Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Sr nov 11, 2009 7:53 pm

CupraR je napisal/-a:Če pregreješ zavore še ne pomen da so slabe, lahko samo napačen stil vožnje. Če si hitr še ne pomen da more gume pobirat in zavore pregrevat.

am mal je tut tega res da sem veliko prej zaviral ampak počas, saj sm se bal , ker nism vedel koliko lahko uletim v ovinek, ker nism dobr poznal avta,

am nevem če poznaš to cesto od nouga mesta pa do metlike, maš en del ceste par kilometrov so sami ovinki , će maš prazno cesto se da hitro vozit, in ko greš iz ovinka v ovinek verjemi da lahko zavore pregreješ seveda z mal večjo hitrostjo.. :) no usaj jaz sem jih pregrel, seveda logično da nism vozu po omejitvah da je do tega prišlo :) z avtom sem tako hitro uletaval v ovinke in iz ovinkov da so gume škripale, pa ne od blokiranja koles ali 'žaufanja'
zdj nism prepričan kaj sm točno pregrel al ploščice al diske vem da je nekaj od tega, skratka bremza je bla trda :D :D

sj s tem se nehvalim da sm kak super GH dirkač, ampak nekje je treba začet :P

aja da še nepozabim omenit, bil je mesec avgust in takrat 35°C, tut to je delno vplivalo :)

lp

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr nov 11, 2009 8:05 pm

CupraR je napisal/-a:Če pregreješ zavore še ne pomen da so slabe, lahko samo napačen stil vožnje. Če si hitr še ne pomen da more gume pobirat in zavore pregrevat.

Pa dobro. Verjamem, da clovek hitro vozi....ampak se zmeraj je to urbana cesta z avti, neravninami, zjebanim asfaltom in sigurno ne pride do take voznje, kot kje drugje.
nwm no, cudno se mi zdi, da se bi ze pri tem tok pregrevalo vse skp, da kao ne prime dobro in podobn....

Lp
:)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 11, 2009 9:34 pm

Bremza trda?? Če bi pregrel vse skupaj, bi pedal notr padu, bil mehak.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Sr nov 11, 2009 9:45 pm

CupraR je napisal/-a:Bremza trda?? Če bi pregrel vse skupaj, bi pedal notr padu, bil mehak.

če bi pedal padu not, pol bi pregrel zavorno tekočino, sam ni blo to, usaj tko je blo pr motorju :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr nov 11, 2009 10:14 pm

FLINK je napisal/-a:

Pa dobro. Verjamem, da clovek hitro vozi....ampak se zmeraj je to urbana cesta z avti, neravninami, zjebanim asfaltom in sigurno ne pride do take voznje, kot kje drugje.
nwm no, cudno se mi zdi, da se bi ze pri tem tok pregrevalo vse skp, da kao ne prime dobro in podobn....

Lp

Js sm enkrat bremzal iz 140 na 0.. pa so šle zavorne ploščice :lol: Krava na cesti pol pa delaj kaj če lahko.. ustavil sem se pa ravno 2 metra pred njo :? Sej je še priml pol pogojno pa use, sam ko je enkrat pregret je fertik.. pa še cvill je :-P

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Če nov 12, 2009 10:28 am

Haris sem imel priložnost vozit gtija malo več časa in sem opazil zadevo glede zavor. Lahko rečem obup. Pri takem avtu, kjer se hitro pride na visoke hitrosti so zavore enostsavno premajhne, oziroma predvsem pretanke ker so 25mm diski pretanki ni se z temperaturo začnejo zvivat. Tudi pedal ima kar nekaj hoda preden konkretno zagrabi. No zavore so edina stvar ki mi ni všeč na gti in bi bile potrebne zamenjave z boljšimi zadevami, pa dsg je res zakon, sm ti pa ne da tapravega užitka kokr je bilo z hondo.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Če nov 12, 2009 11:36 am

sj men tut k so segrete ne primejo dobro , pedal je trd k beton, lahko slicker potrdi, če se še spomne, drugače imam pa ebc green stuff in ni razlike, ker originalne so iste prijele.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če nov 12, 2009 12:24 pm

rumena ibiza je napisal/-a:sj men tut k so segrete ne primejo dobro , pedal je trd k beton, lahko slicker potrdi, če se še spomne, drugače imam pa ebc green stuff in ni razlike, ker originalne so iste prijele.

olje zamenjat....sicer maš pa tukaj sliko, katerega nabavi - uporabljam sam že dolgo...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 0862c44059

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če nov 12, 2009 12:50 pm

pinjas je napisal/-a:Haris sem imel priložnost vozit gtija malo več časa in sem opazil zadevo glede zavor. Lahko rečem obup. Pri takem avtu, kjer se hitro pride na visoke hitrosti so zavore enostsavno premajhne, oziroma predvsem pretanke ker so 25mm diski pretanki ni se z temperaturo začnejo zvivat. Tudi pedal ima kar nekaj hoda preden konkretno zagrabi. No zavore so edina stvar ki mi ni všeč na gti in bi bile potrebne zamenjave z boljšimi zadevami, pa dsg je res zakon, sm ti pa ne da tapravega užitka kokr je bilo z hondo.

vem jz to use, nasledna predela k bi bla so zavore, samo bzv mi je dajat ta denar not, ker ga nemislim še dolg met,...če pa ostane, pol bom pa samo to zamenjal.

no tole za užitek s hondo se glih neb strinju, če bi usaj reku ''kokr ti da užitka japanac'' pol se strinjam :D

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če nov 12, 2009 7:30 pm

Enako slabe izkušnje sem imel tudi sam na svojem bivšem GTIju.

Čeprav boljše zavore pridejo kar nekaj cekinov.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če nov 12, 2009 7:33 pm

pinjas je napisal/-a:pa dsg je res zakon, sm ti pa ne da tapravega užitka kokr je bilo z hondo.

8) visoki obrati.press

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če nov 12, 2009 11:33 pm

rumena ibiza je napisal/-a:sj men tut k so segrete ne primejo dobro , pedal je trd k beton, lahko slicker potrdi, če se še spomne, drugače imam pa ebc green stuff in ni razlike, ker originalne so iste prijele.

če se spomne? kolikor vem si povedala, da je bil cel vikend pod vplivom moči od gti-ja... :lol:

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe nov 13, 2009 9:00 am

/OFF:

Hamzo imas PM

/ON:

Kako velike diske ima GTI?

LpF

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Pe nov 13, 2009 11:37 am

gofra je napisal/-a:/OFF:

Hamzo imas PM

/ON:

Kako velike diske ima GTI?

LpF

kokr vem mislim da ma 312x35? :?

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe nov 13, 2009 12:42 pm

Dovolj veliki torej...zanimivo :/

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe nov 13, 2009 3:18 pm

Menjajte olje pa cevi, na alfi mam 305 diske, pa odkar ma nove ploščice, olj in pletene cevi, ni fadinga. Diski že čisto žareči, bremza pa trda in prime kot mora!
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Napisal/-a pinjas Pe nov 13, 2009 5:28 pm

gti ima 25mm diske premer pa mislim d aje 305

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe nov 13, 2009 6:29 pm

pinjas je napisal/-a:gti ima 25mm diske premer pa mislim d aje 305

312*25 tako GTI kot GTI ED30.

Zanimivo da prejšne izvedenke (Golf IV, Leon 1) so mele močnejš ojačevalnik zavorne sile in je bil pedal zavore precej bolj trd in je že prej grabilo.

Drugače pa kot je že bilo zapisano: samo menjat ploščice in olje pa bo druga zgodba. Orginal roba je pač narejena da zdrži precej precej km in posledično prime kokr priime. Še vedno je pa to čudo prot H zavorami, žal iz izkušenj :lol:

In še komentar višje na EBC green, isti k. kot orginal, če hočš da kej prime red oz da res grabi uzameš yellow stuff. Precej višji koefc trenja, kar se pošteno pozna, žal tudi na obrabi, sam j ga. Če hočš da prime, prej gre roba 8)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Pe nov 13, 2009 6:54 pm

Kako je pa pri novem GTIju VI in Golfu R?

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe nov 13, 2009 8:15 pm

HaMzO je napisal/-a:proti parada so veliko bolše, učeraj zvečer sm testiral grip po mokrem pa lahko rečem da mi zelo malo kdaj posveti lučka, z unimi pa mi je skoz utripala :)
zaenkrat je ok, bolše kot parada, za po suhem pa še nism extremno testiral...moram it na kake ovinke da bo lepo sončno in tolpo vreme, ko bom imel dovolj km narejenih :)

parada je manjši problem.. namreč bile so vsaj letnik 2005.. kar pomeni 5 let, za tako hardcore gumo meni preveč... 2 sezoni in voila...
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost