Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe apr 02, 2010 2:08 pm

lukp je napisal/-a:Ali bi mi lahko povedal koliko obratov imaš pri 100km/h in 130km/h v 6.prestavi in kolikšna je trenutna poraba takrat? Hvala.

to so čist nenatančne meritve
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Pe apr 02, 2010 3:10 pm

Blinder je napisal/-a:
lukp je napisal/-a:Ali bi mi lahko povedal koliko obratov imaš pri 100km/h in 130km/h v 6.prestavi in kolikšna je trenutna poraba takrat? Hvala.

Čist nenatančne niso, zanima me, da bom lahko potlej primerjal.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe apr 02, 2010 3:50 pm

lukp je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:

Dobiš. Te zanima tudi zarad glasnosti ali samo zarad porabe? Ker glede galsnosti ti že zdaj lahko povem, da je dosti bolj tišja kot je bilo to pri Astri H z 1.9 CDTI, 120KM motorjem.
Dobra zvočna izolacija naredi svoje. Glede porabe pa veš, da ne vem. Bom pa šel sprobat. Se nisem kaj velik obremenjeval s tem.
Povprečna pa je zaenkrat 5.9 po BC. Avto ima pa cca 8.700 prevoženih...

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Pe apr 02, 2010 5:33 pm

tomzzi je napisal/-a:
lukp je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:

Dobiš. Te zanima tudi zarad glasnosti ali samo zarad porabe? Ker glede galsnosti ti že zdaj lahko povem, da je dosti bolj tišja kot je bilo to pri Astri H z 1.9 CDTI, 120KM motorjem.
Dobra zvočna izolacija naredi svoje. Glede porabe pa veš, da ne vem. Bom pa šel sprobat. Se nisem kaj velik obremenjeval s tem.
Povprečna pa je zaenkrat 5.9 po BC. Avto ima pa cca 8.700 prevoženih...

Sprašujem zato, ker se je Golf pocenil z novim DMV-jem in je okoli 2000 EUR dražji od Astre. Cenejše je zavarovanje (v 5-ih letih 600 EUR) v prid Golfa, in zasledil sem še vzporedni test Golfa 1.6 TDI 105KM in Astre 1.7 CDTI 125KM, ki ima Astra za 1 liter večjo porabo goriva. Načeloma sem za Astro.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 08, 2010 12:58 pm

Da vas še tukaj vprašam. Morda bi naredil par sprememb na astri. Zato nucam vaše mnenje. Sicer o tem študiram že nekaj časa pa nisem nikoli imel časa. Te dni bi pa lahko vsaj nekaj naredil. Na drugem forumu sem že spraševal nekaj časa nazaj. Zdaj imam pa priliko res zadevo izpeljat zato...
Torej zanima me naslednje:

razmišlajm, da bi na prtljažniku napise odstranil

SlikaSlikaSlika
Napise dol ali ne?

Imam pa še eno idejo. Zamenjat masko z Irmscher variantami:

carbon varianta
SlikaSlika

alu letvica
SlikaSlika

Pri obeh je Opel emblem za dokupit posebej. Nekako se ne morem odločit. Po eni strani je original lepše po drugi pa tudi irmscher variante niso slabe.
Mnenja?

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Ne avg 08, 2010 1:08 pm

Zadaj bi dal dol napise, spredaj pa tale nova maska nekako ne paše. Mogoče kakšna druga...

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne avg 08, 2010 1:13 pm

Moje mnenje: napisi dol, maska pa naj raje ostane takšna kot je.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne avg 08, 2010 1:25 pm

Spredaj naj ostane kot je.

Zadaj mi brez napisov ni všeč, poskusi tako, da daš dol napis samo astra, cdti naj ostane.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 08, 2010 1:31 pm

Se mi je zdelo ja. Se nikakor ne morem odločit. Te Irmscher maske so po eni strani ok po drugi pa se mi zdi, da original še vedno najbolje izgleda.
Za napise pa tudi nisem še siguren. Po eni strani ok po drugi pa spet prepusto zadaj.

Kaj pa mislite, da če bi vrgel gor zadnji strešni spoiler od irmscherja gor? Spet napol vse?

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne avg 08, 2010 1:37 pm

Zgolj moje mnenje: pusti avto kot je, ker je kot celota zelo všečen, poskusi pa se poigrati z napisi zadaj. In raje vloži v kakšne večje feltne (čeprav so tudi te čisto lepe).

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez Ne avg 08, 2010 2:55 pm

Napise zadaj bi še dal stran, sprednje maske pa sam nebi menjal ker vsaj meni je všečna taka kot je.

Lp
Patience is something you admire in the driver behind you and scorn in the one ahead.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne avg 08, 2010 3:03 pm

Nevem ampak meni te feltne delujejo tko majhne na tem avtu.Pa tut sam dizajn platišč mi ni lih najbolj... ampak ok to je moj okus.
Astra je res v svoj segment prinesla kr neki svežine in jo je lepo pogledat a še čakamo na bolj drznejše oblike kot je bla recimo GTC ali celo OPC :)
Drugače pa barva ji paše.A kot sem reku jst bi ji namenil recimo malo bolj agresivno obliko feltn pa bi bla slika takoj drugačna.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne avg 08, 2010 3:10 pm

Katera je pa velikost platišč? 16"?

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Ne avg 08, 2010 3:12 pm

Jaz bi odstranil napise in montiral Irmscher masko (karbon look z doplačanim logojem). Na bratovi Astri po mojem mnenju lepo paše črna maska.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne avg 08, 2010 3:41 pm

Antiznačkar je napisal/-a:Katera je pa velikost platišč? 16"?

17"
Slika

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Ne avg 08, 2010 4:08 pm

martin_krpan je napisal/-a:Jaz bi odstranil napise in montiral Irmscher masko (karbon look z doplačanim logojem).

S tem se strinjam, poleg tega bi jaz zamenja zadnjel luči za zatemnene in menjal bi platišča za malo bolj drzna R18. In to je to.

Drugače pa lep avto in imam občutek, da lastnik lepo skrbi za njega, kar je pohvalno. ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 08, 2010 4:39 pm

Hvala vam za nasvete. Bom preštudiral. Me kar mika karbon maska... Samo se bojim, da bi prepusto zgledlo spredaj. Bomo vidli.

@martin_krpan
mogoče na bratovi bolj paše, ker je avto bolj svetle barve. :?:

Glede platišč pa je tako, da se mi trenutno ne splača kupovat večjih in nove gume. Ko bo znucano pa morda premislim v to smer. ;)

@scirocco12

tudi o zadnjih lučeh razmišljam. Da bi vzel zatemnjene kot so pri sport in cosmo opremi. Se moram za ceno pozanimat.

Ja za avto skrbim kolikor se da. Samo veš kako je to. Bolj kot skrbiš za njega slabše je. Spucam ga ko imam možnost. Edin kar me živcira je pesek. Se že kar pozna po pokrovu motorja in zadnjem koloteku (odbijaču spodaj). Drugače pa ja recimo, da kar pazim na avto. Sem zelo zadovoljen s to astro. Ima svoje hibe ampak kater jih pa nima?

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Ne avg 08, 2010 6:51 pm

tomzzi je napisal/-a:Hvala vam za nasvete. Bom preštudiral. Me kar mika karbon maska... Samo se bojim, da bi prepusto zgledlo spredaj. Bomo vidli.

@martin_krpan
mogoče na bratovi bolj paše, ker je avto bolj svetle barve. :?:

Glede platišč pa je tako, da se mi trenutno ne splača kupovat večjih in nove gume. Ko bo znucano pa morda premislim v to smer. ;)

@scirocco12

tudi o zadnjih lučeh razmišljam. Da bi vzel zatemnjene kot so pri sport in cosmo opremi. Se moram za ceno pozanimat.

Moj nasvet ti je ali pusti avto tak kot je, če pa se odločiš, da boš kaj spreminjal na vozilu, se bojim, da če boš zamenjal samo prvo masko na karbon opcijo, bo res malo čudno izgledalo. Ta sprememba, potem zahteva še kakšno drugo spremembo na avtu, da boš spet dobil nazaj usklajeno celoto.

Če bi se jaz odločal za predelavo, bi bila to predelava v black izvedbo in zajemala bi:

-prednja masla
-alu platišča
-zadnje luči in to bi bilo v grobem to.

Verjem, ko bi zamenjal Alu platišča z bolj agresivnimi bi tudi karbon maska prišla še kako do izraza.

Seveda odločitev je tvoja.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 08, 2010 7:37 pm

Kakšen nasvet glede platišč? Sam informativno...
Nižanje pa itak odpade, ker hočem tudi nekaj udobja obdržat.

Drugače pa vem ja. Če bi že šel v nek styling se bojim, da bi mogel narediti "komplet".
To pa potem za sabo potegne kar lep kup €.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne avg 08, 2010 10:14 pm

tomzzi je napisal/-a:Kakšen nasvet glede platišč? Sam informativno...
Nižanje pa itak odpade, ker hočem tudi nekaj udobja obdržat.

Drugače pa vem ja. Če bi že šel v nek styling se bojim, da bi mogel narediti "komplet".
To pa potem za sabo potegne kar lep kup €.

Oprosti, ampak res nisi clovek za styling.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov