Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Reaper85
Novinec

Re: VW Golf 7 2015, 1.6 TDI Bluemotion

Napisal/-a Reaper85 Ne apr 05, 2015 3:10 pm

Odvisno koliko km delaš v eno smer, pri 10km je večina od teh stvari neuporabnih, še klima ti pomaga samo, če jo usmeriš direkt v glavo ali pa vsaj zraven glave, zraka itak ne ohladi niti za stopinjo.
Je pa precej uporabno gretje sprednjega stekla.

Pri tem Golfu me še najbolj motijo 15" platišča, celo zadaj vidim da so čeljusti zavor povsem na tesno s platišči. Saj jih imam tudi sam za pozimi na Astri H, ampak na 20k avto bi pa sam dal 225/45/17 za poleti in 205/55/16 za pozimi, oz. bi kar vzel 40 let.
Zaradi izgleda, pa tudi zaradi same vožnje po ovinkih, čeprav za 110KM so po mojih izkušnjah 205/55/16 vrh glave. 17 so primerne bolj za kakšnega 1.4 TSI.
Nek pristaš velikih platišč kot so 18 in 19 pa tudi nisem, res pa da če bi jih kdaj vozil, bi mogoče spremenil mnenje. Ampak na moji cesti imam en res razrit del, čez katerega nebi rad z 18-kami vozil.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Ne apr 05, 2015 3:16 pm

sem še en takih, ki mu oprema ne pomeni nič. Zadostuje mi klima, dobri sedeži in tempomat.

Ne potrebujem avt. menjalnika, stresnega okna, super ozvocenja, sportnega trdega podvozja, spojlerckov/velikih feltn in zadnjih šip na elektriko. Raje imam na roke, da si lahko clovek odpre steklo pri ugasnjenem avtu. Imam ksenonke, a so mi odvec; sodobne luči ne svetijo bistveno slabse, sploh ker se zelo malo vozim ponoci, na ceno zarnic pa niti da ne pomislim.

Poznam veliko ljudi, ki imajo denar, a ga ne kazejo na avtomobilu. Ja in vozijo VW z osnovno opremo, ker je avto solidno zanesljiv in dobro ergonomicen. Kia in podobna vozila pa bi ze prevec ceneno izstopala, sploh za tistega tisočaka razlike v ceni. Bolje redno menjati avto takoj po poteku garancije, kar je za marsikoga neprecenljivo.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Ne apr 05, 2015 3:21 pm

Pri mojem se od zunaj nič ne vidi kako je notri opremljen saj zadnji spojler je od Golfa 40 let, tudi znižano podvozje ima tako da meni zgleda lepo, čeprav je oprema "samo" Comfortline.
Res For oprema mi ne pomeni kaj dosti in tu ne igra vloge denar, sem že imel tudi polno opremljen avto pa nisem bil posebej navdušen. Edino če bi naročeval in bi imel možnost izbire bi dodatno vzel radarski tempomat. Na ture kot je 1200km v eno smer bi bila to super zadeva.

@yashica: hvala za želje. Točno to je bilo, zamešal je z mokrim menjalnikom. Na koliko bi pa ti menjal olje v tem menjalniku z 7 prestavami, ker proizvajalec trdi tako kot praviš life time. Samo sem tudi sam mnenja da boljše preventiva kot kurativa. Je ponavadi dosti ceneje. Bi bilo potrebno še kaj druga menjat razen olja v tem menjalniku dsg?

Da se vrnem na temo... Pnevmatike na vozilu so Michelin Energy Saver+ 195/65/15" napolnjene na 2,7 bar. Sem danes izmeril ogledala in sem ugotovil da dimenzija bočnih ogledal na "navadnem" golfu in Bluemotion je enaka. :)

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po apr 06, 2015 11:59 am

For je napisal/-a:Jaz bi se kar strinjal z abbe-jem. Če bi imel denar, bi imel VSE MOŽNO kar obstaja ....zakaj pa ne.
Meni se pri blaz2013 zdi smešno da mu oprema ne pomeni nič (jaz to berem "denar mi pomeni več") a odloči se za golfa? Zakaj potem ne za kakšno cenejšo znamko?

Jaz sem še zmeraj prepričan da je zanesljivost in kvaliteta precej pogojena s tem ali je avto najcenejši, ali najdražji. Mislim da precej sestavnih delov (ne opreme) ni enakih in najbrž tako dosežejo nižjo ceno. Tega se prav spomnim pred leti ko so mi menjali ročico smernikov. Tista pokvarjena je bila MADE IN****** kar nekaj, tisto ki so ugradili pa MADE IN Germany.
Sem imel in trojko in štirko vstopne modele in bil vsak mesec na servisu. Večina ljudi ki so tudi imeli golfe (najbrž ne najcenejše) se je čudila da se to dogaja.
Potem sem se odločil za Astro z najvišjim nivojem opreme, in je bila super izkušnja. Zdaj sem se tudi odločil za 308 z najvišjim nivojem opreme in upam na najboljše.

Meni se tudi zdi da to "NOČEM imeti" nekaj več opreme laganje samemu sebi. ;)

S tem se strinjam. Meni prav tako pomeni da čimveč dobim za vložen denar in sem za manj denarja dobil bolje opremljen avto in povrh vsega še večji. in to popolnoma NOV
ok, mogoče kako opremo nima ampak večinoma ima pa več.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po apr 06, 2015 6:57 pm

blaz2013 je napisal/-a:
Vzet je bil iz zaloge, kar je ostalo in ni bilo veliko izbire, poleg tega mi pa to zadošča kar ponuja Comfortline oprema.
.

čisto o.k. je tudi cena je ravno taprava, kakor tudi oprema(koliko denarja, toliko muzike) Bela barva mu sede....

Vsi so se zapičili v 15 col feltne: odlično kajti, gume (195/65/15) letne takoj zamenjaš za zimske ("bat za bat)" in takoj natakneš na te 15 col feltne, pri istem vulkanizerju kupiš (repliko originala 17 col + gume 225/45/17) si rešen kar se zimskih tiče za 5 sezon, menjaš sam doma v topli garaži......vse to te pride (vsaj v našem koncu Furlan/Lašič/Špica) cca 600€

PS. za servise delaj, tako kot sem ti v tisti temi(kto te Primožek nadrkava) tudi napisal.....če te še kaj zanima_vprašaj...

Še 1x - krasen voz :vrum

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po apr 06, 2015 7:09 pm

mavrica je napisal/-a:sem še en takih, ki mu oprema ne pomeni nič. Zadostuje mi klima, dobri sedeži in tempomat.

Ne potrebujem avt. menjalnika, stresnega okna, super ozvocenja, sportnega trdega podvozja, spojlerckov/velikih feltn in zadnjih šip na elektriko. Raje imam na roke, da si lahko clovek odpre steklo pri ugasnjenem avtu. Imam ksenonke, a so mi odvec; sodobne luči ne svetijo bistveno slabse, sploh ker se zelo malo vozim ponoci, na ceno zarnic pa niti da ne pomislim.

Poznam veliko ljudi, ki imajo denar, a ga ne kazejo na avtomobilu. Ja in vozijo VW z osnovno opremo, ker je avto solidno zanesljiv in dobro ergonomicen. Kia in podobna vozila pa bi ze prevec ceneno izstopala, sploh za tistega tisočaka razlike v ceni. Bolje redno menjati avto takoj po poteku garancije, kar je za marsikoga neprecenljivo.

:lol: :lol: :lol:
Lepo te prosim. Priznajte si že, da nočete izstopati v krogu ljudi, da slučajno ne bi bili drugačni. Podobno je z Iphone in Samsung telefoni, ko ljudje pač nočejo izstopati iz trenda črede ovac.

mito3000
Nov uporabnik

Napisal/-a mito3000 Po apr 06, 2015 8:07 pm

Super avto, tudi barva mu paše in tudi opremljen čisto spodobno. Ne razumem pa nekaterih, ki mislijo, da če avto nima kupa opreme, da potem je pa j**c. Enim je dovolj, da se udobno prepeljejo iz točke a v točko b in se jim ne vrti vse okoli pleha. Tudi jaz bi v mojem z lahkoto pogrešal večino novodobnih novotarij. Najboljši dodatek so še parkirni senzorji saj so današnji avti zelo nepregledni. Razne budalaštine kot so start-stop, avtomatsko prižiganje dolgih luči, opozarjanje na spremembo voznega pasu pa se je hvala bogu dalo večino izklopit.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Po apr 06, 2015 9:26 pm

Gosic je napisal/-a:
mavrica je napisal/-a:sem še en takih, ki mu oprema ne pomeni nič. Zadostuje mi klima, dobri sedeži in tempomat.

:lol: :lol: :lol:
Lepo te prosim. Priznajte si že, da nočete izstopati v krogu ljudi, da slučajno ne bi bili drugačni. Podobno je z Iphone in Samsung telefoni, ko ljudje pač nočejo izstopati iz trenda črede ovac.

Itak, v življenju je potrebno balansirati. Neka brezvezna oprema (po možnosti več tisočakov dražje) NE, serijski Golf in sedeži ergoActive (v primerjavi z Kio in cenenimi sedeži) DA.

Kot sem rekel: udobje, zanesljivost in ekonomičnost

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po apr 06, 2015 9:36 pm

:pop:

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Po apr 06, 2015 10:20 pm

:pivo
denis

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po apr 06, 2015 11:41 pm

Soliden avto. Glede opreme pa vsak sam ve kaj potrebuje in kaj ne. Nekaj kar je meni nujno drugemu ni potrebno. 15 col so pa cisto ok, pa.se cenovno najbolj racionalna izbira.
Osebno bi za ta denar vzel Peugeot 308 hdi Allure.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 06, 2015 11:48 pm

@Gosic: Kaj če bi si ti priznal, da si bolano obseden z značkami in poiskal strokovno pomoč namesto da svoje frustracije vsiljuješ še vsem ostalim na forumu? Sploh si ne predstavljam, kako ti funkcioniraš v življenju! A prijatelje (če jih imaš) odsloviš, če kupijo VW-ja oz. Samsung telefon? Smrtno resno sprašujem!

Smo že prvič razumeli, da te Kiino agresivno oglaševanje ne moti, VW-jevo, Škodino in Samsungovo te pa spravi na rob živčnega zloma, ni treba čisto v vsaki temi tega ponavljat. Verjetno se, če poguglaš "avtomobilizem", to tvoje mnenje pojavi med prvimi zadetki. Skoraj bi si upal trdit, da so ga že sostanovalci vseh forumašev uspeli podzavestno prebrat, tudi hišnih ljubljenčkov ne bi izključil...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic To apr 07, 2015 12:37 am

Lep avto. Upam, da ti bo dobro služil. Ne sekiraj se za mnenja nekaterih, ki izjemno radi popluvajo vse kar se da. Avto ima lepo notranjost in na zunaj je lep, tudi bela barva mu lepo paše.
Ne sekiraj se za negativna mnenja, moraš biti pa na njih pripravljen, če predstavlaš avto na tem forumu. Jaz se prav zaradi tega nisem odločil za ta korak.

Če te 15 col litke ne motijo jih obdrži in samo menjaj gume škoda denarja za 16 col. 195/65/15 je tako hvaležna dimenzija, da dobro premisli, če si res želiš kake druge. Če pa se boš le odločil kupiti litke glej 17 col ker za eno colo se ne splača nove kupovat. Jaz sem pri svojem Scenicu se kar odločil 17 vzet saj je imel 15 železne gor ko sem ga nabavil.

In ne zdi se mi nič narobe z vožnjo 110 km/h po avtocesti. 130 km/h je omejitev in ne ciljna hitrost, vsekakor pa 130 km/h ni minimalna hitrost kakor nekateri tukaj razumejo. Potem pa iščejo čistilo za gume, ki jim ne pošprica avta pri 250 km/h. Jaz raje takemu kaj povedal... :roll:

Kot sem rekel, lep avto, naj ti dobro služi in upam, da si zadovoljen z njim.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane To apr 07, 2015 7:09 am

blaz2013 je napisal/-a:Da se vrnem na temo... Pnevmatike na vozilu so [i]Michelin Energy Saver+ 195/65/15" napolnjene na 2,7 bar

Poročaj če so tudi tvoje taka katastrofa v dežju, sem jih imel na Puntu, ki je sedaj že šel od hiše ampak te pnevmatike so res zanič v dežju. Zanimiv mi je tudi tlak, ki lepo kaže na to, da se proizvajalci zelo prosto odločajo kolikšen tlak naj bi imel v gumah in to sploh nima neke velike veze z maso vozila.

Za tako dimenzijo gume in podobno maso vozila je kot kaže lahko vse od 2.0 do 2.7 bara, na Priusu imam predpisano 2.5, to je bilo leta 2009, če bo šlo tako naprej bo naslednje generacija imela že 3.0 :lol:
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To apr 07, 2015 8:49 am

Moram priznati, da mi je oblikovno avto dokaj všeč, sploh sprednji del. Da bi dal toliko denarja za tega golfa, nikakor. Notranjost mi je ogabna, verjamem da je funkcionalna itd...ampak avto je čisto brez strasti, pač golf. Ja, tudi opreme imam raje več kot manj in tu je dokaz, da pri nemcih moraš za "veliko" res veliko doplačati. Bi si raje polastil kakšne octavie za ta denar. Seveda moje mnenje, da ne bo takoj kritik :D
Vseeno, veliko varnih kilometrov in užitkov v vožnji.
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 07, 2015 9:25 am

Avto tudi meni zgleda bolj "bogo", ampak predvsem zato, ker so me s paketom 40 let razvadili, R-line je res izredno lep! Sredinska konzola v tej barvi oz. tisti del okrog radia mi tudi ni najbolj všeč. Je pa problem, da se 40 let ne dobi s 110 KM motorjem, tako da niti sam nevem, kaj bi izbral...

15" platišča so vizualno res bolj porazna, ampak odlična za zimo, cena gum itak smešna, pri tej generaciji so pa tudi vozne lastnosti z njimi solidne. Osebno bi čimprej nabavil 16" z letnimi in ta Energy Saver šrot šenkal rdečemu križu, da otrokom naredijo gugalnice! :mrgreen: Več kot 16", ki ob pravi izbiri platišč lepo polepšajo avto, je itak preseravanje na takšnem avtu. Zgleda sicer lepše, ampak ne odšteje višje nakupne cene, cene gum, porabe, manj udobja, zmogljivosti...

Glede opreme je pa pri nas itak najbolj pomembeno, da avto deluje opremljen, kaj dejansko ima oz. kaj lastnik uporablja, je sekundarnega pomena. Glavno da lahko ponosni novi lastnik reče, da ima "vso opremo" (neštetokrat slišano), čeprav nima niti polovice oz. vsaj tistih dražjih zadev ne in še tega, kar ima, ne (zna) uporablja(t) oz. sploh ne ve kaj ima, ker si je težko vzet eno uro časa in z navodili v rokah "spoznat" avto. Glavno da so meglenke v dežju vklopljene, nima veze če je treba odštet 700€ za komplet gum v najbolj blesavi dimenziji, ki je na razpolago za 17".

Za Golfa V Trendline z nekaj diskretnimi lepotnimi dodatki je bila večina prepričana, da je ne vem kako opremljen, celo lastnik Comfortline-a. Poznam ljudi, ki se dobesedno sprašujejo, od kod nekomu denar za (rabljenega uvoženega) Audija, čeprav je njihov nov avto nižjega ranga stal par tisočakov več. Eni bodo pač prepričani, da si avto preplačal, čeprav jih bo njihov z "vso opremo" pod črto s financiranjem stal občutno več (financiranje, vzdrževanje, gume, gorivo, izguba vrednosti, ...), spet drugi ljubosumni, tretji te bodo imeli za kmeta, ... Opinions are like assholes, everybody has one! :)

Mene pri konkurenci (tudi dobro opremljeni) zmoti pomanjkanje ali slaba izvedba zadev, ki sem jih pri Golfu vajen že vsaj 10 let. Enostopenjska stikala za šipe, nenastavljivi oz. neuporabni nasloni za roko, "skrita" stikala, prekratki sedalni deli sedežev, ... kup zadev, ki jih dejansko potrebujem in stalno uporabljam zna bit izvededenih toliko slabše, da me vse mine že ko se vsedem v avto.

Drugače pa odličen avto, dobra oprema, odličen motor (če vsaj približno upravičuje podatke na papirju), ... Naj ti dobro služi in le poročaj o porabi (v primerjavi z 1.2 TSI-jem)! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To apr 07, 2015 10:29 am

Hvala, bom poročal, samo moram oba jaz voziti, ker pri meni je pri obeh pol litra manjša poraba kot če ga vozi sorodnik, saj sem bil na dveh seminarjih in prebral sem si kakšne tri zgibanke o porabi. Male tajne velikih mojstrov :)
1.2 tsi dsg ima trenutno na interval 15.000km povprečno porabo okoli 5.7, za 1.6tdi pa računam da bo pri isti vožnji dober liter manj s tem da 1.2 tsi se bo od sedaj vozil večinoma regionala in mesta, 1.6tdi pa 80% avtocesta. Bomo videli...

Rad bi si kupil originalna platišča astana 16" zato bom počakal do oktobra saj niso poceni in strošek nakupa vozila tudi ni bil majhen, čeprav je lažje saj sem dal polog samo 50%.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 To apr 07, 2015 10:32 am

Jaz bom samo rekel srečno vožnjo in naj ti dobro služi! :)

J.McLane je napisal/-a:
blaz2013 je napisal/-a:Da se vrnem na temo... Pnevmatike na vozilu so [i]Michelin Energy Saver+ 195/65/15" napolnjene na 2,7 bar

Poročaj če so tudi tvoje taka katastrofa v dežju, sem jih imel na Puntu, ki je sedaj že šel od hiše ampak te pnevmatike so res zanič v dežju.

Zanimivo, oče jih ima na svojem avtomobilu (185/55R15), s katerim tudi sam dosti prevozim in o gumah ne morem rečt nič slabega. Držijo tudi po mokrem zelo dobro (ajde ni to pilot sport 3, ampak pri normalni (pa tudi malo hitrejši) vožnji ni treba skrbet, da bi guma spustila), obrabo imajo zelo majhno, poleg tega pa se še pri porabi dejansko nekaj pozna proti kakšnim "ne eko" gumam. Pa si imel ti te energy saver + ali starejše brez +? Naj bi ble te novejše precej izboljšane v mokrem, koliko je resnice v tem ne vem... Je pa tudi res, da se lahko enaka guma v različnih dimenzijah obnese zelo različno...

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane To apr 07, 2015 10:48 am

Ko so prišle ven (s + seveda) sem jih kupil ker so bile po testu sodeč zelo dobre, takoj naslednje leto so jih v istem testu in v dimenziji kot na tem Golfu spljuvali. Možno da so prvo leto dejansko naredili dobro gumo, ali pa da je dobra samo v nekaterih dimenzijah, očitno pa je danes v 195 dimenziji ta guma v dežju slaba.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To apr 07, 2015 10:51 am

@Tommy hotel sem dodati za Golfa 40let. Vozil sem nadomestnega kot testnega(tako golf 40 let kot highline) in zunanji izgled je tudi meni pri Golfu 40let všeč, notranjost izdelave je pa na nivoju highline opreme. Vozil sem 1.6TDI z 5 stopenjskim menjalnikom in sem bil presenečen nad voznimi lastnostmi saj je manj pretikanja in optimalen navor se mi zdi da je bil vedno prisoten. Za tiste ki ne znajo vozit varčno in hkrati pazit na vztrajnik, dpf in mislijo da so pri porabi pomembni samo obrati je 5 stopenjski veliko boljša izbira.
Sem mislil da je kakšna velika razlika v porabi med 5 in 6 stopenjskim pa sploh ni bila, ker pri 6 stopenjskim je treba večkrat pretikat in tam prihaja do izgub. Tudi na sprit monitorju je samo kakšna 2 deci razlike med 5 in 6 stopenjskim, kar je dejansko zelo malo. Pospeški in končna hitrost so pa tudi identični. Če se pa ne dela več kot 25 tisoč letno pa tako poznate moje mnenje to je-> tihi benciner- "radi al ne čuješ", čeprav tudi moj dizel je vedno tišji. Ne vem ali se je uho adaptiralo ali je res tišji :)
Zadnjič spremenil blaz2013, dne To apr 14, 2015 5:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov