Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 10, 2010 2:57 pm

Ma kaj ti si s Stare vasi ali prav s Postojne? Vglavnem tam nekje, ane :)
Drugače mi je notranjost ful huda. So materiali kvalitetni na otip?

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne jan 10, 2010 2:59 pm

NejcZ je napisal/-a:Lep avto, upam da neboš kot nekateri k dobijo v roke avte od starih potem se pa izživljajo z njimi ;)

Hehe ... nč bat :D Jst osebno že tako nisem neki divjal po cestah pa pizdarij zganjal ... po nesreči s Focusom ... sem pa se res popolnoma umiril ... sploh mi na misel ne pride, da bi se neki izživljal z avtom al pa divjal okoli.

LP
Matej

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Ne jan 10, 2010 3:00 pm

Hud auto, dobr motor, pa šteuc mi je ušeč k ma un ekran. ;)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Ne jan 10, 2010 3:06 pm

nevermind je napisal/-a:Ma kaj ti si s Stare vasi ali prav s Postojne? Vglavnem tam nekje, ane :)

Iz Dilc :) Vas približno 5-7 km iz Postojne v smeri proti Razdrtu.
Drugače pa kar se tiče materialov so usaj zame prva klasa ... mogoče kak izkušen avtomobilistični novinar ali pa kak ''high class'' lastnik bi našel kakšno pripombo ... ampak za nas navadne smrtnike so materiali odlični, izdelava zelo dobra, spoji natančni ... edino mogoče sami gumbi na srediski konzoli, bi lahko dajali malce boljši občutek ... ampak res to so malenkosti.
V revijah sem bral, da naj bi bili merilniki slabo berljivi - tega nisem opazil. Vglavnem avto je odličen ... nimam pripomb. Danes sem ga vozil v Ljubljano ... ma milina po avtocesti ... tempomat na 140 in brez problemov. Pa tudi pospeševanje v 6. prestavi iz 110 na 140 zelo suvereno ... prehitevanja sploh niso problem :) V glavnem zelo zadovoljen !!!
Če te pa še kaj zanima ... pa sej veš ... praši ;)

LP
Matej

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne jan 10, 2010 4:54 pm

Malo bi bil slabe volje če bi dal 25k € za avto in bi mi pil skoraj 9 litrov. To je edina pomanjklivost fordov, zraven tega da v Sloveniji nimaš normalnega ford servisa.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Ne jan 10, 2010 5:08 pm

dejcc je napisal/-a:Malo bi bil slabe volje če bi dal 25k € za avto in bi mi pil skoraj 9 litrov. To je edina pomanjklivost fordov, zraven tega da v Sloveniji nimaš normalnega ford servisa.

Glej glede porabe ... motor ima 250 km, tako da je še v fazi utakanja ... s časom se bo poraba zagotovo znižala za priblišno 0,5 - 1 l. Res pa je tudi, da smo do sedaj vedno v družini imeli bencinarje, tako da se moramo navadit na diesl-a. Nič bat ... ko se motor uteče pričakujem realno porabo nekje 7,5 - 8 l.
Glede servisov me pa sploh ne skrbi. Do sedaj smo v imeli v družini bolj ali manj vse avte Ford (z nekaj izjemami), pa do sedaj ni bilo večjih problemov s servisi ;)

LP
Matej

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jan 10, 2010 5:21 pm

Matey_ je napisal/-a:
dejcc je napisal/-a:Malo bi bil slabe volje če bi dal 25k € za avto in bi mi pil skoraj 9 litrov. To je edina pomanjklivost fordov, zraven tega da v Sloveniji nimaš normalnega ford servisa.

Glej glede porabe ... motor ima 250 km, tako da je še v fazi utakanja ... s časom se bo poraba zagotovo znižala za priblišno 0,5 - 1 l. Res pa je tudi, da smo do sedaj vedno v družini imeli bencinarje, tako da se moramo navadit na diesl-a. Nič bat ... ko se motor uteče pričakujem realno porabo nekje 7,5 - 8 l.
Glede servisov me pa sploh ne skrbi. Do sedaj smo v imeli v družini bolj ali manj vse avte Ford (z nekaj izjemami), pa do sedaj ni bilo večjih problemov s servisi ;)

LP
Matej

Glede porabe tega motorja poznam podoben primer samo, da je avto s-max. Ko je bil nov in v fazi utekanja je imel podobno porabo kot vaš. Ko je minilo obdobje lepe in strpne vožnje ( nov avto) je poraba počasi in vztrajno padala in sedaj se vrti okoli 6.7 do 7.0. Je pa avto višji in ima več zračnega upora kot mondeo. Mislim, da se doma nimate kaj bati saj bo poraba padla samo ne takoj.

Kot zanimivost sem si jast pred božičem omislil ( potrebe) nov voz in ko sem ga kupil sem se malo pogovarjal z fanti tam v salonu in vsi so mi zatrdili, da bo pil več goriva sedaj ko je nov kot pol ko bo utečen. Ampak se sprašujem koliko manj sploh lahko še spije kot sedaj. Že sedaj pije zelo malo.

lp

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Ne jan 10, 2010 5:37 pm

Ma sej pravim ... ni mogoče ravno šparovče, vendat pa je avto vseeno velik in težak. Tako, da mislim da bo poraba nekje 7,5 l brez problema ... na avtocesti pod tempomatom na 130 pije okoli 6 litrov :).

LP
Matej

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 10, 2010 5:43 pm

Poraba ko bo fotr fural bo pod 7 brez problema hehe.. Nekje 6,5 lahko pričakuje pri normalni vožnji :)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Ne jan 10, 2010 5:56 pm

NejcZ je napisal/-a:Poraba ko bo fotr fural bo pod 7 brez problema hehe.. Nekje 6,5 lahko pričakuje pri normalni vožnji :)

HEHEHEHEHEHE ... ja ja sam ti ne veš kak moj foter vozi ... bo pri njemu vrjetn višja kot pri meni ;) ... ima kar ... dinamičen način vožnje moj fotr ... seveda ne neko brezglavo divjane da ne bo pomote ... tam okoli 100 po nacadnih cestah ... več pa tudi jaz ne vozim.

LP
Matej

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Ne jan 10, 2010 7:42 pm

Pri konstantni hitrosti, ter da še naselij ne jemlje tako resnno kot večina bo poraba še manjša :) Meni se pozna več kot pol litra na 100km če upoštevam naselja ali pa če jih upoštevam malo manj :lol:

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Ne jan 10, 2010 7:56 pm

NejcZ je napisal/-a:Pri konstantni hitrosti, ter da še naselij ne jemlje tako resnno kot večina bo poraba še manjša :) Meni se pozna več kot pol litra na 100km če upoštevam naselja ali pa če jih upoštevam malo manj :lol:

Hehe ... ja to ti čist vrjemem :) Sam pol je pa treba pretuhtat, če se to izplača, ko ti tisti taplavi martinčki pomahajo z loparčkom, pa reče eno roza pa eno sivo prosm :P

LP
Matej

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Ne jan 10, 2010 8:09 pm

Itak da se ne.. to je debata za drugo temo, jaz sem pač povedal eno dejstvo glede porabe hehe, ti kar lepo (približno) po omejitvah :tomidelej:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 11, 2010 3:46 pm

Matey_ je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Ma kaj ti si s Stare vasi ali prav s Postojne? Vglavnem tam nekje, ane :)

Iz Dilc :)

Ma vem jaz kje so Dilce :) Pa tudi Bukovje, Landol, Šmihel... imam jaz te vasice v ''malem prstu'' :lol:
Tam nekje ob cesti, ko greš noter na desni strani je ena oštarija Pr' bolki :lol: (sej se tako reče?)
Sem že bil 3× tam :)
Zadnjič spremenil nevermind, dne Po jan 11, 2010 3:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po jan 11, 2010 3:51 pm

No, poraba niti ni tako važna.
Važno je, da imate isti avto kot James Bond :D :D
Se ponavljam ;)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Po jan 11, 2010 4:38 pm

nevermind je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a:

Iz Dilc :)

Ma vem jaz kje so Dilce :) Pa tudi Bukovje, Landol, Šmihel... imam jaz te vasice v ''malem prstu'' :lol:
Tam nekje ob cesti, ko greš noter na desni strani je ena oštarija Pr' bolki :lol: (sej se tako reče?)
Sem že bil 3× tam :)

A no lepo, da se najde tu pa tam tudi nekdo, ki pozna tiste kraje :P ;) Ja ja drugače pa se reče Pr'bolki ja :)

@BBS: Ja sam res ... če je že avto tak kot od Bonda, pol bi mogla tud država plačat use stroške a? HEHE :mrgreen:

LP
Matej

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po jan 11, 2010 4:48 pm

:D
Manjka vam samo še tale registrska (jo ima prijatelj, mu jo lahko vzamem če hočeš :D )

Slika Slika

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Po jan 11, 2010 5:03 pm

BBS je napisal/-a: :D
Manjka vam samo še tale registrska (jo ima prijatelj, mu jo lahko vzamem če hočeš :D )

http://img682.imageshack.us/img682/9837/dsc00030jv.jpg

Hehe ... ej svetovna ... še m1 piše hehe ... mondeo 1 oo7 ... ja ni slabo ;) hehe
Ma ne ne kr pusti mu jo :P Kradli pa ne bomo ... razn če si jo sposodš v trajno uporavo hehe (hec hec).

LP
Matej

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jan 11, 2010 5:06 pm

BBS je napisal/-a:No, poraba niti ni tako važna.
Važno je, da imate isti avto kot James Bond :D :D
Se ponavljam ;)

off: Saj ni res kako se smesis... prvic ni isti avto (o tem smo ze razglabljali) je bil mnogo
mocnejsi 2.5T (220KM) kar je tu bondovskega je firma in napis modela ostalo pa se
blizu ne: http://www.autoblog.com/2006/10/09/ford ... -released/

Ocitno si sele zacel gledat 007 pred kratkim, ker drugace bi vedel, da je bil in bo za vedno
ikona 007 - Aston Martin (katerikoli model) upam, da se bos sedaj umiril s taksnimi pa naj
bo hec ali ne... taksno posplosevanje ni hec.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Ne mar 14, 2010 9:03 am

Pozdravljeni :)
No po dolgem času malo update-a.
Na avtu ni nič novega razen kar nekaj pikic od kamenčko, ker so naši cestarji tako vestno posuvali ceste letošnjo zimo. Za popravilo smo že zmenjeni, bi pa vas pa tukaj prosil za nasvet glede nano premazov za zaščito avtomobila: http://nanosvet.com/nano-shop/index.php?main_page=product_info&products_id=4 Imate morda kake izkušnje s tem? Lahko to sam doma nardiš ali je bolje, da prepustiš to profiju ?

No ker je bil pa včeraj tako lep dan, sva se z očetom odločla, da malo sčistiva naš ''avtopark'' =P

Zdaj pa samo počakat, da se vreme umiri, da lahk na avto damo letne pnevmatike, potem pa pride še kaka lepša slikca ;)

LP
Matej
Priponke
Foto.043.jpg
Foto.044.jpg
Foto.045.jpg
Foto.049.jpg
Ma se sveti
Foto.047.jpg
Poraba po cca. 5000 km
Foto.048.jpg
Naša ''graščina'' =P in ''the daddy''
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov