Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Ford Mondeo 2.0 Tdci

Napisal/-a King1 So sep 14, 2013 9:31 am

RpDany je napisal/-a:Glede kljucavnice je to bil problem koliko sem zasledil pri enih da je zadaj motorcek crknu in ni deloval rocno odklenit je pa delovalo vedno.

aja pa morem te kr opozorit da se ne prestrasit glede delovne temperature motorja ker v mrzlih dneh je kazalec kr pogosto samo zalo zelo malo dvigjen... ce pa zelo spreminja pa je senzor sel ....

Ta olja imajo povecini vsepovsod kje majo malo bolj pestro izbiro drugace pa na hitro..:

http://www.olja.si/ford/ford-formula-f-5w30

lp dany

Ja meni dela na ključu in na gumbu v kabini. Kar se tiče temperature sem seznanjen in sem že opazil ja določeno drugačnost kazalca temperature proti laguni. Povej mi še kok maš ti kaj porabe, da vem primerjat in kok dodatnih hrčkov maš... ;) neki si omenjal. :mrgreen:

lp

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany So sep 14, 2013 10:11 am

ja tak za info sem napisal kot je en prej omenil..

Poraba je tam ista okoli 6.5 kot ti koliko sem racunal. mam pa relacije aka avtoceste malo na leto. mam vecinoma hitrosti 50-90km/h. Drugace pa ko je bilo poletje-brez klime in vsega ter ko sem se vec x preljal kam po avtocesti tam 100-130 na uro pa je bila pod 6. Zaj nevem koliko je razlika v obliki in tezi moj je karavan. samo verjamem da bos jo se znizal kajti sam sem tudi naredil na zacetku zelo malo km z polnim tankom. sploh pa ce bos vozil po avtocesti bo kr hitro padla poraba.

cricki pa je tak prvo sem poslusal in vse da zadaj nekaj poka itd... ampak sem mislil da je pokrov plasticen za rezervno gumo ampak ni bil so stabilizatorji zadaj bli zanic. potem pa vrate malo so skripali pa sem ugodtovil da je to ona plastika (ko primes vrate) ni dobro nareto skupaj dal novi zatic tja in zdaj je tiho.

Drugace pa zdaj drugih nekih cudnih crickov nisem zaznal kaj se pa tebi oglasa? da vidim oz potem primerjam pri svojem.

Aja pa moj je po paprijih oz racunih ko sem gledal bil cipan v nemciji (je s nem avto) prvis lastnik bil nemec potem nas kupil gori ko je gori delal se tam vozil,potem pa se preselil domov v SLO in ga vzel zraven. no od tega sem jaz ga kupil in vseh xyz racunov in paprijev podedoval :D

Meni zdaj ne glede na to kaj sem menjal (je bilo kr nekaj stvari redno oz tudi izrednih stvari) sem z avtom zelo zadovoljen.

lp dany
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 14, 2013 10:22 am

RpDany je napisal/-a:ja tak za info sem napisal kot je en prej omenil..

Poraba je tam ista okoli 6.5 kot ti koliko sem racunal. mam pa relacije aka avtoceste malo na leto. mam vecinoma hitrosti 50-90km/h. Drugace pa ko je bilo poletje-brez klime in vsega ter ko sem se vec x preljal kam po avtocesti tam 100-130 na uro pa je bila pod 6. Zaj nevem koliko je razlika v obliki in tezi moj je karavan. samo verjamem da bos jo se znizal kajti sam sem tudi naredil na zacetku zelo malo km z polnim tankom. sploh pa ce bos vozil po avtocesti bo kr hitro padla poraba.

cricki pa je tak prvo sem poslusal in vse da zadaj nekaj poka itd... ampak sem mislil da je pokrov plasticen za rezervno gumo ampak ni bil so stabilizatorji zadaj bli zanic. potem pa vrate malo so skripali pa sem ugodtovil da je to ona plastika (ko primes vrate) ni dobro nareto skupaj dal novi zatic tja in zdaj je tiho.

Drugace pa zdaj drugih nekih cudnih crickov nisem zaznal kaj se pa tebi oglasa? da vidim oz potem primerjam pri svojem.

Stabilizatorje sem menjal tako kot fedre... Drugače pa nimam niti enega samega črička in nič pokanja sploh... ;) Teža avta je tam tam samo karavan je daljši. Ma sej dokler poraba ostaja v mejah normale tja do 7l je čist kulll.

lp

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany So sep 14, 2013 10:28 am

Aha no te pa tako ker meni je samo te malenkosti so bile v nostranjosti ko takoj zrihtas in je vse tiho.. Ostalo kaj je bilo je bil vecinoma potrosni material kaj tak vsak avto ko je 10+ more en x crknit... moj vrate ne rjavi nic verjetno je bil v nem. kako zasciten mam pa zadaj na prtlazniku malo rje spodnji del vrat-tudi bolezen.

Pa ja tak sem tudi sam rekel ce je pod 7 sem srecen.

lp dany
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So sep 14, 2013 2:37 pm

Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če okt 03, 2013 5:23 pm

Evo po nekaj tednih lastništva lahko podam malo bolj realne ocene glede avta samega.... Res sem zamenjal skoraj pol podvozja ( posledica okrogle obletnice, ki je bila v ponedeljek =P ) in uredil par malenkosti ampak sedaj je to to!!! Sicer sem vmes najdu prispevek o problemih in težavah tega modela in po pravici povem mi je ob branju kar slabo prihajalo. ;) no hvala bogu, da mi je forumaš pomagal z nasveti in mi dodobra razčelenil ta prispevek... zdej sem kar nekako pomirjen oz. ni tako hudo kot se piše.

Uglavnem laufa. Poraba je 6.5l/100km in je konstantna... Počasi bo tudi treba monda preobuti v zimake, ki že čakajo. Slike sledijo.

lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Pe dec 20, 2013 7:25 pm

Mal sem brskal in najdu mojega monda na testu pri omenjeni reviji... prov dotičnega si zdaj lastim jast. ;)
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... dci-sport/

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 20, 2013 7:44 pm

Hehe, QL :))
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 20, 2013 7:49 pm

A prav tvoj je biu testni? Bogi revež. pol je pa mel težko otroštvo, polno zlorab :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 20, 2013 8:15 pm

Kako pa veš da je ravno ta?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe dec 20, 2013 8:36 pm

King1 je napisal/-a:Mal sem brskal in najdu mojega monda na testu pri omenjeni reviji... prov dotičnega si zdaj lastim jast. ;)
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... dci-sport/

lp

na prvi sliki je ze pocez :lol:
turbo inside

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 20, 2013 8:42 pm

Hehe, to je ta ja, formula :D :twisted:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Pe dec 20, 2013 8:54 pm

čare je napisal/-a:Kako pa veš da je ravno ta?

Ker je po podatkih o prvi registraciji vozila v prometni pisalo 6ford. Zato vem.... ;)

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 20, 2013 8:58 pm

A da to še piše v prometni? Potem pa itak.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne dec 22, 2013 8:16 pm

čare je napisal/-a:A da to še piše v prometni? Potem pa itak.

Je res je... Tako piše. Sem pa še malo preko vez preiskoval in stima res vse. ;)

Tko avto imam v lasti štiri mesece in zaenkrat naklepal 10.000 km z njim. Kaj da rečem... vanj sem vložil slabega jurja in sedaj štima vse v nulo. Sem zelo zelo zadovoljen in upam, da tako ostane. Pogrešam trenutno samo gretje sedežev in lučke v ogledalih. Spomladi ga bomo malo spolirali in malo popravili praske. To pa je to zaenkrat. Aja kar se tiče porabe pa tako... Realno mi zdele glede na zimo ( laufa na mestu vsak dan vsaj pol ure ) in dokaj hitro vožnjo pije 7l/100km. Je v mejah normale. Je pa res, da glede na vse pije več na 16" kot na 18" gumah. =P

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 22, 2013 8:20 pm

En nasvet glede porabe: Čipaj ga....bo poraba nižja :DDD :vc

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne dec 22, 2013 8:23 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:En nasvet glede porabe: Čipaj ga....bo poraba nižja :DDD :vc

Ja pa da pol bmw-je izzivam in jim jemljem voljo do vožnje.... =P =P al pa lexuse... :twisted:

lp

p.s. šalo na stran ... bi raje denar kam drugam dal. Gre dovolj zaenkrat. :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 22, 2013 8:32 pm

Bavarce lahk izzivaš že v stock stanju. Niso bavarci tuk explozivni glede na svojo moč. So bolj leni oz. imaš včasih filing, da je pol bavarskih oslov že pocrkalo :D

Aja, kulk že košta en obisk pri CSS? Dobrih 200€? :mrgreen:

Ajd, šalo na stran:

Pojdi čipat :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne dec 22, 2013 8:38 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Bavarce lahk izzivaš že v stock stanju. Niso bavarci tuk explozivni glede na svojo moč. So bolj leni oz. imaš včasih filing, da je pol bavarskih oslov že pocrkalo :D

Aja, kulk že košta en obisk pri CSS? Dobrih 200€? :mrgreen:

Ajd, šalo na stran:

Pojdi čipat :mrgreen: :mrgreen:

Sem moji obrazložil najin pogovor danes pa je rekla, da se kr strinja z tabo. SAMO!!!! Če ne bo manj pil boš ti kriv. =P =P

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 22, 2013 8:42 pm

Ti njej povej da če že pije ne manj vsaj bolš gre.Ma saj mondeo dobr sune pa na kick downu mu še mal navor poveča menda a ne?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 41 gostov