Pavel_P je napisal/-a:A boš zuni tud barvo dol pobrusil?

hec.
Si kej razmišljal o plexi šipah? Al pa kej iz karbona? Boš dal potem tudi kletko notr?
lp
Veš da bom tudi zunaj, saj to je vse odvečna teža!
Drgače, dobra vprašanja!

Res sem razmišljal o Lexan šipah, ki so še boljše od plexi, ampak to bom zaenkrat počakal, saj nerabim takoj v štartu met vse špica, hehe.

Karbon bo tudi prišel na vrsto sigurno, pa po vsej verjetnosti tudi kletka, ampak verjetno kasneje. Ker bi bilo škoda zdaj če že mam sedeže s FIA homologacijo, da ne bi še kletke zrihtal in požarnega sistema, ter pasov in bi mel "homologiran" avto in s tem več možnosti za razne nastope...
Stehtal ga žal nisem, ker že ni bil več registriran pa sem mel pomisleke... bom pa ga stehtal ko bo nared in postavljen na pisto z menoj - to bo potem tisto tavažno!
@AudiRSboy: saj sem si mislil da si tako mislil s tistim stavkom.

Alu pa sem mel v mislih pohodna ja, na podu.
@leocar:teže sem zreduciral malo-premalo! Ene dobre 100kg, ker sedaj so prišli sedeži - sicer dosti lažji nazaj noter, ter INOX cev med amortizerjema zadaj... bo treba še nekje nekaj skrampat!

ops:
@axa: hehe, po luftu letet.

Uff, teža je vedno problem... samo je finta sedaj avto nekako čim bolj olajšat ker simpl matematika pove svoje "koliko kg na 1 KM" - koliko kg mora 1 KM premikat, manj ko jih je boljše je!
Je pa res da hočem avto kolk se le da ohranit v serijskem stanju, mislim sprednji del notranjosti "voznik+sovoznik".
Še ena - zaenkrat za par dni zadnja pošiljka slik.

Žal so vse nastale s telefonom, ker sem za ravno tisti teden posodil digitalca...
No tukaj sem že nekaj delal z aluminija. Kaj bi le lahko bilo tole?
No tole je baje "najtanjša" alu pločevina 0,5mm in sem probal s pleksi steklom in je alu lažji zato sem se odločil za tole. tale kos ima nekaj gramov čez 0,5kg.
Mogel sem zadelati tiste ogromne odprtine, ker mi je bilo res anti! No za dodatnih 1kg "obe strani" me ne bo vrag vzel. Glede na to da sta serijske tapete imele skupaj okoli 7kg.
In končno v napad na sedeže!
Podlaganje točno na wasservago - ugotavljanje prave pozicije - ZAMUDNO!
Rezanje profilov, priprava...
Končno tako daleč in je prišo Miki okoli "v žargonu"

in potegno par švajsov za rengen z TIG-om!
Zavaril nosilce za sedeže ter INOX ojačitveno cev med amortizerjema.
Končno sem zmontiral "sprobal" sedeža.
Sem zadovoljen z izgledom - v prvi fazi pa z občutkom, sploh v vožnji!
Takole to je to zaenkrat. Od takrat sem še par stvari porihtal in bom naslednjič prilimal še par slik - predvsem v boljši kvaliteti!
Lp