[quote="Wini"]Pri drugi imam presvetlo nebo. Mogoče kateri pozna rešitev, kako ta problem rešit? Lahko tudi na PM.[/quote]
Znižaj ISO (zrnatost/svetlobno občutljivost)
Skrajšaj čas ekspozicije
Zapri zaslonko
Ultimativna - slikaj v RAW in fotografijo podosvetli in jo potem v "programu" smiselno osvetli...
Komentar na fotki:
a. Všeč mi je: Barve, svetloba, ostrina
Moti me: Postavitev avta v desni vogal (v EU in večino sveta beremo od leve proti desni in na ta način tudi vidimo slike, žal), grm v levem vogalu, preostri svetli objekti v sredini,
Misel: ne vem kaj je bilo desno od tebe ampak bi mogoče bilo bolje postaviti se malo bolj desno, iz kadra odrezati levi grm, "objekt" postaviti bolj v središče, zmanjšati globinsko ostrino in fokusirati na "objekt"
2.fotka
Všeč mi je: kadriranje - dobim občutek, da "objekt1" zre oz. je usmerjen, v drugi objekt, ki je v daljavi, napetost, ki jo ustvarja "prepad med njima", cesta, ki vodi k "objektu1"
Ni mi všeč: da fotka visi, obdelava (katero vem da boš poboljšal;) ), grm v levem - ob obdelavi ga zbriši

Misel: Objekt1 bi zajel še bolj iz profila, da bi povdaril smer "pogleda", s polarizacijskim filtrom pa odpravil odbliske v prikupno in vestnega lastnika odraznem "plehu".
Sedi 4
in ne odnehaj...!!!
LP