Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Seat ibiza 1.9

Napisal/-a MacTron Pe mar 11, 2011 10:01 pm

buhti je napisal/-a:peroRS:

Sepravi zakon govori drugače? Da jih imaš lahko prkovičene, nalepljene, ubistvu karkoli samo da drži, tut vezice :D ...hm hm... bom jest tole sprintal in jo jutr mal zaslišu!! =D
P.S. že naprintano in lepo spravljeno v avtu :D

off: No, da se ne bos prehitro osmesil pred njo. Oba skupaj s peroRS-jem sta zgresila bistvo, ki je napisano v spodnjem delu popravka zakona.

88. člen
(uveljavitev in začetek uporabe zakona)

Ta zakon začne veljati 1. aprila 2011, uporabljati pa se začne 1. julija 2011.

Št. 326-07/10-166/87
Ljubljana, dne 16. decembra 2010

Do tedaj pa se vedno velja tale: http://www.zakonodaja.com/zakoni/viii/4 ... n/195.clen | http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=2345 (195. clen)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti So mar 12, 2011 1:11 am

Nikjer nepiše kako more biti pritrjena tablica...?
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So mar 12, 2011 11:08 am

buhti je napisal/-a:Nikjer nepiše kako more biti pritrjena tablica...?

To tvoje naslednje "povprasevanje" pa pise v temlem zakonu: Pravilnik o registrskih tablicah motornih in priklopnih vozil (ki ga v UL se ni spremenjenega): http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=3637

7. člen

(označevanje in pritrditev registrskih tablic)

(1) Vse registrske tablice, razen samolepilnih preizkusnih tablic, označi proizvajalec tako, da na prednji strani registrske tablice odtisne serijsko številko posamezne registrske tablice, ki je sestavljena iz znaka »SLO« in kombinacije desetih številk.

(2) Registrske tablice in preizkusne tablice, razen tablic za vozila kategorij L, O, T, C in R, so pritrjene na prednji in zadnji strani vozila. Tablice, ki so pritrjene na vozilo, ne smejo biti upognjene ali kako drugače deformirane. Pritrjene morajo biti na način in na mestu, ki ga je za ta namen predvidel proizvajalec vozila, tako, da so nezakrite, dobro vidne, lahko berljive in ne smejo biti dodatno prevlečene ali prekrite s kakršnokoli snovjo. Tablice morajo biti čvrsto pritrjene na vozilo, da ne morejo odpasti z njega.

(3) Splošno stanje registrskih tablic se vsakokrat preveri v postopku identifikacije vozila na rednem tehničnem pregledu

Torej, proizvajalec ni predvidel nacin leplenje (ali v tvojem primeru z vezicami), pac pa "insertiranje" v zato prilagojeno mesto (okvir). Nakatera vozila imajo zato tudi prilagojene okvirje v sami maski. Poleg tega, pa tudi, ce je prilepljena (vemo kaj pomeni prilepljeno, da ne odpade), vendar se vedno to ni tisti prvotni nacin in zaradi taksni in drugacnih pogojev lahko odpade. Kakorkoli se obrne; Pocakati bo potrebno do uveljavitve oz. do uporabe (upam, da vsi veste kako je to misljeno).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti So mar 12, 2011 1:27 pm

Ja no ampak še vseeno nikjer nepiše da tablica nesme biti prilepljena, prikovičena. Spravi da jo imaš lahko na kakršen koli način gor, samo da dobro drži... ampak seveda mora biti na tistem mestu kjer je proizvajalec dal plac za tablco ;)

Oz. maš prou je bolše, da se počaka na ta nov zakon!
Slika

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To nov 15, 2011 11:02 pm

Eto na ibizi končno malo posodobitve. Res da se je začela zimska sezona ampak jest še bom saj še en teden vozu z letnimi gumami. Za polcaje je pa poskrbleno.. snežne verige :D

Slika
Slika
Slika

Tastare so pa na prodaj:
momo flx one 17col, et35, 7J
Slika[/quote]

Nove slike ko so platišča na avtu, pa ko dobim centrirne obročke ;)

Lp, Boštjan
Slika

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Sr nov 16, 2011 4:56 pm

Zmonterane na avto :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

lp, Boštjan
Slika

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Sr nov 16, 2011 5:04 pm

Še lepša kot prej! 8)
Srečno!

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Sr nov 16, 2011 5:09 pm

tenks vale, res dost lepša mi je s temi feltnami ;)
Slika

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr nov 16, 2011 5:19 pm

4vale6 je napisal/-a:Še lepša kot prej!

Se strinjam, prejšne felne mi niso bile všeč, te pa mu zelo lepo pašejo :D

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Sr nov 16, 2011 5:45 pm

dobro zgleda, meni je tudi sedaj bolj všeč :D

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr nov 16, 2011 5:48 pm

lepa! povej, kako si zadnji znak pobarval. jaz bi ga dal v črno, pa bi blo najbrž najbolj pametno krom speskat dol al kako?

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Sr nov 16, 2011 8:21 pm

splash je napisal/-a:lepa! povej, kako si zadnji znak pobarval. jaz bi ga dal v črno, pa bi blo najbrž najbolj pametno krom speskat dol al kako?

Sam sem ta znak že 2x barval in je zmeram šla dol barva. Sem pa krom čisto dol zbrusu pa s sprejom pobarvu, ampak čez čas se začne lupt. Tako da ga bom mogu dat s folijo oblečt ;)

Drgač pa tudi men prejšne feltne niso ble neki ful ušeč. Sploh s časom mi niso ble več. Zdej sm pa končno ta model feltn najdu in sm jih mogu tkoj kupt. Niso neki nevem kakšne oblike, ampak važn da so men ušeč :)
Slika

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Sr nov 16, 2011 8:38 pm

Sicer so trenutne feltne precej lepše in pašejo na avto, mi pa ni jasno zakaj tlačiš gor vse zadeve pobarvane na črno, ker barvna kombinacija je obupna. Avto izgleda prav pusto, vsi detajli, ki bi morali biti izpostavljeni, so skriti.

Značka se ti pa lušči, ker si slabo pobarval. Najprej daš temeljno dvokomponentno barvo, potem pa čez črno. Obstaja pa tudi posebna temeljna barva za krom, če slučajno nisi dobro pobrusil in so ostale sledi kroma.
Slika

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Sr nov 16, 2011 8:58 pm

Zakaj tlačim vse črno gor? Ker je pa glih men ta barvna kombinacija na fertik huda! ;)... In tudi sedaj ko se mi je uspelo znebiti vsega kroma iz avta, mi je res ušeč ratal. Edino kar še manjka za piko na i je od cupre zadnji odbijač.

Glede barvanja značke, pa vem da sem slabo pobarval. In bom rajš kr folijo čez dal bo saj obstojno, pa še cenejše je in manj dela.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tommo Ne dec 18, 2011 7:41 pm

meni pa nekak lepš zgleda s felgami ki si jih dal dol. ;)
..::::..SEAT..::::..POWER..::::..
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov