Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Re: VW Polo 6N by cvito19

Napisal/-a croma_man Ne jan 02, 2011 7:13 pm

mam dost drugih, ne skrbet :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a cvito19 Po jan 03, 2011 9:22 pm

... ali je dovoljeno imeti bele smernike, ali morajo biti oranžni? ...

... ali se dela optika tudi na zadnjih kolesih??? ...

... kako se reče tisti loputi/ventilu, ki pride pod zračnim filtrom? z ene strani se mi zdi da prihaja cev iz motorja, iz ene strani prihaja zrak iz filtra, zadeva ima neko loputo ki se odpira in zapira, priklopljen je nek konektor za elektriko ...

kdorkoli?? :pray:
sicer danes se je mama peljala v službo in pravi, da ni bilo nič slišati... torej se problemi pojavljajo le pri nekoliko daljših relacijah :eyes
Slika

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Po jan 03, 2011 9:30 pm

Noben problem ni za bele smernike, noben te ne bo kaznoval.

Na zadnjih kolesi se ne dela optika če je torzija, ker nimaš kaj počet, razen obnovit po potrebi, če so pa roke se po potrebi menjajo, se pa tudi na njih ne dela optika.

Tisto za filtrom je pa zračna loputa...

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter Po jan 03, 2011 9:44 pm

Za tiste smernike je tako, odvisno od primera do primera (od policaja, preglednika na tehničnem, pa kako boš policaja pozdravu, pa zakaj te bo ustavu, pa sploh odvisno ker policaj je (v Novem mestu imaš bataljon različnih primerkov)), sicer je pa možno da ti ne bo grenil življenja.
Sicer pa, optika se ponekod dela tudi zadaj, seveda je to odvisno od avta do avta (meni so tudi zadnjo os štimal na amzs-ju).
Pa tist kos med mašino in filtrom je ali loputa, ali pa LMM oz. merilc pretoka zraka (hint: poslikaj pa bomo prec jasno o čem je govora).

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr jan 05, 2011 5:41 pm

malo prisluhni še z drugih strani če se še vedno sliši (verjetno se sliši tako klikanje). ker to ni tista stvar kriva, ki se ti zdi da slišiš, ampak so to dročniki, ki je značilno pri 1.4 mašinah da se slišijo-pogost pojav.8 jih imaš, 8€ naj bi stali neoriginalni in mehanik ima 2 uri dela. sliši se pa pri fajn zagretem motorju-pri hladnem se nič ne sliši.boš vidu kk ti bodo šele poleti sekali, ko se boš z daljše ture pripeljal.

če boš dal 1.4 16V motor, potem računaj še na druge zavore, drugače pa naj bi pasalo vse šravf na šravf (vsaj pri meni je, ko sm menjal 1.0 na 1.4).aja pa komplet izpuh je večji in še kakšna malenkost, menjalnik itd.
morm sam rečt, da je avto izredno ohranjen in tudi težko boš našel 1.4 16V polota, ki bo vsaj v tako dobri kondiciji kot tvoj
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Sr jan 05, 2011 11:24 pm

za dročnike ni nujno da je segreta mašina,očetu se je klenkanje čulo včasih pri hladni včasih pri vroči mašini al pa je blo lepo vse tiho,menjal je dročnike pred mescom dni z delom vred odštel 110€ avto pa leti tiho kot nov ;)
VW golf IV

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter Sr jan 05, 2011 11:32 pm

Dročniki se lahko oglašajo tudi zaradi zanič olja oz. napačne viskoznosti...

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 Če jan 06, 2011 2:50 pm

kakšen zvok spuščajo ti dročniki? kaj sploh je to? oops ker ravno klikanja ni bilo slišati :eyes bilo je slišati recimo kot da zavore škripajo oz. da se pelješ po feltni... neprijeten zvok... na žalost nimam 5min časa, da ga zapeljem nekam na kanal, da pogledam če je s podvozjem vse vredu :-? ker ne sumim v dročnike, čeprav ne vem, če so bili kdaj menjani...

LinuxFuter je napisal/-a:Dročniki se lahko oglašajo tudi zaradi zanič olja oz. napačne viskoznosti...

hm, glede olja pa tako... avto pije olje, liter na par 1000km... bilo je menjano maja 2010 (valvoline durablend 10W40), vendar kljub temu je od takrat bil dolit liter ali 2 v sistem... :-?

myster je napisal/-a:če boš dal 1.4 16V motor, potem računaj še na druge zavore, drugače pa naj bi pasalo vse šravf na šravf (vsaj pri meni je, ko sm menjal 1.0 na 1.4).aja pa komplet izpuh je večji in še kakšna malenkost, menjalnik itd.

sem bil tisti dan pred božičem (ko sem kupil 6n2 luči) pri dušanu jerihi, model je enciklopedija kar se tiče polotov... na žalost takrat še nisem imel teh problemov s temi čudnimi zvoki... uglavnem, sem mu omenil da bi menjal motor, in je vse razložil... na avto.net se prodaja en 16V razbit, z okoli 120.000km, bi pa potreboval motor, izpuh, računalnik, napeljavo ter večje zavore... menjalnik paše, ravno tako nosilci motorja... kar mikavna zadeva, nažalost trenutno nisem finančno zmožen... pa še avto je edini pri hiši, je pa nujno potreben mami za vozit na šiht :-? bi bilo pa hudo, kajti 1.4 16V 5 vratni so zelo redki še posebaj pri nas :twisted:

LinuxFuter je napisal/-a:hint: poslikaj pa bomo prec jasno o čem je govora

glede tiste lopute, bom poslikal takoj ko bo nekaj časa, treba vzet filter dol da pridem do nje... glede dročnikov se bom pa pozanimal pri svojem mehaniku...
kar se tiče še tistega piskanja, sumim tudi v posodo od antifriza, ki ni bila dovolj zašraufana... posoda je pod pritiskom in možno da je nekje okoli zamaška zrak uhajal in spuščal zvoke... v nedeljo ko sem prispel domov sem šel takoj to posodo pogledat in pokrov sem pritegnil še za malo več kot četrtino kroga...

desni žmigavc bo kar ostal bel dokler gospodje v modrem ne bodo zatežili... je pa problem pri tistih žarnicah, da imajo "bunke za vpetje" pod kotom 120° in ne naravnost kot pri zadnjih žarnicah :bonk

in pa hvala vsem za odgovore...
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 06, 2011 3:16 pm

Ali nista mašini isti, samo glava je druga kar se tiče same zasnove (1.4 8V vs 1.4 16V)?

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Če jan 06, 2011 3:42 pm

če se dročniki slišijo pri mrzli mašini je še "vredu". če se slišijo pri vroči mašini, pa je že kr potrebno menjat.pri teh mašinah je to kr pogosto, da mrzu tolče.

nekako takole se sliši ane:
http://www.youtube.com/watch?v=xQBhfXzBZB8
tule se bolje sliši
http://www.youtube.com/watch?v=514PCREZ ... re=related
Zadnjič spremenil myster, dne Če jan 06, 2011 3:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Če jan 06, 2011 3:43 pm

pskoda je napisal/-a:Ali nista mašini isti, samo glava je druga kar se tiče same zasnove (1.4 8V vs 1.4 16V)?

osnova je ista (po papirjih o hodih batah in premer bata)

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 Če jan 06, 2011 8:17 pm

myster je napisal/-a:če se dročniki slišijo pri mrzli mašini je še "vredu". če se slišijo pri vroči mašini, pa je že kr potrebno menjat.pri teh mašinah je to kr pogosto, da mrzu tolče.

nekako takole se sliši ane:
http://www.youtube.com/watch?v=xQBhfXzBZB8
tule se bolje sliši
http://www.youtube.com/watch?v=514PCREZ ... re=related

hm... na mojo žalost ni tak zvok... mašina v prostem teku dela čist normalno... pri mrzli mašini se ne sliši nič, sliši se šele potem ko je mašina dobro segreta in se nato ustaviš... mogoče pa tudi je, odkrito povedano, niti nisem bil pozoren... vem pa da tist en zvok ki je prihajal iz nekje ni bil niti najmanj podoben...

tole je definitivo en zvok, ki se mi je pojavljal: http://www.youtube.com/watch?v=At_l7xJOQ0A
tisti drugi zvok (ki me najbolj skrbi) pa ne najdem podobnega posnetka... :bonk

bom se jutri malo zapeljal z avtom, ker moram itak v trebnje do mehanika... bom pozoren če se zvok ponovi, da ga posnamem...
Slika

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 Če jan 13, 2011 12:48 pm

neverjetno je, kako težave "izginejo" kar same od sebe... res je, da je slišati malo "klikanja" dročnikov, vendar oni se oglašajo že kar nekaj let, zato na njih nisem niti bil pozoren... se bodo zamenjali maja, ko se bo delal servis pred tehničnim ;) hvala myster in ostali, ki ste me opozorili na to težavo, drugače nebi nikoli vedel da je nekaj "narobe" z mašino :-P
ugl, v petek bil pri mehaniku, priklopil na tester vse OK, v ponedeljek naredil okoli 320km (2x NM-LJ), v torek okoli 400km (NM-MB), nobenih čudnih zvokov, avto se vozi povsem normalno, kar je dobro :D

sem pa prejšni teden imel preveč časa in namesto da bi se učil, sem šel barvat radio 8) srebrna barva mi že od nakupa ni bila všeč (ker je preveč izstopala), zato sem pobarval najprej okvir okoli radia v črno, nato pa sem zamaskiral še ploščico in pobarval tudi njo, vendar ne v celoti, pustil sem eno linijo srebrne za lepši videz :twisted: razlog barvanja je bil, ker se je krom z gumba za glasnost že povsem obrabil in je bilo grdo za pogledat... ker se mi je malo mudilo nisem pobarval še tistega kromiranega dela okoli gumba za glasnost, pa tudi gumb za odstranjevanje ploščice bo enkrat črn.....

prej
Slika
potem
Slika

se pa sprašujem, ali bo to zimo še kaj snega... ker pogrešam svoje 15ke in jih mislim že v soboto namontirat nazaj na avto :twisted: ketne v prtljažnik in pa gas :___o
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če jan 13, 2011 12:52 pm

ne tega delat če nočeš nazaj pripeljat feltne na ponovno obnovo, sol nezaščiten aluminij požre, adijo polirana površina.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če jan 13, 2011 1:45 pm

Imam isti avtoradio in isti problem.. mi ni všeč da je siv. Sem ga nameraval barvat pa vidim, da je zdaj tvoj še bolj kičast :twisted:

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 So jan 15, 2011 11:28 pm

Doche je napisal/-a:Imam isti avtoradio in isti problem.. mi ni všeč da je siv. Sem ga nameraval barvat pa vidim, da je zdaj tvoj še bolj kičast :twisted:

radio se bo še barval.. sem pa zajebal, ker ga nisem pred barvanjem lepo prodal v originalnem stanju ter kupil črnega :bonk sicer pa v živo niti ni toliko kičast ;)

sem pa danes pogruntal, kaj je spuščalo tiste čudne zvoke... dvignil sem avto, snel zadnje levo kolo in zanimivo, nosilec auspuha je drgnil ob zadnjo premo... hvala grešo! ker je bil avto toliko obremenjen in ker tist del nosilca brezveze štrli kak cm preveč je prišlo do drgnenja... zadeve sicer še nisem rešil, saj potrebujem nekaj za odrezat tist nosilec :D

edina preostala težava je še nagib zadnjih koles, za katerega upam da bom čim prej našel rešitev :pray:

PS: croma, ne se bat za feltne, odločil sem se da počakam konec februarja :tomidelej: in pa ugotovil sem, da je prostora med feltno in amortizerjem nekoliko več kot sem najprej mislil, tako da mogoče pa bodo tiste feltne le prišle gor ;) če ne pa cca. 5-10mm distančniki bi morali rešiti zadevo, bova na vezi :!:
Slika

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 So jan 29, 2011 6:06 pm

tole sm pa najdu pri trebnjem v eni garaži, kjer se nahaja neka črna pošast (sliši na ime VR6) :twisted:
Slika
sedeži takoj zmontirani, bine je res majstr, 5min posla za njega, jaz bi se pa matral 2 uri =P sicer zadnja klop ne paše, kar v tem trenutku niti ni pomembno, saj bodo sedeži to ali drugo poletje šli na preoblačenje v usnje. občutek za volanom je veliko lepši, položaj za sedenje nižji in s tem je posledično več prostora za moje dolge noge :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So jan 29, 2011 6:40 pm

sam da si zadovoljen =I hvala ti da si mi en 2 kvadrata placa naredil v prepolni garaži :D

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 Po feb 07, 2011 11:24 am

@Slicker: ni panike, tisto garažo moraš res v red spravit :mrgreen: sej ko se prodajo borbetke bo takoj več prostora :)
V soboto sem sedeže globinsko posesal, sedaj so kot novi, le še tisto luknjo bi moral zašit in sem miren do preoblačenja v usnje :twisted:
no, od sobote so na avtu ponovno letne gume :twisted: gewinde sem odšraufal skoraj do konca, spredaj imam še 1cm navoja, zadaj nekoliko manj, vendar bom moral zadnji konec nekoliko dvignit, saj je avto zadaj prenizek. Včeraj sva s sosedom naredila nekaj slik ;)
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
težko je v NM najti primerno lokacijo za slikat, ne vem pa kako je z gradbiščem pri qulandiji, če se da notr prit, moram it pogledat, saj s sosedom v kratkem pripravljava še en fotoshooting :twisted:
Slika

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Po feb 07, 2011 11:33 am

Zelo lep polo! :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov