opelboy je napisal/-a:Škoda zgubljat besed mogoče zato, ker ne veš kaj bi pametnega napisal?
- Kaj je narobe z doma narejenim auspuhom? To, da nima štempla gor?
- Če te postavim za avto lahko buljiš kolikor hočeš in ne boš ugotovil, da lonec ni kupljen. Torej? Znaš ti naredit boljše?
- Koliko je zvok dober ali ne pa tudi pa tudi nimaš nobene podlage ocenjevat. V google si vtipkaj kaj o l4 turbodizlih pa premisli še enkrat kaj pišeš.
V idealnem svetu bi pa itak vsi vozil 10+ let stare R6 BMW-je.
Lp
Z doma narejenim auspuhom je narobe marsikaj, za začetek to, da dam roko v ogenj, da nisi šel računat optimalnega pretoka. Dalje priznani proizvajalci izpušnih sistemov Akrapovič, Eisenmann, etc. vložijo v razvoj izpuha ogromne vsote, proti njihovem izdelku, ki dejansko je nadgradnja serijskega izpušnega sistema, je kakršenkoli polizdelek iz domače garaže smešnica. Taki domači projekti imajo dva efekta. Prvi je nagravžno prdenje, drugi pa izguba moči, zaradi neoptimalnega pretoka in izgube backpressure-a.
Jaz priznam, da ne znam narest izpuha, pravtako ga očitno ne znaš ti, pa veliko domačih "mojstrov" tudi ne. Ko bom nadgrajeval izpušni sistem, si bom vzel kakšen Eisemannov ali Supersprintov izdelek, optimiran za moj model avtomobila, s takim izpuhom in zvočno kuliso kot je na tvojem posnetku, bi me bilo sram se vozit.
Brez zamere, ampak to res ni za nikamor, iz švoh opel dizla delat raketo...