Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty To dec 30, 2003 3:33 pm

Nebivedu, a ti maš še zmeri GTT al si jo prodav če jes prou razumem? A maš kake slikce? Če maš kej a mi loh pošleš pod PM al pa mail...
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 31, 2003 9:18 am

Imel sem petko in to čisto originalna od zunaj, notri pa predelave, ki so opisane na tejle strani http://membres.lycos.fr/r5gt/gtt/gttintro.htm. Hlajenje je bilo predelano, turbina odprta do konca in odpirala se je pri 2500 obratih, glava nižana, vse cevi so bile aluminijaste ali pa ovite v aluminij, interkuler pa predelan, da je spuščal čez še več zraka. Imela je 150KM in šla po ravnini na avtocesti čez števec - merjeno po audijevem števcu - audi S8 - je šla po zavnini 235km/h. Povprečno pa je lahko cele 2 uri zdržala s hitrostjo 210km/h - ravnina - avtocesta v nemčiji - pol je pa blo treba it na bencinsko, drgač bi najbrž še več sprobal. Imel sem 2 tanka 42l in 10l dodatnega pri rezervni gumi - ta je bil kar namesto cevi in s 52litri sem lahko naredil skoraj 1000km, če nisem gonil avta, če pa sem gonil sem pa iz Trsta do NM porabil 33 litrov, tko da mi je avto pil od 6 do 20 litrov - odvisno od vožnje.
Mel sem jo 4 leta in naredil z njo 290k kilometrov z menjavo menjalnika in vsake 6 mesecev zavorne ploščice, olje in oljni filter - zračni filter pa sem imel športen notranji - cena v slo bi presegla 200eur, zato sem ga kupil v Italiji za 14k sit, ki sem ga vsake 2 meseca opral in posušil, pa je vse normalno delalo celih 290k. Ko sem avto prodajal je imel 420k kilometrov, dobil sem ga namreč, ko je imel 129k.
Avto bi še imel in ga bom sigurno še enkrat, ko bo denar tudi kupil. Čče nebi imel družine in ker sem rabil večji avto, sem zamenjal ključ za ključ za saaba 2.0 16V turbo z vso opremo isti letnik, tok je bila moja petka takrat vredna.

LP
Nebivedu

P.S. Slike moram pa najti, pa jih prilepim sem gor.

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy Sr dec 31, 2003 10:33 am

:shock: :shock: :shock:

hudoo!!! :) kok si pa dau za tako predelavo? :)
svaka ti čast das u tako 5ko :)
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr dec 31, 2003 11:11 am

Sam sem predelaval vse kar je bilo predelav - vse skup te ne pride dosti, če sam delaš. Petko turbo poznam u nulo, pa sploh ni problem predelav na njej narest.
Zanjo sem dal 350k sit, vanjo sem vložil še 150k in potem vsako leto za servis in potrošni material okoli 30k, tako da me stvari sploh niso dost stale - razen enkrat ko sem menjalnik menjal - 15k za menjalnik.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Sr dec 31, 2003 1:10 pm

Nebivedu, pomojm se bova mi2 še doskat slišala... :wink: Valda, če boš prpravln svoje znanje prenašat na novo generacijo... :D

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a +Gambit+ So jan 03, 2004 5:24 pm

Evo se en GTT obozevalec se klele javlja... :D
nebivedu sej enkrat sva se ze slisala po PMjih glede 5ke...

Mene pred nakupom tega avta dalec najbol skrbi starost...stare so namrec 15+ let, in tak avto SE kvari...
Slika
02' TOUGE GHOST

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao So jan 03, 2004 5:36 pm

Akira je napisal/-a:Evo se en GTT obozevalec se klele javlja... :D
nebivedu sej enkrat sva se ze slisala po PMjih glede 5ke...

Mene pred nakupom tega avta dalec najbol skrbi starost...stare so namrec 15+ let, in tak avto SE kvari...

nic bolj kot 7 let star avto, bolj naj te skrbi rja
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
Privatnik
Novinec

Napisal/-a Privatnik Ne jan 04, 2004 4:28 pm

Nebivedu : kaj si mel kej predelan hladilni sistem in kaj ? Ker meni se poleti rahlo prevec greje, zmontiran mam dodaten oljni kiler (olje ne gre vec cez original kiler ampak samo cez posebaj oljnega), pa se vseen ne pomaga. Mislis da bi z menjavo intercooleja za vecjega in killerja za vecjega (tolk da bi slo noter)blo kaj boljs ?

Razmislju sem o vecjem intercoolerju pod spednjo vezno steno in potem tolko vecji kiler, ker bi bil prostor tam kjer je zdaj intercooler. Seveda bojo vsi deli iz italije.

Za zdej je vredu, ko je fajn mrzl :D ampak polet morem pa kr mal pazit na avtocesti, da se ne zagreje prevec.

Hvala, LP

Uporabniški avatar
Privatnik
Novinec

Napisal/-a Privatnik Ne jan 04, 2004 4:33 pm

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Ne jan 04, 2004 11:04 pm

Na avto netu se prodaja neka bela petka GTT, mogoče veš če ni slučajno tistale druga bela?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po jan 05, 2004 9:36 am

Če hočeš met dobro hlajenje daj v petko kiler od kadeta GSI, ki ga dobiš kje na odpadu, ali pa vzemi 2 od navadne petke in jih daj enega pred drugega. Sam sem imel 5cm debel vodni kiler in oljni kiler ločena, potem pa še par predelav, ki so še posredno pomagale pri hlajenju. Cevi za zrak sem namesto plastičnih zamenjal z aluminijastimi, navadne cevi za vodo sem vse ovil z aluminijastim trakom, cevi od olja pa sem ravno tako izoliral, da niso oddajale toplote. V prednji maski omajo ti avtomobili zaščitno plastiko, ki varuje en del interkulerja in alternator - ta mora it vsa stran. V odbijač in masko moraš narest večje reže, kar lahko narediš že s tem, da porežeš vso odvečno plastiko pri prečkah v odbijači in v maski. Večji interkuler daš not od saaba 2.0, je dost pripraven za v petko, zraven pa dobiš še par cevi, ki pašejo na petko, vključno z filtrom in ohišjem filtra, kar je tudi zelo uporabno.

Glede starosti 15+ let je pa tko - večina stvari ki so lahko so že crknle in so zamenjane z novimi (kopijami ali originali, tako da je gor več delov kot na kakem 7+ let starem avtu in bo kasneje tak avto crknu kot kak 7+ let star.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Privatnik
Novinec

Napisal/-a Privatnik Po jan 05, 2004 10:40 am

sporty : sigurno ni ta, ker jo je kupu en drug kolega in jo se ima.

nebivedu : A ti si mel od GSi-ja killer noter al kej druga ?? Intercooler bom pa probu dobit od Saaba, se morem pocas mal za poletje zacet pripravljat :) A od GSI ja pase hladilnik lepo v petko, al je treba kaj velik rezat. Pa se to, s cim si izoliru oljne cevi.

Hvala za info :)

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po jan 05, 2004 11:16 am

Od GSIja paše na vijake natančno in je debelejši od petkinega ter malo višji. Oljne cevi sem tudi z aluminijastim trakom povil, potem pa še z silver tape-om(tist srebrn selotejp, ki ima špago vmes) prelepil.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Privatnik
Novinec

Napisal/-a Privatnik Po jan 05, 2004 11:46 am

Super, tolko da vem, da ne bom kr nekaj noter tiscau :) Se bom pocasi zraven spravu, sam prvo morem se zice zamenjat, ker so v totalnem razpadu :( Tak da ze grejem avto v garazi, pol pa mal sraufat :D.

S si mel ti kak pop off ventil v petki mogoce ?? Jst bi ga mogu not zmontirat, sam nov ni glih ful pocen :( rablenih se pa tut ne da dobit. Bo treba prvo hlajenje zrihtat, pol pa mogoce se kak pop off pade :)

LP

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 To feb 10, 2004 7:17 pm

Fantje poglejte tole petko GT Turbo :shock:
Slika
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty To feb 10, 2004 8:05 pm

O maj gad! Aaaa... kolk ma luškan styling od spredi :shock: ... fak čist vse oriđinal, samo luknje in mrežice pa bad look! Kolk je luškana... :D Must have gtt, must have gtt, must have gtt... :twisted:

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 To feb 10, 2004 9:05 pm

Slika
Slika

Evo še dva stroja :D

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 To feb 10, 2004 9:12 pm

Pa še neki strojev 5GT Turbo :D
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Sr feb 11, 2004 10:58 am

Ma ne no... kok je ta avtek lep :D ... komi čakam da dobim svojega :twisted: ...

Sam tista prva v garaži ma tok lušno ritko... brez tablce... ajajaj... pa črna ji kar paše 8) ... maš še kako slikco? Zdaj k je tipkovnca že napol poslinjena, bi jo lah še mal da se bo spalačal pucat :lol:

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Ne okt 31, 2004 11:17 pm

Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov