Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Corsa C na obisku pri ElGato Customz

Napisal/-a pinny Pe mar 02, 2012 7:32 am

Čist odvisno kak avto imaš, koliko kuri, koliko se voziš, koliko odšteješ za napravo .... meni se je v ca. 30kkm, oz. nekje letu in pol.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Pe mar 02, 2012 8:03 am

ManIAK je napisal/-a:To se hecaš ne?
Meni se continentalka deformira čez noč in čutim flat spot prvih par kilometrov ko se peljem. Če veš, da bo avto stal recimo dober mesec, potem ti naslednjič priporočam, da gume napumpaš čez 3bar-e.

Mnja, tako kritično pa spet ni. Primer znanca s 430 Scuderio, ki mu čez 1/2 leta pridno počiva, avto vsake 3 tedne pomakne za 15 cm naprej, potem čez 3 tedne pa za 15cm nazaj in to počne ves čas kadar avto stoji (takšno priporočilo je dobil od proizvajalca avta).

Sam sem tudi že pustil avto večkrat stat po mesec ali mesec in pol kadar sem bil na terenu in se guma (195/65/15 in 225/45/16) ni deformirala (pritisk med 2.0 in 2.4 bar)

LaMike je napisal/-a:Tako, da za silo rezerva je ampak vseeno boljše, kot "slime kit"-i. =P

Jaz nimam prostora za rezervo in avto je bil že v originalu opremljen s tem kompletom za "flikanje" za katerega pa je pred kratkim potekel rok uporabe + je ogromno zajebancije s tem starim kompletom zato se odločam za tisti kompletni "slime kit" kateri ima to tesnilno maso že v kompresorju. Si imel že kakšne slabe izkušnje s temi kompleti za flikanje?
Osebno sem imel do sedaj samo eno slabo izkušnjo, kjer mi je odneslo ventilček in tesnilna masa ni imela kaj za zaflikat :roll:
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Pe mar 02, 2012 9:41 am

CockroaC je napisal/-a:Cena, lokacija in dimenzija rezerve bi me zanimala, v kolker je 15".
Od enega mesca stanja se ti gume siher niso deformirale do te mere da bi ble potrebne menjave .. pomoje mas problem nekje drugje ce ti trese ...

Misliš mojo originalno? 185 55 r15. Prileti okoli pa poglej. Problem pri gumah pa je bil v tem, da sem prvo mislil avto na stojala postavit pa na koncu nisem imel časa. Tako, da je avto stal na gumah, ki so po dopustu kazale, da držijo 1,4 bar pritiska. Torej so se konkretno spustile. Tak, da ne more bit več nič druga. Na zimskih ne trese popolnoma nič, na teh pa zdaj še čisto malo tak, da skoraj druga ne more bit. Zakaj sem prepričan, da so lahko še samo gume, ker so mi tresle na novih platiščih, ker so bila ta platišča na ravnjanju. Treba pa je tud vedet, da te gume niso ravno continentalke :lol: :lol:

baSix je napisal/-a:kolko pa kaj pride ta preformacija na plin? (Jebat ga bencin je drag ratal) 8)

990€ je trenutna akcija na plinski center maribor. :D

ven0m je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Tako, da za silo rezerva je ampak vseeno boljše, kot "slime kit"-i. =P

Osebno sem imel do sedaj samo eno slabo izkušnjo, kjer mi je odneslo ventilček in tesnilna masa ni imela kaj za zaflikat :roll:

Ravno za take primere. Pokneš rezervo pa se pelješ do vulkanizerja. Pa povrhu nimam asistence plačane za ta avto. =P Je pa me rezerva prišla manj, kot bi me prišel bilo kateri kit. :mrgreen:
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m Pe mar 02, 2012 10:11 am

LaMike je napisal/-a:
ven0m je napisal/-a:

Ravno za take primere. Pokneš rezervo pa se pelješ do vulkanizerja. Pa povrhu nimam asistence plačane za ta avto. =P Je pa me rezerva prišla manj, kot bi me prišel bilo kateri kit. :mrgreen:

Mnja, moj prostor za rezervo je occupied... Klik :?

Drugam nevem, če se bi jo dalo namestit, preostane slime + asistenca zaenkrat... :(
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Pe mar 02, 2012 10:45 am

Mislil sem dimenzije te nove rezerve ozke nizke ... bi rabli mi mogoce kaj takega za spredaj, da bi slo malo bol nizko se to ... ves kak je pri nasih avtih :D

ManIAK je napisal/-a:To se hecaš ne?
Meni se continentalka deformira čez noč in čutim flat spot prvih par kilometrov ko se peljem. Če veš, da bo avto stal recimo dober mesec, potem ti naslednjič priporočam, da gume napumpaš čez 3bar-e.

Ocitno mas dosti bolj obcutljivo rit da cutis to al pa mas gume iz plastelina, je pa res da jaz nisem neki majster ... mogoce meni tui tresejo pa samo jaz ne vem.
Slika

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Pe mar 02, 2012 11:13 am

Venom: Če bi jaz asistenco plačeval bi povsej vrjetnosti tud vzel kr kit pa čao. Sam, da mi pa nekje gumo raznese na hrvaškem ali pa še kje južneje pa... raje ne bi. Sem jih že enkrat čakal 12 ur ob cesti in ne bi rad ponavljal tega. :lol:

Cockroac: aja =P Veš, kje sta bla zadnjič Krebs pa Roba. No tam. Sam moja je 14-ka, 15-ko pa sem šel k sosedu (oz. sosedi) iskat. :lol:

S.LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S.LINE Pe mar 02, 2012 1:32 pm

zanima me tale barva z katero maš poštrihana platišča. veš mogoče kje se to dobi koliko stane in pa mogoče kakšna koda (pač nianse , in kako je zmešana)
ker sem si tudi sam omislil takšno barvo, in jo iščem......

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Pe mar 02, 2012 3:27 pm

Aja pri rajhlu ... kaka pa je dimenzija gume?Zdaj najbol zanimiva mi je 145/65 od smarta ... pa malo gledam ce so se kake alternative ... ožje/nižje je želja seveda :D
Slika

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Pe mar 02, 2012 4:04 pm

CockroaC je napisal/-a:Aja pri rajhlu ... kaka pa je dimenzija gume?Zdaj najbol zanimiva mi je 145/65 od smarta ... pa malo gledam ce so se kake alternative ... ožje/nižje je želja seveda :D

Dimenzija je 105/70r14, ta drugo, ko sem vzel pa je 125/65r15 (nisem čist ziher za presek). :D Sam pol preko 80km/h ne gre. :lol:

S.Line: Odkrito povedano ne vem. Nisem jaz barval ampak ElGato, tako, da se nanj obrni. ;)

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Pe mar 02, 2012 8:12 pm

Sem te videl dans v MB pri železniški, žal prepozno da bi pozdravil... :)
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Pe mar 02, 2012 8:29 pm

125 bi mogoce blo ne ... mah kakih 10-20kmh je siher se rezerve, hitreje pa tak nea grejo ove drvarnice :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe mar 02, 2012 9:44 pm

Tako karjolasto gumo do 80km/h sem imel že v Fiatu letnik 94.

Če ti bo prednja spustila, daj zadnjo naprej in karjolasto zadaj. Avto bo visel v vsakem primeru, imaš pa približno normalen hendling.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr mar 07, 2012 8:36 pm

Ceu ponosen se voziš okol...in posledično nič ne vidiš v križišču, pri prometni šoli MB danes okol 19:30 - 20:00... :D Zelo lepa!
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Sr mar 07, 2012 8:56 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:Ceu ponosen se voziš okol...in posledično nič ne vidiš v križišču, pri prometni šoli MB danes okol 19:30 - 20:00... :D Zelo lepa!

=P Kateri avto imaš? Thx! :pivo

Agitator: Oče jo je imel tudi v Vectri letnik 95 pa potem v Signumu. :lol: Od tam mi ideja. =P To je samo za silo, do prvega vulkanizerja. Ravno tolk, da je. :D

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr mar 07, 2012 8:59 pm

LaMike je napisal/-a:
GT_Turbo17 je napisal/-a:Ceu ponosen se voziš okol...in posledično nič ne vidiš v križišču, pri prometni šoli MB danes okol 19:30 - 20:00... :D Zelo lepa!

=P Kateri avto imaš? Thx! :piv

Bil sem z mojo 145ko temno sivo..
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Sr mar 07, 2012 9:03 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:

=P Kateri avto imaš? Thx! :piv

Bil sem z mojo 145ko temno sivo..

Pa sem jo še gledal, ko sem se v križišče peljal. :lol: Lepa alfa pa fajn čista je zgledala. :mrgreen:

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe mar 16, 2012 7:15 pm

Sem te včeraj videl na avtocesti nekje na poti za Maribor. Izgleda super. Sej sem ti prižgal štiri smernike, ko sem se peljal mimo.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Po mar 26, 2012 8:32 am

domzikales je napisal/-a:Sem te včeraj videl na avtocesti nekje na poti za Maribor. Izgleda super. Sej sem ti prižgal štiri smernike, ko sem se peljal mimo.

Sem te videl. :D

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Sr apr 18, 2012 6:21 pm

Končno sem se malo rešil faksa. In kmalu ugotovil, da mi je tečno, ko nisem preee zaposlen. Pa sem dobil genialno idejo, da bi blo luft filter fajn spucat (glede na to, da ga že 20000km nisem). :mrgreen: No, ko sem odprl škatlo of filtra sem ugotovil, da bi tudi njo trebalo spucat... Na koncu se je zadeva iz pucanja zračnega filtra sprevrgla v 5 urno čiščenje motornega prostora. :/:o:/

Slika
Slika
Slika

Nekaj svinjarije se nabralo. Zobna ščetka in gasa. :lol:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

In na koncu zadovoljen. Čistil sem z mojim zvarkom aka citronka, zobno ščetko ter detailing brush-om. Za zaščito kovinskih delov v motornem prostoru sem uporabil Wolf's Body wrap, plastike in gumjaste dele pa sem zaščitil z AB Bubblegum protectant-om.

Pa še to, uspelo nam je ugotoviti zakaj avto še vedno malo trese. Vmes sem kupil že 2 novi gumi za spredaj pa ni bilo kaj veliko bolje. Sedaj pa smo ugotovili, da je sredinjska luknja na platišču 57,1, Opel pa ima 56,6. Tako, da jutri dobim "mikro" distančnike. Pol pa upam, da bo konec z tresenjem. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr apr 18, 2012 7:18 pm

Izgleda odlično! :D
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov