Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Pe jan 29, 2010 6:50 pm

Urshy_STi: Jah pač folk misli da je to samo pokanje :lol: :lol: sj ko bo turbo in vse bomo posnel use, tut zdj bi lahk en mvie na hitr naredu pa se mi fulll ne da :D, itak pa graf veliko pove da se tale 5.gen kr dobr premika, se bo pa še bolše ko bo turbo gor :lol: :lol: :lol:
nighthawk je napisal/-a:Jest sem slišal, da lahko Rok Brumen deli praštevilo.

I am the punishment of god, and if u have not great sins, god will not send punishment like me after you....

Uporabniški avatar
bostjanITR
Nov uporabnik

Kraj: Valhalla

Napisal/-a bostjanITR Pe jan 29, 2010 7:18 pm

Človek. Zakaj ga nebi mel če Ectune to omogoča? Pa a je uporabno al ne, koga boli kur*c. Tm je, pa če boš jokal, al pa ne. Tko je. Kerga boli kur*c, sam tebe moti.
ITR ~241 NA hp built/tuned by TUNERC-sold in Austria
Civic EG6 195 NA hp tuned by TUNERC-sold
what next?

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Pe jan 29, 2010 7:22 pm

A lahko uprašam zakaj si sploh menjou avto saj je bila po tvojih besedah CRXa deleč najbolši avto pod soncem že v originalu ko si jo pa ti dobiu v roke pa sploh.Kle ma pa avto slabih 200km.Ne vidm razloga.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Pe jan 29, 2010 7:31 pm

nightmare je napisal/-a:A lahko uprašam zakaj si sploh menjou avto saj je bila po tvojih besedah CRXa deleč najbolši avto pod soncem že v originalu ko si jo pa ti dobiu v roke pa sploh.Kle ma pa avto slabih 200km.Ne vidm razloga.

Moja osebna stvar zakaj je avto bil menjan, 1x na kriziscu se je karoserija naprej odpelala jst sm pa z zicem ostal na cesti :D, ce vrjameš v dedka mraza z zelenimi brki, skratka menjam ker sm se naveliču in z drugih razlogov tudi.

Yoni: Res je vsi imamo svobodo izražanja in povedat svoje mnenje in upam da smo zaa zdj končal z kosilom od avta ;)

I am the punishment of god, and if u have not great sins, god will not send punishment like me after you....

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Pe jan 29, 2010 7:39 pm

rokbrumen je napisal/-a:
nightmare je napisal/-a:A lahko uprašam zakaj si sploh menjou avto saj je bila po tvojih besedah CRXa deleč najbolši avto pod soncem že v originalu ko si jo pa ti dobiu v roke pa sploh.Kle ma pa avto slabih 200km.Ne vidm razloga.

Moja osebna stvar zakaj je avto bil menjan, 1x na kriziscu se je karoserija naprej odpelala jst sm pa z zicem ostal na cesti :D, ce vrjameš v dedka mraza z zelenimi brki, skratka menjam ker sm se naveliču in z drugih razlogov tudi.

Yoni: Res je vsi imamo svobodo izražanja in povedat svoje mnenje in upam da smo zaa zdj končal z kosilom od avta ;)

No sej vem,da je tvoja osebna stvar in tudi avto je tale dosti lepši kot pa prejšni(osebno mi je tale generacija honde najlepša in si jo na trenutke kar zaželim) ampak mi vseeno ne gre v glavo zakaj menjava ob tolikšnem vložku dela in financ v prejšni avto stem,da je bil po tvojih besedah vedno 1A.
Pa brez takih dodatkov o dedku mrazu saj menda nimamo 10 let ali nisi zmožen normalnega komuniciranja.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Pe jan 29, 2010 7:40 pm

Yoni je napisal/-a:Zakaj preprosto ne poveš po pravici, da si avto sesul?

Predn sm razbil CRX-a sm na veliko okol isku 5.generacijo in imel ze kupca za tale avto iz NM. P se je zgodilo kar se je.

Slika

In da ne boš še dalje pameten ni bil razbit zaradi norenja ali hitrosti. Pa če boš dobr pogledu boš vidu v kero stran je avto udarjen.

Pa še winter .....

Slika
Slika

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe jan 29, 2010 8:39 pm

Yoni je napisal/-a:
Urshy_STi je napisal/-a:Model kaj ti prbijas. A si ze sploh kdaj ksn avto na spredn pogon s tolkimi konji napolno startu? No jst sm in ker vem zakaj je launch control, je to super zadeva. Recimo Tus na dragih s hondo ima launch control, ima cca 280KM (dalec od 500KM) in dejansko vidis kot gledalec dogajanje launch controla.

Brez skrbi. Sem videl že precej več kot 195KM na prednjih kolesih, pa ni blo nobenega lanuch controla. Pa tudi na zadnjih kolesih in na 4x4, na atmosfercu in na turbotu. Sem tudi občutil štart avta s 550KM s štartno elektroniko in isti avto brez nje. ;) Launch control na avtu s 195KM je za moje pojme(pa ne samo za moje) preseravanje. Ne pravim pa, da se moraš strinjat z mano... ;)

Glede na to, da gre za razmeroma enostaven sistem, ne vem zakaj ne. Meni ni lepsega kot feeling, ko speljes z mesta res optimalno...pa se to, ce mislis, da je z vsakim FWD avtomobilom pod 200 konjem enostavno speljat dobro se hudicevo motis...

LpF

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo So jan 30, 2010 2:46 am

Yoni je napisal/-a:Že, ampak pri avtu z 200KM je razlika z in brez zelo zelo majhna napram avtu s še enkrat več konji, napram avtu s 600KM je pa nična...

Pa kje ti pobiraš svoje primerjave? Sej se servo volan tut bolj pozna na avtu ki ma 3 tone kot na avtu ki ma tono pa to ne pomen da ga na avtu z 1 tono ne rabš.

Pa ker avto ti vozš sploh? Po tvojih postih sodeč maš 1400 konjskega FWDja z launch controlom.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši So jan 30, 2010 4:29 am

upam da nebo takšna usoda doletela tega civika kot je doletela crx..

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jan 30, 2010 4:45 am

Je*emu mast Yoni

a bi lahko v miru prebral temo od roka al jo boš zasmetil kot uno od saxoja?

če podajaš mnenja odgovori še na kakšno vprašanje!

sorry za off...

veliko sreče pri tunanju (motorja ne zunanjosti)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 30, 2010 9:18 am

Tudi jaz ti priporočam, da pusti zunanjost taka kot je, za predelavo motorja pa samo veliko sreče.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Urshy_STi
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Urshy_STi So jan 30, 2010 9:33 am

Pozabu sem napisat, da drugac bomba avto, zunanjost pa PUST PRI MIRU! 8)

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen So jan 30, 2010 9:46 am

avto defenitivno ostane kot je le t.kit gre gor.

Yoni: Ne bomo se prepiral o launch controlu je tako? Pač mi bo prav pršu ko bo avto na turbo, do takrat pa ga tudi niti ne uporabljam, ga ima elektronika na voljo to je pa tudi vse. Ko bojo konji ga bomo pa uporabljal. Brez veze se prepirat o necem ker nima smisla. Mislim da smo vsi dovol stari in delamo kar nam paše.

Urshy_STi: Res je 8) , kak gre kaj tvoj subaru? A ga boš kej mapirala al ostane kot je?

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo So jan 30, 2010 1:28 pm

Yoni je napisal/-a:Potem pa ne govorit, da se pozna nevem koliko, ker se ne. Pojdi na kako dirko(pa ne tile wannabe drag race-i pri nas) pa se malo pogovori z dirkači, kdo ima launch control na manj kot 200KM avtu.... ;)

Se vedno cakam na odgovor ker avto vozis.

Pa dirkacev poznam veliko in vsi ki vozijo avto ki je za dirko pripravljen kot pravi avto za dirko (tudo 1.3 suzuki swift s 130 konji ce je treba) imajo launch control. VSI.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Strojnik10
Nov uporabnik

Napisal/-a Strojnik10 So jan 30, 2010 1:49 pm

LoCo je napisal/-a:
Yoni je napisal/-a:Potem pa ne govorit, da se pozna nevem koliko, ker se ne. Pojdi na kako dirko(pa ne tile wannabe drag race-i pri nas) pa se malo pogovori z dirkači, kdo ima launch control na manj kot 200KM avtu.... ;)

Pa dirkacev poznam veliko in vsi ki vozijo avto ki je za dirko pripravljen kot pravi avto za dirko (tudo 1.3 suzuki swift s 130 konji ce je treba) imajo launch control. VSI.

Že dlje časa berem tale forum, ampak zdaj si pa več ne morem kaj, da ne bi nekaj napisal.
Pa kaj je z vami ljudje?? Človek je pač napisal, da se mu LC zdi brezveze. In kaj potem? Ne morete sprejet kritike oz. drugega mnenja? Mislim, svašta človek doživi no. Če objavljaš avto na nekem forumu, moraš biti pripravljen na to, da bo določen procent ljudi, ki bodo avto hvalili, določen procent bo imelo pomisleke, določen procent pa jih bo kritiziralo.
Pa kaj te toliko briga kater avto vozi...saj je vseeno če vozi yugota koral, mazdo 323 al pa M5...tema je o hondi...

Uporabniški avatar
eFxx
Novinec

Napisal/-a eFxx So jan 30, 2010 2:14 pm

LoCo je napisal/-a:

Tudi če se na NA avtih pozna samo malenkost s launch controlom, je ta malenkost tista, zaradi katere se, v kolker je opcija na voljo, le-to splača izkoristit. Fora 'tuninga' je tudi v tem, da izkoristiš vsako možno izboljšavo ki je na voljo, pa naj bo še tako malenkostna.

Je pa res, da launch control pride veliko bolj do izraza na turbinsko polnjenih agregatih, kjer s pomočjo blokade vžiga na nižjih obratih turbini pomagaš, da razvije uporaben pritisk že takoj na štartu.
Glavno je, da je še vedno vse pod kontrolo.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra So jan 30, 2010 2:18 pm

Yoni je napisal/-a:
LoCo je napisal/-a:Pa kje ti pobiraš svoje primerjave? Sej se servo volan tut bolj pozna na avtu ki ma 3 tone kot na avtu ki ma tono pa to ne pomen da ga na avtu z 1 tono ne rabš.

Potem pa ne govorit, da se pozna nevem koliko, ker se ne. Pojdi na kako dirko(pa ne tile wannabe drag race-i pri nas) pa se malo pogovori z dirkači, kdo ima launch control na manj kot 200KM avtu.... ;)

:)

Ne vem koliko jih ta sistem dejansko uporablja, ampak na tovrstnih dirkah najbrz nima toliko efekta kot na dragih. Poglej povprecno dolzino rally etap...Pa se replika na odgovor meni: v odgovor si mi povedal isto kot pred mojim postom. Razlike so relativen pojem in ce gre za 10 sekundno pospesevanje si upam trdit, da so lahko ogromne. in se enkrat, kar trdis enostavno ni res. Poskusi kdaj, ce bos imel priliko, pospesevat z mesta z lazjim FWD turbacem in kratkimi prestavnimi razmerji pa bos videl o cem ti govorim.

LC nisem se nikdar preizkusil a ce je dovolj dober, da omogoca vsaj priblizno tak start kot je tvoj "rocni" minimum, se mi zdi vse prej kot trapast.

@ Strojnik 10: itak, vsak je upravicen do svojega mnenja, ampak ce je argumentacija le tega jalova je to izvrsten poligon za razvijanje "debate" :D

@ Rok: erm...sori oops

LpF

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 30, 2010 4:43 pm

Strojnik10 je napisal/-a:
LoCo je napisal/-a:

Že dlje časa berem tale forum, ampak zdaj si pa več ne morem kaj, da ne bi nekaj napisal.
Pa kaj je z vami ljudje?? Človek je pač napisal, da se mu LC zdi brezveze. In kaj potem? Ne morete sprejet kritike oz. drugega mnenja? Mislim, svašta človek doživi no. Če objavljaš avto na nekem forumu, moraš biti pripravljen na to, da bo določen procent ljudi, ki bodo avto hvalili, določen procent bo imelo pomisleke, določen procent pa jih bo kritiziralo.
Pa kaj te toliko briga kater avto vozi...saj je vseeno če vozi yugota koral, mazdo 323 al pa M5...tema je o hondi...

Pač to je pa LoCo, vedno primerja neke dirkalne avtomobile.Drugače je pa kar nekaj takih, ki nemorejo sprejeti kritike. ;)
Vglavnem Rok, ti kar tako naprej, pa bolj po pameti kot z CRX
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen So jan 30, 2010 4:47 pm

Hvala za čistko teme! In prosim če bo dalje debata o launc controlu bojo objave spet brisane.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jan 30, 2010 4:48 pm

rokbrumen: off: previdno z groznjami po PMu :idea: samo to ti lahko recem...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov