Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Sr maj 12, 2010 10:40 am

1. Glavna vožnja mora biti popolna, brezhibna, se pravi vsaka napak se kaznuje.
2.Nismo več v srednjem veku, in se ve, da se sposobnosti NE podedujeo, ampak smo kvečjemu malo bolj nadarjeni(ali pa sploh ne) za kako lastnost.
Slika

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr maj 12, 2010 10:54 am

PogachnyK je napisal/-a:1. Glavna vožnja mora biti popolna, brezhibna, se pravi vsaka napak se kaznuje.
2.Nismo več v srednjem veku, in se ve, da se sposobnosti NE podedujeo, ampak smo kvečjemu malo bolj nadarjeni(ali pa sploh ne) za kako lastnost.

se strinjam :P

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Ziga. Sr maj 12, 2010 11:46 am

Sej inštruktor tebi ne sme nič govorit ko pelješ izpitno vožnjo. No pa dosti off-a.

V petek sledijo felge, nove gume, ter servis. :)
[img]http://www.shrani.si/f/2x/Cj/3lMqWA7V/marcasautomovil006.jpg[/img]

Uporabniški avatar
_HellMan_
Novinec

Napisal/-a _HellMan_ Sr maj 12, 2010 12:19 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
scirocco12 je napisal/-a:
KlemenP je napisal/-a:kukr sm jst poslušu svojo inštruktorco zarad žmigavca še ne vržejo, bolj je pomembn sam pogledu kukr žmigavc, sicr je pa tut od situacije odvisn :P bi mogu ti mau bl podrobno razložit hehe

pa tut v Lj. radi mečejo kr tko mau, ker lahko... jebiga :)

verjetno je pa tudi odvisno kakšno"komisijo" imaš na izpitni na zadnjih zicih!!! :[] :pray: :EE

ja . jaz sem na moji komisijski vožnji moral pri vulkanizeru ustavit, ker je šel tisti,ki je bil v komisiji vprašat,če so gumenjaka že zaflikali :cry :cry

Hahaha sm zdele skor iz stola dol padu :D :D :D
Bolj Star Bolj Nor!!!

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Napisal/-a Ziga. Sr maj 12, 2010 12:46 pm

Evo v petek grem 90% po tele felge.

Rondell 15''

Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr maj 12, 2010 1:03 pm

Sori, ampak tukaj pa že mal za jezik vlečeš. Najprej padeš na izpitu zaradi SVOJE napake, potem praviš, da si dober voznik že v genih... Imaš pa raketo (beri:trugo) na štirih kolesih.
Ne vem, meni se to zdi precej dober recept za crash. Samozavesten voznik brez izkušenj, vsi drugi so krivi za napake, avto pa itak 3x prehiter in lahek za novega voznika.

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Napisal/-a Ziga. Sr maj 12, 2010 1:38 pm

Sej če bi bral, ni to GTI ampak je GS, jezik pa nič ne sučem, samo povem da v naši familiji so vsi dobri vozniki. Samozavesten sem pa res, izkušenj pa nimam, jih bom pa pridobil, nimam pa namena divjat.

Dosti offtopica.

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Sr maj 12, 2010 1:54 pm

Ziga. je napisal/-a:Sej če bi bral, ni to GTI ampak je GS, jezik pa nič ne sučem, samo povem da v naši familiji so vsi dobri vozniki. Samozavesten sem pa res, izkušenj pa nimam, jih bom pa pridobil, nimam pa namena divjat.

Dosti offtopica.

Vprašam te: "Kakšen je dober voznik?"

Nasvet, pamet v glavo in ne bit pre samozavesten, kar pa ne pomeni, da nisi dober voznik. Ampak to tvoje znanje boš moral pokazat še na izpitu, nato se boš pa moral še vsaki dan izkazovat na cesti, da si resnično dober voznik. Zahtevna naloga, verjem;)

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Napisal/-a Ziga. Sr maj 12, 2010 2:25 pm

Sej nism govoru da je uizi. Sicer pa, vi že veste kaj govoriste.

rupnk
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a rupnk Sr maj 12, 2010 4:00 pm

dejte mal zrast no pa ne bit tok pametni... pa kje ste že vidl pravilo da za prvi avto pa nesme met mal več konjev... ni nujno da to pomen da bo pa takoj totalka.. mogoče pomen celo da se mal bl navadiš, dobiš občutek in vidiš kako se avto odziva v kompliciranih situacijah.. če pa sami nimate za avto z malo več konji, pa ni treba svetovne foušije tle po forumih razganjat ;) .. pa nehejmo že enkat pobu smetit po temi...

drugače pa Žiga, lep Swiftič.... se vidimo na kakem meetu, pol pa GTija ! :)
liberte toujours

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr maj 12, 2010 4:20 pm

rupnk je napisal/-a:dejte mal zrast no pa ne bit tok pametni... pa kje ste že vidl pravilo da za prvi avto pa nesme met mal več konjev... ni nujno da to pomen da bo pa takoj totalka.. mogoče pomen celo da se mal bl navadiš, dobiš občutek in vidiš kako se avto odziva v kompliciranih situacijah.. če pa sami nimate za avto z malo več konji, pa ni treba svetovne foušije tle po forumih razganjat ;) .. pa nehejmo že enkat pobu smetit po temi...

drugače pa Žiga, lep Swiftič.... se vidimo na kakem meetu, pol pa GTija ! :)

Fajn avto, ja, ampak:
Ne, sej sploh nima veliko konjev, sam lahek je in če se zaletiš je jeba...avto srednjega razreda z 200 konji, Swift s 70, oba gresta hitro, pri obeh je na tebi, če boš divjal ali ne, a v avtu srednjega razreda boš definitivno bolj varen (pasivno in aktivno). Seveda razlike niso ogromne, ampak so...no sej, če bo poba pazil, pol OK.

In glede samozavesti se strinjam, da če je je preveč, to ni dobro. Zakaj? Zato, ker potem nisi dovzeten za lastne napake. Npr. nekdo ti bo potrobil, ker si nardil neumnost, in se boš začel pizdit nanj da kaj ti trobi oz. si mislil svoje, namesto da bi premislil kaj si naredil in v prihodnje bolj pazil. In to je OSNOVA, da nekdo počasi postaja čim boljši voznik. Torej, samozavest je čist OK, sam ne sme je bit preveč.

rupnk
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a rupnk Sr maj 12, 2010 4:38 pm

seveda maš prov, jest recimo, prvi avto isto swift, ampak GTi :) dobr, ampak jest mam od prej kr ene par let prakse iz avti, ker sem bolj s kmetov doma :).. ampak vseen, gti je pa sploh truga, pleh je 0.6mm in si palačinka v momentu, .. ampak se enostavno navadiš drugačnega načina vožnje iz 800kg in 101KM.. zej, seveda, nkol pa neveš kdaj te okol obrne... in seveda, samozavestn pa nesmeš bit, ker nikol ne voziš avta 100% ampak tudi on malo tebe ;))
liberte toujours

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Sr maj 12, 2010 5:20 pm

Jest kot verjetno tudi ostali, ki pišejo v tejle temi želimo le dobro lastniku tega avta.

Seveda, če hoče bo kakšen dober nasvet pobral, če ne pa tudi prav. Njegov avto, njegovo življenje. Upam, da smo se razumeli. ;)

Drugače pa je avto OK, upam pa da ga ne boš preveč "okrancal", z veseljem spremljam to temo še napre.

Lp

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Sr maj 12, 2010 5:26 pm

Jaz mam izpit dobre 3 mesece pa sem naredil že 4k km z avtom ki ima 155KM. Občasno mi da stric za kakšen krog svojega z 240KM, pa na srečo nisem še imel nesreče ali pa vsaj bil blizu po svoji krivdi.
Tako da če voziš po pameti in se zavedaš kaj lahko narediš zaradi nepremišljenega divjanja imaš lahko takoj zelo močan avto. Drugo pa je če nimaš(kar jih pri 18-ih ne ti ne jaz ne kdorkoli drug nima) izkušenj in si divjak, hitro preceniš kaj si sposoben...

Drugače pa tele feltne v črno pihni pa bodo prva liga. :)

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Sr maj 12, 2010 7:09 pm

Popoln offtopic:

Nasveti od dečkov so zelo pametni, ampak vsak sam ve, da je nevem kolikrat slišal, da naj pazi na cesti od staršev od prijatlov od starejših.

Ampak , ko si mlad pa rad kdaj stisneš po gasu in za trenutek pozabiš vse te nasvete, takrat se dogajajo nesreče.

Govorim iz lastnih izkušenj (getz, 120km/h, lažje mokra steza, lahki desni ovinek in še zdaj sem hvaležen, da mi noben ni takrat nasproti pripeljal, da sem šal samo ravno ven v jarek...), moj primer je pač tak, da sem si pamet kupil. Tisto je pač bla prava šok terapija, od takrat dalje vedno z glavo za volanom!

Tako, da pač, če bo pri tebi kdaj do česar takšnega prišlo le glej, da nebo kdo drug nastradal, ker tega si neboš mogel nikoli oprostit, če že divjaš, delaj to ko si sam na cesti in sam v avtu (vem, da si rekel da ti tega nimaš niti v namenu, je smao nasvet)...

Še večji offtopick:
Da se nebo kdo zaletel ob kasnejši post, ko sem napisal, da moram ponovno delat vozniško, tukaj pa bluzim kako vozim pametno. Sem tudi oseba, ki na ravni suhi prazni cesti stisne malo bolj po gasu, pač po moji sreči je na tisti cesti bil skrit policaj v jarku in mi nameril 72 km/h v "naselju" (na levi je bil jarek in gozd, na desni pa jarek in njiva, da nebo kdo pomislil, da je bilo to v mestu). Torej 4 + 4 = 8, kar je več kot 7 in paf ni več vozniške. In to 2 mesca preden mi je potekel voznik začetnik... (prve 4 so bile zaradi pizdarije z getzom)

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Napisal/-a Ziga. Sr maj 12, 2010 9:50 pm

No kokr sm vam povedu, jst ne mislim divjat z avtom, sploh pa ne še v takih razmerah kot je en čas ( bremze in use ostalo, treba je menjat počasi pakne in ploščice, obnovit cilindre in je to, to.) Sicer pa imam namen prvo sploh naredit izpit in sploh nič študirat o težki nogi na gasu, kajti še lep čas se bom vozil nekak po šabloni avtošole, in delal malo kilometrine, da se avta navadim. Probal sem ga zaenkrat samo na poligonu ter po parkl placu malo parkiranje, vzratno bočno in to. Sploh pa ne grem na cesto dokler ne bo gor feln in gum, ker z savo eskimo poleti nimam kaj iskat na cesti kaj šele da je guma širine 155, višine 75 in 13 cole. Nikoli nisem bil divjak, ma sem dal že marsikaj skozi kilometrov z skuterjem brez izpita, na srečo me niso nikoli ustavli, vozu sem se pa 3 leta z midrace predelavo, če je kdo v tem bo tak vedu, sm delu kuzlarije tut po zadnem ono tretje po ovinkih do kolena in tako naprej, do vsega tega me je minil ko sm delat začel izpit za avto. Dele od skuterja sem prodal in ga spravil nazaj v dokaj originalno stanje. Za na kofetke bo dober. No pa da ne bomo zdaj hodili iz ene skrajnosti v drugo. Raje še kakšno o avtu udarmo pa je to to.

Kokr je en zgori prej napisu, da ga ne-bi kaj kranclal, niti nimam namena, ker kar je že nad originalom gti plastik itd, je že kičenje, tudi krom letvice in ostale bolane zadeve. Avto bo zrihtan do neke mere, da bo izgledal ter tudi pelal se kot je treba.

Toliko od mene. LP Žiga

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Sr maj 12, 2010 10:20 pm

Ziga. je napisal/-a:No kokr sm vam povedu, jst ne mislim divjat z avtom, sploh pa ne še v takih razmerah kot je en čas ( bremze in use ostalo, treba je menjat počasi pakne in ploščice, obnovit cilindre in je to, to.) Sicer pa imam namen prvo sploh naredit izpit in sploh nič študirat o težki nogi na gasu, kajti še lep čas se bom vozil nekak po šabloni avtošole, in delal malo kilometrine, da se avta navadim. Probal sem ga zaenkrat samo na poligonu ter po parkl placu malo parkiranje, vzratno bočno in to. Sploh pa ne grem na cesto dokler ne bo gor feln in gum, ker z savo eskimo poleti nimam kaj iskat na cesti kaj šele da je guma širine 155, višine 75 in 13 cole. Nikoli nisem bil divjak, ma sem dal že marsikaj skozi kilometrov z skuterjem brez izpita, na srečo me niso nikoli ustavli, vozu sem se pa 3 leta z midrace predelavo, če je kdo v tem bo tak vedu, sm delu kuzlarije tut po zadnem ono tretje po ovinkih do kolena in tako naprej, do vsega tega me je minil ko sm delat začel izpit za avto. Dele od skuterja sem prodal in ga spravil nazaj v dokaj originalno stanje. Za na kofetke bo dober. No pa da ne bomo zdaj hodili iz ene skrajnosti v drugo. Raje še kakšno o avtu udarmo pa je to to.

Kokr je en zgori prej napisu, da ga ne-bi kaj kranclal, niti nimam namena, ker kar je že nad originalom gti plastik itd, je že kičenje, tudi krom letvice in ostale bolane zadeve. Avto bo zrihtan do neke mere, da bo izgledal ter tudi pelal se kot je treba.

Toliko od mene. LP Žiga

Lepo si to napisu. Sam sm že prej vozu avto predn sm dobil izpit in sm mislu da znam vozit dokler nism naredu nekaj kilometrov razbiu avto(mokra cesta in super gume-rotalovke sam hvala bogu da ni bil totalka in da sm ostal cel) kupu drugega naredu še nekaj kilometrov prodal kupu tretjega in ko sm mislu da le znam malo vrteti volan glej ga hudiča...Prletu v rit v mestu itak takoj sodnija dobil kazn 460 evrov in 6 pik če se ne motim.Avto je bil razbit ampak sm ga popravil in tako sm ugotovil da le nism tko dobr kakor sm mislu.Danes pa raj peljem počas in se ne igram več nekega frajerja ker me je izučilo in nebi bil rad še ena statistika na naših cestah.Veš kakor je nekdo napisal vsi konji v avtu se izničijo če ga vozi osel. Tko da fant pamet v glavo in mirno nogo ter čim več prevoženih kilometrov brez karambola ti želim.Itak slike pa le vrži gor da vidimo mrcino.
https://www.facebook.com/groups/329301260593532/

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Napisal/-a Ziga. Sr maj 12, 2010 10:24 pm

Nekaj sem pozabil prej napisat hehe:

Danes sem nabavil tole, za v sprednjo armaturko, ker originalni zvočniki so bili res gnili že, sej so vreo špilal, sam 10W RMS-a je premalo.

Sony Xplőd 25W RMS 110W Peaka, 10cm, špilajo zelo dobro, 30eur big beng, dober nakup.

Pa novi obesek sem dobil od mame :oops:

Fotkiš:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Napisal/-a Ziga. Če maj 13, 2010 9:50 pm

No danes spet nekaj novega. Ker pač sem dobil zastonj en avtoradio bo dober za en čas, dobil sem ga pač od maminga kolega ko ga je mel prej v kamionu.

Becker Traffic Pro- NAVI

Slika

Slika

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Napisal/-a Ziga. Ne maj 16, 2010 1:10 pm

V petek je bil narejen servis: by me. Menjal sem svečke, olje ( vrhunsko Esso full synth ), oljni filter ter zračni filter in njegov prostor, okoli vsisa zraka..

Avto zelo lepo laufa. Bil je narejen tehnični, novo zavarovanje, imam tudi zavarovanje mladega voznika da lahko kater koli avto vozim tudi če ni za mladega voznika zavarovan. Imam nove tablice in sicer CE HF 767 hehe.

Lep pozdrav.

p.s; danes če bo kaj vremena se lotim še vgradnje zadnjih zvočnikov v tapetah ( Pioneer 13cm dvosistemski. )

LP
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov