Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Če dec 09, 2004 12:05 pm

Mastna hrana, alkohol, cigareti ... s tem vsakdo skoduje "le" sebi (z minimalno izjemo pasivnih kadilcev). Srcna bolezen? Bodi no resen! Z nekulturno in objestno voznjo ogrozas se nemalo drugih udelezencev, navadno pa jo najslabse odnese tisti, ki nic kriv. Seveda je zahodnjaska kultura visja, ravno v tem je poanta.
Ti zaradi mene imej svoje veselje, ampak ko bos zaradi tega svojega veselja nekomu pokvaril dan (ali se kaj hujsega), upam, da bos trpel in zivel s tem vse do svoje smrti. Po toci zvoniti je prepozno, zato pravocasno pamet v roke. Ce vozis tako kot razmisljas, potem je moje "pametovanje" vsekakor upraviceno. :(
Ali bo treba zadevo narisat? :roll:

Uporabniški avatar
TopGear
Nov uporabnik

Napisal/-a TopGear Če dec 09, 2004 12:19 pm

ti pa ziher nisi sov z tem cliotam 1:13 xxx. Ze magazinovci so sli z 1:15, pa so mački taki ... dej si raje uradn casomerilec, ne pa da po svoje stopas, sploh pa ne z mobitelom LOL!

ClioFan
Nov uporabnik

Napisal/-a ClioFan Če dec 09, 2004 12:58 pm

gerchy je napisal/-a:Mastna hrana, alkohol, cigareti ... s tem vsakdo skoduje "le" sebi (z minimalno izjemo pasivnih kadilcev). Srcna bolezen? Bodi no resen! Z nekulturno in objestno voznjo ogrozas se nemalo drugih udelezencev, navadno pa jo najslabse odnese tisti, ki nic kriv. Seveda je zahodnjaska kultura visja, ravno v tem je poanta.
Ti zaradi mene imej svoje veselje, ampak ko bos zaradi tega svojega veselja nekomu pokvaril dan (ali se kaj hujsega), upam, da bos trpel in zivel s tem vse do svoje smrti. Po toci zvoniti je prepozno, zato pravocasno pamet v roke. Ce vozis tako kot razmisljas, potem je moje "pametovanje" vsekakor upraviceno. :(

Kaj misliš, da je v Sloveniji najpogostejši vzrok smrti. Ti bom pomagal.... srčni infarkt.Na leto umre na cestah cca 200 ljudi, zaradi srčnih bolezni več tisoč. 200 proti tisočim, da še enkrat ponovim. Ne razumeš pomembnosti a, ti je televizija možgane oprala??? A sj razumem, če je pa nesreča objavljena na televiziji al pa v časopisih je pa ziher bolj pomembno, a.

Aja definiraj tist nič kriv. Sj če jst dobim raka, tud nism nč kriv, pa bm vseeno umru. To moraš vzeti v zakup, nesreče se dogajajo, ljudje uimirajo, nič ni večno. Morski psi so tudi stigmatizirani, pa več ljudi umre zaradi kokosovega oreha, ki jim pade na glavo, kot pa ugriza morskega psa. Preveč ozko gledaš na stvari. Četudi se bodo vsi vozili po omejitvah, se bodo nesreče vseeno dogajale, ljudje bodo umiralii, če ne drugega kakšna megla, verižno trčenje in bam...

biggie
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a biggie Če dec 09, 2004 12:58 pm

ClioFan je napisal/-a:Vsi ki ste preveč pametni... Vozim hitro tam kjer se da, po naselju vedno počasi. Če pa kdo na regionalnki izven naselja obrača na cesti je pa to čist njegov problem in se ne čutim odgovornega.

Sej tvoj govor ni tako napačen, delno se strinjam, čeprav bi na tvojem mestu izpustil tisto o srčnih bolnikih itd, ker ima veliko ljudi težave s srcem dedne, pa pustimo to, tukaj smo se pogovarjali o cesti.
Zgornji citiran odstavek pa pove da ŠE VEDNO nisi dojel zakaj so omejitve. Če si ti spreten voznik, kar glede na čas mobikroga najbrž tudi si, še ne pomeni da so spretni tudi drugi in če se boš peljal po omejitvah(ne mislim strogo)boš nesrečo morda lahko preprečil, če pa boš divjal pa je verjetno ne boš mogel. A me razumeš? Tudi če se najprej ne boš počutil krivega se boš po določenem času le začel spraševati kaj bi bilo če bi vozil počasi.
Sam po cestah nikoli ne divjam in vsakič ko se mi zaradi zmerne vožnje uspe izogniti kakšnemu karambolu sem zelo ponosen nase.
@Topgear
Na mobitel se da čas zmeriti precej natančno.

biggie
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a biggie Če dec 09, 2004 1:03 pm

ClioFan je napisal/-a:
gerchy je napisal/-a:Mastna hrana, alkohol, cigareti ... s tem vsakdo skoduje "le" sebi (z minimalno izjemo pasivnih kadilcev). Srcna bolezen? Bodi no resen! Z nekulturno in objestno voznjo ogrozas se nemalo drugih udelezencev, navadno pa jo najslabse odnese tisti, ki nic kriv. Seveda je zahodnjaska kultura visja, ravno v tem je poanta.

Kaj misliš, da je v Sloveniji najpogostejši vzrok smrti. Ti bom pomagal.... srčni infarkt.Na leto umre na cestah cca 200 ljudi, zaradi srčnih bolezni več tisoč. 200 proti tisočim, da še enkrat ponovim. Ne razumeš pomembnosti a, ti je televizija možgane oprala??? A sj razumem, če je pa nesreča objavljena na televiziji al pa v časopisih je pa ziher bolj pomembno, a.

Aja definiraj tist nič kriv. Sj če jst dobim raka, tud nism nč kriv, pa bm vseeno umru. To moraš vzeti v zakup, nesreče se dogajajo, ljudje uimirajo, nič ni večno. Morski psi so tudi stigmatizirani, pa več ljudi umre zaradi kokosovega oreha, ki jim pade na glavo, kot pa ugriza morskega psa. Preveč ozko gledaš na stvari. Četudi se bodo vsi vozili po omejitvah, se bodo nesreče vseeno dogajale, ljudje bodo umiralii, če ne drugega kakšna megla, verižno trčenje in bam...

To so pa bedarije. Me prav zanima kaj bi o tem komentiral če bi se zgodila nesreča in bi kdo zaradi tega ostal na vozičku (bognedaj!) Ti ali kdo drug. Bi še vedno premleval statistične podatke o vzrokih smrti? Bi se jezil na povzročitelja?
Jezen bi bil ker si divjal.

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Če dec 09, 2004 1:07 pm

ClioFan je napisal/-a:Kaj misliš, da je v Sloveniji najpogostejši vzrok smrti ...

Pa kaj ima najpogostejsi vzrok smrti skupnega z neprilagojeno voznjo? Clovek umre, ko mu zivljenjske funkcije pac nehajo delovati. Pika.
Ce ze na vsak nacin primerjas "krivdo", ... za smrtno bolezen morda nisi kriv, ampak nesreco na cesti pa lahko preprecis! Ce povzamem torej tvojo logiko, lahko ljudje na cestah mirne volje divjajo, saj je za najvec smrtnih zrtev itak krivec zdravstveno stanje. Ja, ljudje pac nismo nesmrtni.
Za definicijo "nic kriv", ti prepisem policijsko porocilo iz dnevnega casopisja: "zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotni pas in trcil v nasproti vozece vozilo, ki je pripeljalo pravilno. Voznik (krivec) huje ranjen, sopotnik v nasprotnem vozilu mrtev".

Get the point? :shock:

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če dec 09, 2004 1:14 pm

TopGear je napisal/-a:ti pa ziher nisi sov z tem cliotam 1:13 xxx. Ze magazinovci so sli z 1:15, pa so mački taki ... dej si raje uradn casomerilec, ne pa da po svoje stopas, sploh pa ne z mobitelom LOL!

Ne govori če ne veš.

Pa dobro preberi članek v AM, da boš videl kako so oni čas merili.
http://www.raceland.si

ClioFan
Nov uporabnik

Napisal/-a ClioFan Če dec 09, 2004 1:16 pm

gerchy je napisal/-a:
ClioFan je napisal/-a:Kaj misliš, da je v Sloveniji najpogostejši vzrok smrti ...

Pa kaj ima najpogostejsi vzrok smrti skupnega z neprilagojeno voznjo? Clovek umre, ko mu zivljenjske funkcije pac nehajo delovati. Pika.
Ce ze na vsak nacin primerjas "krivdo", ... za smrtno bolezen morda nisi kriv, ampak nesreco na cesti pa lahko preprecis! Ce povzamem torej tvojo logiko, lahko ljudje na cestah mirne volje divjajo, saj je za najvec smrtnih zrtev itak krivec zdravstveno stanje. Ja, ljudje pac nismo nesmrtni.
Za definicijo "nic kriv", ti prepisem policijsko porocilo iz dnevnega casopisja: "zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotni pas in trcil v nasproti vozece vozilo, ki je pripeljalo pravilno. Voznik huje ranjen, sopotnik v nasprotnem vozilu mrtev".

Get the point? :shock:

Zakaj bi vsi divjali ?? Mogoče pa nekaterim ni to v veselje...

Tist s časopisom si mi vse povedal. A potem to pomeni, da če bi prebral naslov umrl pri 40 zaradi odpovedi srca in pustil nepreskrbljene tri otroke, da bi tudi na veliko obsojal tiste, ki ne skrbijo za svoje zdravje.

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Če dec 09, 2004 1:23 pm

ClioFan ... Poglej se enkrat, pa beri pocasi.

Ce clovek umre, naj bo to prezgodaj ali zaradi kakrsnegakoli bolezenskega vzroka, pac umre, s tem ni skodoval drugemu. Kdor ne skrbi za lastno zdravje, samemu sebi jamo koplje, kdor vozi neprimerno, to pocne drugim (in sebi).
Dobro, seveda ljudje zalujejo za njim, ampak ko nekdo na cesti po neunmen povzroci nesreco s smrtnim izzidom, s svojim dejanjem oskoduje nekoga, ki prakticno nic ni kriv, le ob napacnem casu je na napacnem mestu. In ce pogledas tako, bi lahko bil naslov tudi "Zena ovdovela zaradi hude bolezni moza, sina povozil mladoletnik zaradi pomanjkanja izkusenj".
Imas torej zalovanje + smrt, ki je bila nepotrebna. Ce ze vztrajas pri casopisnih naslovih in posledicah.

Pa menda ja ni tezko razumet tega? Sploh pa s svojim pisanjem vedno znova dokazujes, da ocitno nimas glave na pravem mestu. In zaradi takih, sem vcasih vesel novega zakona!

ClioFan
Nov uporabnik

Napisal/-a ClioFan Če dec 09, 2004 1:36 pm

biggie je napisal/-a:
ClioFan je napisal/-a:

To so pa bedarije. Me prav zanima kaj bi o tem komentiral če bi se zgodila nesreča in bi kdo zaradi tega ostal na vozičku (bognedaj!) Ti ali kdo drug. Bi še vedno premleval statistične podatke o vzrokih smrti? Bi se jezil na povzročitelja?
Jezen bi bil ker si divjal.

Se mi je že velik bullshita zgodil u lajfu, pa ni v nobeni korelaciji z načinom življenja in sem se sprijaznil, da karkoli se zgodi, se pač zgodi. Če premlevam, kako bi bilo če bi drugače reagiral si rečem, da če se mi ne bi to zgodilo, bi se mi pa kaj drugega. Naprimer usojeno mi je, da bom ob 20 jurjev. Ali jih dam zaradi prehitre vožnje, ali mi jih ukradejo, ali zgubim mobitel, ali mi poškodujejo avto. V vsakem primeru bom ob njih. Isto ti je s tem, če ti je usojeno, ni važno zakaj se ti zgodi, važen je rezultat. Smo premahjni, da bi vplivali na take stvari. Eden umre zaradi žoge v prsa pri 14, drugi v prometni nesreči, tretji zaradi bolezni. Če je usojeno, je usojeno.

ClioFan
Nov uporabnik

Napisal/-a ClioFan Če dec 09, 2004 1:43 pm

gerchy je napisal/-a:ClioFan ... Poglej se enkrat, pa beri pocasi.

Ce clovek umre, naj bo to prezgodaj ali zaradi kakrsnegakoli bolezenskega vzroka, pac umre, s tem ni skodoval drugemu. Kdor ne skrbi za lastno zdravje, samemu sebi jamo koplje, kdor vozi neprimerno, to pocne drugim (in sebi).
Dobro, seveda ljudje zalujejo za njim, ampak ko nekdo na cesti po neunmen povzroci nesreco s smrtnim izzidom, s svojim dejanjem oskoduje nekoga, ki prakticno nic ni kriv, le ob napacnem casu je na napacnem mestu. In ce pogledas tako, bi lahko bil naslov tudi "Zena ovdovela zaradi hude bolezni moza, sina povozil mladoletnik zaradi pomanjkanja izkusenj".
Imas torej zalovanje + smrt, ki je bila nepotrebna. Ce ze vztrajas pri casopisnih naslovih in posledicah.

Pa menda ja ni tezko razumet tega? Sploh pa s svojim pisanjem vedno znova dokazujes, da ocitno nimas glave na pravem mestu. In zaradi takih, sem vcasih vesel novega zakona!

Veliko več je nesreč, ki so posledica pijanih voznikov, izseljevanj prednosti, napzljivosti, vendar pa bodo na koncu vedno krivi tisti z taglasnimi avtomobilom, ki se prehitro pripelje. Moj bog sj je tako, kot bi poslušal kakšno staro babico.

Kaj pa misliš, da bojo naredili z novim zakonom??? Če bi trenja gledu, pa mal s svojo glavo razmišlju bi vidu veliko konstruktivnih kritik proti zakonu.

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Če dec 09, 2004 1:58 pm

Hja, ce bi ti razmisljal s svojo glavo, ne bi verjel v usodo ... :noro
S tem si krasno podal svojo intelektualno raven in lahko debato zakljucimo.

Se pravi ... divjaj, kolikor ti je volja, tako ali tako ti je vnaprej usojeno, ce se ti bo kaj zgodilo (pa verjetno tudi tistemu, ki se bo nic kriv pripeljal nasproti). Ce se ti pa ne bo, ti bodo pa odnesli mobitel. Ali pa anteno. :P

Se kar se tice zakona ... jaz ga ne zagovarjam, ker vem, da tudi postena denarna kazen navadno ne odvrne od taksnega pocetja.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 09, 2004 2:07 pm

JohnyR je napisal/-a:Ne govori če ne veš.

A lahko poveš razliko v merjenju časov pri AM in na teh srečanjih(razen v aparaturah)?

P.S To ni provokacija!!!!!!, samo me zanima...čist tko iz firbca, hvala ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če dec 09, 2004 2:11 pm

Slide je napisal/-a:
JohnyR je napisal/-a:Ne govori če ne veš.

A lahko poveš razliko v merjenju časov pri AM in na teh srečanjih(razen v aparaturah)?

P.S To ni provokacija!!!!!!, samo me zanima...čist tko iz firbca, hvala ;)

V članku so napisal da so merili čase le enei osebi, ki prej nikoli teh avtov ni vozila, vozil je pa samo tri kroge (mogoče kakega več), ker so hoteli tudi podatek kako lahko je avto obvladati.

To pa pomeni da meritve niso merodajavne, ker vsak avto zahteva svoj način vožnje.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če dec 09, 2004 2:12 pm

Js tud vrjamem v usodo, na cesti kr spustim volan, pa si rečem, če mi je usojeno... Dj no ne gonte mi prosm, k po pa lahko sam forum dol zapremo...

ClioFan
Nov uporabnik

Napisal/-a ClioFan Če dec 09, 2004 2:12 pm

gerchy je napisal/-a:Hja, ce bi ti razmisljal s svojo glavo, ne bi verjel v usodo ... :noro
S tem si krasno podal svojo intelektualno raven in lahko debato zakljucimo.

Se pravi ... divjaj, kolikor ti je volja, tako ali tako ti je vnaprej usojeno, ce se ti bo kaj zgodilo. Ce se ti pa kaj ne bo, ti bodo pa odnesli mobitel. Ali pa anteno. :P

Hmm jst bi pa reku, da si ti precej bolj "ozko" usmerjen... Že to tvoje obsojanje in predvidevanje....

Kdaj pa si se že v življenju s svojo voljo odloču??? Hmmm če bi mel ene dve ure cajta, bi ti lahko razložil, da za vse kar si se v življenju odloču obstaja razlog oz. nek drug dejavnik, ki je na tebe vplival in če bi svoje življenje živel še enkrat do potankosti isto, bi se v vsaki situaciji isto odloču, to pa pomeni, da ni svobodne volje. To pa spet ne pomeni, da bi morali vsi isto razmišljati, ker nas niso oblikovali isti dejavniki oz. okoliščine.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če dec 09, 2004 2:14 pm

Dost je tegale offtopic sranja! Ne bomo se pogovarjal o usodi v topicu MOBIKROG!!!

Fak an.

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Če dec 09, 2004 2:21 pm

ClioFan je napisal/-a:Kdaj pa si se že v življenju s svojo voljo odloču???

Hm. Jaz se vedno sam odlocam. Temu se rece svobodna volja v kapitalisticno-demokraticnem okolju. To, kar govoris, da za vsako stvar obstaja razlog, je seveda se kako res. Temu se rece teorija kaosa. In sedaj si dokazal, da trdis dve nasprotni izjavi. Teorija kaosa izpodbija teorijo o usodi, saj ce za vsako stvar obstaja razlog, stvari ne morejo biti dolocene vnaprej.

Pa se zanimivost: ce bi se se enkrat rodil in odlocal povsem isto, bi bilo kljub temu vse drugace, kot je denimo danes. Temu se rece splet okoliscin in volja ostalih ljudi.

ClioFan
Nov uporabnik

Napisal/-a ClioFan Če dec 09, 2004 2:31 pm

gerchy je napisal/-a:

Pa se zanimivost: ce bi se se enkrat rodil in odlocal povsem isto, bi bilo kljub temu vse drugace, kot je denimo danes. Temu se rece splet okoliscin in volja ostalih ljudi.

No mislu sm v istih okoliščinah. Ali pa tako si zamisli, da bi čas prevrtel nazaj, bi se z današnjimi izkušnjami sicer drugače odločil, vndar pa v okoliščinah in izkušnjah v trenutku odločitve bi se odločil isto in to za mene ni svobodna volja, če si produkt okoliščin, ki se ti zgodijo v življenju.

ClioFan
Nov uporabnik

Napisal/-a ClioFan Če dec 09, 2004 2:36 pm

gerchy je napisal/-a:

Hm. Jaz se vedno sam odlocam. Temu se rece svobodna volja v kapitalisticno-demokraticnem okolju. To, kar govoris, da za vsako stvar obstaja razlog, je seveda se kako res. Temu se rece teorija kaosa. In sedaj si dokazal, da trdis dve nasprotni izjavi. Teorija kaosa izpodbija teorijo o usodi, saj ce za vsako stvar obstaja razlog, stvari ne morejo biti dolocene vnaprej.
P

Nism napisu, da za vsako stvar obstaja razlog, ampak za vsako odločitev, ki jo sprejmeš obstaja razlog (tehtanje koristi, ki so odvisne od posameznika do posameznika zaradi vpliva različnih dejavnikov v preteklosti). Sem pa spadajo stvari, ki se tebi zgodijo (nesreča zaradi tuje krivde, loto, itd.)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov