Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To dec 22, 2009 1:17 pm

@matjaz46: mi poveš kako si kaj zadovoljen z avtomobilom?kake skrite okvare so se že pojavile?

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 So feb 27, 2010 9:00 am

Skritih okvar niti ni no. Pokvarla se mi je pumpa za olje, in so jo morali zamenjat, vendar se je to zgodilo veliko drugim stjom, tako da je bol tovarniška.
kaj drugega takega pa niti ni bilo. malo bom pobrskal po servisni knjižici in ti še povem če je blo kaj takega.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 So feb 27, 2010 9:58 am

Pumpa za olje? Daj malo razloži?
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Napisal/-a Matjaz46 Ne feb 28, 2010 11:39 am

Prej sem se malo narobe izrazil. Tukaj mi je pomagal nekdo iz drugega foruma ki se mu je zgodilo isto!

@MAtjaž: crknil ti je separator oljnih hlapov... standardna napaka STjev (poglej par strani nazaj v tej temi, ko je meni zaškripalo na morju).. edini problem je, da je kos večino časa na backorderju, kar pomeni, da lahko traja tudi do 14 dni ali več predno ga bodo locirali in dobavili. Strošek cca 300€ z montažo. Piskat neha, če odpreš pokrovček za dolivat olje ;) In če serviser tega ni takoj pogruntal, bi sam raje peljal kam, kjer to že poznajo in znajo zamenjat (mislim, da ima Klemenčič tukaj daleč največ izkušenj s temi avti)... Vsekakor neprijetna zadeva.

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Napisal/-a Matjaz46 Pe mar 19, 2010 3:49 pm

Spet je nekaj novega na avtu oz. nekaj majn. Avto sem dal odčipat, ker to z sknom ni vodilo nikamor. Sem pa namestil nove gume ker stare michelin pilot sport so bile na notranjih robih čisto uničene.Tudi malo moja krivda ker smo dali tako nastavit optiko.
Sedaj sem dal gor continental sport contact 5 P. Zaenkrat še ne morem povedat razlike, zdi se mi da odzivnost na volanu ni tako dobra, vendar ko pa že imaš nastavljeno linijo pa držijo zelo dobro.

Ko se bom vozil kaj več pa bom poročal.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe mar 19, 2010 3:52 pm

Kaj pa je blo s SKNom? Je avto preveč šel? :)
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Pe mar 19, 2010 3:53 pm

sem te vido danes v mb, pri epfu si zavil desno gor :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe mar 19, 2010 3:57 pm

Matjaz46 je napisal/-a:Spet je nekaj novega na avtu oz. nekaj majn. Avto sem dal odčipat, ker to z sknom ni vodilo nikamor. Sem pa namestil nove gume ker stare michelin pilot sport so bile na notranjih robih čisto uničene.Tudi malo moja krivda ker smo dali tako nastavit optiko.
Sedaj sem dal gor continental sport contact 5 P. Zaenkrat še ne morem povedat razlike, zdi se mi da odzivnost na volanu ni tako dobra, vendar ko pa že imaš nastavljeno linijo pa držijo zelo dobro.

Ko se bom vozil kaj več pa bom poročal.

Mene tudi zanima kako se obnesejo oz če je kakšna razlika od conti SC3

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Napisal/-a Matjaz46 Pe mar 19, 2010 4:10 pm

AudiFreak je napisal/-a:Kaj pa je blo s SKNom? Je avto preveč šel? :)

eh, meni mapa ni bila pravilna in sem zahteval drugo oni so pa pravli da je vredu, saj ni važno. V glavnem bili so tako prijazni da so mi dali originalno nazaj in to je to.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 Pe mar 19, 2010 4:43 pm

Je je važno, glede njih slišim tudi jaz graje, sploh za italjanske jtd. Se imajo za prepametne včasih. Še dobro da obstaja konkurenca.

Boš ti čipal kje drugje?

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Napisal/-a Matjaz46 Pe mar 19, 2010 5:51 pm

Mislil sem da ni vazno debate na forumu, drugače je zelo važno, zato sem tudi zahteval original nazaj!
Pogovarjal sem se s tunercom in je rekel da bi lahko naredil, vendar sem se odločil da ne bom čipal zaenkrat!

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Pe mar 19, 2010 7:27 pm

se pravi, guma ne dopusca velikega popravljanja smeri in prej spusti ?? tole mi ne disi, ker ce se igras po cesti, je to vec kot prej slaba lastnost gume, ker idealne linije na cesti ni nikoli...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 Pe mar 19, 2010 7:27 pm

Če se boš pa le probaj pri Tunercu :tomidelej:

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Napisal/-a Matjaz46 Pe mar 19, 2010 7:40 pm

dominic je napisal/-a:se pravi, guma ne dopusca velikega popravljanja smeri in prej spusti ?? tole mi ne disi, ker ce se igras po cesti, je to vec kot prej slaba lastnost gume, ker idealne linije na cesti ni nikoli...

ne nisem tega rekel, rekel sem da na volanu ni takšne odzivnosti kot je bila prej, sicer pa moram še malo dalje vozit da bom točno vedel. spustila pa tale guma po vsej verjetnosti ne bo, ze zaradi sirine in samega podvozja, če pa bo spustila pa mene po vsej verjetnosti ne bo več...
sicer pa če se hočeš nekaj spravljat v detalje , če želiš optimalno odpeljat ovinek ne smeš popravljat smeri, ko pa jo popravljaš pa se ne voziš na meji.takrat ni panike.

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Napisal/-a Matjaz46 Ne mar 21, 2010 3:02 pm

No da vam poročam, nadaljne ugotovitve o gumah.
Avto sem zelo obremenil, vendar gume niso začele cvilit, zaj ne vem ali imajo še toliko maneverskega prostora, moram še probat, avto niti malo ne podkrmari, ko zavijem v ovinek je občutek kot da bi imel diferencial, prav čutiš kako avto vleče v ovinek, tudi občutek na volanu je boljši, avto je podobno odziven kot prej, edino kjer se mi ne dopade da pri izhodu iz ovinkov ko pritisnem plin na polno kdaj začejo zdrsavat in mora vmes posegat esp.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Ne mar 21, 2010 5:23 pm

kako to mislis zelo obremenil? koliko je to? jaz furam zdaj michelin pilot sport in moram rect, da je guma kr solidna.. edino pri polnem zaviranju, zacne zadek rahlo zanasat, izgubi stik, kar je pa fizikalno tud logicnoi no.. pa tud na mokrem ni nek biser, ampak suhe ceste se drzi pa pribito!

to, da ti pa guma zdrsava (koplje) je pa normalno, avto nima diffa, pa verjetno imas tud v nizji prestavi.. in visoke rpm

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Ne mar 21, 2010 6:21 pm

Matjaz46 je napisal/-a:No da vam poročam, nadaljne ugotovitve o gumah.
Avto sem zelo obremenil, vendar gume niso začele cvilit, zaj ne vem ali imajo še toliko maneverskega prostora, moram še probat, avto niti malo ne podkrmari, ko zavijem v ovinek je občutek kot da bi imel diferencial, prav čutiš kako avto vleče v ovinek, tudi občutek na volanu je boljši, avto je podobno odziven kot prej, edino kjer se mi ne dopade da pri izhodu iz ovinkov ko pritisnem plin na polno kdaj začejo zdrsavat in mora vmes posegat esp.

ti se brez diferenciala voziš? :lol: :lol: :lol:

hotu si rečt da si še kr frajer pa še kr nisi zapore difereciala kupil pa zmontiral?
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Napisal/-a Matjaz46 Ne mar 21, 2010 6:34 pm

SamoK je napisal/-a:kako to mislis zelo obremenil? koliko je to? jaz furam zdaj michelin pilot sport in moram rect, da je guma kr solidna.. edino pri polnem zaviranju, zacne zadek rahlo zanasat, izgubi stik, kar je pa fizikalno tud logicnoi no.. pa tud na mokrem ni nek biser, ampak suhe ceste se drzi pa pribito!

to, da ti pa guma zdrsava (koplje) je pa normalno, avto nima diffa, pa verjetno imas tud v nizji prestavi.. in visoke rpm

Toliko kot sem ga prej s michelinko in je že začela cvilit medtem ko ta še ne cvili. Meni je bla michelinka tudi dobra vendar se mi zdi tale boljša. Moj zadek je čisto pri miru in mi ga ne zanaša med zaviranjem ali pa vstopu v ovinek.
Iz ovinka je pa normalno, da koplje ja.

Croma nena se pametnega delaj, tebi je avto raje crkno kot pa da bi se pomero z mojim :lol:
Z diffom bom počakal, mogoče bom zamenjal avto.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Ne mar 21, 2010 6:48 pm

Ja no, je mozno, ker imam eno gumo prakticno novo, drugo pa nekje na polovici.. je prejsni lastnik predrl gumo in mu je bil prevelik strosek nabavit dve novi.. jaz pa zdaj cakam na novo tud ze vec kot 2 tedna! Bo mi prej novo pozrlo.. :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr mar 24, 2010 8:49 am

danes zjutraj sem te videl pred vojasnico v vipavi. v zivo zgleda se bolj strupen :tomidelej:
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov