Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Re: 2006 Mustang GT Cervini's Eleanor

Napisal/-a domen90 Pe nov 30, 2012 12:29 pm

Jaz imam pa doma raketo! Pa še eno sem naročil miklavžu 8)
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Ford Mustang '06 - Shelby GT500 Eleanor [VIDEO]

Napisal/-a CockroaC Pe nov 30, 2012 12:58 pm

kiekoo je napisal/-a:Primož, črtice sem jaz risal pri tisti, ki te je naslikala na platno, ko si bil na kolesu (skok). Sej veš, o kateri govorim? ;)

Babo si mu nazgal?
Slika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe nov 30, 2012 4:20 pm

Ko da ste v vrtcu - izmenjava mnenj je na istem nivoju.

Meni je ta mustang vizualno in po specifikah izredno všeč - bi ga bilo zelo zanimivo videt na kakem track dayu na grobniku. Me zanima kak čas to doseže.
No escape from the mass mind rape...

GOOS
Novinec

Napisal/-a GOOS Po dec 03, 2012 1:20 am

Serijski Mustang glede pospeskov in lege na cesti
http://www.youtube.com/watch?v=-lm4IV9auLo

Evo se za skeptike kako dela serijski avtomatski menjalnik pri Mustangu...
http://www.youtube.com/watch?v=KvyI2IPto8I

Pa se par zanimivih:
Shelby vs. Gallardo
http://www.youtube.com/watch?v=zoitf7RuEz8
Shelby vs. M5
http://www.youtube.com/watch?v=IvzR5s5aL1Y
Shelby vs. GTR
http://www.youtube.com/watch?v=JbXB7VwGC-I
Shelby vs. Z06
http://www.youtube.com/watch?v=08WFGcPTHNc

lp

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po dec 03, 2012 12:17 pm

Shelby GT500 Mustang vs Turbo Honda Civic
http://www.youtube.com/watch?v=wAQBaf3w-xo

Shelby GT 500 2009 Vs Civic 1990 All motor :D
http://www.youtube.com/watch?v=xT9iXT0GMPQ

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po dec 03, 2012 12:49 pm

crxdelsol je napisal/-a:Shelby GT500 Mustang vs Turbo Honda Civic
http://www.youtube.com/watch?v=wAQBaf3w-xo

Shelby GT 500 2009 Vs Civic 1990 All motor :D
http://www.youtube.com/watch?v=xT9iXT0GMPQ

Daj prosim primerjaj med sabo enako predelane makine. Sem ziher da MRC fičo na dragu premaga neko serijsko 1.4 astro pa zaradi tega še ne trdiš, da je dejansko serijski fičo bolj zmogljiv od serijske astre.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po dec 03, 2012 1:24 pm

Kje pa kaj trdim ? Saj pa nič ne trdim samo zanimive linke sem dal kot GOOS.
Zadnjič spremenil crxdelsol, dne Po dec 03, 2012 1:34 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Po dec 03, 2012 1:27 pm

Haha, dal je malo čudne primerjave ja...
Ampak če pogledaš drag filmčke od GOOSa, pa tudi tam vidiš da niti en Shelby GT500 ni serijski, ampak so vsi z dodelavami od ECU-ja pa do nitra... ;)

Uporabniški avatar
crxdelsol

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Po dec 03, 2012 1:53 pm

Zanimivo.... :) Čas Mustanga GT500 na top-gearovi progi je bil enak času, ki ga je Stig vozil z Subaru Imprezo STI.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po dec 03, 2012 3:20 pm

Pri nas je ta avto zaradi redkosti in neuporabnosti poseben in "wau", medtem ko doma (ZDA) je tole na nivoju opel astre ali pa renault megana. Poceni avto za množico, ki je v osnovni verziji žalost, ampak itak naj bi bil namen dodatno "nakičiti" avto po svojem okusu.

Je pa Clarkson v The good, the bad, the ugly dobro argumentiral, zakaj se ameriški avtomobili tako razlikujejo od evropskih. Namreč medtem ko evropski proizvajalci stremijo k čimboljšim voznim lastnostim v ovinkih, imajo američani popolnoma drugačne ceste, široke in ravne, dolge do kamor ti seže pogled. Za to ne rabiš okretnega avtomobila, pač pa močan cruiser z dobro zvočno kuliso. Američani so tudi bolj skulirani in umirjeni vozniki, kar JC dokaže v nesemaforiziranem 6 pasovnem križišču, preko katerega se sprehodi po sredini, ne da bi pogledal levo in desno. Pač je ameriškim avtomobilom evropski trg zadnja briga, tu jih kupujejo entuzijasti, ki bi radi bili kavbojci in bi radi bili opaženi, pa čeprav so na naših cestah ti stroji neuporabni. Zato je pa prisoten obratni pojav, ko se toliko evropskih avtov proda v ZDA, kjer ima marsikdo željo po dinamični vožnji na ovinkastih cestah, na avtoslalomih in dirkališčih. Npr. BMW do pred kratkim sploh ni ponujal dizelskih motorjev, šibkejših bencinskih pa še zdaj ne, ker se prodajo samo močni bencinarji - logično, za tako vožnjo, ki jo domači muscle cars ne nudijo.

Teli posnetki drag race-ov so pa brezvezni in ne povejo nič o avtomobilu. Dober avto je še marsikaj drugega kot čas na 1/4 milje.
Slika

GOOS
Novinec

Napisal/-a GOOS Po dec 03, 2012 3:52 pm

crxdelsol je napisal/-a:topgear
http://www.youtube.com/watch?v=4977ABZWxe0

Takega Rousha Stage 3 sem tudi uvozil znanemu Slo. sportniku... in je bil avto kar lep cas v moji garazi in pod mojo nogo...
avto gre super... boljse od Shelby-a!!! motor se zavrti 1000vrt/min vec... lega in zavore dosti boljse...
Ce pa primerjam z Eleanorjem ki ima Vortechov supercharger, Willwood brakes, Eibach bla bla bla...
pa po performancu oba zaostajata, tako po legi kot po zmogljivosti in pospeskih
Avto nima s serijskim Mustangom vec nobene veze... Ce bo vse po sreci bo cez zimo dobil dodatne okrepitve pod
pokrovom...

Bomo pa spomladi šli na grobnik skupaj z K1 T500 ki pa nastaja na mojem hofu ;) ... tak da...
bomo se takrat videli kak čas bo imel ;)

Se pa strinjam.... Amerikancev ne zanima toliko lega kot pa pospesek...
Kdor se je malo poglobil v način njihovega zivljenja boste opazili...da 1/4 mile je podobno kot mi ko gremo po 1l mleka v trgovino..
Tam se oni sproscajo... Kaj ti bo Ferrari, Porshe, BMW v USA ce pa ni cest kjer bi ga lahko izkoristil...
Evropski avti imajo tam poseben status, katere si privoscijo le premozejsi...
Ostali vozijo amerikance taksne in drugacne... Vendar je zmotno razmisljat, da so ameriski avti kripe ki so le za naravnost itd...
Verjemite ko bodo amerikanci pocasi prisli za Evropo.. in zaceli razmisljat o manjsi tezi avtomobila tudi pri serijskih avtih... se bo
ta teza o nevodljivosti skozi ovinke in bla bla bla... hitro razblinila....

vendar najbolj zalostno pa je...da bo ostal negativen prizvok zaradi preteklosti avtomobilov pomoje se stoletja...

Mirno kri na forumu... komentarji na nivoju pa so vedno dobrodosli ;)

LP

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po dec 03, 2012 4:30 pm

@domen90
V nekaterih stvareh se kar strinjam s tem kar si napisal. Ja mustang ni nič posebnega v ZDA sploh tiste osnovne verzije in si ga lahko privošči praktično vsak. Ne vem pa kaj je s tem narobe? Meni se tudi tu ne zdi nič posebnega, oziroma se mi noben ameriški avto ne zdi nič posebnega, vsi so čisto običajni avtomobili.
Se pa vseekakor avtomobili med evropo in ZDA razlikujejo zaradi drugačne fizolofije na eni in drugi strani in nekaterim nam je prav ta drugačnost všeč. Enim evropska drugim ameriška. Vendar te razlike niso tako zelo velike, predvsem pa za vožnjo ne tako zelo pomebne, da lahko rečeš, da je ameriški avto v evropi neuporaben :lol: . Zakaj nebi bil uporaben? Če se držimo muscle in športnih avtomobilov, kaj želiš povedati, da so v evropi samo ozke gorske cestice po katerih vsi na polno divjate :roll: ?? To bi se vam hitro zalomilo tudi z večino evropskih avtomobilov ;) .

domen90 je napisal/-a:Pač je ameriškim avtomobilom evropski trg zadnja briga, tu jih kupujejo entuzijasti, ki bi radi bili kavbojci in bi radi bili opaženi, pa čeprav so na naših cestah ti stroji neuporabni. Zato je pa prisoten obratni pojav, ko se toliko evropskih avtov proda v ZDA, kjer ima marsikdo željo po dinamični vožnji na ovinkastih cestah, na avtoslalomih in dirkališčih.

he he! Se pravi v evropi kupijo ameriški avto pozerji in kavbojci?' Kaj so pa američani, ki kupijo evropski avto?? Eurogay šminkerčki, razni frizerji in "interior designerji"?? :lol: Če že nekaj trdiš in žališ to počni za obe strani ;) In glede na to, da so ceste v ZDA samo ravne, kot praviš je očitno evropski avto tam popolnoma neupraben in nepotreben. Se pravijo ga kupijo samo tisti, ki želijo izstopati, da se vidi kako drag avto si lahko privoščijo :lol: Pa ne zdaj bluzit, da vsi, ki tam kupijo mercedesa ali BMWja z njimi stalno obiskujejo vijugasta dirkališča in je bil to glavni razlog za nakup EU avtomobila. :lol:

Ja, posplošujem, kot se za a.com spodobi ;)

domen90 je napisal/-a:Teli posnetki drag race-ov so pa brezvezni in ne povejo nič o avtomobilu. Dober avto je še marsikaj drugega kot čas na 1/4 milje.

Se strinjam! Dober avto je tudi še marsikaj drugega, kot čas na Grobniku ;) .

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po dec 03, 2012 4:55 pm

Kaj so pa američani, ki kupijo evropski avto?? Eurogay šminkerčki, razni frizerji in "interior designerji"??

Če že govoriš o žaljenju nevem kaj je narobe z frizerji in interior designerji, razložiš prosim ?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po dec 03, 2012 5:13 pm

crxdelsol je napisal/-a:
Kaj so pa američani, ki kupijo evropski avto?? Eurogay šminkerčki, razni frizerji in "interior designerji"??

Če že govoriš o žaljenju nevem kaj je narobe z frizerji in interior designerji, razložiš prosim ?

Med debilički v ZDA razširjen stereotip, da so v teh poklicih izključno pederčine, ki se navdušujejo nad evropsko modo. Podobno, kot stereotipi med debilčki v sloveniji, da so ameriški avtomobili samo za naravnost in jih vozijo samo kavbojci, ki želijo izstopati.

Zdaj razumeš?

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po dec 03, 2012 5:34 pm

cruiser1 je napisal/-a:@domen90
V nekaterih stvareh se kar strinjam s tem kar si napisal. Ja mustang ni nič posebnega v ZDA sploh tiste osnovne verzije in si ga lahko privošči praktično vsak. Ne vem pa kaj je s tem narobe? Meni se tudi tu ne zdi nič posebnega, oziroma se mi noben ameriški avto ne zdi nič posebnega, vsi so čisto običajni avtomobili.
Se pa vseekakor avtomobili med evropo in ZDA razlikujejo zaradi drugačne fizolofije na eni in drugi strani in nekaterim nam je prav ta drugačnost všeč. Enim evropska drugim ameriška. Vendar te razlike niso tako zelo velike, predvsem pa za vožnjo ne tako zelo pomebne, da lahko rečeš, da je ameriški avto v evropi neuporaben :lol: . Zakaj nebi bil uporaben? Če se držimo muscle in športnih avtomobilov, kaj želiš povedati, da so v evropi samo ozke gorske cestice po katerih vsi na polno divjate :roll: ?? To bi se vam hitro zalomilo tudi z večino evropskih avtomobilov ;) .

Neuporaben zato, ker je pri nas kvečjemu lahko avto za hobi. Ni uporaben, ker tam imaš po 100 in več km dolge ravnine kjer cruisanje pride do izraza, pri nas je pa edina ravnina vredna tega imena AC od KP do MB, pa še to zaradi cestninskih postaj in dela na cesti vsakih par metrov izgubi svoj namen. Futrat 400KM zato da se boš vozil 5km v službo pa ni ravno smiselno. Seveda ga lahko uporabljaš tudi za to, ampak point tega avta ni v tem in pointa tega avta se pri nas ne da doseči. Pač filizofija avta ni primerna cestam. Če karikiram, kakor da bi na železniški progi KP-LJ uporabil vlak TGV.

Najboljši primer tamkajšnjih cest je nemški AB. Razdalje so tako dolge in ravnine tako neskončne, da brez problema voziš 200kmh ali več, pa se ti še kar vleče. Nazadnje sem bil gor z oplom insignio 2.0cdti (oz. neka taka oznaka). Bogi avto je komaj dosegal hitrosti malenkost čez 210kmh po GPSu in vožnja je bila prav utrujajoča, pa čeprav je za naše AC to super avto za vsak dan. Takrat ti prav pride velik V8 motor s 55235325KM, pri nas je pa pač useless. Če si lahko privoščiš, why not, sicer je pa to enako kot splakovanje denarja v skret. Že jaz se večkrat vprašam zakaj imam 240KM 3.0 R6 motor, ker ga skoraj nikoli ne izkoristim. Za moje potrebe bi bil primernejši kak mestni malček z 1.0 motorjem. Pač imam tak avto za hobi.

he he! Se pravi v evropi kupijo ameriški avto pozerji in kavbojci?' Kaj so pa američani, ki kupijo evropski avto?? Eurogay šminkerčki, razni frizerji in "interior designerji"?? :lol: Če že nekaj trdiš in žališ to počni za obe strani ;) In glede na to, da so ceste v ZDA samo ravne, kot praviš je očitno evropski avto tam popolnoma neupraben in nepotreben. Se pravijo ga kupijo samo tisti, ki želijo izstopati, da se vidi kako drag avto si lahko privoščijo :lol: Pa ne zdaj bluzit, da vsi, ki tam kupijo mercedesa ali BMWja z njimi stalno obiskujejo vijugasta dirkališča in je bil to glavni razlog za nakup EU avtomobila. :lol:

Ja, posplošujem, kot se za a.com spodobi ;)

Dejstvo je, da z ameriškim avtom v Evropi izstopaš, pa tudi če je to najosnovnejši mustang. Medtem ko noben avto pa ne bo izstopal v ZDA. Američan se ne bo orekel komfortu, ki ga v velikem težkem avtu ponuja V8 motor. Če bo hotel avto za na pisto, bo prej vzel evropejca, če bo pa samo hotel evropski avto za isti namen (cruisanje), je pa na voljo ogromno močnih cruiserjev evropskih znamk. Kavboji niso drugače bili mišljeni kot žalitev, je pa dejstvo da ameriški vojaki, ki so v službi v Evropi in si privlečejo sem take avte so res kot eni kavboji. Če se vrnem nazaj na nemški AB, me je nazadnje prehitel challenger SRT8 s 4 ameriškimi zastavami (na vsakem blatniku ena), mrtvaško lobanjo na vratih, rogovi na havbi in dvema ogromnima antenama (najbrž CB). Si predstavljaš, kako to zgleda? :lol:

domen90 je napisal/-a:Teli posnetki drag race-ov so pa brezvezni in ne povejo nič o avtomobilu. Dober avto je še marsikaj drugega kot čas na 1/4 milje.

Se strinjam! Dober avto je tudi še marsikaj drugega, kot čas na Grobniku ;) .

Drži, najboljši avto je tisti, ki najbolj služi svojemu namenu. Veliko poceni avtomobilov je razočaranje. Ampak dejstvo je, da je tudi ogromno dragih avtomobilov razočaranje. In kjub temu, da se dražji zanič avto še zmeraj pelje bolje od poceni zanič avta, se je treba vprašat če ni največje razočaranje takrat, ko zagoniš ogromno denarja, pa imaš še zmeraj slab avto :)
Slika

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po dec 03, 2012 5:42 pm

cruiser1 je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:

Med debilički v ZDA razširjen stereotip, da so v teh poklicih izključno pederčine, ki se navdušujejo nad evropsko modo. Podobno, kot stereotipi med debilčki v sloveniji, da so ameriški avtomobili samo za naravnost in jih vozijo samo kavbojci, ki želijo izstopati.

Zdaj razumeš?

Še zmeraj se najdejo nekateri uboščki, ki umirajo od želje po pozornosti in si jo potem iščejo z avti (pa ne samo ameriškimi, da ne boš rekel da sem pristranski). Dober primer je tisti, ki ima neko veliko metalik zeleno kravo v nekem PIMP wannabe izgledu. Vse za 5min slave, na koncu pa vsaj zame to izpade enako kot nekdo z narižano hondo, ko si gor obesi ogromen glasen izpuh, pobarva feltne v neko živo "look at me!" barvo.

BMWji, merci, audiji,... v ZDA so to samo "sivi fantki" v povprečju.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 03, 2012 5:55 pm

Kakorkoli obrneš, še vedno dosti bolj razumem nekoga, ki si v Sloveniji nabavi eno Eleanor za dušo, kot BMW-ja X6 za šminkirat (ker za drugo, roko na srce, ni)! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po dec 03, 2012 6:01 pm

Razen če je ta X6 M, potem je neuporabna krava, za katero tudi jaz ne razumem, zakaj bi jo kdo imel. Pa še v primeru X6 M imam ta motor potem raje v M5, da več od sebe.
Slika

Uporabniški avatar
kiekoo
Nov uporabnik

Napisal/-a kiekoo Po dec 03, 2012 6:41 pm

Te bom jst drugače vprašal: kje je fora imet športni avto, ki te praktično sam pelje in v katerem si samo potnik? V BMWjih, Audijih ipd si res hiter in se pelješ tiho in udobno, ampak si samo hiter potnik. Preveč sterilno zame, zato mamo na srečo tud ameriške avtomobile s karakterjem. Dokler ne boš probal, ne boš razumel. ;)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov