Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re:

Napisal/-a Blinder To jan 18, 2011 12:33 pm

Brain Damage je napisal/-a:pskoda; Focus ST170 je mehansko kar zanimiv model in tudi za tisti čas zelo dovršen. Kljub temu, da mu piše Duratec ST je motor pravzaprav Zetec(torej stara generacija motorjev) 2.0 z serijskim 4-2-1 kolektotorjem, VVT-jem(podobna zadeva kot V-tec pri hondi) in po nekih podatkih celo cosworth podovzje.

Tisti VVT ni bogvekaj, zamika odmično gred, tako da se ventili odprejo (in zaprejo) prej ali kasneje. Pomaga dodat kakšen konj, za kaj več pa rabi hondin vtec ali kaj podobnega, kjer se spremeni hod ventilov, ta je tisti, ki lahko doda veliko moči pri visokih obratih.
Kaj pa naj bi pomenilo cosworth podvozje? Marketinška poteza, ker cosworth je znan po udeležbi v F1, drugače cosworth ford ali zunanji izvajalec za podvozje - isti k.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Re: Ford Fiesta ST ''Rally art''

Napisal/-a Brain Damage To jan 18, 2011 8:06 pm

Blinder- ne bom se prerekal in te prepričaval. Ne vem če si že vozil focusa. Glede na to, da je to bratov avtomobil sem ga večkrat peljal in je občutno živahnješi ko pride do območja delovanja VVT-ja. Seveda, da ga ni tako čutit kot pri hondi a kljub temu čutiš spremebo. Konj ali dva...a je sploh pomembno ? :) Nismo vsi mahnjeni na cifre in grafe moči :) Glede cosworh podvozja; sem lepo povedal, da po nekaterih(in ne vseh!) podatkih ima določene dele od coswortha. Kaj točno, če kaj sploh pa ne vem.

ManIAK: Sem resno razmišljal o prodaji ampak so druge prioritete, ki jih je treba izpolnit predn se novemu avtu posvetim. Sploh zato, ker bo naslednji avto tak, da bo med zimo počival, vsakodnevne poletne in zimske poti bo pa delal en drug, nizkocenovni daily avtomobilček. :) Počasi, sej sm mlad ;)

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage To feb 01, 2011 9:24 pm

Servis pri 75kkm je narejen. Sevis z delom brez olja je bil 180€, olje še Motul 5l 80€. Fantje na servisu so rekli, da bo potrebno spomladi menjat zadnji zavorni komplet. Da so ploščice zrele menjave mi je povsem jasno, da so pa diski na koncu mi je pa malo čudno. Ampak okej, bom nekaj kupil. Pa zimski filtr zraka je gor-no, to je že nekaj časa.
Med čakanjem nekaj bombončkov iz anglije iščem nove pnevmatike. Za dimenzijo se še odločam 195/40/16, 195/45/16 ali pa 205/40/16. Kakšne pa nimam pojma, malo se k Yokohami nagibam, Conti-ji dišijo, Potenza mika. Ampak za zadnje dve ne vem če sploh prideta v teh dimenzijah.
Čez kakšen mesec pa platišča prebarvat in ''bombončke'' montirat. :) Komaj čakam, da mine ta zima!

Da ne bo tko prazn post; ena zimska fotka:

Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 01, 2011 9:35 pm

Brain Damage je napisal/-a:Servis pri 75kkm je narejen. Sevis z delom brez olja je bil 180€, olje še Motul 5l 80€. Fantje na servisu so rekli, da bo potrebno spomladi menjat zadnji zavorni komplet. Da so ploščice zrele menjave mi je povsem jasno, da so pa diski na koncu mi je pa malo čudno. Ampak okej, bom nekaj kupil. Pa zimski filtr zraka je gor-no, to je že nekaj časa.
Med čakanjem nekaj bombončkov iz anglije iščem nove pnevmatike. Za dimenzijo se še odločam 195/40/16, 195/45/16 ali pa 205/40/16. Kakšne pa nimam pojma, malo se k Yokohami nagibam, Conti-ji dišijo, Potenza mika. Ampak za zadnje dve ne vem če sploh prideta v teh dimenzijah.
Čez kakšen mesec pa platišča prebarvat in ''bombončke'' montirat. :) Komaj čakam, da mine ta zima!

Da ne bo tko prazn post; ena zimska fotka:

Slika

195 45 16 bo najcenejsa, kak tip gume isces? super sport ali kej bol civilnega?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage To feb 01, 2011 9:42 pm

Cenovno sem se omejil max 140€ na gumo. Iščem pa športno gumo, ki je suverena tudi po mokrem. (čeprav Parada to ni, bi ji pogledal skozi prste ;) )

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare To feb 01, 2011 9:49 pm

Sam imam Yokohamo S.drive(195/45/16) in sem z njimi zelo zadovoljen tako po suhem kot po mokrem.
Kolega ima na enakem avtomobilu Parado(195/50/15) jih pa ne hvali pretirano.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 01, 2011 10:00 pm

A mora biti kaj od teh treh znamk? če ne bi ti priporočal hankook s1 evo, ali pa vredestein sportrac 3, zlasti slednja je odlična na dežju, seveda bridgestone ni slab, sicer osebno ravno z njimi nimam dobrih izkušenj in so mi antipatične gume ampak to sem pač js oops , druageče pa povej kaj želiš od gume, tudi firestone sz90 je baje nora po besedah x-haira, samo ji popustijo zmogljivosti ko je obrabljena...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Sr feb 02, 2011 6:22 pm

Night: Sem slišal dobre stvari o S-drive in je v ožjem izboru :) Hvala za predlog!

Freak: Ni potrebno da so te tri. X-hair se pogosto oglasi na Ford forumu in je podal svoje mnenje : Ti najbrž iščeš športno gumo. Jaz si pod športno gumo predstavljam, da ma trd bok, je odzivna na volanu, drži in te ne preseneti neki za brezveze. Poleg S.Drive je bila v tem rangu, ko sem bil zadovolje tudi Firestone Firehawk SZ90, seveda dokler nisem prišel na dobre 3mm.
Pa še Potenzo 050A je predlagal. Po nekaterih spletnih trgovinah se pojavljajo tudi coni SC2 ampak se bojim, da so to stare gume, ki so v skladiščih na zalogi že nekaj let. Sploh zato, ker SC2 je lani zamenjala SC3.

Bom šel kar do znanega vulkanizerja in bova malo predebatirala.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr feb 02, 2011 6:37 pm

Glej Pireli Z Nero, v tej dimenziji je fenomenalna, predvsem na mokrem. RE50A (mam na drugem avtu) mi ni nič posebnega.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Sr feb 02, 2011 6:43 pm

Sem jih imel serijsko gor in me niso prepričale. Boljši občutek sem imel pri Toyo t1r, doker je blo kaj profila potem je blo grozno. Baje so tudi Conti SC3 v 195/45. To mi še najbolj diši... :)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr feb 02, 2011 7:01 pm

Vzem v zakup da serijske nikoli niso iste kot aftermarket. ADAC je recimo to še lepo dokazal z testom na RE50.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Sr feb 02, 2011 7:10 pm

Prvič slišim tole. Bi lahko bil bolj natanč? :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr feb 02, 2011 9:05 pm

CupraR je napisal/-a:Glej Pireli Z Nero, v tej dimenziji je fenomenalna, predvsem na mokrem. RE50A (mam na drugem avtu) mi ni nič posebnega.

To pa čudno. Mene je pa na Cliu RE05A XL zlo presenetla, predvsem na mokrem :)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Po feb 07, 2011 2:56 pm

Vikend mi ni bil najbolje pisan na kožo.. Taxi se je vame podrgnil - pravikotno name. Ker sem stal na mestu jo je skupil le odbijač. Nič dramatičnega, ker sem odbijač želel ob priliki prebarvat zaradi poškodbic od kamnčkov. No, pa bom novega dobil. Da ne izgleda tako dramatično, sem še eno nalepko nabil gor in nardil nekaj fotk. :)

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po feb 07, 2011 3:06 pm

Prav sede ji ta "odrgnina".. :lol:

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Po feb 07, 2011 3:19 pm

Še na drugi strani jo probaj podrgnit po enakem vzorcu, pa bo super zgledalo :D

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Po feb 07, 2011 7:48 pm

Sam res hudo zgleda tole.

Sicer mi Fiesta ni nek hud stroj sam tele tvoje slike so pa strupene. :twisted:

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po feb 07, 2011 7:51 pm

rat look =P

hude fotke drgač.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po feb 07, 2011 8:30 pm

Taxsista fehtaj, da ti jo naj še po drugi strani, ker ima glih prakso :D

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage To feb 08, 2011 12:11 am

Ja, ne izgleda slabo. Ji da tak malo pretepaški karakter :) Za kakšen mesec bo ostala taka, dokler se na zavarovalnici ne uredijo zadeve, pa da zima mine in potem montiram nov obijač in ostalo.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov