Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Re: Mercedes-Benz S 500 CGI 4matic Lang (W221 mopf)

Napisal/-a Locher Pe okt 30, 2015 5:02 pm

acinho je napisal/-a:Redko pišem na kak forum, ampak tu se pa res moram oglasit..
Kaj ti sploh delaš na tem forumu? Čakaš da bo kdo objavil že tisočo sliko Cliota in se vzburjaš ob debatah o porabi, al te dejansko zanimajo avti? Kolikor vem, sonderklasse ne bo vzdrževal tega avta s tvojim denarjem, tud ga ni kupil s tvojim denarjem, zato ne vem zakaj je treba bit pameten? Človek verjetno ve, kolko ma denarja in kaj si lahko privošči, in hvala bogu da si lahko!! Al ti pričakuješ da proda S-klaso in da tebi denar, ker si zaslužiš? Če se je nekdo v življenju boljše znašel kot ti, ga je treba takoj na križ pribit, ne? Kdo je tebi prepovedal, da se izšolaš za zdravnika? Kdo ti prepoveduje, da greš zdaj v Nemčijo delat za višji denar? Kdo ti prepoveduje, da narediš nekaj iz sebe? Sem čistokrvni Slovenec, ampak me je vedno bolj sram, da sem, ker mi smo pa en tak bolano zavistn narod, da je to neverjetno. To gledam vse okoli mene, ne samo po forumih, vsakemu gre v nos, da si je nekdo privoščo nekaj več kot on, pa magari si je pač kupo Laguno namesto Megana. Ker itak je 11. božja zapoved, da moramo vsi vozit Dacie in ne zapravit centa več kot je nujno potrebno, drugače gremo direkt v pekel, ne? Po navadi pa so najbolj pametni o teh stvareh taki ljudje, ki pustijo mesečno plačo v lokalni gostilni in pri Marlboru.

Pa ne leti to osebno na tebe, mislim, da se kr marsikdo tu notri najde. Tebe sem zdaj pač izkoristil zarad te izjave.

Sicer pa.. sonderklasse, svetovn avto, takoj bi ga vzel v garažo. Od zunaj mi je celo lepši od aktualne S-klase, bolj robusten deluje. In hvala, da si ga predstavil, je kr prijetna osvežitev videt kak bolj posebn avto. Veliko varnih kilometrov in čuvaj ga, dokler bo pač tvoj!

PS: Še moje osebno mnenje glede podaljškov.. mislim, da na tak eleganten avto to ne paše, jaz bi razmislil samo o kakih AMG felnah. Sicer pa je to itak tvoja odločitev, v vsakem primeru bo bolan avto! :pivo

Kje si pa mene našel in zakaj to repliciraš meni? Kje sem napisal kaj proti zgornjemu S-u in njegovemu lastniku?

Moj post je bil namenjen tistemu, ki je limal novo Kio in starega Mercedesa za isti denar. Naj fant najprej kupi poceni S-a in ga vzdržuje 5 let, potem pa naj se oglaša.

acinho
Nov uporabnik

Napisal/-a acinho Pe okt 30, 2015 5:44 pm

Locher je napisal/-a:Kje si pa mene našel in zakaj to repliciraš meni? Kje sem napisal kaj proti zgornjemu S-u in njegovemu lastniku?

Moj post je bil namenjen tistemu, ki je limal novo Kio in starega Mercedesa za isti denar. Naj fant najprej kupi poceni S-a in ga vzdržuje 5 let, potem pa naj se oglaša.

Ej oprosti, to je bla res moja napaka, sem malo površno bral, kdo je kaj napisal in v katerem kontekstu, prosim brez zamere!! Sem malo drugače razumel tisto tvojo izjavo, pa sem jo kr uporabo za izhodišče, my bad :)
Ampak kot sem že reko, to itak ni bil osebni napad na tebe, tako da pomen moje objave pa vseeno ostaja isti.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe okt 30, 2015 6:03 pm

Sploh se ne gre za foušijo. Poglej npr. temo od Venoma, nobene foušije. Gre se za prepotentno konotacijo prvega posta, kjer avtor sam napiše, da je ta avto najboljši, roka na počez, itd. Potem pa še komentarji o parkiranju, ki je pa itak na stopnji enoceličarjev.

Glede samega avta- to je avto za fotre brez testosterona. Kjer je čar vožnje, če vse sam dela , sveti vamo tamo,opozarja na pas, predvideva neke situacije, išče luknje v cesti bla bla bla. Kadar vozim, hočem, da jaz vozim avto, ne on mene.
Sex turns gay people into Mexicans.

genus
Nov uporabnik

Napisal/-a genus Pe okt 30, 2015 6:14 pm

Kakšen je menjalnik v avtu, verjetno avtomatski... Lepo preklaplja?, koliko stopenjski? Videl sem da je sedaj Mercedes pri avtomatiki presedlal na 9 stopenjskega ga ima tvoj tudi?

Sicer je pa z avti tako kot z vsako drugo stvarjo v življenju, odvisno od človeka kaj ga veseli in kaj mu več pomeni.
Poznam človeka, ki ima mesečno plačo 10000€ pa se vozi v 9 let starem meganu in vlaga denar v nepremičnine( ima jih veliko), poznam človeka ki ima 900€ plače pa si je kupil nov avto za 25000€ na kredit. Enim veliko pomeni pleh, drugim nepremičnine, četrtim potovanje. Vsak zase najbolj ve do kod seže ni pa vse v denarju, čeprav danes te kdo porajta samo še če imaš nov avto in mantl.

So pa tudi takšni, ki se ukvarjajo s preprodajo vozil in se vozijo z novim mercedesom, bmwjem ali audijem(verjetno tudi kakšen tak bere forum), ko pa pride na ogled za rabljen avto se pa taktično pripelje kot klošar z avtom vrednim 500€, da se naredi bogega in da bi mu prodajalec čimbolj spustil ceno. Tako je mene eden naokoli prinesel, ravno toliko da se ni zjokal in izkoristil mojo dobroto, čez 2 tedna ga je pa na spletu prodajal za dvakratno ceno. Ali pa iz Nemčije pripelje zjahanega za 10000€, mu zbije km in nabije ceno na 18000€. Pa še davek po možnosti utaji. Če ima tak goljufiv človek nov avto za 60 ali 70 tisoč evrov se naj pa kar zaleti z njim v prvo drevo, to mu iz srca želim.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Pe okt 30, 2015 6:38 pm

zanimiva , a žalostna zgodba tvojega kolega iz faksa...noro..

ven0m je napisal/-a:Glede idiotov, ki se sekirajo čemu zapravljaš svoj denar pa se nikar ne sekiraj, takšni se bodo vedno našli. Žalostno je samo to, da so najglasnejši in najbolj moralizirajo tisti, ki se še nikoli v življenju niso pomaknili 5km iz domače vasi ali mesta.
Jaz vem zase, da sem si avto kupil za lastno veselje. Ljudem, ki bo všeč jim z veseljem kaj razložim o avtu ter stvari razkažem; glede tistih, ki me imajo za prepotentneža, se zgražajo in pametujejo pa mi kratko malo dol visi. Meni je glavno, da avto meni pričara nasmešek na obraz ter kurjo polt na roke - tak avto, ki sem si ga že vedno želel.

se podšišem pod tole , vse povedano
ex S 600 (W220) /////AMG Paket
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Pe okt 30, 2015 6:40 pm

@genus: da avtomatski menjalnik je, 7G-tronic plus, prestavlja fino.
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Aleennn
Novinec

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Aleennn Pe okt 30, 2015 7:27 pm

Tk bom rekel. Avto mi vizualno ni vsec, tud dejstvo da je Mercedes mi ne disi najbolj. Pac vsak ima svoj okus ;)
Kar se pa tehnologije tice, pa si clovek ne more niti predstavljat kaj tak avto ponuja. In prav s tega stalisca (tehnologija) mi je tak avto res WAUU!
Senzorji za vsako stvar, udobje je najbrz nenormalno dobro. Z veseljem berem tako temo, ker ne glede na moj okus (makaronarski avti) sem ljubitelj avtomobilov, pa naj bodo katere koli znamke.. ;)

Vseeno, imel ga nebi (ce bi imel denar za kupit avto iz tega cenovnega razreda, bi verjetno izbral drugega), ampak to ni moja stvar. Vazno da je tebi vsec in to je to. :)

Me pa veseli, da se vsake toliko predstavi tud kaksn bolj "premium" avto na forumu. :)

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Pe okt 30, 2015 10:27 pm

Sonderklasse je napisal/-a:Dajte se malo brzdati no, saj nismo v kurniku, da bomo imeli take nizkotne debate.

Izgleda si že toliko časa v Nemčiji, da si pozabil, kako zadeva deluje v Sloveniji. Ko predstaviš takšen avto dobiš takoj kup ''pametnjakovičev'', ki morajo opravičevati, da si ne morejo privoščiti ladje, temveč vozijo čisto običajen avto za par jurjev. In to počnejo s tem, da tebe kot lastnika potiskajo v drek.
Če tega ne moreš prenašati in ti dvigne pritisk, bo najbolje, da zaključiš svojo karijero tukaj. Čeprav bi bilo škoda, ker je res fajn pogledat take zadeve in o njej izvedet kakšno informacijo iz prve roke.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Pe okt 30, 2015 11:47 pm

Kr nadaljuj, saj te take malenkosti ne morejo vreči iz tira. Kdor je fauš naj bo. Mogoče pa dobiš zraven za kaki tank benza
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher So okt 31, 2015 3:37 pm

Lastnik da zaslužiti Petrolu (in posledično državi) več kot vsi jamrači skupaj. Če bi ga registriral v Slo, bi bila številka še toliko višja. Še več bi zaslužili na račun lastnika, če bi v Sloveniji kaj podobnega sploh proizvajali.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m So okt 31, 2015 8:04 pm

Locher je napisal/-a:Lastnik da zaslužiti Petrolu (in posledično državi) več kot vsi jamrači skupaj. Če bi ga registriral v Slo, bi bila številka še toliko višja. Še več bi zaslužili na račun lastnika, če bi v Sloveniji kaj podobnega sploh proizvajali.

Redko kdo še sploh takšne avte kupuje/registrira v Slo. zaradi ubijalskega DMV-ja.
Tudi mene je to odvirnilo od uvoza avta, ki je za 25-30k€ dosegljiv na Nemškem trgu, za uvoz v Slo. pa doračunaš 44% davka in ni več tak "špasig"...
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc So okt 31, 2015 8:13 pm

mtl je napisal/-a:
Sonderklasse je napisal/-a:Dajte se malo brzdati no, saj nismo v kurniku, da bomo imeli take nizkotne debate.

Izgleda si že toliko časa v Nemčiji, da si pozabil, kako zadeva deluje v Sloveniji. Ko predstaviš takšen avto dobiš takoj kup ''pametnjakovičev'', ki morajo opravičevati, da si ne morejo privoščiti ladje, temveč vozijo čisto običajen avto za par jurjev. In to počnejo s tem, da tebe kot lastnika potiskajo v drek.
Če tega ne moreš prenašati in ti dvigne pritisk, bo najbolje, da zaključiš svojo karijero tukaj. Čeprav bi bilo škoda, ker je res fajn pogledat take zadeve in o njej izvedet kakšno informacijo iz prve roke.

privatnik, ki oglasuje svoje storitve pa toliko slovnicnih napak. zdaj bos vzrojil in se spravil na moje sumnike in majhne zacetnice ampak imam taksno naravo dela, da se mi ne da za vsako forumsko neumnost ponastavljati tipkovnice, pa tudi casi ircanja so toliko bolj zivi.

zagovarjanje *****, dokler imas od njih koristi, je pa itak v domeni slovenskega (hlapcevskega) naroda, ki si ne zasluzi svoje drzave. nevretencarji...

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Ne nov 01, 2015 6:29 am

ggorenc je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:

privatnik, ki oglasuje svoje storitve pa toliko slovnicnih napak. zdaj bos vzrojil in se spravil na moje sumnike in majhne zacetnice ampak imam taksno naravo dela, da se mi ne da za vsako forumsko neumnost ponastavljati tipkovnice, pa tudi casi ircanja so toliko bolj zivi.

zagovarjanje *****, dokler imas od njih koristi, je pa itak v domeni slovenskega (hlapcevskega) naroda, ki si ne zasluzi svoje drzave. nevretencarji...

2x si že komentiral v tej temi in nič konstruktivnega nisi doprinesel k debati, razen mešanja dreka.
Nobenega tu ne zanima ureditev sveta in narava tvojega poklica, ki ti preprečuje uporabo šumnikov.

Kot sta rekla Slon in Sadež: "Hitro odidi, pojdi vstran, teci; oz. po štajersko, s-pizdi."
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Ne nov 01, 2015 10:49 am

Kapo dol za avto, ki je res "top of the top".

Žal še nisem imel možnosti se zapeljati z tem modelom, ampak ne dvomim da je vožnja razred zase, kar se tiče udobja, varnosti...

Kar se tiče izbire platišč, pa bi za moje pojme bile zelo hude Kahn RS-L (https://www.tuningworld.com.au/gallery/wp-content/uploads/2012/03/Mercedes-Benz-S-Class-Kahn-Wheels5.jpg).

Veliko varnih km.

Lp

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Ne nov 01, 2015 11:08 am

_IceMan_ je napisal/-a:Kapo dol za avto, ki je res "top of the top".

Žal še nisem imel možnosti se zapeljati z tem modelom, ampak ne dvomim da je vožnja razred zase, kar se tiče udobja, varnosti...

Kar se tiče izbire platišč, pa bi za moje pojme bile zelo hude Kahn RS-L (https://www.tuningworld.com.au/gallery/wp-content/uploads/2012/03/Mercedes-Benz-S-Class-Kahn-Wheels5.jpg).

Veliko varnih km.

Lp

hvala lepa ze želje - če bo kdaj šansa, greva lahko en krog
res je, tudi meni so Kahn RS-L nore (!), sicer je zame še vedno umetnina zase MAE-Crown-Jewel - te mi (za moje pojme) nobeden ne prekaša
a tudi 20'' serijske MB feltne mu zelo lepo pašejo (tu našel sliko s celo enakim avtom), so res bolj zadržane, a zato bolj elegantne
bomo videli še kaj in kako bo :)
Slika
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Ne nov 01, 2015 11:22 am

Res je, tudi original platišča izgledajo super.

Z veseljem! :)

Žal sem tudi sam med tednom v tujini, tako da so samo vikendi prosti.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Po nov 02, 2015 10:51 am

Našel vrhunski prispevek o zgodovini S-razreda, njegovem portfoliu, inovacijah.
Vredno ogleda :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=2gEVkFahYH4
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Če nov 05, 2015 12:46 am

Danes imel mali shooting na Brdu.
Odlične slike legende in morda nekoč legende.
Kultni 170sd (interno W136) se je postavil ob bok mojemu S500 (W221mopf).
Sledijo še slike iz Vile Bled ter ob Blejskemu jezeru.
Če koga zanima , ta kompletno restavriran oldtimer z generalko (od takrat le 6.000 km), se prodaja za dobrih 50.000 €. Gre za model, ki bil predstavljen leta 1937, ta konkretno pa je letnik 1950. Vrhunski!
Čeprav ni sicer dejansko prapraprapra dedek od S-a (to je bil seveda en in edini 'Adenauer') je tudi 170 prijeten in zelo zanimiv model.
Predvsem v kremweiss barvi (koda 167), ki je dokaj podobna moji designo diamond white bright metallic.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse So nov 07, 2015 7:46 pm

IndianSummer - shooting

White diamond bathing in indian summer 8)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Ne nov 08, 2015 6:19 pm

A si bil mogoce v Roni v Kranju :D ?
Itak da si bil ti, dobra mrcina, v naslednjo te pocukam za rokav da mal razkazes :D .
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov