.com je napisal/-a:fantje, zakaj imate zgrešeno mišljenje o več konjih?
- zakaj je več konjev avtomatično povezano z divjanjem in (pre)visoko končno hitrostjo??
meni osebno predstavlja užitek prožnost motorja, manj prestavljanja, hitrejše pospeševanje ipd... Rad imam, da se čuti moč... Ne maram podhranjenih avtomobilov, kjer se pritiska na pedalko za plin 90%, pa tišči v obrate...
močan motor(bencinski) pri meni pomeni: v šesti (RM) 2800 rpm, 130km/h... in ko odločneje pritisnem na gas...se avto PREMAKNE...
tu je fora vseh teh 200KM+; - pohecfan in podobno misleči... ne pa, da se bom vsak dan vozil 250km/h...
Lepo spisano. Tudi pri vožnji med 50 in 100km/h se rabi moč, sicer IMO več kot 200KM ne, oz. je tudi 130-160KM povsem zadovoljivo.
Res pa da po mojih izkušnjah se težko zadržiš da bi vozil samo 100, ker gre 120km/h praktično sam od sebe tudi v VI. (v mislih imam 2.0 TDI 140).
Saj z mojim 1.6 105 tudi prideš do 120, ampak da vzdržuješ to hitrost, moraš bit vedno v III., tako da se je precej lažje kontrolirat da voziš 100.
Ampak tako kot vozi eden v moji okolici s 330Cd (204KM), se pa pomoje da zadržat, če imaš v glavi vse pošlihtano. Ker on pospešuje na ravninah vse do 140, kar je pa pomoje že precej nevarno.
Do 120 za kratek čas na kakšni samotni ravnini, podnevi v idealnih pogojih, oz. 100 če so zraven še stranske ceste, še gre, več je pa že riskantno.
Zdaj da bi v VI. rabil ne vem kak hud pospešek je pa že mal overkill (pač zavarovanje, bencin, gume in ostali stroški, ki jih prinese tak avto, naprimer Megane RS, Focus ST, Leon Cupra), ampak tale Astra J 1.4 140 recimo ni za nikamor:
http://www.youtube.com/watch?v=CvyOOf3usdM10s 80-120 V. (oz. potemtakem je tudi 0-100 okol 10s) je zame zadovoljivo. Recimo Megane ali 308 1.2 130KM sta že taka.
Kak Golf 1.4/1.8 TSI 160 ali Astra 1.6 180 ali Giulietta 1.4 170 je pa zame več kot dovolj.