Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: VW Sharan TDI BlueMotion 170 DSG (slike str.1)

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jan 09, 2011 10:51 am

simply je napisal/-a:Pazi, da se ne zafrkneš in bo zadaj 335d oz. 335i.

Taki itak hitro odnehajo, ker nimajo za tankat... vsaj po pogostih (zlizanih) letnih gumah v tem obdobju dobi človek tak občutek! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 09, 2011 12:57 pm

FLINK je napisal/-a:Pusti malenkosti (bencin) če se kurčiš, da si boljši (hitrejši) od njega :) (pa tudi če je bmw) 8)

Evo pravkar si dokazal mojo trditev s tem ko si en navaden hec/sarkazem obrnil na žaljenje :|

Jaz se zelo dobro zavedam, da en navaden 2.0TDI (pa je lahko 100x čipan) nima šans proti enem 6-valjniku z 250+ konji. Take imajo itak ponavadi direktorji, ki "kruzajo" 140kmh na tempomat. Komot pa si lahko enakovreden "šibkejšim" različicam (2.0d do 180KM, kakšen 525d ipd.), katere si tudi lahko privoščijo (ponavadi na lizing) tisti, ki potem mislijo da so bogovi na cesti in ki jim "hodijo v zelje" razni avtobusi (aka Sharan :D ) ali pa Škode, Seati ipd. :roll:

Meni je važno, da uživam v avtu, pa tudi, če me 100 BMW-jev prehiti, takrat ko pa sem pri volji, bom pa enemu malo otežil delo :mrgreen:

Upam, da nismo preveč zasmetili temo. oops

Kar se pa tiče DSG-ja. Pomoje so ga kaj "ojačali" v zadnjih letih, podobno kot so tudi Haldex sklopko, je pa res, da ne počnejo več takega predimenzioniranja, kot so včasih. Dandanes je vse bolj na meji narejeno (že pri serijskih avtih, beri vztrajniki itd.) :?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 09, 2011 1:43 pm

Sam z 170KM Passatom - 2.0 TDI nisem uspel prehitet BMWja 320d 177KM na AC. Oba ročni menjalnik.

Vozil sem za njim nekje od Frankurfta do Wurzburga - vedno nekje okrog 150-230km/h po merilniku hitrosti. Navkljub vsemu mimo nisem uspel, sva se pa z g. ustavila na črpalki v Wurzburgu - moja poraba 13l, njegova 11,5l. On na 16 colskih platiščih, jaz na 18 col. Pri pospeševanju je bil malček suverenejši od mene - nekako do 200km/h je pospeševal zelo solidno.

Za 525d pa ne vem kako gre - predvidevam da slabše, še posebej če je avtomatik.

Za tako visoke hitrosti - okrog 200km/h je potreben že 6 valjnik.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Ne jan 09, 2011 2:43 pm

Sicer pa velja:
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte s forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.

tole z bmwjem velja obratnosorazmerno koker sem prebral v rubriki zabavni kotiček

Nekoc se je na neki kmetiji zgodilo, da je Konj padel v zivo blato.
Nikakor se ni mogel izvleci. Zagledal je Kuro in ji rekel, naj poklice kmeta na pomoc. Kura je takoj odhitela iskat kmeta. Ker ga ni nasla, je sama vzela BMW, ki ga je nato pripeljala do Konja,laso zavezala za branik vozila in tako Konja resila.
Nekaj dni kasneje je Kura padla v zivo blato in se nikakor ni mogla izvleci. Ko je zagledala Konja, mu je rekla, naj gre takoj po
BMW.

Konj ji je odgovoril, da ni casa in da se bo razpel preko mlake, ona pa naj se prime za njegovo moskost. Kura je to naredila in se je resila.

NAUK ZGODBE:
Ce imas taksnega kot konj, ne rabis BMW-ja za Kure....
Slika pugi.si

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 09, 2011 2:44 pm

simply je napisal/-a:Sam z 170KM Passatom - 2.0 TDI nisem uspel prehitet BMWja 320d 177KM na AC. Oba ročni menjalnik.

Vozil sem za njim nekje od Frankurfta do Wurzburga - vedno nekje okrog 150-230km/h po merilniku hitrosti. Navkljub vsemu mimo nisem uspel, sva se pa z g. ustavila na črpalki v Wurzburgu - moja poraba 13l, njegova 11,5l.

No saj si prav povedal. Prehitet ga nisi mogel, vendar se tudi on v "ultimate driving machine" ni uspel oddaljiti od tebe. Tudi jaz sem napisal, da si na cesti povsem enakovreden takim strojem, ki so krepko dražji. Tudi za kakšnim 530d v pospeševanju do 200kmh ne zaostaneš prav veliko (teža naredi svoje), potem se pa on oddalji. oops
@flink je pa mojo trditev iz prvega posta, ki je mišljena v šaljivem smislu vzel zelo dobesedno.

@TomyBoy2: a boš dodal še kakšno slikco notranjosti :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jan 09, 2011 3:05 pm

@simply:
Ja pri meni pri Golfu 1.9TDI s cca. 130KM se že med 15 in 16 colami precej pozna razlika pri 160+ na avtocesti, verjetno tudi med 16 in 18 ni zanemarljiva. Čeprav so 15ke zimske, je avto bolj poskočen pri visokih hitrostih in tudi povprečna poraba(splošna, ne samo AC) je par deci nižja. Colaža, 7 konjev in mogoče za piko na i za odtenek boljša aerodinamika, pa mi je čisto logična ta razlika.

Problem nasplošno je, da 1. niso vsi ljubitelji avtomobilizma, 2. ne kupujejo vsi določenega avta iz "pravih" razlogov in 3. tudi če ni problem niti 1., niti 2., ne znajo vozit tega kar imajo.

Recimo cel kup ljudi kupi VW-ja, ker je na naših tleh pregovorno dober(brez da bi se prepričali o točno določenem modelu in motorju), dosti jih kupi (trikrat sesutega 15 let starega) Civica zaradi zanesljivosti, en kup ljudi se vozi v Alfah, samo zato ker so lepe, v BMW-jih zaradi imidža itd.

Vglavnem v praksi večina, ki ima res dobre avte(530d, A6 3.0 TDI Q, X6,...) ali zaradi splošne vozniške nesposobnosti ali zaradi precenjevanja lastnih financ(slabe gume, poraba ipd.), ki se hoče "pokazat"(razvidno iz nenadnih pospeševanj, cukanj ipd.), ko jih prehiti oz. dohiti kaj tako plebejskega kot en družinski bus (ali v mojem primeru Golf) s sposobnim voznikom, ki zna prešaltat v nižjo tudi na AC in nekoliko več konjenice kot jo kaže na prvi vtis, enostavno ostane zadaj, ti se pa samo nasmehneš in greš dalje. =P

Drugače lep bus, meni je tudi barva super, pa nisem ravno mahnjen na rjavo. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 09, 2011 3:54 pm

simply je napisal/-a:Sam z 170KM Passatom - 2.0 TDI nisem uspel prehitet BMWja 320d 177KM na AC. Oba ročni menjalnik.

Vozil sem za njim nekje od Frankurfta do Wurzburga - vedno nekje okrog 150-230km/h po merilniku hitrosti. Navkljub vsemu mimo nisem uspel, sva se pa z g. ustavila na črpalki v Wurzburgu - moja poraba 13l, njegova 11,5l. On na 16 colskih platiščih, jaz na 18 col. Pri pospeševanju je bil malček suverenejši od mene - nekako do 200km/h je pospeševal zelo solidno.

Za 525d pa ne vem kako gre - predvidevam da slabše, še posebej če je avtomatik.

Za tako visoke hitrosti - okrog 200km/h je potreben že 6 valjnik.

Slabo predvidevaš, večja je hitrost, večja je razlika, bodi brez skrbi :) Sicer pa take debate ne spadajo sem :-P
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Ne jan 09, 2011 4:35 pm

~toMmy~ je napisal/-a:@simply:
Ja pri meni pri Golfu 1.9TDI s cca. 130KM se že med 15 in 16 colami precej pozna razlika pri 160+ na avtocesti, verjetno tudi med 16 in 18 ni zanemarljiva. Čeprav so 15ke zimske, je avto bolj poskočen pri visokih hitrostih in tudi povprečna poraba(splošna, ne samo AC) je par deci nižja. Colaža, 7 konjev in mogoče za piko na i za odtenek boljša aerodinamika, pa mi je čisto logična ta razlika.
)

To sigurno drži, pa ne samo deci. Zadnjič sem 1.4 TSI-ja spravil, na 25km razdalji, z isto vožnjo na 5.9l z 16-kam. Prej z 18-kam, 6.4l. Dobro tu je še ogromno faktorjev, veter, temperatura. Ampak recimo, takoj vidiš po računalniku da so trenutne cifre manjše.
Recimo, da je sigurno razlike tam 0.3l. :)
V pospeških je pa res razlika. Avtu se je zadnjič čisto strgal. Tega ne počnem drugače, da se razumemo, samo treba enkrat razpihat ni druge.
Je slučajno brez problema sledil novemu Audiju 6 v pospeševanju, konjenica tam sigurno ni majhna. Ko bi vedel, kakšna škropilca 1.4 je zadaj. :lol:

peroRS je napisal/-a:@TomyBoy2: a boš dodal še kakšno slikco notranjosti :)

Tukaj sem eno spekel. Drugače se mi pa ravno ne da studijske osvetlitve gor vlečt, za kakšno pametno fotko notranjosti, da ne kvarim povprečja... ;)
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 09, 2011 4:58 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:@TomyBoy2: a boš dodal še kakšno slikco notranjosti :)

Tukaj sem eno spekel. Drugače se mi pa ravno ne da studijske osvetlitve gor vlečt, za kakšno pametno fotko notranjosti, da ne kvarim povprečja... ;)

:lol: :lol:
Hude slike so. Vem, da si majstr glede tega. Sploh tisti HD filmčki, ki si jih že nekaj časa nazaj naredil 8)

p.s: kaj je tisto pod klimo? Priklop za zunanje audio naprave mogoče?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 09, 2011 7:09 pm

Kje pod klimo? Misliš pod zaslonom RCDja ali pod komandami za klimatsko napravo?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 09, 2011 7:15 pm

simply je napisal/-a:Kje pod klimo? Misliš pod zaslonom RCDja ali pod komandami za klimatsko napravo?

Tole označeno na sliki:
Slika

EDIT: sem posvetlil sliko, pa vidim da so tisto razne tipke za upravljanje vrat, PDC in ostalo. oops
Zadnjič spremenil peroRS, dne Ne jan 09, 2011 7:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Ne jan 09, 2011 7:18 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:HaMzO sej to sem tudi zasledil, da so mnogi tudi modificiral DSG, kar je logično. Samo povej mi nekaj, ker imaš to naštudirano.
Je ta menjalnik kaj drugačen od recimo klasišnega GTI-ja ?
Ker ima avto recimo tovarniško že v štartu 70Nm več navora, enako kot recimo Golf R ?
ALi je identičen manjalnik in je pač tukaj ta toleranca ?

TDI in GTI DSG nista enaka, sepravi nepaše šrauf na šrauf, če bi pisalo potem nebi bil tak strah če bre dsg po gobe ker teli tdi dsg je zelo velika in poceni ponudba :) pravtako sta drugače naštimana, recimo golf 5tdi dsg nemore z 6 prestavo vozit 55-60km/h, medtem ko gti lahko..tudi časovni zamik je večji ko prešalta,..
po mojem ena možna in najbolj razumljiva je da TDI dsg prenese več navora ker se nevrti na tako visokih obratih kot GTI, morda so zato taki problemi...da neprenese tolikšnega navora...je pa res da eni GTI mkV imajo neko napako skozi čas...pokvari se jim mehatronih (možgani DSG ja) ki ni tako poceni, slabih 2000e mora pa bit vsaj od 2007...jz pravim DSG je zakon DOK RADI :)
danes kupiti zelo dobro ohranjenega GTIja z DSGjem je teško najti AMPAK se najde kak rdeč :)))

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Ne jan 09, 2011 7:55 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:
Misliš da ni blo še nobene revizije od V-ke?

Ne... z V-ko gti letnik 2005 so ukinili razvoj.. :mrgreen: :lol: :shock:

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Po jan 10, 2011 8:34 am

mito155 je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:

res je...ugotovil so da je to podn od podna avtomobil...sej tomboy ve zakaj je kupil sharana :)))

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Po jan 10, 2011 8:47 am

Lusten druzinski avto in res nore slike, obvladas :)

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po jan 10, 2011 11:15 am

HaMzO je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:

res je...ugotovil so da je to podn od podna avtomobil...sej tomboy ve zakaj je kupil sharana :)))

tudi vikend ima svoj čar...

da golf ni avto je jasno :)

sem mislil, če maš kak bolj pameten odgovor, ker že ravno slediš zadevo :arrow:
RiDe hArD

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jan 11, 2011 8:38 am

Malce izven teme o Sharanu, navezuje pa se na prejšnji družinski avto (predstavljen v tej temi: viewtopic.php?f=7&t=53057 ): so bili kdaj kakšni problemi z avtomobilom, glede na to, da je bilo veliko slišati o "famoznem" 2.5 motorju, ki naj bi bil podvržen napakam? Kolikšna je bila povprečna poraba v obdobju uporabe (sicer nisem zasledil, je bil tiptronic ali ročni menjalnik)?

Glede Sharana pa morda samo manjša informacija, glede na dokaj sveže lansiran model, je možno pridobiti že konkretnejšo ponudbo s strani trgovcev, glede na dano ceno po uradnem ceniku?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 To jan 11, 2011 10:35 am

Potrkat na les.
Po opravljenih 55.000 km ni bilo na avtomobilu niti ene napake. Motor delal tako kot treba, prav tako kot vse ostalo.
Povprečna poraba pa je bila ca 9.5 -10.5l, avtocesta,mesto, brez kakšnega preganjanja preko 150km/h.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jan 11, 2011 10:46 am

TomyBoy2 je napisal/-a:Potrkat na les.
Po opravljenih 55.000 km ni bilo na avtomobilu niti ene napake. Motor delal tako kot treba, prav tako kot vse ostalo.
Povprečna poraba pa je bila ca 9.5 -10.5l, avtocesta,mesto, brez kakšnega preganjanja preko 150km/h.

Tnx! Zelo dobra poraba za njegovo težo. Je bil ročni menjalnik?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov