Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Urshy_STi
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Urshy_STi Po feb 08, 2010 2:24 pm

Zakaj bi vsi turbine gor tlacil? Sam da avto bols gre... Zakaj ne rajs na motorju spremenil kaksne ITBje dodal, izpuh, gas na zajlo(oz. kakor kol se ze temu rece). Tko da ma avto boljso odzivnost. Pa pol se kasen LSD, pa mal podvozje prerihtal, kar se tice dimenzij gum: nizji ko je profil na gumi, slabsi obcutek je za oprijem na cesti. Ze 18" se mi zdi prevec, 19" je pa res sam za sminkirat. Drugac turbo avto cez ovinke deluje bolj len napram atmosfercu. Je pa res da je obcutek pri pospesevanju dosti bolj brutalen ce je turbo, pa cenejs je predelat turbo avto, tako kot ste ze prej napisal. :D
Drugac pa super avto, pa cuvej jo!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po feb 08, 2010 3:18 pm

Lepa typeR-ka.
Ti imaš verzijo race ali kako.Kolikšno maš pa porabo,če ni skrivnost in zanima me kako se zadeva obnese pri ležećih policajih,ker zgleda še kr nizka.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Po feb 08, 2010 5:00 pm

seat je napisal/-a:Lepa typeR-ka.
Ti imaš verzijo race ali kako.Kolikšno maš pa porabo,če ni skrivnost in zanima me kako se zadeva obnese pri ležećih policajih,ker zgleda še kr nizka.

Ja Type-R to je race verzija,vse acing sedeži in rdeči podni pa tk notri....
Drugače ležeči sploh niso blem,taki je že serijski,počasi treba uglavnem ko nabija športno podvozje in 225/35 gume :lol:
Drugače poraba pa čist odvisno od vožnje,relacijska zdle pozimi sm ga spravil tudi na 7.6,drugače mešana tko u izi pa je nisem še spravil pod 8.4,čeprav js ko ne morem počasi peljat inan mešano tk čez 11 skozi oops
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po feb 08, 2010 5:08 pm

Black_Racer® je napisal/-a:čeprav js ko ne morem počasi peljat inan mešano tk čez 11 skozi oops

Hvala bogu da ne !
Tak avto se ne kupi da boš imel z njim 7l porabe :lol:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po feb 08, 2010 5:20 pm

Ja sej sedeži so isti kot pri civilni verziji torej typeR plus.ali je razlika še v čem drugem kot v navigaciji in dvopodročni klimi??
Malo me zanima ker mi je typeR zmer bolj všeč.
Glede porabe tut sprašujem informativno.Je pa res,da se taki avti ne kupujejo zato,da bi se pazilo na vsak deci porabe.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Po feb 08, 2010 6:28 pm

Moraš tam čist prestavt da ne boš imel na porabo naštiman ko pl kr vidiš eurčke ko letijo :lol:
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat So feb 20, 2010 8:12 pm

No zj pa ko imava oba tele zverine se pa mormo enkrt videt pa kak izlet nardit in pa kak fottosession užgat.
Tut jst sm zelo zadovoljen z mojo CTR-ko pa čeprav mi zj doma v garaži stoji,ker mi ga je mal škoda spustit na cesto.Zjle pozimi bo kr terenc še delal kilometre.Sem pa naredu z Hondo cca 500km tko,da nekih realnih informacij še ne morem dajat vem samo,da je prekleto teško se vozit v okviru omejitev :)

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Ne feb 21, 2010 1:57 pm

seos danes se gre v zasavje na srečanje ob 3 iz celja če hočeš lahk greš zraven ko sem vidu da si na h forumu za pokliči 040331979 l.p aleš
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Ne feb 21, 2010 6:36 pm

Škoda komaj zdle videl,bi pa z veseljem šel če bi prej vedel :?
1 3 5
2 4 6 R

b_line
Nov uporabnik

Kraj: KOPER, PLAVJE

Napisal/-a b_line Sr mar 31, 2010 11:39 am

zanimiv,lep in še kej bi se dalo naštet....
samo kar se tiče nalepk dolll.!!

LP
To ti je to, za ta keš...............:P

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® To maj 04, 2010 9:47 pm

Da malo osvežim temo po dolgm času 8)

Ker mi ne da miru sem že ta avto razdiral in malo napeljeval kablovje in vgrajeval druge konzole za 2 din avtoradio,ojačevalce,delal kišto za woofer,... :lol:

-Avtoradio pioneer 2 din,touchscreen,tv,bluetooth,usb,....
-Tapicirana bassreflex škatla z wooferjem mohawk 12" (igra da sem ostal brez besed)
-Poganja ga ojačevalec monoblock 1500 RMS

Napeljevanje kablovja za vse mogoče (sem se kar pošteno namatral bilo dosti razdiranja):

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Potem predelava konzole za 2 din avtoradio in izdelava nosilcev:

Slika
Slika

Zmontirana zadevica:

Slika
Slika
Slika

Še nočna z vgrajenimi rdečimi neonkami v stilu z notranjostjo:

Slika
Slika

Naredil tudi Škatlo za woofer:

Slika
Slika

Jo stapiciral v črno usnje in v stilu notranjosti dodal rdeče šive:

Slika
Slika
Slika

Še stapicirana podloga za ojačevalec ki pride v dnu prtljažnika:

Slika
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr maj 05, 2010 7:55 am

zelo lepo narejeno!
Slika

Uporabniški avatar
MR2_owner
Novinec

Kraj: KK

Napisal/-a MR2_owner Sr maj 05, 2010 10:04 am

pošteno narejeno! :tomidelej:

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Sr maj 05, 2010 11:16 am

damek1a je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:Notranjost je :D Zelo lepo.
Zanimiv prikaz konkurence, skoraj vsi podobni, ni nekih razlik.

Na papirju... imajo pa ostali 3.je za malce vložka denarja bistveno večje zmogljivosti..

lp

upoštevaj, da je honda atmosferski motor. Torej lahko še vedno montiraš turbo kit (npr nekaj takega - http://www.turbo-kits.com/06-09_civic_turbo_kits.html). Upoštevajte tudi, da bo ta honda čez leta še vedno letela (za dokaj male stroške), medtem ko bodo pri konkurenci verjetno že menjavali turbino in še kaj :) Pri turbo motorjih (sploh če je čipan in ni več nov) je pač verjetnost okvar dosti večja, lastniki pogosto menjujejo tudi razne vztrajnike, menjalnike in podobne, drage, zadeve.

No pa še glede primerjave konkurence na papirju. Ni vedno vse v specifikacijah.
http://www.youtube.com/watch?v=2FHLzWwg ... re=related - Ta opel ima npr od 0-100 boljši rezultat kot type-r. Kaj pa lega

se kr malo motiš, kak koli turbo kit zlo skarjša življensko dobo motorja ki ni za to narjen - pa še zlo drag je...., tud napram ostalim turbačem ki so čipani. Poleg tega moraš to hondo zlo vrtet da da kaj od sebe- z vrtljaji pa raste tud obraba. Konkurenca je tukaj pač boljša. Tud turbina šreživi avto če s ez njo pravilno dela.

Uporabniški avatar
KLOWN
Nov uporabnik

Kraj: Center

Napisal/-a KLOWN Sr maj 05, 2010 11:28 am

a33 je napisal/-a:
damek1a je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:Notranjost je :D Zelo lepo.
Zanimiv prikaz konkurence, skoraj vsi podobni, ni nekih razlik.

Na papirju... imajo pa ostali 3.je za malce vložka denarja bistveno večje zmogljivosti..

lp

upoštevaj, da je honda atmosferski motor. Torej lahko še vedno montiraš turbo kit (npr nekaj takega - http://www.turbo-kits.com/06-09_civic_turbo_kits.html). Upoštevajte tudi, da bo ta honda čez leta še vedno letela (za dokaj male stroške), medtem ko bodo pri konkurenci verjetno že menjavali turbino in še kaj :) Pri turbo motorjih (sploh če je čipan in ni več nov) je pač verjetnost okvar dosti večja, lastniki pogosto menjujejo tudi razne vztrajnike, menjalnike in podobne, drage, zadeve.

No pa še glede primerjave konkurence na papirju. Ni vedno vse v specifikacijah.
http://www.youtube.com/watch?v=2FHLzWwg ... re=related - Ta opel ima npr od 0-100 boljši rezultat kot type-r. Kaj pa lega

se kr malo motiš, kak koli turbo kit zlo skarjša življensko dobo motorja ki ni za to narjen - pa še zlo drag je...., tud napram ostalim turbačem ki so čipani. Poleg tega moraš to hondo zlo vrtet da da kaj od sebe- z vrtljaji pa raste tud obraba. Konkurenca je tukaj pač boljša. Tud turbina šreživi avto če s ez njo pravilno dela.

V primeru vgrajevanja turbine se motorni deli temu prilagodijo, tako da ne drži da to ni motor za to narejen, kar se pa tiče visokih vrtljajev in z tem večje obrabe pa se spet ne strinjam, poglej si kakšne civic vtije ki se več sučejo v višjih obratah kot nižjih že celo vrsto let pa grejo lepo dalje (moj recimo 280k km) medtem ko že oni 2x menjajo turbine :)
Ne Se Jebati

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Re: HONDA Civic del TYPE-R

Napisal/-a Black_Racer® To mar 13, 2012 9:00 pm

MAl updatea po dolgem času da tema ne zamre ;)

Potrgal sem nalepke iz bokov zdaj je avto full dolgčasen se mi zdi ampak pač ko sem ga bil navajen z nalepkami na srečo pa pride spodaj na bok OE Type-R nalekica v črni barvi:

Slika

Imel sem namen nabavt nova platišča in nove gume 19" ali pa 20" za type-r ampak je to vse drago kot pes in sem se odločil da si vzamem en dan časa in kar OE 18-ke spedenam na koncu rezultat zelo bil zadovoljen :cool

Štrihano zaradi roba akril baza rdeča:
Slika
Slika

Rob polimal z lepilnim trakom za linije da je rob ostal rdeč in štrihnil krake še z akrilom bazo črno in za finiš čez komplet felno mat lak:

Slika
Slika

Ju3 ko avto dam iz "klocov" in iz delavnce ter nalepim nove naleke na boke pa ko ga sčistim dam fotke gor ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® To mar 13, 2012 9:10 pm

Še nekaj starega našel carbon look streha:

Slika
Slika

Mugen pokrov motorja:

Slika
Slika
Slika

Brez športnega filtra honda ni honda če mal ne zaboli :D

Slika

Ker mi je tole izgledlo ogabno OE parkirne žarnice z rumeno svetlobo:
Slika

Sem kupikl in menjal z ledicam belo-modra svetloba ;)
Slika

Še razlika:
Slika

In moja najnižja poraba pod katero ni osnovnih šans da pridem :hahaha
Slika
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So mar 17, 2012 9:51 am

postaja rižota. na žalost honde niso več, kot so bile včasih :(

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® So mar 17, 2012 10:18 am

Če bi ti vedel kaj je rižota bi čist drugače razmišljaj pa pardon ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So mar 17, 2012 10:28 am

jaz ne razmišljam, jaz vem :) rižota je vsa nepotrebna navlaka katera naredi avto kao lepši, a v bistvu je grši. to v tvojem primeru kar drži. manjka ti še kak mugen spojler in to je to. pač, vsak ima svoje okuse in jih je potrebno spoštovati
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 42 gostov