Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Buick Electra

Napisal/-a cruiser1 Če jan 12, 2012 10:52 pm

nevermind je napisal/-a:Bi prodal pickup-a?

Nikoli!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So jan 14, 2012 8:09 pm

Še nekaj fotografij motorja in zanimivega odpiranja motornega pokrova

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Zadnjič spremenil cruiser1, dne Po jan 16, 2012 2:15 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Ne jan 15, 2012 8:52 am

Sem že videl na na videoposnetkih iz you tuba... Pa še prav dobro izgleda!
Kako je pa kaj s prostorom? Je kaj bolj moteče, kot če bi se odpirala hauba ravno obratno oz. tako kot pri večini avtomobilov?

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Ne jan 15, 2012 4:43 pm

Res zanimiv način odpiranja :) . Kulski napis BUICK na izolaciji.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne jan 15, 2012 5:47 pm

89gasper je napisal/-a:Kako je pa kaj s prostorom? Je kaj bolj moteče, kot če bi se odpirala hauba ravno obratno oz. tako kot pri večini avtomobilov?

Šraufat še ni bilo potrebno ampak kakor se mi zdi je vse kar lepo dostopno oziroma način odpiranja pokrova ni moteč.

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Ne jan 15, 2012 9:10 pm

cruiser1 je napisal/-a:
89gasper je napisal/-a:Kako je pa kaj s prostorom? Je kaj bolj moteče, kot če bi se odpirala hauba ravno obratno oz. tako kot pri večini avtomobilov?

Šraufat še ni bilo potrebno ampak kakor se mi zdi je vse kar lepo dostopno oziroma način odpiranja pokrova ni moteč.

Ubistvu je mogoče ta način odpiranja glede na postavitev motorja še boljši. Če imaš klasiščno odpiranje, je najlažje priti do hladilnika, ki pa ni ravno pogost vir okvar, medtem ko se pri motorju večkrat kaj popravlja in nastvalja. In glede na to, da je to V6 motor in ga je ''polovica'' že skoraj pri vetrobranskem steklu, imaš v primeru okvare ventilov, menjave tesnil itd do te strani lažji dostop, saj lahko dobesedno na šipi ležiš...
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne jan 15, 2012 9:51 pm

E=mc^2 je napisal/-a:Ubistvu je mogoče ta način odpiranja glede na postavitev motorja še boljši. Če imaš klasiščno odpiranje, je najlažje priti do hladilnika, ki pa ni ravno pogost vir okvar, medtem ko se pri motorju večkrat kaj popravlja in nastvalja. In glede na to, da je to V6 motor in ga je ''polovica'' že skoraj pri vetrobranskem steklu, imaš v primeru okvare ventilov, menjave tesnil itd do te strani lažji dostop, saj lahko dobesedno na šipi ležiš...

Bo kar držalo kar si napisal. Meni se tudi zdi, da je glede na prečno postavitev motorja tako odpiranje bolje.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jan 30, 2012 1:01 am

Posnetek ene kratke demonstracije delovanja komand aut. klime

http://www.youtube.com/watch?v=u9xwbjq4 ... zeI2Iv9ySH

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po jan 30, 2012 1:07 am

kulsko :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 30, 2012 2:02 am

A lahko spremeniš z F v °C?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5592418&show=1

Ta pa je zelo poceni... pa tole odspredi ta maska in lučke (se odprejo?) mi je zelo kulsko :twisted: ...to se pomoje da ful navit?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jan 30, 2012 3:47 am

nevermind je napisal/-a:A lahko spremeniš z F v °C?

To še nisem preverjal ali je možno spreminjati. Moram pogledati v manual, če kaj piše o tem, sicer me pa to sploh ne moti saj sem se farenheite navadil že pred leti v chryslerju, ki je prav tako imel na displeju farenheite. Čeprav je tam bilo možno zamenjati vendar ne vem kako.

nevermind je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5592418&show=1

Ta pa je zelo poceni... pa tole odspredi ta maska in lučke (se odprejo?) mi je zelo kulsko :twisted: ...to se pomoje da ful navit?

Ja tole je zelo zanimivo. Mene ful matra ampak ta trenutek res ne morem kupiti še enega avtomobila......čeprav........nikoli se ne ve kaj me prime ;)
Sem se že malo pozanimal in baje, da je avto kar v redu le nekaj malega rjavice bi bilo potrebno sanirati. Tehnika, motor, menjalnik po besedah prodajalca vse v redu in baje je notri celo chevy 5.7l in ne 5.0l, kot je napisano v oglasu! Chevy SB 5.7l je pa itak najbolj primerna in hvaležna mašina na svetu za rihtanje in navijanje! Če imaš možnost in željo VZEMI, da ne boš prepozen ;)

Aja! Maska pa ni original ampak kustom doma narejena, lučke tudi nimajo odpirajočega pokrova!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jan 31, 2012 5:10 pm

Kakje dober!

Je mozno da nima porihtane homologacije ? Zakaj bi cena bila tako nizka ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To jan 31, 2012 5:31 pm

Ne! Nima homologacije in nima slovenskih papirjev! Ampak to je najmanši problem samo v naš klub (V8 club Slovenia) se včlaniš pa ti bomo pomagali ;) . Če se resno zanimaš za nakup mi sporoči na ZS, da ti povem kako pa kaj.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jan 31, 2012 5:38 pm

cruiser1 je napisal/-a:Ne! Nima homologacije in nima slovenskih papirjev! Ampak to je najmanši problem samo v naš klub (V8 club Slovenia) se včlaniš pa ti bomo pomagali ;) . Če se resno zanimaš za nakup mi sporoči na ZS, da ti povem kako pa kaj.

Če bi bil tako dober, bi te prosil, da mi malo opises postopek ureditve vse papirologije, da je avto legalno vozen ter registriran v SLO (certifikat?)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Sr feb 01, 2012 2:09 pm

nevermind je napisal/-a:A lahko spremeniš z F v °C?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5592418&show=1

sigurno se da navit, kolko je pa vprašanje. motor 5.0 se ti pogojno splača do ene dobrih 250km, če je v osnovi dober. ima pa ta motor dosti navora in malo porabi, zaradi svojega razmerja vrtina/hod. nažalost je vrtina premjhna za kakšno večjo konjažo. ampak tudi 250km v takem avtu se že premakne. če je pa motor res 5.7, je druga zgodba. te se da že lepše navijat, kolko je pa spet odvisno od osnove s katero štartaš. gm ima ogromno dizajnov glav za te motorje, eni so vredu eni so zanič. recimo da starejši 5.7 motorji so z original glavami dobri za tam od 250 do ene 330, realno gledano. nove glave se začnejo tam okoli 500e, s takimi imaš lahko že več kot 400km. vse je odvisno od tega, koliko dnarja si pripravljen vložit.

načeloma so deli dosti cenejši od evropejcev (športna odmična tam 150$ itd.), motorji se lepo šraufajo, literature, informacij in aftermarket ter rezervnih delov pa mislim da ni za noben motor na svetu več kot za chevy small block. največja napaka je da ljudje mislijo da bo motor sam zato ker je tako velik kar takoj dal od sebe 500 konjev. jih bo, a bo treba zamenjat skoraj vse, kar je pa še vedno dosti ceneje kot predelovat kakšen drugi motor.

dotični avto se mi ne zdi tako slab, še posebej če je noter 5.7 motor in če delata motor in menjalnik bp. tudi masko se da dobit, ni to noben bavbav, če so papirji evropski se da to zrihtat brez problema. zdi se mi edino da sta zadnja blatnika mal gnila v spodnjem kotu, če je to vse kar je gnilo super, problem je če je še drugje pleh gnil. vsekakor če koga zanima kar pokličte prodajalca, ima še kar enpar amerikancev na prodaj po zmernih cenah.

če gre kdo pogledat avto, naj pogleda številke na zadnji trani motorja pri vozniku, številka ni na tablici ampak je del odlitka bloka, in samo po tem se ve kakšno kubaturo ta blok ima. mogoče je celo 6.6, kar je sicer malo verjetno ampak nikoli se ne ve pri teh starih uvoženih avtih. tudi sam sem mojega kupil misleč da je 5.0, no izkazalo se je da je 5.7
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
bozind
Novinec

Napisal/-a bozind Po feb 06, 2012 8:31 am

huda ameriška zadeva
too

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po mar 19, 2012 3:15 pm

Minuli vikend sem malo bolj sprobal electro in ugotovil, da ja res pravi traveler. Ljubljana-Dunaj-Ljubljana, štirje potniki in prtljaga, prostora za vse čez glavo dovolj, vožnja noro udobna. Prevoženih 962km s porabo cca 9.3l/100km.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov