Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga To jul 07, 2009 5:29 am

ma nej grejo vsi nekam... noben nima tega menjalnika... razbitih 19 pa ventilarjou je pa pouhn. Kako je to možn nevem.

Skratka tko da sm se odloču da kr sam rajš poštimam moj menjalnik, bom saj vedu kaj je blo zrihtan in mam mer. Sta pa dva sinhrona fuč, za drugo pa treto prestavo + sinhron rikverca. Rikverc ma celo še zbit ujemalni zobnik. Kar se pa tiče ležajov so pa ubistvu vsi še dobri, razn na diferencialu sta totalno fuč. Sta dva stožčasta ležaja in naležišče mata že kr dobesedno obrusn. In magnet v menjalnuku ma same fine obruške... Tko da bo treba počakat spet ene 14 dni na robo, ker je spet na zalogi samo v parizu. Ponaredkov se seveda ne dobi. Bajlange bom pustu original, edin ležaja prideta nova tko da.

Mam zdej cajt za karoserijo spredej. Da popravm prvi uradni krst pa ojačat je treba spredej školko. Morm most pa roke poštrihat. Roke se bo delal po Gr.N spec, most sm že postu slike, so zvari popravleni. Pa še poštrihat je treba motorni prostor.
Sem pa odvisen od lepga vremena tko da v takmu sranju kot je zdej že 14 dni nimam kej zunej iskat... d me umes dž dobi... :cry:
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare To jul 07, 2009 9:56 am

Sinhron od rikverca? :lol: Kje si pa to najdu,se hecaš ne? :lol:
Drugače pa sinhrone kar menjaj vse ali pa vsaj prve 3.Sej kolk pa stane eden,10€?
So pa kosi za menjalnike dost dost dragi ja,ko sm obnavljal svojega sm dal za vklopne vilice 1. in 2. prestave in pa vklopno pušo celo premoženje.

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX To jul 07, 2009 12:08 pm

Žiiga ti me spominjaš na mene. :D skos morem neki po avtu delat, če ne nism veseu. Sem spremljal komplet obnovo tvojega avta in prau tisto, vsak dan bil nestrpen, kdaj bo kej novega. :D Se mi pa zdi da boš mel enga najbolj renoviranega Ventilerja v Slo :D
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
_bordon_
Stalni uporabnik

Kraj: čežarji, koper

Napisal/-a _bordon_ Če jul 09, 2009 8:23 pm

MacTron je napisal/-a:
Technologic je napisal/-a:V srajci motor šraufaš :lol:

off:
Ne vem a vam je treba resnicno vse na dlan dostavit?... na detailnih se vse zacne.
Ce bi pogledal prve strani bi videl, da ima fant, ki "sraufa" in je lastnik - polo majico.

jao si srunjo :?
pa valda tip ni klempast in se zajbava
mislim iščemo dlako u jajcu
prevelik podpis - glej pravilnik!

šaljiču te bre u 3 picke materine

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jul 09, 2009 11:01 pm

_bordon_ je napisal/-a:jao si srunjo :?

off:
Si zadnji, ki bo tu zalil oz. nepremisljeno govoril o situaciji, ki se je zgodila
ze kar nekaj casa nazaj... in ko si tako lepo izpostavlil zadnji stavek bi se
jaz raje zamislil nad tvojim pocetjem pred leti/om... le premisli.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Pe jul 10, 2009 5:18 am

No skratka, zamenjal sm ležaje diferenciala tko da zdej je glede pogonskega sklopa že vse fertik. Čakata me eddin še oba kolektorja za prtrdit, poj mamo pa že vse :-P

Slika

Slika

Slika
Zadnjič spremenil Žiiga, dne To sep 07, 2010 9:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
Waxxx
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Waxxx Pe jul 10, 2009 6:48 am

Lepa barvna kombinacija! 8)
Having an engine with less torque than horsepower is like having a long dick without ability of erection!

Uporabniški avatar
_bordon_
Stalni uporabnik

Kraj: čežarji, koper

Napisal/-a _bordon_ Ne jul 12, 2009 2:24 pm

MacTron je napisal/-a:
_bordon_ je napisal/-a:jao si srunjo :?

off:
Si zadnji, ki bo tu zalil oz. nepremisljeno govoril o situaciji, ki se je zgodila
ze kar nekaj casa nazaj... in ko si tako lepo izpostavlil zadnji stavek bi se
jaz raje zamislil nad tvojim pocetjem pred leti/om... le premisli.

fant bilo i prošlo....mladost je norost....nekateri se umirijo, drugi pa začnejo z takimi dejanji
prevelik podpis - glej pravilnik!

šaljiču te bre u 3 picke materine

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga So jul 18, 2009 10:33 pm

Slika

Slika

Slika
Zadnjič spremenil Žiiga, dne To sep 07, 2010 9:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
marsy
Novinec

Napisal/-a marsy Če jul 23, 2009 11:00 pm

a zdej si spet cel avto razdrl spredi :shock: ?? v kako barvo boš pa dal motorni prostor?
a mogoče črn mat?

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe jul 24, 2009 4:28 am

:shock: :bow :bow :yum :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Pe jul 24, 2009 5:09 am

avto že laufa 8) sam še par malenkosti je treba porihtat ;)
Slika

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Pe jul 24, 2009 3:58 pm

Laufa uredu?Kaj maš še za poštimat?Priganjat ga najbrž še ne misluš,a?Me prou zanima kakšna bo razlika v moči.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga So dec 05, 2009 10:21 am

No, da damo tej temi konec. Skratka avto se je veselo vozil 6 mescov od generalke... Vmes je blo še nekaj nevšečnosti.

Motor je vžgal, avto laufal... Vse je šlo brez problema. Edina pomankljivost je bila manjša luknja v izpuhu. No čez pribljižno en teden začne nekaj ružiti v menjalniku. Kolikor hitro se je dalo sem zapeljal do "delavnice" in glej ga zlomka... Olja ni bilo več, semering pri polosovini pa sežgan. In kaj je bilo? Ker sam nisem našel primernega nastavka za zategnitev matice diferenciala sem to zategnil s "majzlom" in parkrat pripikal. Zgleda da je bil prešibek tok in se je to vseskupaj odtegnilo, diferencial se je vrtel v ohišju (začuda da ni počilo ohišje) in matica z njim ter prežgala semering. Uničilo je tudi zobnik za merjenje hitrosti. Za silo sem popravil in montiral nov semering. Zaenkrat so se ležaji rahlo slišali, vendar nič hujšega.

Ker jaz ne bi bil jaz če bi ostalo pri temu smo si omislili še nov volan in drug sedež. Sedež je bil dan le za probo, ker je TOTALNO pretrd za vožnjo po slovenskih cestah. So mi vseeno nekako zadostovali serijski sedeži. Trenutno počiva doma, volan pa se super obnese.

Motor deluje super, odpraviti bi bilo treba še "vožnjo" volanske letve. Vendar to pride z novim menjalnikom, ko bo celoten most dol, ko se bo menjalo zglobe za močnejše jeklene. Kupil sem tudi kletko... Počasi se bo izvajala montaža... Ampak resnično počasi. Bo čas pokazal kako pa kaj.

Tu se zgodba avta konča zaradi ene totalno zblojene voznice.... Avto totalka, poškodovan bok, prag je za stran, b stebriček zamaknjen, šipa počena, počena notranja tapeta, vrata za na dinos...

Slika

Slika

Slika

Slika
Zadnjič spremenil Žiiga, dne To sep 07, 2010 9:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) So dec 05, 2009 10:30 am

ja šit, kok enga dela gre lahko hitro v nič :S
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie So dec 05, 2009 12:10 pm

o fak .. škoda ga je.. bos rihtal ?

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX So dec 05, 2009 5:04 pm

na netu se prodaja komplet ohišje od Ventilerja za 400 €
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

freaky18
Nov uporabnik

Napisal/-a freaky18 So feb 06, 2010 12:39 pm

škoda škoda...pa tak dobro si ga porihtal :shock:

trio adio
Novinec

Napisal/-a trio adio So feb 06, 2010 2:00 pm

ja fak ane...ne morš verjet tolk enga truda pol pa tkole...kako se je pa zgodil tole? upam da nisi ti kriv.LP

trio adio
Novinec

Napisal/-a trio adio So feb 06, 2010 2:03 pm

tkole nekak sem imel jaz 19ko razsuto ampak na drugi strani,vrata sem dal od navadne drugo se je poravnalo,tko d brez panike.vse se da popravt če se hoče.vso srečo.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost