo moje mnenje (sem pač posebnež) in se ne želim o tem pregovarjati kaj šele nekoga prepričevati , ki je vajen vseh teh el. pripomočkov, da si nabavi avto brez elektronike pa še zadnji pogon. Pa tak se za prvim vogalom sesuje :roll:

nevermind@
Problem z monte carlom je, ker v evropi ni prav cenjen, kar je sicer dobro, ker ne dosega visoke cene, vendar jih je zato tudi malo. Težko rečem kakšna je realna cena v evropi za ta avto, sem pa prepričan, da sva midva tega dobila izredno poceni. Je pa zadnje čase v nemčiji (autoscaut24, mobile.de) kar nekaj izredno poceni dobrih avtomobilov. V ZDA je pa kar cenjen. Seveda SS verzija z V8 motorjem. Cene so od 10.000$ pa tudi do 30.000$. Pa tudi z V6 motorji niso prav poceni, če je dobro ohranjen nekje od 3.000$ - 5.000$. Vendar ga zagotovo dobiš lahko tudi ceneje, če se potrudiš v iskanju.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe nov 27, 2009 8:20 am

Zanimivo, da ti notranjost ni všeč. Meni naprimer mi je pa notranjost amerikancev fenomenalna. Še posebej v avtomobilih od konca 70tih in do začetka 90tih. Pri novejših mi je pa zmeraj manj všeč.
No, se vidi kako različna so mnenja o lepoti avtov. Meni je namreč notranjost milo rečeno grda. Ampak brez veze o tem debatirat, kaj je komu lepo, to je osebna zadeva. ;)

Razna elektronika ABS, ESP...in karkoli še je, pa nič ne pogrešam! Jaz imam o tem svoje poglede in mnenje. Zame je to navaden bulšit. Zanašanje na elektroniko je za moje pojme debilno.

No, s tem se pač ne morem strinjati. ABS in ESP nista zato, da boš z njim bolj polagal ovinke in bolj divjal. Mogoče te rešita 1x ali 2x v življenju, ampak te. Ne gre za zanašanje nanju - vseeno lahko voziš previdno. S tem da imaš še dodatne možnosti za izogib nesreči.
Aja, tale Monte Carlo na zadnjih sedežih nima vzglavnikov. Kar pomeni da si ob naletu od zadaj komot zlomiš tilnik. Toliko o varnosti.

Sicer pa ti zdej brezveze smetimo temo. Raje še kaj fotk prilimaj, recimo od motorja, pa kakšne specifikacije. Pa ful me zanima pri taki mašini karakteristika navora in moči v odvisnosti od obratov. A jo slučajno imaš za pokazat?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe nov 27, 2009 8:51 am

Glede oldtimerjev - omejitve kilometrov še nisem srečal ;)
Zadnji dve leti sem fičota registriral kot oldtimerja, pa o kilometrih ni nihče spraševal, preveril sem tudi zapisnik tehničnega pregleda in tudi tam niso bili zapisani. Poleg tega pa je tudi certifikat bil napisan še na prejšnjega lastnika, pa tudi to ni bil problem, tko da....
Zadeva je trenutno še malo neurejena oz. bolje rečeno nenadzorovana. Glede na predpise, ki se pripravljajo, bi se pa znalo hitro zakomplicirat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe nov 27, 2009 12:41 pm

Energetik81@
Meh brezveze ugotavljati kaj je zdaj bolj varno, boljše in tako naprej. Vsak ima svoje poglede na avtomoble in na vse skupaj. Jaz še posebej izstopam :P - priznam. Tako, da se res nima smisla pregovarjati.
Več slik zaenkrat še nimam. Bom pa poslikal, ko bo kaj novega na/z avtom. O motorju sem že napisal, da je 3.8l V6 z dvojnim fergazerjem, 110 konji in 258 Nm. To je vse kar vem. Zaenkrat kaj več in kakšne bolj natačne podatke nimam.

dask@
A si šel že gledat Chevyja?

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe nov 27, 2009 12:55 pm

cruiser1 je napisal/-a:Energetik81@

dask@
A si šel že gledat Chevyja?

Na žalost še ne, ker so mi prestavili termin za servis, ki ga imam tam v bližini (ni nadomestnega avta...).
Računam, da enkrat naslednji teden.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe nov 27, 2009 1:23 pm

Hud avto, klasika 8)

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Pe nov 27, 2009 8:07 pm

Zunaj mi je lep ker je tako provokativno grd, notrajnjost pa huda 8)
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe nov 27, 2009 8:27 pm

TriCikl@
:D Ej! To si pa dobro opisal! Hudo (provokativno grd!!- zakon)! Men so neverjetno všeč tele U.S. 80s škatle ravno zaradi tako čudne oblike, da enostavno zažigajo! Nobenih hudih oblikovalcev, samo ravnilo in svinčnik! :D

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič So nov 28, 2009 1:31 pm

Suljo20 je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:Glede na to, da bo avto imel certifikat oldtimerja, naj bi to uradno bil av to za nedeljske vožnje ;) tudi popusti pri zavarovanju pogojujejo do 5000 km letno, da ga dobiš, tudi mora biti drugi avto istega lastnika..

lp

Drugač pa avto mi je kr ušeč, je res neki posebnga, pa še opreme ma več od večine avtov pri nas za 10k.

LP

In kje je tukaj več opreme? Jaz ne vidim nič posebnega... Mogoče odpiranje šajb na roke?? :D

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 So nov 28, 2009 1:43 pm

krimič je napisal/-a:
Suljo20 je napisal/-a:

lp

LP

In kje je tukaj več opreme? Jaz ne vidim nič posebnega... Mogoče odpiranje šajb na roke?? :D

automatic, klima, tempomat, pa če nešteto nekih malih "goodies" , za katere niti ne veš da so, ampak jih ščasoma odkriješ. je pa najlepše pr teh avtih, da na vsakem najmanjšem delu ki ga odšraufaš piše gor made in u.s.a. ne pa kot pr današnjih avtih, ko pri bilokatermu kej odšraufaš in usi vemo kej piše gor. pol se pa folk čudi če se tok kvarjo...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So nov 28, 2009 2:37 pm

krimič je napisal/-a:

LP

In kje je tukaj več opreme? Jaz ne vidim nič posebnega... Mogoče odpiranje šajb na roke?? :D[/quote]

@krimič, saj v bistvu imaš prav! Tale monte carlo ima za letnik 84' presneto malo opreme. Tempomat, klimo in vse na elektriko so ameriški avtomobili imeli že desetletja prej.V osemdestih so U.S. avtomobili imeli v glavnem že zelo bogato opremo. To je bil bolj poceni avtoček za rajo in je opremljen bolj špartansko. Pač ta ima samo klimo, servo volan, tempomat, gretje zadnje šipe, šest brzin brisalcev morda še kaj pa še nisem odkril. Je bila pa takrat za ta avto še opcija z el. okni, ABSom pa verjetno še kaj.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov