Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

peroRS
Mojster foruma

Re: Seat Leon 5f 1.6 tdi --> MaReX

Napisal/-a peroRS Ne apr 13, 2014 7:25 am

Bucko99 je napisal/-a:Ne vem kaj kompliciras, ce imas polni kasko ? Poklici agenta ali na Tilio in naj ti povejo kaj in kako ;)

Oz. se boljse je, da ima servis cenilno mesto in tam opravis vse.

x2

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a MaReX93 Ne apr 13, 2014 6:18 pm

In tudi tako bom naredil. če mi nebodo sprejeli. Bom pač šel na drugo zav. Ker itak moram zdaj 18tega podaljsat registracijo in zavarovanje.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po apr 14, 2014 2:17 pm

Gyga je napisal/-a:
For je napisal/-a:V pralnici kjer ga vedno perem, sem dobil eno super zadevco z katero samo z čopičem premažeš in zplakneš z vodo. )

Povej kaj več. Za kakšno 'zadevco' gre?
Težko verjamem, da bi eno sredstvo hkrati bilo učinkovito proti katranu in rji.

Evo ....sem poslikal danes :)

http://shrani.si/f/22/8r/37ja30Mm/fotografija.jpg

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če apr 17, 2014 5:26 am

For je napisal/-a:
Evo ....sem poslikal danes :)

http://shrani.si/f/22/8r/37ja30Mm/fotografija.jpg

Tale zadeva od Wurtha je zelo učinkovita, vendar je zaradi kislinske osnove tudi agresivna. Bi ti predlagal, da po uporabi avto še enkrat opereš z avtošamponom.

Po kakšni ceni si zadevo dobil, ker prav poceni ni :?: Nazadnje, ko sem kupoval za kolega nisem dobil ceneje kot za nekih 70€ s popustom za 5L.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če apr 17, 2014 9:29 am

Ma to mi mojster iz avtopralnice šenka deci ali dva. :) Več ne rabim...

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 Če apr 17, 2014 6:12 pm

Nedeljo sem se spravil zraven, in kot je že en omenil naj probam z sesalcom dobit kamen ven. In vojla :) kamen je zunaj. :) :)
Nato sem šel okol nabrat malo perja, pa sem ga nadeval v tisto luknjo noter, zatem pa sem si še moral nekje umislit kri oops . In seveda jaz neroda ko sem sesalec pospravljal sem se nekak pičil na en čuden del na cevi in evo kri je bila že tukaj :twisted:, pa sem še to "naflockal" gor po maski in emblemu =P

V Pon. grem na zavarovalnico k tilii in tam je bila prijazna gospa in sem lepo izpolnil tisti zapisnik, da mi je kao nek ptič priletel. Ker cenilca ni bilo, je zadevo sama poslikala in mi z veseljem rekla da bodo to oni vse uredili in bom dobil po pošti domov tako potrdilo, da bom lahko šel stem na servis na zav. račun. :DDD
Komaj danes v četrtek me kličejo da bi moral met še policijski zapisnik in da brez tega nebo nič :roll: :x :x

Tako da očitno si bom moral zadevo sam plačat :evil:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če apr 17, 2014 6:39 pm

Brez zamere, ampak zadevo si zakompliciral v pic** matr. Pa še po forumu pišeš o tem. :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 17, 2014 6:55 pm

x2
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 Če apr 17, 2014 9:27 pm

Saj zdaj tak nimam vec kaj izgubit :roll:

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če apr 17, 2014 9:44 pm

Napako si naredil, da si stvar tako zakompliciral. Naredil bi tako, kot sem ti jaz povedal in bi zavarovalnica morala kriti popravilo/menjavo poškodovanega kosa.

Še vedno pa po moje ni vse izgubljeno... Malo zateži na zavarovalnici, zakaj naj bi moral klicati policijo, in da tega sploh nisi takoj opazil, pač pa si slišal samo pok in si opazil poškodbo komaj, ko si prispel na cilj...

Tudi jaz si sam dostikrat zakompliciram stvar, ko je ne bi rabil, da te potolažim. :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če apr 17, 2014 10:22 pm

Čak, od kdaj pa je treba klicat policijo če zbiješ ptiča? :shock:

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Če apr 17, 2014 10:50 pm

To je Tilia, ti piše "zargonsko" v splošnih pogojih.....

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe apr 18, 2014 6:54 pm

To mores bit talent da gres to delat, se posebej ce mas kasko. In potem se to na forumu razlagat...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe apr 18, 2014 7:23 pm

peroRS je napisal/-a:Brez zamere, ampak zadevo si zakompliciral v pic** matr. Pa še po forumu pišeš o tem. :roll:

+1 :roll:
Slika

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 Pe apr 18, 2014 7:46 pm

ja na kaj pa se naj potem obvezujem? na kamen ki mi je nevem odkoder priletel pa gdaj? :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe apr 18, 2014 8:03 pm

MaReX93 je napisal/-a:ja na kaj pa se naj potem obvezujem? na kamen ki mi je nevem odkoder priletel pa gdaj? :roll: :roll:

Jap. Zdaj si res zakompliciral zadevo do konca. In ko že enkrat imaš odprto zadevo na zavarovalnici, potem pa še zavrnjeno.. no ja.. potrudit se boš moral. Nevem zakaj potem kasko plačuješ, če si se že v samem začetku začel spraševat kje dobit najceneje masko? Potem pa odjavi zavarovanje in sam krij škodo vedno. Če ti zdaj zavarovalnica ne bo krila te škode, plačaj sam, potem pa prekini zavarovanje in si poišči drugo zavarovalnico.

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 Pe apr 18, 2014 8:05 pm

dobro, tisto glede maske bom že zrihtal ;)
evo nove slike, slikano z telefonom :)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So apr 19, 2014 7:37 am

Najprej čestitke pri nakupu super avtomobila. Naj ti uspešno dolgo služi.
MaReX93 je napisal/-a:Nedeljo sem se spravil zraven, in kot je že en omenil naj probam z sesalcom dobit kamen ven. In vojla :) kamen je zunaj. :) :)
Nato sem šel okol nabrat malo perja, pa sem ga nadeval v tisto luknjo noter, zatem pa sem si še moral nekje umislit kri oops . In seveda jaz neroda ko sem sesalec pospravljal sem se nekak pičil na en čuden del na cevi in evo kri je bila že tukaj :twisted:, pa sem še to "naflockal" gor po maski in emblemu =P

V Pon. grem na zavarovalnico k tilii in tam je bila prijazna gospa in sem lepo izpolnil tisti zapisnik, da mi je kao nek ptič priletel. Ker cenilca ni bilo, je zadevo sama poslikala in mi z veseljem rekla da bodo to oni vse uredili in bom dobil po pošti domov tako potrdilo, da bom lahko šel stem na servis na zav. račun. :DDD
Komaj danes v četrtek me kličejo da bi moral met še policijski zapisnik in da brez tega nebo nič :roll: :x :x

Tako da očitno si bom moral zadevo sam plačat :evil:

Sedaj bom napisal direktno tisto, kar vidim, da nobenemu drugemu ne leži.
Zavarovalniške prevare so lep znak, da smo še vedno globoko na Balkanu, običajno je ''etična'' utemeljitev tega s strani prevaranta, da itak plačuje zavarovanje in torej lahko dobi tudi nazaj kaj plačano. No, pa ni tako. Pri zavarovanju imaš točne pogoje za kaj imaš zavarovano in ustrezno potem tudi plačaš premijo. In običajno taki ''etičarji'' imajo zavarovan minimum, ostalega pa ne, ampak seveda oni imajo potem pravico ''prilagajat'' zavarovalni primer, da dobijo nekaj plačano nazaj. Miselnost, da bi ustrezno zavarovali predmet in potem ''prilagajanje'' ne bi bilo potrebno jim seveda ne pride v poštev, saj je pa potem ja premija predraga in samo zavarovalnice služijo.
No, dobrodošel na Balkan in lahko te je sram tega. Drugače pa še tole: to kar delaš je kaznivo in moram reči, da precej pameti ravno nimaš: namreč avtomobil imaš slikan z registrskimi tablicami, tako da te morebitni policist najde takoj in te obtoži zavarovalniške goljufije. To pa upam, da se zavedaš kaj pomeni. Tako da, jaz bi na tvojem mestu pobrisal vse poste na to temo, sicer znaš res dobit kakšen obisk domov, ki ga ne boš preveč vesel.

In zakaj mi gredo osebno zavarovalniške goljufije na jetra (pa sem daleč od fena zavarovalnic):
- ker ni etično in pošteno (verjamem, da marsikdo tega razloga žal ne bo razumel :roll: )
- ker zaradi takih potem vsi ostali plačujemo višje premije
Tako da, sam upam, da bodo zavarovalnice čimprej dobile skupne baze povzročiteljev in koristnikov kaska, vključno z umetno inteligenco iskanja potencialnih goljufov. Pa da vas vidimo potem.

In kaj bi na tvojem mestu naredil sam?
1.) Že takoj ko si ustavil bi zadevo dobro pregledal (to si zapomni za naslednjič). In ja, tudi sam se tega naučil na lastni koži :roll: .
2.) Ker si spregledal, bi poizkušal najti človeka, ki je kosil, šel do njega in se z njim normalno pogovoril. Glede na to, da si napisal, da te je videl in če bi bil normalen človek, bi ob kamnu v avtomobilu morda ti priznal in ti plačal popravilo. Pa še kakšen pir bi lahko spil z njim.
3.) Ker pa si na Balkanu (kar s svojim ravnanjem lepo kažeš) je možnost za točko 2 zelo majhna, tako da bi se mu lepo zahvalil, sam bi mu povedal, da sve se plati, sve se vrati in šel. In škeširal tistih 160 EUR sam oz. šel na zavarovalnico in preračunal ali se mi splača uveljavljat kasko. Če ne, bi preveril še za cene na Ebayu. Avto je funkcionalen (to, da te srce boli zaradi tiste počene plastike, te spet kvalificira za tipičnega Slovenca, ki mu je avto svetinja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) in sem prepričan, da bi v mesecu, dveh na Ebayu dobil kakšno ugodnejšo varijanto.

Še komentar na Wurth Flugrost Entferner: zadeva je zelo učinkovita, a kot so že omenili tudi agresivna. Sam zato raje uporabim plastelin, ki tudi lepo odstrani dol zračno rjo, čeprav trajal pa dlje časa :lol:.
Bi pa vse, ki odstranjujejo zračno rjo opozoril na sledeče: odstranitev je zgolj prvi korak (vsaj pri plastelinu). Namreč s čiščenjem odstraniš vso umazanijo, opilke, itd. Barva je torej na tistem mestu poškodovana in če potem ne spoliraš zadeve običajno na teh poškodovanih mestih zelo hitro pride do prave rje. Če ne znate polirat, avto vsaj povoskajte, saj bo voskanje naredilo vsaj minimalni sloj zaščite (ki ga je pa potrebno obnavljat, saj se vosek spere dol).

Pa lep pozdrav na Balkan.
Zadnjič spremenil mtl, dne So apr 19, 2014 9:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So apr 19, 2014 8:50 am

mtl je napisal/-a:Bi pa vse, ki odstranjujejo zračno rjo opozoril na sledeče: odstranitev je zgolj prvi korak (vsaj pri plastelinu). Namreč s čiščenjem odstraniš vso umazanijo, opilke, itd. Barva je torej na tistem mestu poškodovana in če potem ne spoliraš zadeve običajno na teh poškodovanih mestih zelo hitro pride do prave rje.

Odebeljeno zagotov ne drži. S clay barom ali recimo nano diskom odstraniš kontaminacijo iz laka in pri tem lahko narediš večje ali manjše mikropraske. Kolikšne so je odvisno od finosti oziroma grobosti clay bara in ustrezne (ne)uporabe lubrikanta. Povzročene mikropraske brez strojnega poliranja lahko pomenijo samo osnova za še večje zažiranje kontaminacije v lak nikakor pa niso to poškodbe, ki bi vodile direktno v rjavenje pločevine. Pri debelini osnovne zaščite( 8-38 mikronov), baze (13-38 mikronov) in končnega laka (38-102 mikrona) znotraj katerih vrednosti se v povprečju držijo proizvajalci, mikropraske ne predstavljajo neposredne nevarnosti za nastanek rje. Po drugi strani je resna nevarnost za nastanek rje neumnost, da se avto opere in direktno strojno polira, ker se pri tem morebitna zračna rja pri segrevanju laka potopi v lak ali celo bazo in deluje navznoter proti pločevini.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So apr 19, 2014 9:13 am

Hvala za dopolnitev in to vse drži, če je samo lak kontaminiran.
Pri meni je bilo precej opilkov, ki so bili ''zabiti'' skozi lak in barvo do pleha. In ko sem jih s plastelinom odstranil se je prav videla luknja do pleha.
Spet je res, da je večina tega na odbijaču, kjer je plastika spodaj in potem ne pride do rjavenja.

Kakorkoli: ni samo čiščenje zračne rje, ampak je treba potem zadevo tudi ustrezno zaščitit.
Še več pametovanj na Mtl blog.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov