Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po nov 14, 2005 10:57 am

jorgeus je napisal/-a:
@Eclipse: saj ni pomembno ali je brisalec uporaben al ne, važno da lepo zgleda če ga ni

Estetika pred funkcionalnostjo? In to pri tako delikatnih zadevah kot je ena izmed tehnoloskih resitev za vecjo preglednost iz vozila in s tem vecjo varnost v cestnem prometu? Se vam ne zdi, da mora avto it cez cel kup enih testov, preden gre lohk v proizvodnjo...in da mogoce bi dizajnarji tud raj videl avto brez brisalcev, ker je res lepsi...pa ne smejo tazga avto spustit na cesto..? Ne vem, no, men se zdi to mal nezrelo vse skup... Pa brez zamere.

hja potem ne bi smeli na avtu predelovat nič ker npr.
1. lambo doors nihče ne stestira preden jih da gor
2.clean look brez kljuk - nihče nestestira preden to dol pobere čeprav je nevarno če imaš crash
3.alu pedalke-nevarne ker drsijo
4.drugačni volani itd.. itd...
skratka marsikaj je nevarno in se ne sme pa se vseeno dela.Meni osebno so vozila brez zadnjih brisalcev lepša,lahko pa je tudi brisalec samo vgraviran v steklo in ne v pleh.Mislim da če odstraniš zadnji brisalec je manj nevarno kokr recimo alu pedalke ali nevem pobiranje ključavnic dol z vrat itd...

#Tomo# js sm mel zadno tablico privijačeno z 2 vijakoma.Ker lepilu nisem zaupal sem prevrtal tablico v eni črki in eni številki.Dal sem noter vijake z utorom,tako da se je vijak lepo poravnal s tablico.Potem pa sem uzel črno barvo(avtolak) in glave vijakov prebarval v črno.ko si stal ene 1,5 metra ali 2 od avta in če nisi vedel kje so vijaki jih nisi videl.Na zadni strani odbijača pa sem dal matice s podložkami.Tako da če sem hotel tablico dol obiti bi moral avto dvigniti.
Težav s policijo nisem imel nikoli zaradi tega je pa to prepovedano in se kaznuje po zakonu ker uničiš tablico s tem ki pa ni tvoja.
Potem pa se jaz vprašam recimo zakaj pa ne kaznujejo nekaterih tovornih vozil ki imajo prinetane tablice ali pa celo nekatera lastna policijska vozila in motorje ki imajo prinetane tablice? :roll:
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Po nov 14, 2005 11:02 am

Itak tako pač je. Naši zakoni so...tak vsi vemo
@Jorgeus: potem je res najbolje, da sploh nič ne spreminjaš na avtu an :EE

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po nov 14, 2005 4:39 pm

Jah, no,lohk ga prefarbas... ;)

Ne, sam recimo niti ni nujno da dezuje, lohk je po dezju, na avtocesti, se vozs kako uro, pa povej, kok vidis brez brisalca... Ker ce je na avtocesti kaj pomembno, da uporabljas vsa vzratna ogledala...
No, moje skromno misljenje. Drugace pa veliko veselja in uspeha pri "pimpanju". :lol:
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po nov 14, 2005 5:01 pm

kaj pa če pošpricaš zadnjo šipo z uni rain-x al kaj je že? pa imaš problem rešen,
kaplje bojo odtekle dol.
Slika

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Po nov 14, 2005 9:46 pm

Kok ste pametni glede enga brisalca ... sam mam 4vratn avto in nimam zadnga brisalca tko da še zdaleč nebo edini brez na cestah če ga bo dal dol :roll:

Pa tut niti mal nimam problemov glede tega ker nimam brisalca , valda če nikol nisi meu avta brez brisalca zadi si mislš kok je to smotan in oh in sploh grozn. NI RES. Ker če bi blo to tako nevarno, nebi delali avtov brez zadnjega brisalca. Pa dost "problema" reši ogrevanje zadnje šipe, ki pa ga ima res vsak avto. ;)

Tko da Tomo če ti bo tako lepše oz. hočeš to narediti "DO IT" ... :twisted:

Lp

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo Po nov 14, 2005 10:39 pm

2f&2f tko izi pa tut ni->getz recmo sam da je mal dž pa da mal hitrej peleš maš koj umazano celo zadno šipo da se nč vn ne vid.
tko kt maš pa ti limuzino je pa druga pesem ne
cuore sportivo
Slika

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Napisal/-a 2Fast&2Furious Po nov 14, 2005 10:50 pm

Verjetn res ja(npr pr men k ma avto "rit" ne pride svinjarija do šipe , pri kratkem avtu pa je res drugače)...moja napaka, se oproščam ... sem pozabil na to glavno stvar prej.

Vseeno pa gretje šipe pripomore k temu da vode iz nje odteče, vidm ko avto stoji k dž pada in pol ko se šipa segreje večina lepo dol odteče da se dost solidn vid skozi.

Lp

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo To nov 15, 2005 9:45 am

Zdaj sem pa itak zmeden :D
M3 je dal dober predlog glede x-rain, pa tudi ogrevanje bo malo pripomoglo. Lahko pa bi ga res tudi pobarval v barvo avta ;)
Najprej pa se bom vozil kakšne 14dni in ne bom vklapljal brisalca in bom vidu kako bo.
Aniway...imam naročene zadne lučke:
Tako da če prej ne bodo nove slikce v soboto 8)
Priponke
luci.jpg
luci.jpg (8.69 KiB) Videno 2964 krat

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 To nov 15, 2005 10:14 am

Kolk te bodo prišle zadnje luči?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To nov 15, 2005 10:35 am

jorgeus je napisal/-a:
@Eclipse: saj ni pomembno ali je brisalec uporaben al ne, važno da lepo zgleda če ga ni

Estetika pred funkcionalnostjo? In to pri tako delikatnih zadevah kot je ena izmed tehnoloskih resitev za vecjo preglednost iz vozila in s tem vecjo varnost v cestnem prometu? Se vam ne zdi, da mora avto it cez cel kup enih testov, preden gre lohk v proizvodnjo...in da mogoce bi dizajnarji tud raj videl avto brez brisalcev, ker je res lepsi...pa ne smejo tazga avto spustit na cesto..? Ne vem, no, men se zdi to mal nezrelo vse skup... Pa brez zamere.

Pa daj no idi raje v politiko stari ce bi vsi razmisljali kot ti bi se po svetu vozli sami stock avti.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ To nov 15, 2005 10:37 am

Tablice pa prilepi z obojestranskim lepilnim trakom TESA za zunanjo uporabo. Zagarantirano tablice brez da bi jo zvil ne bos spravil dol.
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To nov 15, 2005 10:51 am

Pa daj no idi raje v politiko stari ce bi vsi razmisljali kot ti bi se po svetu vozli sami stock avti.

Al pa avti stilizirani z glavo...

Itak pa zna Tomo sam razmisljat...bo preizkusil in se na podlagi tega odlocil. Ni pa treba takoj planit po cloveku, ce izrazi pomislek. Na konc itak vsak izmed nas naredi, kar mu pase. Tooolk velik je nacinov, kako lahko se bolj zgleda avto...zarad odstranjenega brisalca ne bo ne vem kaksne bistvene razlike.

Tko da, ce Tomo ugotovi, da je fajn met brisalec, ga bo mel, ce ne pa v kanto z njim. ;)

lp, over and out.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ To nov 15, 2005 10:53 am

SI ze kdaj slisal za clean look ?

In kak bi ti stiliziral avto z glavo brez da rusis zakone in pravila al kak ze ti to temu reces ?
Slika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo To nov 15, 2005 11:12 am

Pustmo brisalec no ;)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To nov 15, 2005 11:50 am

Courage™ je napisal/-a:SI ze kdaj slisal za clean look ?

In kak bi ti stiliziral avto z glavo brez da rusis zakone in pravila al kak ze ti to temu reces ?

sam si vozil hb-ja in mislim da ves kolko ti pomeni zadnji brisalec na takem avtu ..

Pa tudi rain x in podobne šale sigurno nebodo tolk efektivne ...ajde če se voziš večinoma po mestu ko ne greš nikol več kot 50 itak ni panike.Če pa greš kakih 100 na uro pa maš zadnjo šipo v trenutku zamegleno.
Res da je lepše brez ampak jaz osebno se nebi mogo odrečt .. vrjetno :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ To nov 15, 2005 1:37 pm

ne govorim o uporabnosti.

govorim o tem da če ded hoče met avto brez brisalca naj ga ma ker s tem nebo krsil nobenih zakonov fizike.
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To nov 15, 2005 3:09 pm

Courage™ je napisal/-a:ne govorim o uporabnosti.

govorim o tem da če ded hoče met avto brez brisalca naj ga ma ker s tem nebo krsil nobenih zakonov fizike.

heh :lol: sej zakonov fizike ne kršiš tut če se vozš s 3emi al pa 2emi kolesi :D če maš 6 al 198 brisalcev al pa nobenga. Stari, zakonov fizike ni mogoče kršit :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Napisal/-a 2Fast&2Furious To nov 15, 2005 3:43 pm

Tomo avto rihtaš zate, tko da sam veš kaj najbol hočeš ;)

Če boš pa že brisalec dol dau pa kital uno lukno pa mimgrede še cel clen look prtljažnih vrat nardiš :twisted: :twisted: :twisted:

Lp

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist To nov 15, 2005 4:00 pm

jorgeus je napisal/-a:

Na avtu imam zadnji brisalec, a ga ne uporabljam. Če je šipa zelo umazana bi z uporaba brisalca slednjo le spraskal, saj je polno grobih prašnih delcov ali celo drobni kamenčki, kateri se zaustavijo na metlici.
Za moj okus bi bilo bolje brez.

LP

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To nov 15, 2005 5:44 pm

Courage™ je napisal/-a:Tablice pa prilepi z obojestranskim lepilnim trakom TESA za zunanjo uporabo. Zagarantirano tablice brez da bi jo zvil ne bos spravil dol.

Word.

Točno to sem ti še hotel svetovat. Stokrat se podpišem še pod clean look. Poleg tega mislim, da bi M3jev predlog rešil še kregarijo v tej debati. Ta X-Rain sem namreč tudi sam imel. Namazal sem ga na vetrobransko. Ne boste verjeli, da je tako brez problemov mogoče voziti v nalivu brez (SPREDNJIH!) brisalcev ;)

Verjamem, da bo Golfek vsak dan lepši. Kar tako naprej.

LP,
don CONSIGLIO
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov