Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Re: Ford Fokus ST

Napisal/-a mito155 To dec 13, 2011 3:53 pm

snikerson je napisal/-a:kakšna primerjava s prešjnjim turbakom? lega, pospeški, zvok, občutek za volanom? :D

sej pravim po občutku je S3 šel bolje. Zmerit ne morem, ker kar ne najdem ne časa ne prostora zanj. Avto ni slab, rabi samo kakšen final touch. Trenutno žal nimam časa da bi vse naenkrat uredil. Po mojem prvem vtisu je bil avto precej zamorjen. Ali je to dobro ali slabo je seveda stvar posameznika, obisk SKNa se je izkazal za čudežnega (predvsem iz stališča porabe), odzivnost je kar naenkrat postala taka kot se jo pričakuje. Sej pravim, počasi bom začel jemati dol cevke in jih pregeldovati eno za drugo, tako kot je bil deležen to S3. Ima pa tle ford odličen servo volan, z fantastičnim feedbackom nazaj. Sej pravim.... avto me je bolj presenetil, kot sem si predstavljal. Tudi S3 ni šel na začetku tako kot bi moral in je imel prav tako ogromno turbo luknjo. BIl pa je že čipan. Amapk smo to tudi rešili.

@airmike... kolikor gledam youtube imajo teli stji bolj 20s kot pa 17s.. ampak to sploh ni pomembno... realno bo cca 15s sedaj ko je čipan in ko se uredi še par zadev. ;)

@gyga... spisek? :)
-golf gti II 16v wolfsburg editon 1990
-renaul 5 gtt 1987
-alfa 33 1.7ie 1992
-fiat tipo 1.6 sx 1994
-alfa 155 1.8 ts 1993
-punto gt 1996
-skoda fabia rs - 2005
-bmw 330xi - 2002
-peugeot 206rc - 2006
-peugeot 206 1.4 - 2005
-golf 6 1.4 tsi 122 - 2009
-audi S3 - 2009
-VW golf plus 2.0 tdi sportline DSG - 2006
-Audi A3 1.9 TDI ambition 2005

na pomlad pa novim zmagam naproti :)

@all.. mislim da je bv da se prepiramo kaj zakaj in kako... prvi feeling tega forda je bil bolj kot ne mlačen.. ali je to zasluga samoukega ECuja, prejšnega lastnika ali mehanske obrabe vozila.. nevem... če bo služil svojemu namenu bo odličen... verjamem pa da lahko primerjave da "avto ne gre nikamor" za nekoga niso na mestu.. ker realno niso... zdej grem pa na servis ... :twisted:

lp

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To dec 13, 2011 3:54 pm

nevem ce prv berem graf ampak kokr vidm ima avto sle pri 3k obratov 300 navora in ne prej...

nevem kako vm je tesko dojeti da ima pac seriski avto velko turbo lukno in je cisto len v niskih obratih. papirji marsikej prenesejo, vem pa kaj sm sprobu in obcutu in to je vazno dejstvo ne pa papir. in ja avto je mrtu pa lahko skaces do stropa, vrjamem pa ce gres iz enga manj mocnega avta na to da se ti zdi tole uhuhu poskocno.

mito...kdaj bomo cevke narocal...za mojga nerabm ampak eva nujno rabi
Slika

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To dec 13, 2011 3:57 pm

grem zdej ven, pa se zvečer na fbju slišva pa jih bom naroču... ker tut mene že zdej toel matra :)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To dec 13, 2011 3:58 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:nevem ce prv berem graf ampak kokr vidm ima avto sle pri 3k obratov 300 navora in ne prej...

eeeem gledama isti graf? 300Nm je pri 1800rpm....

_B3yBo_ je napisal/-a: vrjamem pa ce gres iz enga manj mocnega avta na to da se ti zdi tole uhuhu poskocno.

Sem šou iz micre v legacy-ja turbo (kao 200hp) pa bil močno razočaran. Ravno tak kot ti praviš pod 4000 popolna tema, pol ko je pa šlo je včasih šlo lepo včasih pa nikamor. Se je pa izkazal da je bil motor čist zjahan in boost nekaj na pamet odpiran itd... zdaj se dela generalka (lahk spremljaš v podforumu sam svoj mojster)
Zadnjič spremenil airmike, dne To dec 13, 2011 4:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To dec 13, 2011 4:01 pm

airmike je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:nevem ce prv berem graf ampak kokr vidm ima avto sle pri 3k obratov 300 navora in ne prej...

_B3yBo_ je napisal/-a:nevem ce prv berem graf
Slika

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To dec 13, 2011 4:03 pm

nevem kako vm je tesko dojeti da ima pac seriski avto velko turbo lukno in je cisto len v niskih obratih. papirji marsikej prenesejo, vem pa kaj sm sprobu in obcutu in to je vazno dejstvo ne pa papir. in ja avto je mrtu pa lahko skaces do stropa, vrjamem pa ce gres iz enga manj mocnega avta na to da se ti zdi tole uhuhu poskocno.

To se pravi, da je avto z motorjem 2.5 in preko 200KM pri (govorim na pamet) 2500obratih len oziroma ne gre nikamor-oziroma rabi nekaj sekund, da dejansko potegne?
Res, eni ste res 'Schumacherji' in znalci, ki ste pojedli znanje tega sveta. Se posebej, ce imate ego nabit z neko staro mocno kripo.
:)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike To dec 13, 2011 4:10 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:
airmike je napisal/-a:

Se opravičujem :) Škoda da je tak majhen graf zato sem tud dal link do strani zraven kjer so max vrednosti napisane :)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To dec 13, 2011 4:10 pm

FLINK je napisal/-a:

To se pravi, da je avto z motorjem 2.5 in preko 200KM pri (govorim na pamet) 2500obratih len oziroma ne gre nikamor-oziroma rabi nekaj sekund, da dejansko potegne?
Res, eni ste res 'Schumacherji' in znalci, ki ste pojedli znanje tega sveta. Se posebej, ce imate ego nabit z neko staro mocno kripo.

si lastnik tazga avta da si toliko k srcu neses??? ali vozis nek svoh avto in se ti to zdi uh in jah??? lahk se zjokas ali smejes samo tako pac je in nevem ka je tesko dojeti da je serski spodaj mrtev... to je vse drugace nima prpomb cez avto in to mitja ve... no pa moti me da ni 4x4, ker zame je to neuporabno da v tretji polomis gas in ti avto cufa levo desno pa v prazn vrti. Ocitno ti gre pa se moj avto v nos ceprav je tuki govora o fokusu st...in sem napisal da je brez smisla jih primerjat
Slika

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ To dec 13, 2011 4:16 pm

Torej je nižan avto?

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky To dec 13, 2011 5:04 pm

Čak mal navadnega grafa ne znaš prebrat.... :lol: no comment

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To dec 13, 2011 5:46 pm

Ravno s serijsko mapo naj bi imel avto čim manjšo luknjo in lepo zvezno vlekel čez celo območje.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To dec 13, 2011 6:25 pm

airmike je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:
airmike je napisal/-a:

Se opravičujem :) Škoda da je tak majhen graf zato sem tud dal link do strani zraven kjer so max vrednosti napisane :)

nism nobenga linka kliknu, sem samo provizoris precekiru to megleno slikco =P
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike To dec 13, 2011 6:34 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:
nism nobenga linka kliknu, sem samo provizoris precekiru to megleno slikco =P

Evo sem se potrudo sam za tebe :)
Priponke
focus grafi.png

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To dec 13, 2011 8:08 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:

si lastnik tazga avta da si toliko k srcu neses??? ali vozis nek svoh avto in se ti to zdi uh in jah??? lahk se zjokas ali smejes samo tako pac je in nevem ka je tesko dojeti da je serski spodaj mrtev... to je vse drugace nima prpomb cez avto in to mitja ve... no pa moti me da ni 4x4, ker zame je to neuporabno da v tretji polomis gas in ti avto cufa levo desno pa v prazn vrti. Ocitno ti gre pa se moj avto v nos ceprav je tuki govora o fokusu st...in sem napisal da je brez smisla jih primerjat

Model, skoda besed. Ti bi moram placevat mesecno, da lahko gledas forum, res!
:)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 13, 2011 8:26 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:si lastnik tazga avta da si toliko k srcu neses??? ali vozis nek svoh avto in se ti to zdi uh in jah??? lahk se zjokas ali smejes samo tako pac je in nevem ka je tesko dojeti da je serski spodaj mrtev... to je vse drugace nima prpomb cez avto in to mitja ve... no pa moti me da ni 4x4, ker zame je to neuporabno da v tretji polomis gas in ti avto cufa levo desno pa v prazn vrti. Ocitno ti gre pa se moj avto v nos ceprav je tuki govora o fokusu st...in sem napisal da je brez smisla jih primerjat

Lahko še petkrat napišeš, da nima smisla primerjat, če vseeno primerjaš in (zviška) namiguješ koliko boljši je tvoj 4x4 atmosferc z veliko kubikažo. :D

'I'm not bragging, but one time I told a joke in front of a dead bird, and it flew away. And you can Google that.'" :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To dec 13, 2011 8:38 pm

kva vm ni jasn nikjer nism primerju avta mojga kako pospesuje proti temu in kok bol se pele.... nikjer nism reku da je moj 4x4 bolsi ali kar kol ampak da za te konje ze rabi imeti 4x4 ker na fwd je neuporabno.....sami ste zacel vse obracat na to in zato sm napisu da nima smisla....

flink ti si se pa ze veckrat dokazal svojimi izjavami ....
Slika

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky To dec 13, 2011 8:51 pm

TOrej je megan thropy z 265 konji serijsko, itak bedarija in neuporaben avto ker je FWD, pa s čipom prideš na 290 al pa še več in je bvz to. Kvečjemu ima tvoj audi malo premalo konjev za tako težko 4x4 kravo :D

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj To dec 13, 2011 8:52 pm

No, nehite se kregat. Avto je očitno 'spodaj' mrtev, čeprav temu ne bi smelo biti tako. Govorim iz lastnih izkušenj, saj sem vozil 3 različne in sem opazil ravno obratno. Mito155 in B3yBo pa že vesta kaj sta opazila. In mislim, da se bo kmalu ugotovilo, kaj je temu vzrok, glede na lastnikove besede...

Drugače pa dober voz, spravi ga v stanje ki si ga zasluži, in čimveč uživaških km ;)
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To dec 13, 2011 8:59 pm

A pol bi morala tudi mondeo in S-max imeti 4x4 pogon? :lol: :lol:

Pa focus RS...kateri ima čisto slučajno 305KM in FWD...z istim motorjem (5-valjni turbo bencinar) bi tudi potreboval 4x4? Ne vem če...:P
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To dec 13, 2011 9:04 pm

da za vsakodnevno zadevo definitivno...govorimo ko je dz, sneg, mrzlo itd... pustmo dirkalisca in slajke ki marsikej prenesejo

http://www.youtube.com/watch?v=fYmidM7fMSs evo en cist simpl test v vremeskih pogojih.... fokus ni spravil nic na cesto
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost