Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: BMW e30 318 - vikend avto PROJEKT

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 12, 2013 8:09 pm

jutri gredo sedeži v obdelavo. nove prevleke iz blaga, druga barva in popravilo podloge -pene. zmenjen sem tudi že z uporabnikom bunny, da bom mu poslal, ko bo šlo volan, menjalno ročico - manšeto in bunko ter ročko od ročne, da se obleče v usnje :vrum :vrum :-D
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe sep 13, 2013 10:35 pm

hm, sem mislo kupit alpine radio + zvočnike, pa bo potrebno šminkerijo čisto na konec nabavljat. Razlog?

Slika

luknja pod akumolatorjem - mi veselo voda teče noter

Slika

tla pod desnim stebrom

Slika

evo izvijač v podnu , gladko skoz

Slika

danes sem jemal desni kolotek dol, vse zanehtano. ta avto očitno držijo samo nehti skupaj še, namesto varov.

Tako, da gre sedaj šminkerija na stran pa najprej nabavit dele za kleparja - zadnje robe, pločevino itd. itd...

klepar bo imel ogromno dela po novem letu, ko mu ga odpeljem. :roll:

No ja, vesela novica pa je da sem danes sedeže odpeljal k tapetniku da mi jih na novo obleče. konec meseca jih dobim nazaj :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So sep 14, 2013 12:02 am

:huh:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 14, 2013 6:29 am

Vidim, da ma skor tok rje kot moj ford :lol:

lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So sep 14, 2013 10:53 am

Daj raje v AT eno dobro školko najdet bo cenej pa še bolj varno :D Ta je bila 100% razbita v koloteku .

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne sep 15, 2013 3:50 pm

jutri grem spet v nabavo delov v avstrijo. nekaj so se že nabrali v petek, tako da imam že kar dosti delov katerih moj bmw ni imel ali pa se bodo zamenjali.

naprimer:

podaljšek od 320i (moj je celi razbit in bom dal tega v barvo avta in gor)

Slika

ass in the air

Slika

odstrano sem plehnato zaščito ki je pod zadnjih desnim blatnikom:

Slika

Swiss cheese from Germany: :-D

Slika

padli borec, žal ni zmagal v boju s kladivom in račno:

Slika

edini del na avtu ki ni rjav - svaka čast majkemi :

Slika

specialno štuklanje kablov za smerokaz ( da mu mamico nabijem nekam...):

Slika

okrasni pokrovi ki mi manjkajo pri sedežu:

Slika

spasanje "nove" haube - proba in groba nastavitev:

Slika

padli borec proti rji, žal več ni rešitve

Slika

Slika

odstranitev kolotekov, hja, spet so bli v delu nehti namesto vijakov :napaka

Slika
Zadnjič spremenil Patrik_A3, dne Ne sep 15, 2013 6:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne sep 15, 2013 4:29 pm

Ivan36 školka ostane enaka, ker glede nato da se da toto popravit (po besedah kleparja) jo bomo porihtali. V najslabšem primeru bo šel avto tudi na ravnalno mizo, da se bo vse zrihtalo polek lukenj ki so nastale zaradi slabega krpanja oz. rje ;)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne sep 15, 2013 5:03 pm

Ima Ivan prav. Tole ni niti O od Osnove. Nima smisla tole flikat. Kaj v bistvu pa je na tem BMW posebnega, da si ga vzel? Motor ne, školjka še manj, opreme skoraj nima,...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Ne sep 15, 2013 6:10 pm

primozek68 je napisal/-a:Ima Ivan prav. Tole ni niti O od Osnove. Nima smisla tole flikat. Kaj v bistvu pa je na tem BMW posebnega, da si ga vzel? Motor ne, školjka še manj, opreme skoraj nima,...

Ded ma voljo in zeljo pac tega obnovit v katerega se je zagledal in pac to bo tudi naredil. Bo imel vec dela ipd. samo verjamem da bo Patriku na koncu uspelo :!: :D

Ded je pa veselo gledat poste in slike od dela :D ce bo rabo kaj samo povej =P

lp dany
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Ne sep 15, 2013 6:51 pm

Dobro delaš, bom spremjal projekt še naprej

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Ne sep 15, 2013 7:04 pm

primozek68 je napisal/-a:Kaj v bistvu pa je na tem BMW posebnega, da si ga vzel? Motor ne, školjka še manj, opreme skoraj nima,...

:arrow:

Patrik_A3 je napisal/-a:Končno po dolgem paranju živcev, želja itd sem si privoščo vikend avto.
...
Nato sem pa si preračunal in tuhtal, da me bolj zanima kupit en avto, porihtat ter uživat v normalni vožnji. Gledal sem na avto net cel čas, pa me ni nič ganlo dokelr nisem v nedeljo opazil bmw-ja 318i letnik 1988, z felnami ter modro barvo. Ko sem ga videl sem vedel, takšen avto bi mi uresničil dolgoletna želja, da imam vikend avto za uživanje.

;)

Patrik, če ti je ok, bi se en vikend če boš delal kaj na e30 ustavil v Miklavžu da vidim to zadevo :) se peljem kdaj pa kdaj tam mimo :) ti javim vsaj dan prej :)
Zadnjič spremenil Falco_, dne Ne sep 15, 2013 7:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne sep 15, 2013 7:05 pm

RpDany je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:Ima Ivan prav. Tole ni niti O od Osnove. Nima smisla tole flikat. Kaj v bistvu pa je na tem BMW posebnega, da si ga vzel? Motor ne, školjka še manj, opreme skoraj nima,...

Ded ma voljo in zeljo pac tega obnovit v katerega se je zagledal in pac to bo tudi naredil. Bo imel vec dela ipd. samo verjamem da bo Patriku na koncu uspelo :!: :D

Ded je pa veselo gledat poste in slike od dela :D ce bo rabo kaj samo povej =P

lp dany

To je vse res. Ni lepšega, kot dobro zastavljena obnova klasike, samo tale je preveč škrbast in kljub mnogo vloženih € in časa, še vedno ne bo to, kar bi bil z eno dobro osnovo. Zdrave školjke od tega modela tudi ni težko za dobit, zato ne vem, zakaj sploh vztrajat na točno temu. Da bi bil v štartu 325, naložen z opremo, ajd, ne rečem, tako pa ....

Veliko volje patrik, glede na tvoje podvige z zobno ščetko verjamem, da ti je ne manjka.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
sky88
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a sky88 Po sep 16, 2013 1:13 pm

Ta slika ti pokaže kako hud bi zgledu avto v beli barvi :twisted:
Slika

Lp
1996 Honda Civic EJ9...bivša
1996 Honda Civic EK4...bivša
1999 Honda Civic EJ9...bivša
2003 Audi A4 B6 Avant...daily driven
1997 Honda Civic EK4...track driven

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po sep 16, 2013 2:41 pm

primozek68 je napisal/-a:
Ni lepšega, kot dobro zastavljena obnova klasike, samo tale je preveč škrbast in kljub mnogo vloženih € in časa, še vedno ne bo to, kar bi bil z eno dobro osnovo. Zdrave školjke od tega modela tudi ni težko za dobit, zato ne vem, zakaj sploh vztrajat na točno temu. Da bi bil v štartu 325, naložen z opremo, ajd, ne rečem, tako pa ....

Veliko volje patrik, glede na tvoje podvige z zobno ščetko verjamem, da ti je ne manjka.

Se strinjam. Zelo dobro vem kaj pomeni obnavljanje avtomobila in koliko časa ter denarja gre za tako stvar, zato sem že zelo dolgo mnenja, da se temeljita obnova splača le pri avtomobilih, ki so potem vsaj kaj vredni. Ne pa neki navadni avtomobili, ki so v brezhibnem stanju na trgu vredni 2000eur morda 3000eur. Enostavno ni vredno. Ampak vsak ima svoje veselje in vsaka šola nekaj stane. Poznam veliko takih primerov, ki jim je bilo po končanem projektu še kako žal, da so niso drugače odločili. Tudi sam sem eden od njih, na srečo sem pravi čas dojel in avto nedokončan prodal. Vsekakor pa ni nič narobe, če se rihta tudi taka vozila. Nekoč bo nekdo zelo poceni dobil lepo porihtanega BMW e30 318 ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po sep 16, 2013 3:16 pm

Patrik tega avta ne bo prodajal, ostal bo v družini do konca, kar je edino pametno po moje, ker kot si dejal, nikoli ne bo niti približno dobil vloženega denarja in truda nazaj.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po sep 16, 2013 4:11 pm

Še 1x, če misliš tole rihtat in če rihtaš za gušt - nabavi orodje pa kar sam v akcijo. Na trenutke je to mukotrpno delo, užitek na koncu pa je toliko večji :mrgreen:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 16, 2013 5:32 pm

Res je skoda, da ni avto kaj bolj posebnega oz. da ni vsaj skoljka v boljsem stanju, ker v koncni fazi obnova kaksne redkejse/mocnejse verzije verjetno ne bi stala toliko vec, kot bi bil avto na koncu vec "vreden". Vseeno pa zelo zanimiv projekt in tudi meni osebno zanimiv avto. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po sep 16, 2013 11:32 pm

no iskal sem avto do jurja, dobil sem tole. nekih izrednih biserov za ta denar ni za pričakovat - roko na srce za 800€ ne dobiš niti pametnega kolesa, kaj šele avto :roll:

prvo je bil plan nabavit močnega pežoja, pol spet audi, pol spet picassoja prodat pa kupit insignio ali pa novega clia grandtour... vglaunem, na koncu sem pa svoje potrebe in plane dal v ožji izbor, da hočem avto za vsak dan in službo ter avto, ki me nebo cela premoženja stal med vikendi. ker 12 l bencina jaz ne mislim tankat. in izbral sem si avto katerega bom obnovil in skupaj sestavil da bo lep kot nov in potem uživancija 8)

nisem iskal niti redkega ali pa ultra močnega avta. Tak da, to kar imam, to sem želel. razn rje seveda :D

danes sem bil spet na odpadu v AT, spet privlekel domov polno drobnarij ki so meni manjkale ali pa so pri meni uničene 8)

Ta avto se nebo več prodal. ker čemu bi rihtal avto eno leto pa se j*ebal da bi ga pol prodal? :roll: tudi če bi bil avto nevem kakšna redkost :roll: avto rihtam za sebe za svojo veselje.

p.s. nevem čemu bi mogo bit močenjši, tudi tale gre 150 skoz naselje ali pa izven naselja ali pa avtocesti, v čem je point imet neki močnejši motor za moje nedeljske vožnje? :roll: plus tega se v taki stari kanti niti nebi počuto varnega če me kam zabriše, tak da, 1.8 je prek zadosti 8)

lepo šibedah odprt, ženska polek, nekje na sredini pa hladni pir pa gremo 8) :mrgreen:
Zadnjič spremenil Patrik_A3, dne Po sep 16, 2013 11:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po sep 16, 2013 11:37 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
nisem iskal niti redkega ali pa ultra močnega avta.

Jaz to povsem razumem, škoda je le, da nisi poiskal bolje ohranjenega, ki prav gotovo nebi bil nič kaj dosti dražji, če sploh.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po sep 16, 2013 11:40 pm

takrat je bil le 1.6 e30 brez šibedaha za 550€ - pa že po slikah ni bil nekaj, naslednji pa je bil čez jurja, pa spet 1.6 . ni blo neke izbire, sploh pa ne za ta budget ki sem si ga postavo pri nakupo avta.

šibedah pa sem hotel , ker nočem crknit poleti brez klime, da je vsaj približno vzdržno
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov