Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Ford Thunderbird Town Landau

Napisal/-a abbe Sr nov 02, 2011 3:56 pm

cruiser1 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:kako pa tempomat dela pri teh vozilih?a tut v klanc gor vzdrzuje hitrost?recmo v vrhniski klanec?

In kje bi bil potem sploh smisel tempomata, če ne bi vzdrževal hitosti tudi v klanec?

ja lej pac nevem kako dela pri teh avtih k majo gas na zajlo oz nevem s ke mu komanda da doda gas ko se zacne zgubljat hitrost,vrjetn ma na vakum krmiljeno.
ce tok velik ves bi lahko razlozil to da bom vedel kako deluje.pac a recmo prestavi v nizjo prestavo ce mu ne znese v tej obdrzat nastavljeno hitrost...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr nov 02, 2011 10:44 pm

abbe je napisal/-a:ja lej pac nevem kako dela pri teh avtih k majo gas na zajlo oz nevem s ke mu komanda da doda gas ko se zacne zgubljat hitrost,vrjetn ma na vakum krmiljeno.
ce tok velik ves bi lahko razlozil to da bom vedel kako deluje.pac a recmo prestavi v nizjo prestavo ce mu ne znese v tej obdrzat nastavljeno hitrost...

Jaz ti tudi ne znam razložiti kako deluje tempomat in ti tega pravzaprav sploh nisi vprašal! Tempomat vedno vzdržuje hitrost in pri avtomatskem menjalniku tudi prestavlja po potrebi v nižjo ali višjo prestavo tudi pri 40+ let starem avtomobilu in sistemu ;) . Nasploh je tempomat v kombinaciji z aut. menjalnikom resnično bolj uporaben, kot z ročnim menjalnikom praktično na katerikoli cesti (avtocesta, mesto, reginalke, lokalne...) z vzponi ali brez kjer voziš vsaj 40km/h.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr nov 02, 2011 11:12 pm

89gasper je napisal/-a:
. Izključim tempomat, avto pa še kar drži svojo hitrost oz. je res zelo počasi padala... tako da sem moral začeti že zavirati. Pa tudi pri mestnji vožnji se to opazi. Na semaforju pospešiš in se brez dodajanja gasa pelješ še zelo daleč, saj avto kar dolgo drži svojo hitrost..

to ti vrže v neutral ko popustiš gas in zato tako počasi zgublja hitrost!? Nekateri automatiki mečejo v neutral ko spustiš gas.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Če nov 03, 2011 7:09 pm

cruiser1 je napisal/-a:Nasploh je tempomat v kombinaciji z aut. menjalnikom resnično bolj uporaben, kot z ročnim menjalnikom praktično na katerikoli cesti (avtocesta, mesto, reginalke, lokalne...) z vzponi ali brez kjer voziš vsaj 40km/h.

Jaz bi takole rekel... prej sem imel Le Barona z ročnim menjalnikom in se mi zdi da sem pri njemu več uporabljal tempomat kot pri Thunderbirdu. Je pa pri Baronu deloval šele od 60 km/h naprej. Pri Thunderbirdu deluje že od 50 km/h ali pa že celo manj, saj niti dobro ne vem. Pa se mi zdi, da ga včasih celo manj uporabljam.... zaradi avtomatskega menjalnika.
Avtoceste si pa brez tempomata sploh ne predstavljam. Pa pri Thunderbirdu je še toliko bolj kul ker so tipke na volanu :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če nov 03, 2011 9:25 pm

cruiser1 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ja lej pac nevem kako dela pri teh avtih k majo gas na zajlo oz nevem s ke mu komanda da doda gas ko se zacne zgubljat hitrost,vrjetn ma na vakum krmiljeno.

Jaz ti tudi ne znam razložiti kako deluje tempomat in ti tega pravzaprav sploh nisi vprašal! Tempomat vedno vzdržuje hitrost in pri avtomatskem menjalniku tudi prestavlja po potrebi v nižjo ali višjo prestavo tudi pri 40+ let starem avtomobilu in sistemu ;) . Nasploh je tempomat v kombinaciji z aut. menjalnikom resnično bolj uporaben, kot z ročnim menjalnikom praktično na katerikoli cesti (avtocesta, mesto, reginalke, lokalne...) z vzponi ali brez kjer voziš vsaj 40km/h.

mogoce bi prebral moj prvi post se enkrat...
Ni vse res kar napišem

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Če nov 03, 2011 9:54 pm

Blinder je napisal/-a:
89gasper je napisal/-a:
. Izključim tempomat, avto pa še kar drži svojo hitrost oz. je res zelo počasi padala... tako da sem moral začeti že zavirati. Pa tudi pri mestnji vožnji se to opazi. Na semaforju pospešiš in se brez dodajanja gasa pelješ še zelo daleč, saj avto kar dolgo drži svojo hitrost..

to ti vrže v neutral ko popustiš gas in zato tako počasi zgublja hitrost!? Nekateri automatiki mečejo v neutral ko spustiš gas.

mogoče novejši, še to dvomim. avtomatik nima sklopke, zato na kolesa vedno ko je avto v brzini deluje pogon. tudi če avto sam prestaviš v d se bo pomikal naprej. in isto se zgodi ko gas spustiš, motor laufa na minimumu in pomaga avtu da se premika. posledica tega je da se z avtomatikom slabše žlajfa z motorjem kot pa pri ročnem menjalniku. sam velikokrat pri ležerni vožnji spustim gas 100 metrov pred križiščem ali več, in še vedno se pripeljem v križišče 40. če je pa cesta prav mal v dolino pa pri mestni vožnji sploh ne rabim gasa.
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe nov 04, 2011 7:15 pm

89gasper je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Nasploh je tempomat v kombinaciji z aut. menjalnikom resnično bolj uporaben, kot z ročnim menjalnikom praktično na katerikoli cesti (avtocesta, mesto, reginalke, lokalne...) z vzponi ali brez kjer voziš vsaj 40km/h.

Jaz bi takole rekel... prej sem imel Le Barona z ročnim menjalnikom in se mi zdi da sem pri njemu več uporabljal tempomat kot pri Thunderbirdu. Je pa pri Baronu deloval šele od 60 km/h naprej. Pri Thunderbirdu deluje že od 50 km/h ali pa že celo manj, saj niti dobro ne vem. Pa se mi zdi, da ga včasih celo manj uporabljam.... zaradi avtomatskega menjalnika.
Avtoceste si pa brez tempomata sploh ne predstavljam. Pa pri Thunderbirdu je še toliko bolj kul ker so tipke na volanu :)

Zanimivo!
Jaz sem pri ročnem precej manj uporabljal tempomat, kot pri avtomatiku. Pri ročnem je vedno problem pri klancih, saj moraš ročno prestaviti in takrat se tempomat izklopi :evil: ! Ali pa na avtocesti lepo pelješ s tempomatom pa se ti nekdo naserje in moraš zavirati in prestavlajti, tempomat pa se izklopi in potem spet vse od začetka :roll: . V glavnem ročni menjalnik ti pri takih in podobnih situacijah naredi več dela zato je redkeje uporaben. Pri avtomatiku vsako situacijo na cesti rešuješ zgolj s tipkami na volanu, ni potrebe po prestavljanu in to precej olajša zadevo in prav zaradi tega jaz brez problema praktično stalno vozim s tempomatom v naselju, mestu, avtocesti.... Pri fordu in chevyju je spodnja meja tempoamta 40km/h.

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper So nov 05, 2011 11:06 pm

Danes je bil en lep dan pa sem se na pot odpravil kar s Thunderbirdom. Škoda bi bilo če se nebi. Cca. 200 km od tega večina avtoceste. Tempomat na 100 ali 110 km/h. Če pa prehitevam pa pospešim na 120 ali do 130 km/h. Več si pa ne upam!
Zdaj ga imam pet mesecev in sem naredil 3100 km. Edino od začetka avgusta do začetka septembra je avto stal, ker sem pucal, brusil in barval zadnji del podna. Povarilo se je rezervoar za gorivo in malo smo predelali pritrditev rezervoarja.

Sem pa nazaj grede odšel pogledati tudi tegale Thunderbirda. Ista generacija, letnik 80. Isto 4.2 V8 motor.

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Po nov 07, 2011 9:48 am

Nekaj "novega" za T-Birda.

Slika

Slika

Uporabniški avatar
Monster Energy
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Monster Energy Po nov 07, 2011 5:24 pm

Super dodatki! :DDD
Z računom imam probleme!:

-ne morem citrati
-ne morem objavljati slik
-teme razmetane
-do skaraj vseh tem ne morem priti
-...

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Po nov 07, 2011 10:36 pm

no sej tole je vse od mojega avtomobila. samo je malo trajalo, da sem šel iskat.

Uporabniški avatar
Monster Energy

Napisal/-a Monster Energy To nov 08, 2011 1:04 pm

Radio je original Ford??

-ne morem citrati
-teme razmetane
-...

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper To nov 08, 2011 1:11 pm

Obe knjigici in radijo je original iz mojega Thunderbirda. Je imel to še prejšni lastnik spravljeno. Je pa to čist navadni fordov radijo iz tistih časov. Bil je tudi z kasetami... Kdor pa je imel thunderbirda z digitalnimi števci je pa notri imel electronic verzijo radija. Digitalni zaslonček in kup gumbov. Lahko prilepim fotografije, a se mi sedaj mudi v službo.

Uporabniški avatar
Monster Energy

Napisal/-a Monster Energy To nov 08, 2011 5:07 pm

Ja, super, no! :bow

-ne morem citrati
-teme razmetane
-...

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper So nov 19, 2011 6:25 pm

Na začetku teme je bila neka primerjava Thunderbirda z Puntom 1.2. Sedaj lahko iz lastnih izkušenj povem, da primerjave NI!

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Ne dec 11, 2011 4:05 pm

Zdaj že slab mesec za daily driver uporabljam 12 let star Fiat Punto.
Včeraj sem se pa po kakšnem mesecu ali pa še malo več na furo spravil z grmečim piščancom. Mislim pa to je noro. Avto je prava bomba! Pelje se nenormalno lepo, udobno. Grmi pa tudi kar fajn, predvsem pri malo odprtem oknu :D
Sem pa tudi dve črti narisal, ena je bila še posebaj dolga.
Mislim, da me avto že od samega začetka ni tako navdušil!

KDAJ BO POMLAD?!

:twisted:

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne dec 11, 2011 4:29 pm

89gasper je napisal/-a:Zdaj že slab mesec za daily driver uporabljam 12 let star Fiat Punto.
Včeraj sem se pa po kakšnem mesecu ali pa še malo več na furo spravil z grmečim piščancom. Mislim pa to je noro. Avto je prava bomba! Pelje se nenormalno lepo, udobno. Grmi pa tudi kar fajn, predvsem pri malo odprtem oknu :D
Sem pa tudi dve črti narisal, ena je bila še posebaj dolga.
Mislim, da me avto že od samega začetka ni tako navdušil!

Hehe, vem kako ti je, zdaj cele dneve "jadram" s kombijem po vukojebinah, pa se mi potem Golf zdi kot čudo tehnike z F1 podvozjem! :D Lepa ladja! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper So jan 07, 2012 4:44 pm

Tokrat nimam nobene fotografije. Me je danes prijelo in sem se šel vozit. Naredil le 90 km, a bo že drugič bolje.

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Ne jan 15, 2012 8:47 am

Lepo vreme je potrebno izkoristih. Včeraj sem spet ropotal... nisem se mogel upreti vožnji po parkirni hiši city parka.

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jan 15, 2012 12:33 pm

Kakšne lepe radkape mu privošči.

8)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov