V vsem tem času pa sta kolega bolj ali manj končala, tista nekje v začetku omenjena, avtomobila (R5 GTT in VW Corrado).
Prvi (Lukov) je izpadel nekako tako (tele 16ke so bile gor bolj poskusno):
Drugi (Tomažev) pa takole (iz 1.8 16V je nastal 2.8 VR6):
Da ne bodo sami renoji v tej temi
Takratnja sezona se je zaključila, moji načrti (predelovanje odbijačev, havbe,...) pa so še vedno bili tam kot prej, torej samo v glavi.
In kot je pri meni v navadi sem si spet delal probleme tam kjer jih v bistvu ni

. Sej ne boste verjel, ampak za načrte, ki sem jih skoval, se mi spet avto (torej beli 16V) ni zdel primeren

ops:

:P .
Saj vem, da me je težko razumet

, ampak za načrte kot so bili ti zadnji je praktično vseeno ali se lotim 16Vja ali navadnega Cliota. Notranjost bi tako ali tako odstranil, zunanjost pa spremenil, za kar pa mi je (čudaku kot sem) škoda kateregakoli 16Vja, če ga lahko nadomestim z navadnim.
Vedel sem, da sam še kar nekaj časa ne bom zmogel izpeljati projekta zato je sledil bojni posvet z omenjenima kolegoma. Tako kot jaz sta se tudi ona počasi zagrela za slalome. In počasi se je tudi njima zdelo škoda zgornjih dveh kompletno obnovljenih avtomobilov. Zato smo se odločli, da poskusimo skupaj vsaj delno izpeljati tiste moje načrte. Tako bi imeli za slalome samo 1 avto, katerega je treba pripravljati in s tem zmanjšamo vsak svoje stroške.
Tako sem dobil zeleno luč za moje načrte. Ker sem (spet) sklenil, da je 16Vja škoda, sem kupil naslednjo "zverino"

:
Zadeva je bolj ali manj podobna mojemu prvemu Vijolkotu, ko je bil še stock

.
LP, Primož